Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gold66 2013. 12. 04. 16:30
Előzmény: #235  pomperj
#240
Ma megvolt a fordulat az aranyban és az ezüstben, vagy csak egy újabb fals kitörési kísérletet láttunk ??? , vagy csak a tegnapi esés korrekcióját látjuk, és utána folytatódik a további esés, mi a véleményed ?
pomperj
pomperj 2013. 12. 04. 06:08
Előzmény: #237  pomperj
#239
Sokat valtozott 2 nap alatt a piacok hangulata, es ami nagyobb baj, a technikai kep is.

1)Ausztraliat azert erdemes most kivetelesen elemezni, mert ASX mozgasa megvaltozoban van: meg November elejen is Kinat kovette, am az utolso napokban/hetekben vadul esik. Csak nem az SPY elofutarakent mozog?

link

EWA napi chartjan vilagos, hogy mar November elejere elerte az 5450 koruli csucsot, es akkor egeszen normalisan a napos Keltner csatorna tetejen lefele fordult. 3 hetig lassan esett, az egesz eses korrekcios jellegu volt, es lefele csuszva elerte az eggyel alacsonyabban levo csucsot 5300 korul. Onnan felpattant ahogy kell, 2%-ot emelkedett 2 nap alatt. De, ott jott a meglepetes: ujra lefordult.

Azota 10 nap telt el, es az eses egyre gyorsul. Semmi jele a korrekcios jellegnek; aki ranez, azonnal tudja, impulzus esesrol van szo.

Bar az ASX Keltner csatornaja idokozben mar lefele fordult, az eses siman attorte az also hatarvonalat is, es a gyorsulas etttol csak fokozodott.
Most az 5 napos A/D vonal 2013 ev minimumon van(!), az RSI hetes charton is bearish, es az Ar-Jurik kozott is bearish divergencia van.

Egyenlore 3 kisebb support vonal szakadt at, es a korrekcios lejtmenetben november eleje ota egy rezisztencian sem mentek at, hanem lefordultak. Arra van esely, hogy a 4. megfogja; de ha azon is siman atmenne, az mar nagy technikai kart okoz. Es, ASX akkor mar 10% zuhanas utan lenne.

Persze, nem okvetlen igaz, hogy SPY kovetni fogja ASX-et. Csak eppen erdemes elgondolkodni rajta, mi okozhatja, hogy az eddig oly eros ASX Ausztral Index ennyire elgyengult?

Folyt. kov.
pomperj
pomperj 2013. 12. 02. 15:12
Előzmény: #235  pomperj
#238
Nov.2. A well-known goldbug, P.Zimmerman, a swiss asset manager, issued this BUY report today.

link

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 12. 02. 08:30
Előzmény: #234  pomperj
#237
Az Azsia piacok penteken es hetfon is masszak felfele a "wall of worry" idoszakot. Az ujsagirok meg a szokasos kesedelemben vannak, meg mindig inkabb bear hangulatu cikkeket irnak Azsiarol, pedig a rally mar szepen kibontakozoban van. Karacsonyra azert nekik is leesik a tantusz?

Az arany kitorese felfele alighanem ezen a heten lesz befejezett teny; ott is nagy momentum varhato.

1) Japan NIKKEI eros rallyban van. A yen a szokott modon vele szinkronban gyengul, tehat tovabbra is erdemes a yen hedge poziciot (YCS) megtartani, mert azzal talan meg tobb lehet a profit.

A japan rally mostani (5) hullamanak vege (ha elso kozelitesre Elliott modszerrel a (3) hullam 62%-a mereture szamitunk) varhatoan a 17.000 NIKKEI szint kozeleben lesz, ami meg 1200-1500 pont emelkedest jelentene. Egyenlore tehat erdemes stabil long pozicioban maradni.

link

Utana, par hetes tavlatban viszont egy eroteljesebb korrekcio is kovetkezhet, amit szerintem nem lesz erdemes pozicioban kivarni.

2) A Taiwan index aug vegetol 2 honapig, oktober vegeig eros impulzussal emelkedett, 272-tol 301-ig, kb. 10%-ot. Aztan november elso 3 heteben lekorrigalta az impulzust kb. Fibo 62% vonalig.

Az utolso 7 napban ujra emelkedett, es mar kozel jar a 300 szinthez. Ha azt attori, az mar kitoresnek szamitana. De elotte alighanem szuksege lesz par nap oldalazasra a rezisztencia vonal alatt.

3) A kinai Shanghai Index erosen kuzd a 2220 szint korul mar korabban felgyulemlett rezisztencia vonal ellenallasaval. Ott akar par napos oldalazo-flag formacio is kovetkezhet az attores elott.

A biztos kitorest azert nemsokara unnepelni varom, es megerositve akkor gondolom, amikor eleri a 2270 szintet. Onnan a kinai rally egy oromteli diadalmenette valhat, felfele, es sokaig. Mivel a HongKong-i HangSeng index is nagyon biztatonak nez ki, egyenlore erdemesnek latom Kinat mostantol tulsulyozni.

link

4) India nagyon biztatonak nez ki, a Nifty szepen felfele fordult, es mar nem sok kell egy tiszta es stabil emelkedesi fazes kialakulasahoz. A 6400 koruli utolso rezisztencia van hatra, aztan ott is sok honapra unnepi menette valtozik a BSE.

good luck.
pomperj
pomperj 2013. 11. 30. 05:40
Előzmény: #234  pomperj
#236
On Thanksgiving time, I remember when about 4 months ago I started this website

link

hoping to improve the clarity of my thinking for myself, and to help readers with less trading experience on the state of the global economy, and to find profitable trades on the financial markets.

I can’t tell you how thankful I am for everything I’ve learned from those readers who sent emails, and all the great resources I’ve been introduced to through this site.

Here’s to hoping 2014 is another great year of progress and learning. Thanks everyone.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 11. 29. 16:16
Előzmény: #233  pomperj
#235
Az arany piac ma kitoresben van felfele.
Lasd elozo megjegyzesek.

Akik tehetik, nezzek meg.
Szerintem mar terdig is bele lehet menni. Elkepzelheto, hogy lesz meg egy drop, de a mai akcio alapjan ugy latom, megvan a momentum felfele.

(Most arany hullamait elszamolhattam, mert picit talan elobb van az impulzus, mint erdetileg gondoltam.)

link

Good luck.

A GLD 1.3%-al, a banyaszok 2.3%-al inditottak a napot.

link

pomperj
pomperj 2013. 11. 29. 15:31
Előzmény: #232  pomperj
#234
Az Azsia piacok mintha tudnak hogy holiday van NY-ban, es csendesen oldalaznak, mindenutt, ami belefer a vart hullam-rendbe.

1)India azert erdekes, mert a BSE index onmagaban egesz konstruktivan viselkedik, es akar eros bullnak is gondolhatnam; csak ott a rupia mindig kepes negativan bekavarni.
(Ebben egesz hasonlo BET-hez, csak BUX se konstruktiv!)

Most a rupia vissszaerosodese a szept. elejei extrem 70-es szintu elgyengulestol a stabil egyensulyi 62-re, nos befejezodott. De Indiaban nem szokasos a stabil allapotban uldogelni az arfolyammal; sajnos barmelyik nap kepes ujra elgyengulni.

A BSE Nifty ugyben tehat nagyobb figyelmet es ovatossagt ajanlanek a kovetkezo hetekre. Etttol persze, mostanaban eppenseggel nagy rallyt varok decemberre.

Egyebkent az Indiai hirek nem rosszak: A Forex reserves fel-eves csucs korul jar, a GDP Q2 novekedese 4.8%. es megy a black Friday sales. Mar az acelgyarto Tata is kijott WiFi kartyaval.

link

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 11. 28. 15:42
Előzmény: #231  pomperj
#233
Special update:
Azt gondolom, az arany epp a napokban fejezi be a bottom formaciot, es elindul felfele.
A GLD index napos es hetes momentum oscillatorai elerni latszanak a melypontot. Es tegnap picit felkunkorodott; pontosan a double bottom support vonalon, ahogy a TA kepeskonyvekben kell.

link

Hasonlo a helyzet az arany banyasz multikkal: NEM ABX AU es KGC a fundamentalisan erosebbek.

2)Es, ahogy az Arannyal kapcsolatos invesztori pesszimizmus a melypontra esik, pont akkor jelenik meg az UBS report, termeszetesen nagyon bear alaphangon.

link

A cikk emlitest se tesz az Indiai aranycsempeszet felviragzasarol, az arany aramlasarol nyugatrol keletre, pedig ez a 2 tenyezo eppenseggel a legfontosabb mostanaban azon a piacon.

Itt az ido egy kis probal-long poziciora. Egy labujjat mar be lehet dugni a vizbe.

3)Kulon kerdes, hogy az arany bottom egybe-esik-e(?) az SPY top-al? Ebben ugyan nincs semmi szuksegszeru, de mintha meg ez is osszejonne (!?)

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 11. 27. 07:28
Előzmény: #231  pomperj
#232
Azsia piacai meg oldalaznak, az ujabb lenduletet keresik. A vezeto regiokban a helyzet pozitiv, egyedul a kis sulyu Indonezia Indexe nez ki leszakadni a tobbitol.

1)Erdemes a China Daily-t idezni, mely turelmetlenseget fejez ki a Shanghai tozsde 5 eve tarto korrekciojarol, es elvart emelkedeserol:

"The strong rally of stock markets is more than a warm welcome to the promise of sweeping reforms Chinese leaders have announced.
The Shanghai rally also represents an urgent call by Chinese investors for a better functioning and rewarding stock market. This benchmark index dropped by 1.83 percent last Wednesday when investors were generally puzzled by the lack of reform details in the newly released communique from the Third Plenum of the 18th Central Committee of the Communist Party of China.
Chinese investors do deserve a better-performing stock market.(?!) Five years after the global financial crisis, US stocks keep hitting record highs, largely because the Fed indicates it is in no hurry to rein in its super loose monetary policy.

Meanwhile, China's five years of the fastest growth among all major economies around the world have only lifted the Shanghai composite index by some 500 points from the bottom of 1,665 points to the current level which is about one-third of the previous peak. As a result, most Chinese investors have not been able to share the fruits of China's growth story via the stock market. And the stock market has failed to assume its role in optimizing the allocation of resources. With Chinese leaders vowing to make the most sweeping changes to the economy in decades, it is reasonable for investors to cast their vote of confidence. “

A Shanghai Composit Index tovabb kuzd a rovidtavunak latszo rezisztenciaval 2200 szinten. Az Index a 2 oras Keltner cstaorna aljan van, innen konnyeden vehetne lenduletet, de a naposan meg nincs sok hely, es at kell tornie felfele. A mostani gyengeseg FXI-ben tovabbra is oldalazo. Tovabbra is ugy gondolom, hogy az oktoberi eros impulzust ujabbnak kell kovetnie decemberben. De egyenlore varni kell, a bull intakt, nem latszanak a tovabbi elgyengules elbizonytalanito jelei.

2)A Japan NIKKEI nagy lendulettel mar 10 napja kitort felfele a 6 honapos haromszogbol, es most mar 15500 korul konszolidal napok ota. A meglepetes az, hogy a szokottan vezeto exportalo cegek most nem tundokolnek annyira, hanem meglepetesre a belso fogyasztasi es epites cegek erosebbnek latszanak. Ez nem baj, mert erosebb alapot teremthet a szelesebb es hosszabb rallyhoz.

3)Jacarta indexe kimondottan csunyan nez ki. A sept.vegen elert 4800 szintrol valoban korrekciot vartam, de mar 4200-nal jar, es meg mindig lenduletben van lefele. Konnyen megeshet, hogy joval 3800 ala is benez, mielott megfordulna. Erosen remlem, hogy a panikszeru eladasi hullam nem terjed onnan sehova. Persze, ott egy nap alatt is megfordulhat a szel.

4)HangSeng, Australia, Taiwan es KOSPI Indexe is Kinat koveti, ok is oldalaznak.

5) Russian piac nyugodtan es csendben keszul elo egy nagy bull idoszakra. Amint TRF kitor 15.5 fole, meglesz a megerosites; erdemes elgondolkodni Gazprom es TRF long pozicion. Mar julius ota bull hangulatunak latom a Moszkvai Indexet, es a kitores meg is fog erositeni. Addig talan erdemes varni.

link

Good luck.

pomperj
pomperj 2013. 11. 26. 21:02
Előzmény: #230  pomperj
#231
2)Az arany nagyon keszul a bottom befejezesere az 1200-1250 tartomanyban.
mar 3 honapja megcsinalta dupla bottom aljat, most 4 hete esik, es oriasi rugo-kent nyomodik ossze a support vonalon, hogy befejezze a formaciot.

Barmelyik nap megfordulhat, es nagy lendulettel rally indul.
A kedvenc figyelt aranybanyaszok (ABX NEM, AU, KGC), atlag feletti fundamentumokkal, esnek az arannyal, de ott kisse jobban erezheto az eladok kapitulacioja. AU es KGC az Elliott 5 of 5 of C hullam veget csinalja.
A felpattanas latvanyos lesz.

link

pomperj
pomperj 2013. 11. 26. 20:32
Előzmény: #228  pomperj
#230
1) A Brazil es Argentin tozsde ma kitort az R vonala alol, es azonnal teljes lendulettel szalguldasba kezdett. A korrekcio veget ert ott, a rally nem egy napos affer, akar ujabb 20-50%-os is lehet roved ido alatt.

Egyenlore annyi latszik, hogy nagy impulzussal felugrott ma 5-8%-ot, szinte az egesz regio.

link

A cegek, amik nagyon mennek, (BFR, BMA, GGAL, PAM, YPF, stb) nagyreszt rajta vannak a Select listan:
link

A fura kivetel ma a lemaradt BBD es PBR, de a a gyanum, holnap a tobbi utan erednek.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 11. 25. 07:28
Előzmény: #228  pomperj
#229
Off topic.

Fel szemmel nezem TV-n az American Music Award Galat, Hollywoodbol, mikozben atnezem Indiat;-)

link

A lanyok mind tudnak enekelni, nagyszeru produkciokat csinalnak Aguilera-Rihanna-Lopez-Miles-Gaga.
A fiuk kozul Justin T. kapott 3 dijat; am, enektudasa, hangereje joval alatta van a magyar X-factoros fiukenal, es meg csak nem is ferfias; inkabb lappango lila.
A tobbi fiuk vegkepp nem enekelnek, csak rap-elnek, (szajukbol frocsog a nyal a kozeli kepen!), ami nekem meg mindig az ostoba szoveg es a karomkodas erdektelen kevereke.
Erti ezt valaki?

Bocs, off topic.
pomperj
pomperj 2013. 11. 25. 03:24
Előzmény: #227  pomperj
#228
Az Azsia piacok a menetkozbeni kis korrekciojuk vegen jarnak. Hamarosan folytatjak a rallyt, illetve ugy nez ki, hetfo reggelre el is kezdodott.

Most jon a rally legfinomabb resze. Innentol mar nagy valoszinuseggel stabilan folytatodik a meneteles felfele, alig van rezisztencia, es a momentum novekszik. Erdemes volt idoben belepni, most mar legokosabb jo poziciokban ulve elvezni az emelkedest.

1)Tovabbra is, mint a vadludak csapatanal a vezeto madar, Japan vezeti az Azsiai regionalis piacokat.

A Yen ugyan meg nem torte at az oldalazo haromszog korrekcioban a wave (b) csucsat, 101.5 szinten, de hetfo reggelre mar vagy megteszi, vagy nagyon kozel kerul hozza. Amikor ez is megtortent, az csak megerositi azt a velemenyem, hogy NIKKEI az (5) kozeptavu emelkedo hullamban van, melynek 20-22.000 a target zonaja. Es, ezen belul is (3) wave, ami most indul, a legjobb szakasz lehet.
Egyenlore NIKKEI 15.600 korul jar, es egy vidam 25% van benne, ha a YEN paralel gyenguleset jol kompenzalo deviza hedge poziciot (peldaul YCS) is hozza igazitjuk. Vagy, persze, a nagy betaju exportor, es financial cegeket valasztjuk.

2)A kinai Shanghai Index 2200 korul konszolidal, es lehet, hogy eltart meg 1-2 napig; es megmarad a vadludak soraban SSE masodik helye. Akar egy kisse melyebbre is benezhet, de az eddigiek alapjan alig hiszem, hogy 1-2%-nal nagyobb tavolsagrol akarna a kinai index nekifutni a rally kovetkezo szakaszanak. FXI, es a kinai nagy betaju cegek elonye Japannal szemben az, hogy nem kell kompenzalni a deviza gyengulest USD-hez kepest. Raadasul, es az is fontos lehet a buy-and-hold lelkueknek, hogy fundamentalisan a kinai rally potencialis cel ara joval magasabban van, mint japan, hiszen 80%-al van feljebb a varhato rally “ovatos” cel zonaja a mostani artol.

3)Koreaban KOSPI nagyjabol be is fejezte a kis menetkozi korrekciojat, es hetfo reggel mar a 4 nappal ezelotti csucsnal jar. Koreaban a Kookmin Bank (KT), es a nagy exportorok az okos pozicionalas celtablai.

4)Indiaban a hullamzas egesz mas fazisban van, hiszen mar November eleje ota tart a visszahuzodas. Csakhogy ugy nez ki, hogy annak eppen vege is, es India mostantol hozza szikronizal a tobbi Azsiai piac emelkedesehez. Kulon pozitiv, hogy hogy BSE index eppen a Kletner csatorna aljan van, szoval, amugy is aktualis lenne egy felpattanas hamarosan.

India potencialisan a kinai rallyhoz hasonlo cel tartomanyt tudhat maga elott. Annyira melyen van meg, hogy a longterm regresszio vonala is 80%-al van a mai arszint folott.

Folyt. kov.
pomperj
pomperj 2013. 11. 22. 07:14
Előzmény: #223  pomperj
#227
Az Azsia piacok a rally kulonbozo fazisaiban vannak. Tovabbra is Japan es Kina vezet, a tobbiek kulonbozo mertekben, par nappal vannak lemaradva hozzajuk kepest.

Tovabbra is igaz, hogy minden Azsiai rally projekcio feltetele, hogy SPY nem omlik be latvanyosan. Egy lassu SPY csuszas nem okozna nagy bajt az Azsia rallyban, bar nyilvan fekezo hatas akkor is lenne.

1)Japanban Nikkei tiz napja emelkedik a kitores ota impulzivan, eddig tiz szalekot ment. Ahogy szokott, a yen gyengulese (is) hajtja, es egyuttjar NIKKEI erosodesevel. A tiz nap alatt 4%-ot gyengult yen, igy az EWJ netto hozama USD-ben csak hat szazalek korul volt. Ezert erdemesebb a nagyobb betaju japan cegeket megvenni, egyenlore Nomura az ellovas, ahogy vartuk is.

A menetkozbeni, eddig 4 napja tarto korrekcio rovid, kicsi es oldalazo flag formajunak latszik. Nehez megitelni, mekkora lesz es meddig tart majd, es lehet hogy hamar vege van, ami ilyen eros bull piacban normalis. De a masodik impulzusnak max. Fibo 38% utan indulnia kell, (ami kb. 4% max visszahuzodas), es amikor ujra lenduletbe jon, talan erosebb lesz az elsonel. A stoploss a mai arak alatt 4% aki biztosra akar menni, de 2%al mar jo lehet.

Mindennek feltetele a yen tovabbi szereny gyengulese; csak eppen a yen picit oversold let mostanra, es kepes lehet 1-1.5%-nyi visszatesztelesre. Ez elhuzhatja a korrekciot meg par napig.

Ennel erdekesebb, hogy mar lehet nemi elozetes becslest csinalni NIKKEI rally hosszusagara. A yen target arfolyama 124 (lasd chart, Nov.13),

link

es ebbol, meg aranyossagi alapon NIKKEI a rally vegere a 20-22.000 tartomanyba varhato. Ami egyebkent eleg jol egybevag az ott surusodo ellenallasokkal is.

2)A kinai SSE hat napos rallyja 6%-os emelkedest hozott. Tehat (mivel a yuan nem gyengul) a netto hozama azonos NIKKEI-vel USD-ben. Sanghai SE is oldalazo flag korrekcioba kezdett 2 napja, es billeg 2200 szint korul. Elerte a Keltner csatornaja felso vonalat, es meg itt sem latni, mennyi ido es visszahuzodasnyi korrekcio kell az ujabb erogyujteshez.

Kinaban a rally divergalos, egyes napokon egyes szektorok 4-6%-ot is ugranak, a tobbi meg varakozik; nehez megerteni, mi okozza az aszinkron szektormozgast. Azt megse gondolhatom, hogy sok million kinai egyszerre daytradel (?!). Ma eppen a nyersanyagosok es szenbanyaszok repultek felfele. A nagy betaju cegek is igy viselkednek; tehat nem kell turelmetlennek lenni par napos lemaradas miatt.

3)Hongkongban a HangSheng Index 3 napot emelkedett es 3 napja csinalja a flag-et.

Folyt. kov.

Törölt felhasználó 2013. 11. 21. 07:16
Előzmény: #225  pomperj
#226
Köszönöm a look outot, intenzívebben figyelni fogok.
Sok szerencsét Neked is.
pomperj
pomperj 2013. 11. 21. 06:42
Előzmény: #224  pomperj
#225
Special update::
1) AII merese szerint a befektetoi optimizmus SPY-ban ezen a heten 26 eves csucspontjara emelkedett.

2)SPY 5 hullamos diagonal triangle formaja komplett, befejezodott. Az emelkedo ek csatorna olyan szuk, hogy tovabbi emelkedesnek mar csak legfeljebb orakig (!) van eselye.

link

3)Sentiment Trader merese szerint a "smart money" mar 2 honapja eladasban, "dumb money" folyamatosan vetelben van. A kozottuk mert kulonbseg mar 2008 nyara ota nem volt ekkora.

Megismetlem:: a fenti tenyek azonnali, es rendkivuli ovatossagra intenek minden befektetot.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 11. 20. 16:46
Előzmény: #223  pomperj
#224
Special update:
1)Az arany es az ezust ara ma egy gap-el lefele tesztelte az immar egy eves melypontot. Es felpattant.

link

Nagy valoszinuseggel az aranyban es ezustban) uj BULL market indult. Ez tobb eves is lehet, de legalabbis tobb honapig fog tartani.
A minimalis cel ar kb. 25%-al a mai felett van; a maximumot le se merem irni. Egyenlore kivarom az elso impulzust.

A chart meg egy kis esessel talan meg jobban nezne ki, de egyenlore ugy latszik, az arany mar innen matol nagy lendulettel elindul felfele.
A fizikai arany vetelere, es persze GDX es mas ETF-eken keresztul spekulacios poziciokra most van jo alkalom.

2)Amint az Azsia piacok ujra rallyban lesznek, az aranybanyak napi ket szamjegyu szazalek ugrasokkal fognak repulni felfele. HUI, AU, NEM, HMY, ABX es tarsai jo veteli celpontok leszneek hamarosan.

3)Kulon orom az a megerosites, hogy ma Portfolio.hu-n egy erosen Bear hangulatu cikk jelent meg az aranyrol. Pont, ahogy a melyponton kell.

"15:49 | Nem tudja korrigálni az arany a déli órákban elszenvedett sokkot"

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 11. 20. 16:23
Előzmény: #222  pomperj
#223
3)Koreaban a KOSPI, ha lehet ennyire precizirozni, valahol a Japan es a Kinai rally kozotti helyen van. Nagyon eros volt az elso impulzus hullam, amely 240-rol 270-ig vitte. A masodik impulzus felefele ennal is erosebb lesz, es a most futo par napos korrekcio utan indul.

link

4) Az India rally kicsit talan lassabb, de ugyanolyan alakzat es persze aligha lekicsinyelheto, hiszen mar az elso impulzus is (mely egesz oktoberben tartott) kb. 10%-ot emelkedett. Ez a most formalodo masodik impulzus felfele ennel joval nagyobb meretu is lehet.

5)Taiwan, Singapore es a tobbi Azsia piacok is mind hasonloan lendulnek felfele.
pomperj
pomperj 2013. 11. 20. 04:29
Előzmény: #218  pomperj
#222
Azsiaban eros bull van. Most egy rovidtavu, par napos, es par %-os kis korrekcioban vagyunk. Amint ujult erovel megint elindul felfele, par napon belul, nos, abbol nem lesz erdemes kimaradni. Szinte teljes a rally szinkronitas, talan csak Japan tart elorebb kicsivel.

1)A kinai part plenum nyilvanossagra kerult reform elkepzelesei lassankent az ujsagok cimlapjara keulnek. Csakhogy egyaltalan nem ez okozza a Shanghai-i eros bull rallyt. Hanem az a teny, hogy a piacok endogen mozgasa megerett egy ilyen rallyra. Mivel egesz Azsia egy utemre es minden regioban nagy erovel emelkedik, egyenlore feltetelezheto, hogy (3) hullam tipusu rally van Kinaban, mely sokkal erosebb es stabilabb a tobbinel.

Az SSE megcsinalta az elso impulzust felfele, hetfon a Keltner csatorna tetejen utkozott, es eppen par napos visszahuzodasban van. A 2200 szintrol egy kb. 50 pontos visszahuzodasra (2-3%) szamitok. Aztan a rally megujult erovel fog folytatodni; amikor ujra lenduletbe jon, akkor mar a rally talan legkellemesebb es leghosszabb resze jon.

2)Japanban ugyanez az eros bull van, ugyanez a helyzet. Talan annyi akulonbseg, hogy a NIKKEI rally egy impulzusnyi lepessel a tobbi elott jar, es most meg nagyobb lesz a lendulet, mint eddig volt.

A NIKKEI nov7-18 kozott 1200 pontot emelkedett, es a korrekcioja egyenlore alog tobb 1%-nal. Japanban az evtized legjobb bull piaca latszik rohanni.

link

folyt. kov.

Törölt felhasználó 2013. 11. 19. 09:29
Előzmény: #219  pomperj
#221
Nem értelek! Mi késztetett az eladásokra?! Pláne a befektetési pozíciók lezárását nem értem.

Egy összeomlást megelőzően, vagy egy komoly 20-30%-os korrekció esetén még érthető is lenne a magatartásod. Dehát most itt nyilvánvalóan nem erről van szó!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek