Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2013. 10. 11. 09:36
Előzmény: #178  pomperj
#180
Az Azsia indexek mind emelkedtek, ma atlagosan 1.2% korul. Az SPY eroteljes korrekcioja felfele nyilvan segitett, am a regionalis piacok ettol fuggetlenul is, mindenutt felfele fordultak mar 2-3 napja.

Azt gondolom, ujra novelni kell az Azsiai regiok sulyat. Erdemes most ujra atertekelni es ujrasulyozni a regiot. Az Azsia rally stabilabb folytatodasara szamitok a kovetkezo hetekben, az SPY ellenszel egy ideig most nem fogja fekezni oket.

1)Japanban a politikai szerepvallalasban is uj korszakot nyitni szandekozo Abe bejelentette, hogy Japan vezeto szerepet kivan vinni a trans-Pacific kereskedelmi megallapodasban 12 orszaggal.

A yen ismet elkezdett gyengulni, es visszaemelkedett USD/YEN charton a 98.5 koruli savba. A Yen a junius ota tarto oldalazo haromszogben maradt, es szerintem most verge megcsinalta az (e) pontot is. Ha yen valoban befejezte a korrekcio egyre csillapodo 5 hullamat (nagy valoszinuseggel igy van), akkor most el kell indulnia egy hosszabb ideig tarto gyengulesnek.

A szokott modon Yen gyengulesevel NIKKEI emelkedett, es a szokott modon az autocegek (TM, HMC), a bankok (MTU, MFG, NMR), es a gepipar (KUB, NJ,FANUY) vezetik az emelkedest. Meg a lustabb DoCoMo es NTT is emelkedesben van.

A japan piacon mostantol megint egy stabilabb emelkedo idoszakot varok, amikor yen gyengul es NIKKEI emelkedik. A japan small-cap index, a JOF, a yen tukorkepe, es nagyon bullish-nak nez ki. Aki a yen hedge-et keszen akarja hozza kapni, nezze meg DXJ-t.

Osszefoglalva, akinek a kovetkezo honapban egy 10% hozam jonak tunik, annak ajanlom, hogy nezzen korul Japanban most.

folyt. kov.
Törölt felhasználó 2013. 10. 09. 10:57
Előzmény: #178  pomperj
#179
Üdvözlöm a kolléga urat!

Egyelőre én kivárok. Megköszönném, ha ajánlanál pár nagyobb forgalmú kínai részvény ADR-t (lehetőleg 5 dollár feletti tartományban). Persze én a legkiélezettebb helyzetben fogok bevásárolni 17-én vagy utána.
pomperj
pomperj 2013. 10. 09. 10:37
Előzmény: #177  pomperj
#178
2) Argentinaban az elnokno sulyos agy-muteten esett at, es az alelnok tegnap jelentette be, hogy jol sikerult.
Am most epp a valasztasi hadjarat csucspontja van, az okt.27-i valasztasok elott. A nep utalja a deviza korlatozasokat, a zuhano ingatlanarak es eletszinvonal sem tesz jot Christina nepszerusegenek.
Az utcakon a tuntetok ATM-eket gyujtanak fel, es a toke vadul menekul az orszagbol, pedig a valasztasi elorejelzesek, es a tozsde mozgasa is arra utal, hogy az ellenzeki koalicio gyozni fog.
Az Argentin Bolsa fantasztikus teljesitmenyt nyujtott nyar ota, majdnem 100% az emelkedes, es meg mindig tart a lendulet a bank reszvenyekben is. Hihetetlenul sokmindent kell rendbehozni a 8 eves Kirchner-hatalom utan. A piac mindenrol elfeledkezve emelkedik, es az elso korrekcio meg mindig jo kilatasu uj belepest is kinal.

3)Sanghai egy het unnep utan nyitott ujra, es a kinai tozsdehangulat ismet pozitiv, bar a kozelgo tajfun es bokaig ero viz mindenutt fekezi a lelkesedest.

Ha a kinai index attorne a szeptember kozepen bealliott 2280-as csucsot, akkor hatalmas rally jon. Nem hiszem, hogy az amerikai lecsuszas megakadalyozna a kinai tozsdet a szarnyalasban; eppen forditva, elkepzelheto, hogy a NY-ot elhagyo penz oda fog menekulni.
Egyenlore azert nem art az ovatossag, de azt gondolom, FXI minden korrekciojat sok honapig meg fogjak venni.

4)India BSE is pozitiv kilatasunak latszik, de a korrekciobol meg mintha hianyozna es ujabb kis le-hullam. Ott a rupia esetleges gyengulese kesleltetheti a rally folytatodasat, es elkepzelheto, hogy BSE meg egy kisse alacsonyabb pontra visszaesik.

Ettol fuggetlenul, India mindig tele van problemaval, de az adaptacios keszseguk elkepesztoen jo. A Bollywood-i sztarhireket is elnyomja most a Galaxy es Ipad hir-ozon, es raadasul egyes bankok csokkentettek az autohitelek kamatat. Tata Motors es HDFC bank chartja is jobban nezne ki meg egy korrekcios esessel, de a pozitiv trend nyilvanvalo. Satyam IT hosszu konszolidacioja is vegenel jar, ott nagy rally lehet, a hozza hasonlo Wipro mar 30%-or emelkedett.

5)Korea, Taiwan, Hongkong es Singapore is eros, a korrekcio a Fibo 38%-ot sem erte el, es ugy latszik maris megint emelkedesben vannak.

6)Az Obama-Republikanusok parvidala valamelyikuknek mar politikai katasztrofat is hozhat, annyira elmergesedett a helyzet; de Obama biztosan nem jon ki jol belole.

Akik az USA patthelyzet feloldasakor long poziciot akarnak inditani, azoknak egyertelmu, hogy Azsia jobb kilatasokat kinal, mint barmi mas.

link

pomperj
pomperj 2013. 10. 09. 06:29
Előzmény: #175  pomperj
#177
Az Azsia piacok jol birtak a tegnapi NYSE eladasi nyomast. Valojaban sokkal jobban, mint szamitottam ra: Japan, Kina, Korea,Taiwan szerdan pluszban van, India viszont gyengen nyitott.

Azert nem fenekig tejfel.
Ha ma sem lesz budzse megallapodas, marpedig semmi sem mutat erre, akkor a tegnap SPY 1% csuszas, es QQQ 2% esese a mai napon mar morfolodhat egy ennel sokkal csunyabb zuhanassa. A nap vegen az eros eladasi nyomas a profik reszerol, nos, semmi jot nem vetit elore.

SPY-ban eddig 3 support regio szakadt at, mindegyiken mint kes a vajon. A kritikus Support Vonal SPY-ban 1627, ami most 18 ponttal van lejjebb. Nehez elkepzelni a tegnapi nap utan, hogy a kovetkezo session alatt arrol siman visszapattan.

Ha nem, akkor Elliott es DOW theory szerint is, Amerikaban megkezdodott a hivatalos MEDVE piac. Ha igy lesz,
Sornette "korai kanari" antibubble modellje mukodoni latszik.

link

1)Braziliaban 10 ezer tanar tuntetett jobbb fizetesert, mely eroszakossagba torkollott. Stadionepites helyett elfogadhato fizetest kovetelnek.

BOVESPA az augusztusi melypont ota 12%-os rallyjat oldalazva korrigalja, kozben alig esett 2%-ot 3 het alatt, szoval nagyon erosnek latszik a brazil bull; de azert egyenlore nem gondolom, hogy a korrekcionak vege volna.
EWZ index ugy viselkedik, mintha a brazilok nem vennek komolyan a gringok kompromisszum-keptelenseget.

folyt.kov.


pomperj
pomperj 2013. 10. 07. 16:57
Előzmény: #175  pomperj
#176
2)Nahat!
Most olvasom portfolion.hu-n

link

hogy Paulson baratom innen a szomszed utcabol, raugrott az NBG otletemre!
link

Ezert ezen a heten o fizeti a sort a golf klubban! :-)

link
pomperj
pomperj 2013. 10. 07. 09:08
Előzmény: #172  pomperj
#175
Az Azsia piacok ismet estek. Tovabbi nyomas alatt voltak egesz hetfon, fokepp az amerikai koltsegvetesi patthelyzet miatti bizonytalansag hatasara. Ott latszolag az allaspontok egyre merevebbek.
Azsiaban tovabbra is azt varom, hogy a korrekcio hamarosan befejezodik, a rallik folytatodnak.

1)Japanban NIKKEI 1.2%-ot esett, es most 13850 korul zart. Az autogyartok vezetik az esest. A Yen most a 97-es sav aljan van, de a tokioi traderek mar 95 korulire teszik az yen erosodesi kilatasait. Az eppen a yen haromszog alja.
Ha igy lesz, akkor NIKKEI is hamar eleri a haromszoge aljat, ami mar csak 200 ponttal van lejjebb, sot, rovid idore akar kieshet a haromszogbol lefele.

Mindenesetre a lefele csuszas nem ok panik eladasra. Erik kozben egy szep japan rally, mert azert most sem ketseges, hogy okt. 17, a kritikus nap elott meg fognal egyezni Washingtonban.
Japan meg nagy ugrassal visszater a normalis endogen mozgasanak megfelelo emelkedo palyara.

foly. kov.
pomperj
pomperj 2013. 10. 06. 09:51
Előzmény: #173  Törölt felhasználó
#174

"Azért kicsit vicces már, hogy egyik héten összeomlást, míg a másikon meg hosszan tartó rallyt mond :-))"

Nem vicces. Ez rossz szo itt. Az idotavlat kezeles/velemeny valtozatas, valamint az egyes piacok abszolut elteronek itelt ciklus- fazisait nem erdemes osszekeverni;
ez lenyeges osszefuggest jelent inkabb, ami fontos tema.

Igen, hetente valtozhat a velemenyem, mert olyan az idotavlatom.

Ujra bemasolom neked az errol irt korabbi osszefoglalot. Ha meg a buy-and hold- kategoria erdekel es csinalod, (amint a kifejezesedbol sejteni lehet),
akkor kar itt olvasgatnod, viszont csinald a Dog-of-the-Dow technikat.

link

"Ez fontos tema, a velemeny valtoztatas gyakorisaga. Ami szerintem egyszeruen a valasztott investment strategia fuggvenye.

-Hosszutavu, buy-and-hold. Aki ezt valasztja, NEM valtoztat a velemenyen. Oriascegeket vesz, nem koveti, csak, legfeljebb evente parszor ranez, de nem valtoztat. Mint Warren Buffett. Annak nagyjabol a varhato hozama=inflacio%+GDP%, tehat most fejlett piacokon (DAX, SPY, NIKKEI) 3-4%, EmergingMarkets-en (SSE, BSE, BOVESPA, RTSI) meg 6-12% hozamra szamithat. Ezert van az, hogy en a Pacific orszagokra fokuszalok, de nem ezt a strategiat csinalom.
HA. Akkor ennyi a hozama, ha nagyjabol “atlagosan lep be. HA rosszul, pl. egy szokasos 15% hullam tetejen, akkor 5 evre konnyeden lehet nulla a valos hozama. Ha meg jol, pl. egy primary hullam aljanal, akkor sok ev alatt 1-2%-al jobb. En a blogon altalaban a primary hullam aljat szoktam javasolni orszagokra, regiokra, es cegekre is, a belepesre. Mert az majdnem minden idotavra es strategiara jo lehet.

-Primary Trend Invesztor. Akik ezt valasztjak, evente 1-3 alkalommal valtoztatnak velemenyt es poziciot, a primary emelkedest es gyengulest kapjak el. Nagy es kozepes cegeket vesz. Elvi hozamuk maximuma, a benchmark, eppen 1-3 hullamnyi, tehat 20-40% kozott van, de ennek jo, ha felet-harmadat elcsipik, a tobbi idoben eltevesztik a trendet, es kiulik. Igy mukodik a nagy bef.alapok tulnyomo resze, varhato hozamuk 6-11%. Tipikus es jo strategia ebben a kategoriaban a Dogs of the Dow, Gividend Growth, DeepValue. En a pozicioim kb. 2/3-aban ezeket a modszereket hasznalom, fundamentalis alapon, de TA alapu belepessel. Igyekszem nem sokszor tevedni az iranyban, es igen, kemenyen shortra is allok, ha ugy latom. A sajat max. bechmarkomhoz kepest manapsag mar csak kb. 5-8 pontot veszitek evente.

-Swing invesztor. Evente 10-14 alkalommal valtoztat velemenyt. Jellemzoen a havi ciklus hullamzasat tradeli, es elvi max. hozama 70-120% evente. A pomperj Blogban/platformon en ezt a velemenyemet irom le, jellemzoen 2-5 naponta gondolom ujra mindegyik regio helyzetet a mozgas es fundamentum-valtozas figyelembe vetelevel.
Igyekszem azonositani a vezeto cegeket, devizakat, a napi charton a rovid swing trendeket.

Tehat igazad van, a velemenyem gyakran valtozik, es raadasul jellemzoen 1 nappal kesobb publikalom, mint ahogy eszlelem. Ettol fuggetlenul, ezek a megjegyzesek egesz jol osszeilleszkednek. A pozicioim kb. 1/3-aban ezt a strategiat csinalom. Jellemzoen devizaknal eros leverage-el, reszvenyeknel 1-3 szoros leverage-el.

-Daytrader. Jellemzoen napi 1-2 iranyvaltas van (reggel 9-11 kozott es szokasosan 14-15 ora kozott), jol hasznalhato a fractal elmelet, tehat azokat tradeli, jellemzoen 1-5 perces oscillatorok szerint, de a 30 perces trendben. Persze, van sok mas daytrade technika. Elvi eves hozama 200-400% tud lenni, a valosagban is lattam mar olyan tradert, aki majdnem teljesit is ennyit. De nekem nem megy."

Good luck.
Törölt felhasználó 2013. 10. 05. 19:40
Előzmény: #172  pomperj
#173
Azért kicsit vicces már, hogy egyik héten összeomlást, míg a másikon meg hosszan tartó rallyt mond :-))
pomperj
pomperj 2013. 10. 05. 12:42
Előzmény: #171  pomperj
#172
Jovo hettol kezdve az Azsia/EM piacokon egy ujonnan kezdodo vagy az elozot folytato, eros es hosszabb rallyra szamitok.
Egyre tobb pozitiv jelet mutatnak az Azsia tozsdek.

link

Meg az is lehet, hogy ez magaval viszi a fejlett piacok, SPY es DAX, stb. indexeit.
Sot, akar a BUX is kaphat mandinerbol nemi bid-et.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 10. 04. 09:34
Előzmény: #170  pomperj
#171
5)India BSE indexe is ugy nez ki, mintha eppen befejezne a korrekciot, es nagy energiaval nekifutna egy eroteljes ujabb rallynak. Ehhez sokat segit a rupia, egyebkent vart, tovabbi erosodese, meg az, hogy a bankok megint adnak kolcsont biciklire es frigiderre is.

link

6)Ha a Taiwan es HangSeng index most is, ahogy szokasos, a kinai SSE piac elofutara, nos, akkor azt is erdemes megfontolni, hogy megkezdjuk-e boviteni mar penteken az FXI poziciot?
Ez jo otlet lehet meg a kinai unnepnapok zarva tartasi idejen, mert lehet arra szamitani fundamentalis okokbol is (lasd korabbi bejegyzesek), hogy SSE-n a jovo heten latvanyos gap-el megindul a NAGY kinai rally?

A EM piacok pozitiv kilatasait eroteljesen alatamasztja az a nagy csalodas, amit SPY es DAX csinalnak mostanaban, es a penz inkabb uj helyet keres maganak. A nagy ROTACIO temaja folytatodni latszik.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 10. 04. 09:03
Előzmény: #169  pomperj
#170
2)A Malaj index ugy nez ki, hogy a korekcio vegenel jar. Tesztelte Fibo 38% szintet, felpattanni latszik, es ha valoban attori a Sept. kozepen beallitott 1805 szinten a csucsot, akkor azonnal long poziciora kell allni. Egy labujjat mar most erdemes vibe martani.

3)Taiwan index talan meg pozitivabb, mert nemcsak befejezte a Fibo 38% tesztet, de hatalmas lendulettel azonnal el is indult tovabb felfele. EWT eseteben megfontolhato, hogy ma azonnal teljes long poziciora alljunk-e?
link

4)A hongkongi HangSeng index egeszen hasonlo a Taiwan es Malaj indexhez, es raadasul a Manila index is kitoresi jeleket mutat.

Ha a Taiwan es HangSeng index most is, ahogy szokasos, a kinai SSE piac elofutara, nos, akkor azt is erdemes megfontolni, hogy bovitsuk mar penteken az FXI poziciot? Ez jo otlet lehet meg a kinai unnepnapok idejen, mert lehet arra szamitani fundamentalis okokbol is (lasd korabbi bejegyzesek), hogy SSE-n a jovo heten latvanyos gap-el megindul a NAGY kinai rally?

A dolgot eroteljesen alatamasztja az a nagy csalodas, amit SPY es DAX csinalnak mostanaban, es a penz inkabb uj helyet keres maganak. A nagy ROTACIO temaja folytatodni latszik.

folyt. kov.
pomperj
pomperj 2013. 10. 04. 08:12
Előzmény: #167  pomperj
#169
Az Azsia korrekcio lefele meg mindig tart. Van nehany regio, ahol mintha jeleit latnam annak, hogy a vege fele jar az eses, de a nagy tobbseg egyenlore tovabbi gyengeseget mutat.

1)Japanban a BOJ ulese pentek reggel veget ert. A helyzetmegitelesuk szerint a beruhazasok erosodo trended mutatnak, a vallalati profitkilatasok javulnak a vilag 3. legerosebb gazdasagaban. Abe kormanyfo dontese szerint az aprilisban 5%-rol 8%-ra megemelendo AFA negativ fogyasztascsokkento hatasairol Kuroda velemenye az, hogy ezek a BOJ tovabbi monetaris intezkedeseivel kompenzalhatok lesznek.

Japanban a pozitiv jelek mar az ingatlan piacon is latszani kezdenek. A kiadhato apartman lakasok, condo hazak iranti kereslet egeszen forro, ami annak fenyeben ertheto is, hogy az inflacio 2%-os celjanak elerese iranyaba tarto tovabbi penzteremtes mellett a jelzalog kamatok meg alacsonyabbak.

NIKKEI tovabb esik, penteken mar 14.000 ala is benezett. Ha az eddigi elemzes helyes volt, es az index bent marad a haromszogben, akkor mar csak 2-400 pont tovabbi eses kepzelheto el. Aztan meg kellene fordulnia az iranynak. Nem hiszem, hogy 2-4 napnal tobb kell hozza, hogy nekilasson a fordulatnak.

Folyt. kov.
Törölt felhasználó 2013. 10. 03. 22:27
Előzmény: #167  pomperj
#168
Igen szárnyalnak az orosz részvények, de bízom benne, hogy lassan egyre idegesebb lesz a piac, ami jó beszállási pontokat fog eredményezni.

Az USA bankokat is nagyrészt tartják még, pedig nekik kéne leginkább érzékenyen figyelni a költségvetési folyamatokat (persze az eü papírokon kívül).

Egyelőre kivárok, nem látom értelmét rövid ki-be ugrálásoknak. November elején a meglévő mellé kialakítok, egy új portfóliót, körülbelül addigra fog megérkezni a transzfer a másik szolgáltatóhoz. (Bár ha az esés begyorsul akkor felgyorsítom a folyamatokat.)
pomperj
pomperj 2013. 10. 02. 10:15
Előzmény: #166  pomperj
#167

2)Kina unnepnapokat tart. Az SSE indexei 3 hete csusznak lefele, de a korrekcio nagyon lapos, a csucstol csak 5%-al van lejjebb. A vele egyuttmozgo ASX Ausztral Index viszont most gyorsulo eseben van; a ketto egyutt akar szep bear-trap-et jelezhet. Okosabb egyenlore ovatosan beszallni, mint 2 labbal beugrani.

3)A moszkvai index eros emelkedesben van augusztus vege ota. Kitort az eso ek formabol, es 15%-ot emelkedett. Most 2 hete korrigalja az elso rallyt, egy sekely Fibo 38% szintet mar erintett, es 2 napja ujra nagy lendulettel megindult felfele.

Az orosz gazdasagi novekedes szamai kisse gyengulnek, dehat ott masok az armozgato tenyezok.
Vlagyimir erofeszitesei a nagy Oroszorszag vezette vamuniora lathatolag eredmenyeket hozott. Ormenyorszag kihatralt az EU csatlakozasi elkepzeleseibol, es belepett a vamunioba, nem kis reszben a baltas gyilkos okozta EU csalodasi pszihozis hatasara, na meg az orosz fegyverek nyujtotta nagyobb vedelem kezzelfoghato szuksegessege miatt.

A vamunio Ukrajna kivetelevel keszen van, ahol paradox modon az oroszul jobban mint unkranul beszelo Janukovics elkotelezte magat az EU fele. Az oroszok tudhatoan soha nem adjak fel, egesz rendesen felhivtak a figyelmet a varhato kovetkezmenyekre, Az EU valasza a Partnership szerzodesre novemberben lenne aktualis, de addigra mar nagyon hideg lehet az ukran lakotelepeken. Janukovics rezsimje Julia Timoshenkot azert csukta boprtonbe, mert megallapodott Putyinnal a gazszallitasrol. Szoval, jo nagy kutyaszoritoba lavirozta magat az ukran vezetes, es raadasul a nyugat se mutat semi halat, hanem leminositesitette az amugy is nehezen tartott ukran penzugyi stabilitast.

link

folyt.kov.
pomperj
pomperj 2013. 10. 02. 07:10
Előzmény: #165  pomperj
#166
Az Azsia piacok, akarcsak az amerikaiak, vallranditassal nyitottak az USA fizeteskeptelensegere,aztan napkozben fokozatosan felfogtak a kockazatokat, es zarasra alaposan elgyengultek, vegyesen 0-2% esesig.

A nyersanyagok, az olaj es az arany viszont egeszen hatarozottan fejezi ki a fundamentalis aggodalmakat, es napok ota esnek. Ennek ellenere az oscillatorok meg mindig gyenge korrekciot jeleznek, igy egyenlore meg nem valtoztatom azt a velemenyem, hogy a rally meg ebben a honapban ujraindulhat Azsiaban.

1)Japanban Abe bejelentette, hogy a mar korabban belengetett modon 8%-ra emelik jovore az AFA-t. Es egyuttal stimulus csomagot indit BOJ, kb.50 Mrd USD osszegel, az adoemeles kereslet-fekezo hatasanak csokkentesere. Mindezt a BOJ mar futo havi 70Mrd elenkito csomagjanak kiegeszitesekent. Ettol persze a NIKKEI nem hatodott meg, es 2% korulit esett ujra. Az aruhazak vezetik lefele a versenyt.

folyt.kov.
pomperj
pomperj 2013. 10. 01. 11:18
Előzmény: #163  pomperj
#165
3)Keddtol Arany Het van Kinaban, az egy hetig tarto szabadsag idoszaka, amikor sok millioan mennek vakaciora, a bevasarlo kozpontokba es ettermekbe.

Ez az idoszak nagyon jo pillanatkepet ad a kinaiak hangulatarol, vasarloi kedverol. Az elorejelzesek most pozitivak. Tavalyelott meg 17%-os volt a csokkenes es esett is a SSE rendesen, am tavaly mar 15% volt a novekedes a kisker forgalomban.
Most a kulfoldre iranyulo csoportos turizmusrol mar a foglalasokbol tudni lehet, hogy kb. 8%-al nagyobb lesz, mint tavaly.

4)Ezzel egyutt, az USA kompromisszum-keptelensegi rohama, az Obamacare elleni erok hirtelen feltamado penzugyi felelossegerzete semmi pozitiv es gyors megoldast nem vetit elore. Nem ajanlom a laza vallranditast, es ezzel a dolog el van intezve; nagyon mas kovetkezmenyek lehetnek.

Amig a bizonytalansag, netan a kaosz tartha, ajanlom az 50% cash poziciot. A riziko magas.

link

Good luck.
Törölt felhasználó 2013. 09. 30. 11:30
Előzmény: #163  pomperj
#164
Év végén úgy gondolom, hogy a magyar piacról kivont tőkém nagy részét Indiai adrekben helyezem el. Zuhanjon csak jó sokat!
pomperj
pomperj 2013. 09. 30. 11:01
Előzmény: #160  pomperj
#163
2) Az indiai templomokat koteleztek arany kincsuk felmeresere, nagysaganak bevallasara, mely egyesek szerint a Fort Konox-ban orzott mennyiseg kb. felere rug. Ez elkepesztoen nagy mennyiseg. A templomok kulonfele trukkokkel nyilvan vedik, es elkezdtek kincseiket preventiven rejtegetni a kormany esetleges kapzsisaga es begyujto intezkedesei elol.

Nem tul szerencses, hogy a mult negyedvben a privat cegek profitja 11%-ot esett, es epp ma hoztak nyilvanossagra. A SENSEX egyreszt a rupia 40 pais-nyi gyengulese, es talan meg inkanbb az amerikai budzse patthelyzete miatt egyebkent is 1.2%-ot esett. Az esest Tata es a bankok vezetik. Egyenlore a korrekcio gyorsulo fazisaban vagyunk, es szinte lehetetlen megitelni, melyik Fibo szintnel fog lassulni.

link

folyt. kov.
pomperj
pomperj 2013. 09. 30. 10:58
Előzmény: #161  Törölt felhasználó
#162
Egyetertek.
Nemcsak ezek a shortok, mas SPY/DAX korrelacios shortok is;-)
link

Good luck.
Törölt felhasználó 2013. 09. 30. 09:00
Előzmény: #160  pomperj
#161
A Kínai döntéshozatali rendszer azért meglehetősen hatékony...

Gyanítom, hogy a DB shortom beért. A Surgut és BAC shortom be fog érni a hetekben.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek