Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2015. 03. 13. 09:42
Előzmény: #459  pomperj
#460

Azsia megint bull iranyba forduloban van.

1)Talan Japan a legszebb most.
A NIKKEI ma atutotte nemcsak a 19.000 szintet, de 250 ponttal mar felette jar, es nekem megyozoen kitoresben van.

Raadasul 3. hullamban emelkedik. A hetes charton dec. ota egyertelmuen kesz 1-2, es a 3 hullam kitort. A naposon pedig januar ota 5 hullamos az emelkedes, de ott talan egy 3. hullamos extension van.

Szoval, tovabbra is tartani ajanlom az exportoroket, Fanuc, Honda, Toyota. De NMR, ORIX es mas Japan smallcap poziciok is vidamak lesznek, erdemes meg vasarolnom. Raadasul a yen nem gyengult, hanem meg vissza is esett a 120 tartomanyba, szoval az emelkedes most USD-ben fokozottan erezheto.

2)Shanghai Composite is kitort 3400 fole, ennel tobbet nem is kell mondani.
A ciklusmeretu (4) hullam alja Febr. elejen volt, tehat ez mar a rally 5. hullamanak talan a 3. subhullamban jarhat.
Hetesen es naposon is atutotte a Bollinger szalagot felul, szoval tovabbi emelkedes kodolva van.

3)HangSheng marc. eleje ota esik, de most eppen 23.500 szinten fordulot kezdett.
Taiwan is forduloban van egy sekely korrekciojabol.
Singapore mely korrekcioja tavaly sept. ota tart, de az is a vegen jarhat. A kisKina indexek mind kovetik az oriast felfele a bull piacaban.

4)KOSPI 4 honapja epiti a bazisat az USD charton. Es mintha most meginduloban lenne. Ha a won vegre nem gyengul, a koreai piac nagy pozitiv meglepetesre keszulhet.

5)Indiaban a 6.3% GDP novekmeny varakozast 7.5%-ra noveltek, de a minister 8% fole varja. Szoval, India helyet cserelni latszik Kinaval a novekedesi verseny elvonalaban a kovetkezo evekre. Es ezt sokan eszre vettek mar.

6)Braziliban a PBR regi vezetoi beismertek a korrupcios vadakat. A ceg sporol, tulelo modban mukodik, uj CWO kinevezeset rebesgetik.
Kezdodhet a kilabalas. A SID acel-orias a vartnal kisse jobb eredmenyeket mutat, es ez udito friss levego. A brazil chart nagyon-nagyon lent van. Es kesz az 5.impulzus is.
Tovabbra is a India utan a legnagyobb potencialnak tartom a kovetkezo par evben.
pomperj
pomperj 2015. 03. 11. 14:06
Előzmény: #457  Törölt felhasználó
#459
2)HangSheng szerintem a 2014 oktoberi 25.000 szint fole valo kitoreskor nagyon a vegen jart az erejenek: az a kitores egy evig tarto emelkedo ek forma legvege volt.
Szoval, nem csoda ha azota korrigal. Ha igy nezed, akkor volt egy a-b-c, ami December kozepen volt keszen. Es azota mar erot gyujt, hogy a ujra kitorjon, de most mar birni fogja joval magasabbra is.

Szoval, dec.kozepe-marc.eleje nekem egy (1) ciklus hullamnak latszik. Amit ket hete korrigal, es meg ez eltarthat par hetig. De nem fog sokkal melyebbre menni szerintem se: mert a Fibo 62% eppen a 23.500-600 sav, es mar majdnem benne van.
Amikor itt megfordul, az ismet egy (3) hullam lehet, szep es hosszu bull.

3)Shanghai Composite feb.6 ota i-ii paros, kb. 50% a korrekcio merete, szoval akar kesz is lehet, es mintha elinduloban lenne (iii) subhullam fel.

Az meg, ha jol gondolom, viszi majd magaval egesz Azsiat, a kisKinakat meg naplane. Jurik felfele kunkorodik.

4)NIKKEI emelkedik, a yen meg gyengul, szoval megeszi a nyereseg egy reszet. Rovid tavon tovabbi emelkedes valoszinu.De napon beluli szinten akar beszamozhato ugy is, hogy itt korrekcionak kell lennie: persze, kicsinek.
pomperj
pomperj 2015. 03. 11. 13:09
Előzmény: #457  Törölt felhasználó
#458
Apex50 es MSCI50 Indexek esnek Marc. eleje ota Azsiaban. Kinat leszamitva roved tavon meg egy kis eses valoszinu. De kozeptavon marad a bull kilatas.

1)Indiaban az egy eves emelkedo trendline sertetlen. Es az sem biztos, hogy lemegy addig mostaban, hogy tesztelje.

2015 eleje ota leginkabb i-ii hullam, vagy i-ii-iii-iv hullamnak nez ki; attol fuggoen hogy INDY vagy EPI vagy SENSEX a mertek.
Ami mind a 3 esetre azt jelenti, hogy amikor megfordul felfele megint, az nagyon eros es hosszu rally lesz. Addig eltelhet 1 vagy 3 het. Nekem ugy tunik, hogy a blogbeli szamozast lehet updatelni, de a lenyegben nincs valtozas: bull piacban van, es most epp egy rovid korrekcioban.

Nem latok veszelyt a rupia oldalrol se, nyugodtan oldalaz.

folyt. kov.

Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 10:35
#457
Szia Pomperj!
Mi a véleményed Indiáról? Jól látom,hogy befejezhette az eddigi korrekciót a mai nappal és most fog egy nagyon erős kitörés következni?
A Hang Seng pedig megnézi az alsó támaszt kb a jövőhét második feléig?
pomperj
pomperj 2015. 03. 10. 09:46
Előzmény: #455  pomperj
#456
Azsia es az EM piacok, meg az indexek is erosen esnek. Sokkal nagyobb a lefele lendulet, mint vartam.

Majd holnap talan leirom egyenkent is..
pomperj
pomperj 2015. 03. 08. 20:52
Előzmény: #454  eurocent
#455
1)India penteken zarva volt. A Reserve Bank kamatcsokkentesi ciklusanak meg csak az elejen jar, hiszen 7.5%-rol deklaraltan 6%ig akarjak levinni egy ev alatt.
Az inflacio csokken, jovo ilyenkorre 4% ala, es 2-3 ev alatt 2% kozelebe akarjak vinni. A kormany az adorendszer labirintusat is egyszerusiteni akarja, es a tarssagi adot 25%-ra redukalni. Ha igy lesz, az India cegek nagyszeru es olcso finanszirozashoz jutnak, es a nagy infrastruktura projektek mind hatszellel indulnak.
ndia bull piacat latom a legerosebbnek. Ha azt teljesiti, amit Pakisztan az utolso 3 evben, az fantasztikus rally es elorelepes lesz.

2)Koreaban viszont eles mozgas volt. A japan mintahoz hasonlo helyzet kezd kialakulni: a Japan yen esese sokaig egyedul hajtotta NIKKEI-t, de aztan labrakapott.
Del-Korea most jott ra, hogy kenytelenek beszallni a deviza-haboruba: a won gyengulesevel kenytelenek masokkal versenyezni az exportert, es az hajtani fogja KOSPI-t is. Raadasul a Won/USD chart segit nekik, mert ugy nez ki a hetes charton, hogy ujabb won gyengulesi periodus indul. Szoval, a korabbinal konstruktivabbnak latom Korea kilatasait.

3)A japan yen 121 fole gyengult megint, es NIKKEI ennek megfeleloen emelkedik. Mar 19.000 fele halad, es meg az is lehet, hogy ez egy extended (3) hullam eppen: ami a legszebb bull market. EWJ, JOF, FANUY es sok mas penzugyi ceg chartja nagyon szepen nez ki. Az exportorok nagyon elnek.

4)Ausztral ASx lefordult 6000-rol, es 5700 szintig is esehet analkul, hogy technikai karokat okozna.

5)Shanghai mintha meg mindig korrekcioban lenne. A Keltner also vonala leforduloban van, es nemi meglepetesemre ez a korrekcio hosszabb is lehet mint vartam. Hetfon sokminden eldolhet.

6)A HangSheng 24100 szinten van, az eppen Fibo 38% koruli korrekcio meret. Ha most valoban egy (2) hullamban van, akkor persze semmi bajt nem jelent ha melyebb lesz a korrekcio.

7)Taiwan is korrekcioban van, de ott jovel sekeleyebb visszaesesre szamitok.

8)Brazilia fel szazalekkal emelt kamatot, es 12.75% szinten jar. Ez mar olyan magas, ami nagyon fekezi a gazdasagot.
A chart persze leszakadt. A teljes brazil elit benne van a PBR korrupcioban, a fougyesz vadjai mindenkit sulyos bortonnel fenyeget, gyakorlatilag az orszag lebenult. Ideje lenne Dilmanak is lemondani es uj valasztasokat kiirni. Aznap oriasi rally lesz.
eurocent 2015. 03. 05. 20:29
Előzmény: #453  pomperj
#454
"8)Brazilia meg mindig oldalaz. Ez akar egy (4) oscillalasa lehet, amibol leszurhat es akkor oriasi veteli lehetoseg addodik."
Erre ma én is rájötte, erre gondolok: link
pomperj
pomperj 2015. 03. 04. 11:16
Előzmény: #452  pomperj
#453
Azsiaban felbukkantak a gyengeseg jelei. Japan, India es Korea meg konstruktiv, de a tobbiek korrekcio eleji jeleket adnak.

1)Az Ausztral kotvenypiac az emelkedesbol hetek ota fordulat jellegu mozgasban van. Tele a chart bear divergenciaval, szoval a kamat csokkenesnek alighanem lottek. Es ha a kamat elkezd a kuszni felfele, akkor AUD tovabbi gyengulese se valoszinu .
Az ASX eppen elerte a 6000 szintet, es persze ott van a fibo ellenallas is. A hullam-szerkezet rovid tavon komplett, az utolso 3 het ending diagonal. Innen akar lefele is fordulhat.

2)Japan NIKKEI ev eleje ota (iii) hullamban emelkedik, Egy kis oldalazo korrekcio mar nagyon idoszeru lenne, es kezdenek a tulvettseg jelei mutatkozni. Szinte minden japan ceg kepes volt kitorni a 2-3 eves oldalazo savjabol, egyesek mint Sony meg annal is feljebb jutottak. A bankok es brokerek is pozitivak, ami nagy ujsag Japanban. A yen oldalaz 119 savban, de ha erosodni kezdene, az is fekezi a felfele haladast.
Szoval, rovid tavon oldalazasra szamitok. De kozep tavon a hullam struktura nem kesz, tovabbi emelkedesnek kell jonnie. Akar sok emelkedesnek is van tere.

3)A KOSPI 4 eve oldalaz, es ember legyen a talpan, aki ekkora katyvaszban pontosan tudja, hol tart. Most vagy egy (E) pont fele emelkedik felfele a nagy haromszogben, ami meg 2-5% emelkedes lehet; de aztan csuf lefordulas lehet belole. Vagy pedig kitoresre keszul, mert az is belefer a mozgasaba.

4)Shanghai Index febr. ota emelkedik, de az emelkedes nem meredek, es az utolso par napban korrekcios esesbe kezdett. Most vagy egy roved korrekcio van, ami utan ujabb eros rally jon (a Jurik felfele kunkorodasa erre utal inkabb), vagy pedig meg mindig nincs vege a (4) hullamnak, es az hosszabb es melyebb korrekcios mozgas elejet jelenti.

5)India Nifty eros, es erosen emelkedik, mint aki (iii) hullamban van. A bankok egyenesen szalguldanak, HDFC egy ev alatt +100%, es IBN meg az India Bank Index is nagyon bull.

6)A 3 kisKina region indexein a lefordulas jelei latszanak.

7)Russia Index oldalaz, de nem esik, annak ellenere se, hogy az orszag tele rossz hirekkel. Contrarian investor ilyenkor nagyon figyel, a megindulo lehetosegekre idoben felulni. Par napos korrekcio igen jo veteli lehetosegnek nezne ki.

8)Brazilia meg mindig oldalaz. Ez akar egy (4) oscillalasa lehet, amibol leszurhat es akkor oriasi veteli lehetoseg addodik.

9)Mexico 20 honapja korrigalja a 2009-2013Apr. nagy rallyjat. Egyelore A-B keszen van, es C hullam kozepe tajan jarhat. Meg egy eses kellene, hogy szebben nezzen ki. Kb. 20%al lejjebb eros supportok varjak.
pomperj
pomperj 2015. 03. 02. 07:34
Előzmény: #451  pomperj
#452
Azsiaban a Japan es Kinai piac nez ki erosebbnek most, de India is kepes ujabb csodara.

1)A Japan NIKKEI febr.eleje ota emelkedik, es a Jurik oscillatora is a felso savban kuszik elore, de nem fordult le. Nem latni a gyengulesnek semmi jelet. Egyelore tartan kell a poziciokat.

2)Az ASX a 6000 szintet ostromolja. En belelatok egy ending diagonal format a februari mozgasba, ami a vege fele jar, es ovatossagot ajanlok innentol. Es ha meg par napnyi emelkedes ezert kimarad, hat nem lesz erdemes sirni erte, amikor leszakad.

3)India Nifty elesen felfele fordult, es boven van hely a Keltner csatornaban az emelkedesre. A hullamszerkezet is kedvezo, akar ujabb (iii)nak is bizonyulhat ez a rally. A 9000 szint attorese ujabb jel arra: erdemes longban lenni Indiaban.

4)Shanghai ujra kozeledik a 3400 ellenallashoz. A hullamszerkezet most konstruktivnak tunik, a korrekcios 2 honapot lezartnak lehet tekinteni a febr. eleji (c of 4) hullamos melyponttal. Egyelore arra szamitok, hogy at fog torni felfele.

5)KOSPI ostromolja a 254 ellenallast, ami December ota akadalya az emelkedesnek. Penteken megint lefordult onnan, pedig mar harmadszor futott neki.

6)A brazil index December kozpe ota konszolidal egy szuk savban. Most a Bollinger is osszehuzodott, kitoresre keszul. Az a baj, hogy kiszamithatatlan merre. Egyreszt a konszolidalasban megvan egy a-b-c-d-e oscillalas, es onan lefele szokas kitorni a bear piac vegen. Masreszt ha az EEM piacok itt elgyengulnek, amire van esely, akkor is baj lehet.
Viszont a piac annyira nyomott, hogy egy rally barmely pillanatban beindulhat, amolyan argentin modra. A realban rajzolt chart febr. eleje ota meg csak 3 hullamos, de ott a par napja tarto oldalazasbol inkabb felfele valo kitores latszik eselyesnek.

7)Az orosz piac viszont joval konstruktivabbnak tunik. December ota +20% az emelkedes, es ez meg csak a kezdetnek latszik.
pomperj
pomperj 2015. 02. 27. 09:36
Előzmény: #450  pomperj
#451

Kina, Japan, Brazil, Jakarta szolidan emelkedik impulzus hullamban.

1)Shanghai kinyitott, es ahogy szokott az ujev utani orom-hullamban, emelkedik. Van meg 100 pont hely a 3400 rezisztenciaig par hasonlo napnak. Ha febr.6 volt a cof4 hullam vege, akkor most uj csucsok fele kellene kitorni hamarosan.

2)Japan NIKKEI febr. eleje ota szolidan emelkedik, a yen meg oldalaz 119nel, szoval most USD-beli invesztorok is profitalnak belole. A hetes charton a Keltner csatorna felso vonala erosen emelkedik, es meg van 550 pontnyi hely benne, amig eleri, szoval tovabbi emelkedesre szamitok.

3)Ausztral ASX Index jol azonosithato 5 hullamos diagonalt csinal mar 2 hete, es kozel van a 6000 szinthez. Vannak mar szepen fejlett negative divergenciak is. Ezzel alighanem befejezi a (3) hullamot felfele, es oldalazas kovetkezik par honapon at.

4)India Nifty 8 napja lefele fordult. Nem sokat esett, de meg nincs is keszen. Ha ez a januari (i) hullam utani (ii), es a-b-c formabol most a (c) kozepe tajan jar ahogy gondolom, akkor van hely ujabb 100 pontos esesre, amig 8400 support megfogja.

5)Jakarta oktober ota emelkedik. Igaz lassan, de azota megis +12% koruli emelkedest csinalt. Januar kozepe ota ez mar az (iii) hullam, szoval tovabbi emelkedest valoszinusitek. Raadasul a Jurik signal meg kunkorodik is felfele, tehat akar gyorsulhat is az emelkedes.

6)Taiwan elesen lefordult az (iii) emelkedesbol, ez rovidtavu korrekciot jelenthet.
HongKong decemberben befejezte a (i4) hullamos korrekciot, es azota emelkedik. De a 24.900 rezisztencia eddig mindig visszalokte. Ha itt most kitorne, az nagyon bull kilatasokat jelent.

7)Brazil EWZ szerintem febr.11-en befejezte a (c) korrekciot, es bull regimbe valtott. Most EWZ egy (ii) subhullamban oldalaz.

Bovespa mar decemberben melypontot csinalt, (persze BRL realban). Bovespa viszont mar (iii) hullamban emelkedik. Itt muszaj, eppen mint Japanban, kulon devzankent nezni a mozgast, mert a translatio nem linearis.

Eszelos mennyisegu rossz hir van ebbe az indexbe diszkontalva. Bovespa 47.000 alj ota mar 52.000 fel jar (ahol egyebkent van boven ellenallas), de USD-ben merve az emelkedes egyelore sokkal kevesebb.

8)Russia TRF Index decemberi melypontja ota lenyegeben oldalazott, de 3 hete megint emelkedik. RSX pedig mar +20% kozeleben jar azota.
Ez az (iii) hullam eleje lehet, es nagy meglepetes erejevel robbanhat ki felfele. Raadasul a vezeto Moszkvai cegek mind erosnek latszanak (talan a fokuszban levo Gazprom a legkevesbe).
pomperj
pomperj 2015. 02. 25. 10:35
Előzmény: #449  pomperj
#450
Az Azsia region melle rendszeres attekintesre elkezdem rendszeresen a Brazil es Russia piaok ertekeleset is.
Fontos ok van ra: mindketto februarban megcsinalta a ciklus-szintu bear piac aljat, es nagy valoszinuseggel bull piacban van.

1) A brazil piac ciklus-melypontja valoszinuleg Fber.11-en volt.
Azota (I)-(ii) hullamot csinalt, es tegnap alighanem megkezdte az (iii) hullamot felfele.
Mindenkinek nagyon ajanlom, nezzen korul EWZ etf kornyeken.

Mexico EWW mar December kozepen megcsinalta a melypontot, es ott egy elhuzodo (ii) tartott eddig. Ugy nez ki, ott is (iii) hullam indul.

2)Russia hasonlo helyzetben van, mint Mexico. Ott egy picit elorebb jarhat a TRF index, mar (iii) elso subhullama is keszen lehet.

pomperj
pomperj 2015. 02. 25. 05:51
Előzmény: #448  pomperj
#449
Azsiaban a trendek nagyresze felfele mutat. India kivetel, ahol egy melyebb korrekcio formazodhat most. Shanghai meg zarva van.

1)A filippino Composite 5. hullamban meg mindig emelkedik. A bull 2013 vege ota tart, egy ciklusmeretu 3-4-5 hullamot formazott azota, a nyereseg 50% felett jar. Nem lehet latni semmi jelet, hogy vege lenne. Tartani kell.

2)Japan NIKKEI folytatja a masirozast fel, mar 18700 fele halad. Ha az Elliott model jo es valoban 3of3 hullamban vagyunk, akkor ez is eltart meg egy ideig. A yen a 119 szinten ragadt, es ez USD-ben is rallyt jelent most.

3)Ha India valoban 3. hullam elejen van, akkor itt nem szabadna latnunk tovabbi gyengeseget. Meg van 200 pont hely a korrekciora, de utana mar elkezdene technikai karokat okozni a rallyban.
Ha tovabb esne, akkor az valoszinu, hogy wave c of 2 hullamban vagyunk meg mindig. Ha igy lenne, az se katasztrofa: mert utana a legszebb rallyt fogjuk latni Azsiaban, amire mindenki soka fog emlekezni.

4)Taiwan egy het utan kitoressel nyitott, es tovabbi emelkedes varhato. Viszont HangKong oldalazva nyitott. Itt sincs ok az aggodalomra, a 2 honapja tarto oldalazas utan a rally folytatodasat varnam.
pomperj
pomperj 2015. 02. 20. 04:41
Előzmény: #447  pomperj
#448
A 4 kinai kulturaju piac zarva, bar Singapore es HK neha fel napokra kinyit.

Viszont a tobbiek, Japan, India, Australia rallyban vannak ahogy vartuk is. Es sehol nincs vege, mintha iii subhullamban emelkednenek.
pomperj
pomperj 2015. 02. 16. 17:40
Előzmény: #446  pomperj
#447
Az Azsia indexek mind szepen neznek ki most.

1)Talan Japan most van ott, ahol a 18.000 Nikkei pont fole valo kitores megnyithatja vegre az utat az USD-ben is merheto emelkedes elott. Most mar majdnem 2 eve csak oldalaz a NIKKEI a kulfoldi befektetoknek, mert yen gyengulese allandoan megette a hasznot.

A mostani hullamot felfele iii of 3-nek is lehet szamozni, szoval eros a lendulet. ES, a JPY/USD maradni latszik 118 szinten, de legalabbis a yen gyengules lemaradni latszik NIKKEI-tol. Ilyenkor jol szokott szerepelni, erdemes megprobalni a japan penzugyi szektort.

2)Shanghai a 3000-3400 savban mozog Januar ota, most a sav kozepe tajan, es felfele. Jon a kinai ujev, es ilyenkor az utolso heten elotte eros veteli momentum szokott lenni. Aztan ugyis zarva lesz egy hetig.

3)Ausztral ASX erosen emelkedik, mar 5900 fele jar, es (iii) hullamban van Jan. kozepe ota. Az AUD februar eleje ota oldalaz, de nem gondolom, hogy vege a gyengulesenek.

4)India Nifty 4 napja csinalt keszre egy (ii) hullamot, es ha jol szamolom, akkor most egy eros fel-impulzusban van. Rovid tavon minden felfele mutat Indiaban.

5)A 3 kis kina, Taiwan Singapore es HongKong egyforman felfele tart.

6)Korea KOSPI oldalazo flag-et csinalt 2 hete. Es megint felfele latszik indulni.
pomperj
pomperj 2015. 02. 11. 04:39
Előzmény: #445  pomperj
#446
Kina es Japan van leginkabb rally indulasi helyzetben. India is egy rovidtavu aljat latszik formazni. A kisebb regiok valoszinuleg kovetik oket.

1)Shanghai Composite 3030 korulig huzodott vissza, de most 2 napja feljebb zart, ami valoszinusiti a korrekcio veget. A korrekcio kozel Fibo 38% volt, intraday szinten mar bull divergenciak vannak. Ha 3200 fole emelkedik, akkor ujra bull piac van Kinaban.

2)Japanban nagy short poziciok vannak NIKKEI ellen, mikozben a yen ismet gyengulo iranyt vett: ez szokasosan jo bull kilatasokat jelent. Decemberben ket 18.000 szinu csucs volt, es most esely van ezt attorni felfele. A MACD signal bull teruletre emelkedett, meg az EWJ es JOF proxynal is. A Japan bankok es brokerek kellemes meglepetest keszulnek okozni.

3)A filippino Index rallyja ugy nez ki, hogy most mar a vegen jar. A struktura erett 5 hullamosnak latszik. A technikai mutatok, foleg Jurik RSX, mar egy ideje visszahuzodast jeleznek. Februarban eddig +10% emelkedest produkalt, ez ezzel a 2014 eleje ota tarto 50% koruli emelkedes valoszinuleg egy idore oldalazo konszolidacioba fordul.

4)Mig AUD mertekkel az ASX index erosen emelkedik December kozepe ota, az USD proxija szeptember ota esett, es csak az utolso 2 honapban oldalaz. Rovidtavon most tulvettnek latszik, oldalazas kovetkezhet.

5)India Nifty a 9000 szintrol 8400-ig korrigalt. Elso jelek mar mutatkoznak a fordulathoz felfele, de meg nem biztos, hogy nem jon ossze meg egy eses. Minden esetre erdemes ujra szorosabban kovetni: India ebben az evben is nagy pozitiv meglepetes lehet.

6)Taiwan utolso 2 hete korrekcio volt, es meg nincs keszen. Hasonlo a helyzet HongKongban es Singaporeban is.
pomperj
pomperj 2015. 02. 02. 13:09
Előzmény: #444  pomperj
#445
Rovid tavon erezheto gyengules van Azsiaban. Kina es India visszahuzodasban, talan tobbhetes korrekcioban.

1)A kivetel a Filippino es Jakarta Index. Mindketto (3) hullamban latszik emelkedni.

2)Japan NIKKEI 2 hetes emelkedesbol oldalazasba fordult, egy hete mar. Nem ertem mi a baja, mert a profit jelentesek inkabb jok, es a brokerek is szepen keresnek. A yen gyengules (igaz, 2 honapja oldalazo korrekcio az inkabb), szoval az is folytatodasi jeleket mutat. Ha a yen a BOJ penzontese ellenere erosodni volna kepes, az vegkepp nehezen magyarazhato.

2)Indiaban a Nifty gyengul. Voltak elojelek es divergenciak, de az India bankok romlo hitelminosege megis meglepo, plane mivel a hangulat is es az uzleti aktivitas is eros. A 9000 szintrol egyelore csak 8600-ig gondolom a korrekciot. Nem lenne jo nagyobb meglepetes lefele, de a hullamstrukturabol sajnos a 8000 szint se kizart.

3)Shanghai Composite 3400-nal beton falba utkozott. Mar 3 hete ott kuzd, nem bir attorni, es most lefele fordult. Ha a masodik csucs tenyleg (b) ahogy sejtem, akkor innen 2800-ig is szakadhat lefele, ami semmi jot nem jelent rovid tavon. Kozep es hosszu tavon bull maradtam Kinaban is, Indiaban is.

HangSheng, STI es Taiwan azonnal megy a Kinai trend utan, most lefele. A hullam struktura tulajdonkepp mindegyikben zavaros. Nem eleg tiszta az a bull, amit egy ideje felteteleztem.

4)KOSPI egyelore nem erdekes rovid tavon, mert a won erosodese azonnal megeszi a hozamot.
pomperj
pomperj 2015. 01. 30. 05:00
Előzmény: #439  pomperj
#444
Azsiaban mostanaban nem minden deviza egyenlo. A deviza-haborus leertekelesi verseny miatt az elteresek olyan erosek, hogy minden Index ertekelesnek a deviza arfolyam is resze kell legyen.

1)Austral ASX kozeledik a novemberi topjahoz, az 5600 szinthez.
Ehhez kepest USD-ben merve a septemberi top alatt van EWA Index, majdnem -20%-al. Mar ebbol is sejheto, hogy az ausztral dollar -25%-ot vesztett tavaly az ertekebol. Az EWA inkabb oldalazni latszik egy (4)hullamban, egy eso hullamsorozatban. Meg egy eses mostanaban konnyeden osszejohet. Ezzel egyutt az ASX akar elesebb esesbe is fordulhat, de ha az AUD kozben erosodik, akkor azt is kompenzalni fogja.

Tavaly a Japan NIKKEI volt hasonlo, amikor NIKKEI minden emelkedeset a yen gyengyulese annulalta; es dollarban 15% meretu savban sima oscillalo oldalazas folyt, majdnem 2 ev hosszusagu idoszakban.

2)A Japan NIKKEI emelkedik 2 hete. A yen meg enyhen erosodik, es ez felzabalja a nyereseg nagyobbik reszet.

Rovid tavon a NIKKEI kis korrekciot csinalhat, de aztan ujra emelkedesre szamitok. Aki turelmes, itt azert hamarosan szamithat a yen kedvezo fordulatara.

3)India Nifty tovabb emelkedik. Egyszeruen semmi nem lassitja, bar a belso mutatok gyengulnek, a momentum esik. Ezzel egyutt Nifty 9000 pont kozeleben jar, es nagy valoszinuseggel eleri, mielott hosszabb gyenge periodusba fut.

4)Shanghai 3400-as szintrol masodszor fordul le, szoval valoszinuleg megvan (5) es (b) hullama is, es elkezdodhet egy csunyabb (C) hullam lefele. Ebbol lehet flat es lehet oldalazo haromszog is. A Keltner csatorna emelkedik, szoval alulrol van egy kis supportja meg.

5)KOSPI emelkedese lelassult, es oldalazasba latszik fordulni. Talan itt ideje kilepni a long poziciokbol egy kis idore.

6)Taiwan es HongKong oldalazni latszanak, elfogyott a momentumuk. Alapvetoen persze felmeno a trend, es ebben semmi ok valtozast varni kozeptavon.

Good luck.

eurocent 2015. 01. 29. 15:28
Előzmény: #442  Törölt felhasználó
#443
Ez érthető, de a többi devizanem esetében jelentéktelen a követelmény növekedés. Ennél a kettőnél meg 4szerezték.
Törölt felhasználó 2015. 01. 29. 15:09
Előzmény: #441  eurocent
#442
Szerinten szimplán a frank elengedésből tanulva növelték a letétet.
eurocent 2015. 01. 29. 14:45
#441
Erste növelte a CHN, HKD deviza FX fedezeti követelményeit 5/10%-ról 20/40%-ra.
Mi várható Kínában, Hong Kong-ban?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek