Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 08. 22. 09:48
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
#40
Jól gondoltam visszapattantak az eu bankok, szerintem a jó hangulat a héten kitarthat...
Törölt felhasználó 2013. 08. 21. 21:56
Előzmény: #38  pomperj
#39
Nekem is tetszik az ING, valószínű beleveszek a héten. A DB esetén hangsúlyozom, ez csak spekulatív pozíció. Pár százalék pluszban ki is szórom. Az európai bank papírok negyedik napja esnek, csak lesz egy visszapattanás!

De szakasosan vásárlok, ezek kis pakkok, az IB világbajnok jutalékok terén (egy dollárt fizetek), ezért 30 darabonként vásárlok bele. Jó pár pakkot tudok venni még lejjebb.
pomperj
pomperj 2013. 08. 21. 18:21
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#38
DB fundamentalisan nekem is tetszik (erosodo nemet gazdasag, Euro jol tartja magat, stb), de van 2 caveat.

Eloszor is, DB mar 4 eve egy lefele hajlo Rezisztencia vonal alatt van, es meg NEM TORTE at. Most is kozel van hozza, de smemi jele, hogy nehany nap vagy het mulva at akarna torni. Nincs szep cup-and-handle forma.

Masodszor, a heti charton (es a napin is) az oscillatorok mind lefele fordultak, nalam epp 63-nal jar, es lefele mutat. En varnek egy ujabb pakkal alacsonyabb arra.

Egyebkent nezd meg ING-t, alternativakent. Jo Q2 jelentes jott. Attorte e downtrend vonalat, jol lathatoan emelkedoben van, es pozitiv varakozas, hogy uj CEO kezd oktobertol. A holland-belga gazdasag szinkronban van a nemettel, van hova novekedni. (bar egyenlore epphogy nulla a novekedes). Ez longterm idea, kell 2-3 ev egy 50-70%emelkedeshez. Fundamentalisan jonak latszik.
Törölt felhasználó 2013. 08. 21. 15:55
Előzmény: #36  pomperj
#37
Szorgalmasan gyűjtöm szakaszosan a DB pakkokat, mai vettem 43,76 dolláron.

Magyar piacon beléptem szakaszosan Richterbe, természetesen itt is longok.

A meglévő forrásommal inkább eu részvényeket veszek egyelőre. BNP-be is lassan belépek, ha lejjebb jön. Hitelt az IB-től egyelőre nem veszek fel...
pomperj
pomperj 2013. 08. 21. 09:41
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
Az Azsiai korrekciot az indiai es indonez zuhanas vezeti, egyenlore a folytatodasa varhato.

1Indiaban megkezdodott a monszun kiarusitas. A rupia leertekelodese mar 64 fele jar, egyes joslatok a 70-et sem zarjak ki. Ekozben a Deutsche Bank ugy ertekeli a helyzetet, hogy a rupia erosen alulertekelt ezen a szinten, amit csak a mely pesszimizmus es az inflaciotol valo felelem tamaszt ala. Ilyen arfolyam mellett az indiai export cegek kilatasai nagyot javultak. Alulertekelt bankok (IBN, HDB) es Tata Steel, Tata Motors) jo vetel lehet.

India Nifty index kiesett a Bollinger csatornajabol lefele, es Jurik RSX is minimumon van. En arra szamitok, napokon belul eroteljes visszalendules veszi kezdetet. Erdemes lehet az elejen belepni.

2)Indoneziaban 2 nap alatt 13%-ot zuhant az index, es 2 gap is maradt. Ott is hamarosan visszalendules varhato, a “doglott macska” modszer daytrading technika professzorai mindket orszagban kituno lehetoseg ele neznek.

3)Kinaban a lassu emelkedes kis visszaesesekkel folytotodik. Mivel a chart egyertelmuen sokszorosan atfedett, ez nyilvanvaloan korrekcios szakasz. Az SSE index a sav tetejen jar, tele van divergenciaval, tehat ha 2050 szint ala esne, az mar egy ujabb esesi idoszak kezdetet jelentheti. Ezt a scenariot erositi, hogy HangSeng index impulzussal megkezdte az esest tegnap, de ugyanez lathato Singapore, KOSPI es Taiwan index eseteben is.

4)Japan NIKKEI egyenlore a haromszogben maradt, es ha a forma ervenyes, akkor Fibo 63%-ig meg 700 pontot is eshet. A yen lassan erosodik, es talan ez inditotta a BOJ Kuroda nyilatkozatot, amely szerint nem fognak habozni a beavatkozassal, ha a kituzott cel elerese veszelybe kerulne. Konnyen elofordulhat a tekintelytisztelo japanoknal,hogy ez eleg lesz az iranyvaltashoz. Keszen kell allni egy longra.
Törölt felhasználó 2013. 08. 19. 19:32
Előzmény: #32  pomperj
#35
Elkezdtem visszavásárolni a múlt héten lezárt DB longjaimat. (Első belépés 44,95 dolláron.)
Törölt felhasználó 2013. 08. 19. 19:18
Előzmény: #33  pomperj
#34
Jelen pillanatban kivárok, a tőkém 50% kézpénzben van (dollár/euró). Várom a jó belépési pontokat. LOng papírjaimat Orc, DB, DBK, CBK, HDB, SBRCI stb. egyelőre tarto. BAC shortom remélem lassan be fog érni.

Tőzsdei forrásaim 70% már az IB-nél vannak nálatok az USA-ban. Jelenleg várom, hogy a Random Capital (magyar szolgáltató) mikor teszi lehetővé a nemzetközi részvénykereskedést (állítólag hónapokon belül). Itthoni tőkém 90% van kézpénzben és várom az alkalmat mikor tudom kedvező árfolyamon dollárra átváltani. Az itthoni bét aktivitásom kezd minimálissá válni. Néhány kisebb trade, hogy a szép lányokra meg legyenek a forrásaim.

Már nagyon el akarom hagyni a magyar piacot, de szeretnék egy magyar szolgáltatót is, mert annak is meg van a kockázata, ha az össze tőkémet amerikai szolgáltató kezeli.

Az OTP esetén szeptemberben, vagy egy nagyobb esés, vagy egy nagyobb korrekció várható. Az adósmentéstől függ, mindkét irányra célszerű nyitottnak lenni, de én már nem lépek OTP pozícióba!

Indiát egyelőre csak szemlélem, ismerkedem a tereppel. De az biztos, hogy a magyar piacon forgatott tőkémből fogok indiai bankpapírokat is venni. Az ország nem fejlődik olyan gyorsan, mint Kína, és a központi irányítása sem annyira hatékony szemmel láthatóan. De a pénzügyi szolgáltatásoknak van hova fejlődniük, ezért ebben a sűrűn lakott kontinensnyi országban hatalmas növekedési potenciál van a bank szektorban. De azért nem szeretnék évekig bukóba ücsörögni...

A orosz piacban az a jó, hogy már annyira le vannak nyomva az árak, hogy longokat egyre inkább bátran fel lehet venni szakaszosan. De továbbra is ezek pár napos spekulatív pozíciók. Ha az eu gazdasági növekedés is lassan beindul, csak hatással lesz a nyersanyag piacra, és így az orosz energia cégekre is.
pomperj
pomperj 2013. 08. 19. 10:11
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#33
Azsia hetfo reggelre tele van ellentetes iranyu mozgasokkal, dramai meretu ugrasokkal, es csak egyenkent lehet szalazni, mi tortenik. De a piacok tobbsegeben a medvetalp formaja jobban kiveheto.

1)Shanghai meg penteken csinalt egy igen fura, 5%-os tehat nagymeretu, egeszen 2200 szintig tarto tusket felfele, amit kb. 1 ora alatt visszakorrigalt. Ugy nez ki az eleje, mintha brokerhiba lenne, de ehhez kepest meglepoen sokaig tart es van masodlagos tuske es volumen is mogotte. Akik vaktaban adtak optimista sell limitet, most jol jartak, ahogy egyebkent evente parszor elofordul ilyesmi SSE-n.

A tuske tartalma persze olvashato exhaustion gap formanak is, meg egy furcsa bull jelnek is. A hetfo reggeli szereny emelkedes tovabbra is a 2100 fele halado lassu emelkedo trendet mutatja.

2)India BSE viszont penteken egy dramai, 4% esest produkalt, a Reserve Bank of India azon otletere, hogy az oszi aranyvasarlasokra 10%-al magasabb vamot vetnek ki. Mivel India szokasosan a vilag eves aranytermelesenek egyharmadat vasarolja fel, es az orszag kereskedelmi deficitjeben az olaj es az arany importja a nagy tenyezo, ez azonnali es oriasi likviditas-kivonassal jart. Az indiai lakossag kielegithetetlen aranylaza allandoan csapolja az orszag devizatartalekait, es a kormany folyton fekezni akarja oket. Raadasul a vamemeles hatasara a hivatalos aranyimport helyett a forgalom azonnal attevodik majd a feketepiaci dzsunkakra, es IRB a vegen kevesebb vamot fog beszedni, mint eddig. A Bombay spot aranyar mar vadul emelkedik, es majdnem elerte a 2012 evi csucs szintet. Ismet bebizonyosodott Indiaban, hogy a hatosagok ostobasagai ellen az arany jo vedelem, raadasul az arany fel/reszveny le szabaly is mukodik a hatosagok banatara.

Indiaban egyebkent a gazdasagi hirek is, a kozhangulat is a negativ szelsoseg jeleit mutatja, amire csak raduplazott a kashmiri magashegyi hatarincides-sorozat uj epizodja. Nifty epphogy tartja fejet viz felett, de a kicsi cegek tobbsegenel mar felere esett arakkal kuzdenek az ar ellen. Nemcsak Buffet megy el a biztositasi piacrol, Arcelor es Posco is kivonulast jelentett be. A szembeszel tartosabbnak latszik, a gazdasagi novekedes 5% korulre lassult, es 2014-15 elott talan nem is lesz erdemi fordulat; legalabbis tobbsegi velemeny szerint. A contrarian lelkueknek persze ez jo veteli alkalomnak latszik inkabb.

A RBI bankelnok elso intezkedese tehat kozelebb van az IMF tipusu iroasztal-gondolkodashoz, mint a szokasos praktikus indiai uzleti vilaghoz; mindenesetre jo lenne hamar normalis iranyba fordulni. IRB dolga sokkal inkabb a rupia stabilitasanak visszaallitasa, az export liberalizalasa, es hatalmas infrastrukturalis projektek bankokon keresztuli finanszirozasa lenne. Legalabb 10 metrot kellene a nagyvarosokban epiteni, es sokezer hidat, vasutat kellene felujitani.

Megertem az indiai HDFC bankkal kapcsolatos rovidtavu frusztraltsagot. Am HDB tovabbra is quality stock, es bar elkepzelheto hogy akar 25-ig is eshet, de fundamentalisan semmit nem romlott. A BSE reszvenyek legalabb fele konyvszerinti erteke alatt forog, es ez igy van HDB-vel is. Ahol a lakossag haromnegyednek meg nincs bankszamlaja, abban az orszagban a top bank kilatasai igen jok (mint mondjuk OTP-e volt 20 eve;-), persze, legalabb 2-3 eves idokeretben.

Raadasul Indiaban majusban valasztasok lesznek, es a 2 nagy part visszaszoruloban van a kicsikkel szemben, tehat ismet jozansagra into koalicios kenyszer ele nezunk. Amikor sok problema var mgoldasra, a kicsik szovetsege tud lenni a merleg nyelve. Hold HDB tight.

3)A moszkvai tozsde is nagyon frusztralo, mar 3 eve egy szukulo ekben oldalaz, es egyenlore senki nem veszi longra Putyint, az idei veszteseg minusz 14%. Am a nyilvanvaloan fokozodo Kozel-Keleti instabilitas akar napok alatt is kepes felertekelni az Oroszorszag nyujtotta energia-stabilitast Europaban. Hosszabb tavon a fracking technologia az orosz gazmezokre es LNG formajaban az EU kikotojeibe is behatol, akar akarjak akar nem. Es nagyon atrendezheti az EU gaz arakat, vezetekek es tarozok erteket, elkepzelt projektek hasznossagat, raadasul az egesz piac is inkabb szukul az alternativ energiak terhoditasa miatt, ugyhogy nagy a kockazata annak, aki hozzaertes nelkul energia mufajba invesztal. Akarcsak az USA-ban, ahol ennek minden jelet naponta latni.

4)A Delamerikai orszagok szep 4% koruli GDP novekedest produkalnak iden (Brazilia csak 2%-ot), de eddig csak az argentin tozsde multheti (elovalasztasi) megugrasa hozott 20% koruli idei pozitiv hozamot, a tobbiek meg mindig minuszban jarnak az iden. A GDP es a tozsdeindex szakadek szetnyilasa mar 2-3 eve tart, es nem maradhat sokaig igy. A sort alighanem a szelsosegesen negativ beallitottsagu Argentina vezeti, MERV es a korabban felsorolt bankok oktoberre siman duplazhatnak Buenos Airesben, fokepp az oktoberi valasztasok kimeneteleben vart pozitiv fordulat, a Chistinatol valo megszabadulas remenye miatt.
pomperj
pomperj 2013. 08. 19. 05:59
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
1)OTP nalam mar a Csanyi-sell ota “almas”. Legalabb 3 eros fundamentalis ok van elkerulesesre.
Miert volna okos dolog az oriasi bizonytalansagot felvallalni?
A kovetkezo OTP rally legfeljebb a valasztasok korul lehet, amikor az eredmeny mar biztosnak latszik.

2)USD/YEN az en olvasatomban a maj23.-i 103.20 csucsa ota Elliott (4) oldalazo ekben mozog. Mar megvan a-b-c csucsa, es most a 96.7 es 99.4 kozotti savban billeg, most eppen felfele. Szerintem valahol 99.0-99.4 kozott lesz a (d) csucsa.

Mivel NIKKEI pontosan ugyanezt csinalja, el sem lehet teveszteni a format se, a varhato kimenetet se.

A kilatasokrol meg azt gondolom, Abe es BOJ el van szanva a yen tovabbi gyengitesere, ha esik, ha fuj. A media tele ellentmondasos japan hirekkel, ahogyan egy 2 honapja tarto oldalazo korrekcio idejen lennie kell. Arra szamitok, a kitores meglesz 2 het mulva, es ennek kihasznalasara mar elkezdtem lassu lepesekkel ujra a yen short/Nikkei long pozicio felepiteset.

Good luck.
Törölt felhasználó 2013. 08. 17. 21:02
Előzmény: #26  pomperj
#31
usd /yen varhato a visszateszt 100 ig a jovo heten?
Törölt felhasználó 2013. 08. 17. 15:05
Előzmény: #26  pomperj
#30
Remélhetőleg a mediterrán és a német bankok is lassanként magukhoz térnek, a technikai képük egyre szebb (Santander, Unicredit, Commerzbank stb.)

Az orosz piac viszont katasztrofális, olyan mélyen vannak már a papírok, hogy nem tudom meddig lehet ezeket még tovább nyomni. Óvatosan be, majd pár százalékos nyerőben kilépek az orosz olajcégekből (hasonló kategória mint az OTP), csak spekulatív kereskedésre alkalmasak!
Törölt felhasználó 2013. 08. 17. 14:59
Előzmény: #28  pomperj
#29
Kolléga úr végre megtetted azt amire magam is készültem. Remélem végre rájössz arra, hogy az OTP-vel foglalkozni időpocsékolás.

Mindenesetre ezzel a HDB-vel jól felsültem, idén ez a papír volt a legnagyobb baklövésem! Szerencse, hogy diverzifikálom a portfóliom és egy részvénybe nem ölök bele sokat!
pomperj
pomperj 2013. 08. 17. 14:20
Előzmény: #26  pomperj
#28
Piheneskepp, par idezetet irok nektek Jim Rogers eloadasabol, a MoneyShow egyik sztarjatol:


-We don't have farmers. The average age of the farmers in the world is 57 years. So invest in agriculture for the next 15 years. The market demand is growing with more hungry mouths, the supply looks decreasing with retiring old farmers. Buy farmland, buy food processing.

-All central banks in the world learnt how to print money, including the Swiss. Buy gold when it is at the bottom, sure I don't know where the bottom is, probably at Fibo 50% or 62%, which is 1200-1000 range. The best approach is to start buying now, and buy every 3 months a new batch, always physical, no paper.

-I live in Singapore, and I am US citizen; but I tell you California is more communist than China is.

-The best investment is to teach your children mandarin language. Hire an Chinese au-pair girl. You get great food for dinner, plus your children will speak mandarin in 2 years.

-Stay sceptical on all news reports, financial statements, annual reports; they become more a means of public relations and communication, not the truth.

-If you already have 2 passports from 2 different countries, I urge you to apply for a third one.

Nehany gondolat es idezet a Masters of Investments Forum kerekasztal beszelgetesbol:

1)Bonds, including treasuries, gonna get collapse. Avoid all bond funds. If you must have bonds, buy short maturity and buy individual bonds. Utility companies are like bonds, because they finance themselves with bonds, so avoid them too. And avoid all company stocks with high fix costs.

2)Your portfolio should move towards half stocks and half cash. Don’t buy small and midcap stocks, buy largecaps with 4-6% dividend with safe (A rated) financials.

3)Emerging market companies are undervalued. Remember Graham’s rule: Buy companies when their PE=<8.5+2*growth%. Right now, developed market’s PE is over 18, while their growth is less than 2%. So they are overvalued.

In contrast, the time to buy emerging markets are when everybody hates them. Their PE is at 10, while their growth is 5-7%. So they are massive undervalued: this is the time to buy them.

4)Ten good investments this Forum recommends:

-Look for undervalued and goodquality groceries, like Nash Finch (NAFC), Safeway (SWY)
-Big oil looks undervalued, BP, Total, Statoil
-The smoking companies are hated, very undervalued, buy Lorillard (LO)
-Intel (INTL) is still the best semicond company, their move to mobile chips began
-The US homebuilding is recovering, buy the largest mortgage bank, Wellsfargo (WFC)
-iron ore and industrial metals, like Aluminium and copper, etc. are cheap but prices started to move up: buy industrial metals, SID, VALE, FCX
-US travel recovers, buy Expedia (EXPE)
-Samsung’s supplier of giroscopes is Invensense (INVN) market explodes
-online games for China kids is Netease (NTES)
-Much more Silver (and miners) are needed for mobile computing growth as silver is the best electric metal
-Nat.gas exploration fracking technology uses water and special sand: buy HCLP oilservice co.

5)Always sell on accounting irregularities, sell on cluster of insider sales, and always use a 12% trailing stops on all your positions.

6)If you want to be rich, there are only 3 ways.
Bring new product to market, like Bill Gates.
Improve old products like Steve Jobs.
Bring old products cheaper to market like Ford, San Walton, Warren Buffet, etc. This last way is simpler.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 08. 17. 14:20
Előzmény: #26  pomperj
#27
Piheneskepp, par idezetet irok nektek Jim Rogers eloadasabol, a MoneyShow egyik sztarjatol:


-We don't have farmers. The average age of the farmers in the world is 57 years. So invest in agriculture for the next 15 years. The market demand is growing with more hungry mouths, the supply looks decreasing with retiring old farmers. Buy farmland, buy food processing.

-All central banks in the world learnt how to print money, including the Swiss. Buy gold when it is at the bottom, sure I don't know where the bottom is, probably at Fibo 50% or 62%, which is 1200-1000 range. The best approach is to start buying now, and buy every 3 months a new batch, always physical, no paper.

-I live in Singapore, and I am US citizen; but I tell you California is more communist than China is.

-The best investment is to teach your children mandarin language. Hire an Chinese au-pair girl. You get great food for dinner, plus your children will speak mandarin in 2 years.

-Stay sceptical on all news reports, financial statements, annual reports; they become more a means of public relations and communication, not the truth.

-If you already have 2 passports from 2 different countries, I urge you to apply for a third one.

Nehany gondolat es idezet a Masters of Investments Forum kerekasztal beszelgetesbol:

1)Bonds, including treasuries, gonna get collapse. Avoid all bond funds. If you must have bonds, buy short maturity and buy individual bonds. Utility companies are like bonds, because they finance themselves with bonds, so avoid them too. And avoid all company stocks with high fix costs.

2)Your portfolio should move towards half stocks and half cash. Don’t buy small and midcap stocks, buy largecaps with 4-6% dividend with safe (A rated) financials.

3)Emerging market companies are undervalued. Remember Graham’s rule: Buy companies when their PE=<8.5+2*growth%. Right now, developed market’s PE is over 18, while their growth is less than 2%. So they are overvalued.

In contrast, the time to buy emerging markets are when everybody hates them. Their PE is at 10, while their growth is 5-7%. So they are massive undervalued: this is the time to buy them.

4)Ten good investments this Forum recommends:

-Look for undervalued and goodquality groceries, like Nash Finch (NAFC), Safeway (SWY)
-Big oil looks undervalued, BP, Total, Statoil
-The smoking companies are hated, very undervalued, buy Lorillard (LO)
-Intel (INTL) is still the best semicond company, their move to mobile chips began
-The US homebuilding is recovering, buy the largest mortgage bank, Wellsfargo (WFC)
-iron ore and industrial metals, like Aluminium and copper, etc. are cheap but prices started to move up: buy industrial metals, SID, VALE, FCX
-US travel recovers, buy Expedia (EXPE)
-Samsung’s supplier of giroscopes is Invensense (INVN) market explodes
-online games for China kids is Netease (NTES)
-Much more Silver (and miners) are needed for mobile computing growth as silver is the best electric metal
-Nat.gas exploration fracking technology uses water and special sand: buy HCLP oilservice co.

5)Always sell on accounting irregularities, sell on cluster of insider sales, and always use a 12% trailing stops on all your positions.

6)If you want to be rich, there are only 3 ways.
Bring new product to market, like Bill Gates.
Improve old products like Steve Jobs.
Bring old products cheaper to market like Ford, San Walton, Warren Buffet, etc. This last way is simpler.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 08. 15. 10:17
Előzmény: #20  pomperj
#26
1) Az egy hete ajanlott argentin bankok BFR BMA GGAL mindegyike megcsinalta 3 nap alatt a 20% koruli exponencialis ugrasat; azt gondolom, ma ki kell lepni.

Amikor a korrekcio, ami nagyon roved es sekely is lehet, befejezodik, ezek ujra jo vetelnek latszanak.

Az argentin dictator(no) valasztasi bukasa biztosnak latszik, a tozsde gyors emelkedese ott a kozhangulat javulasat es erosen pozitiv varakozasokat tukroz. A tozsdei kilatasok kozeptavra is igen jok.

2) A brazil tozsde meg dolgozik a korrekcio vegen, es akar par hetbe is telhet meg, mire befejezi. Am a kilatasok hasonloak az argentin bankokehoz.

3)Japan NIKKEI naponkenti fel-le ugralasa a korrekcios szakasz egyik fordulojat jelzi. Nem hiszem, hogy 13.500 pont ala sullyedhetne a mostani korrekcios szakasz melypontja. A sajat kozeptavu varakozasaim szerint legkesebb a Q4-ben elindul a japan rally ujabb emelkedo szakasza, es valahol 16-18000 kozott erheti el az idei csucsot.

4) India BSE nagyon oversold allapotbol osszenyomott rugokent ugrik naponta felfele. Tata Motors napi 5-9%-ot emelkedik, egesz elkepeszto a pozitiv fordulat. A bankok lassabbak, de utol fogjak erni. Ott meg ujabb poziciokat tervezek inditani.
pomperj
pomperj 2013. 08. 14. 12:08
Előzmény: #24  pomperj
#25
Kiegeszites:

1)A Japan bull kihasznalasahoz a JOF index, es a kisebb elektronika cegek (Toshiba TOSYY, Kyocera KYO,Nidec precision NJ, es Panasonic PC) neznek ki jobban az atlagnal;
a batraknak persze egy 3-5szoros leverage is szobajohet.

2)Indiaban Tata Motors (TTM) naponta elkepesztoket ugrik. A szokasosan hasznalt indexek, mint a kis likviditasu INDY, IFN mellett ajanlom megnezni WisdomTree EPI es Powershares PIN alapokat is.

Wipro IT mellett a batrak megprobalhatjak Satyam Info-t SIFY is, mert hosszu bazasan siman megduplazodhat par het alatt.

Good luck.
pomperj
pomperj 2013. 08. 14. 07:29
Előzmény: #21  pomperj
#24
Azsiaban az utolso 2 napon drasztikus fordulattal eloretortek a BULL tendenciak.

Teljesen megvaltozott a helyzet: Japan es India indexei eles fordulattal felfele indultak. Rovid tavra: Go long NIKKEI es BSE NIFTY.

1)NIKKEI a fordulattal a majus kozepe ota tarto korrekciojanak hirtelen ertelmes es kiszamithato alakzatot formazott: 13500 es 15000 kozott egy szukulo es oldalazo savban mozog. Ebben az ekben meg 3 kisebb oldalazo hullamra szamithatunk, ami par hetig is tarthat.
Most kell belepni ahhoz, hogy a nehany het mulva az ekbol varhatoan felfele kitoro armozgast maximalisan kihasznalhassuk.

Go long Japan.
Termeszetesen az EWJ mellett az exportorok, kis-kozepes cap. indexek, elektronika es a broker cegeket erdemes szemugyre venni.

2)Indiaban a tegnapi “nagy ugras” felfele arrol arulkodik, hogy Bombayban a korrekcionak 5500 szinten volt vege, ujabb es varhatoan szep hosszu rally kovetkezik.
Azt gondolom, hogy gyors rally jon egeszen 6000-ig, ez lesz a rally legelvezetesebb resze. Ott elojonnek a rezisztenciak.

Go long SENSEX. Egyenlore a bankok tunnek a legerosebbnek, (HDB es IBN), Wipro pedig mar 2 hete vadul emelkedik.
pomperj
pomperj 2013. 08. 13. 10:18
Előzmény: #20  pomperj
#23
The Ibovespa (Brasil index) rallied the most among the world’s major equity benchmarks after data showed China’s imports increased more than forecast, fanning speculation that the economy is improving in Brazil’s top trading partner.

Vale SA, the world’s largest iron-ore producer, contributed the most to the gain as China reported record imports of the steel-making ingredient and after a measure of the company’s second-quarter profitability exceeded analysts’ estimates. Brookfield Incorporacoes SA (BISA3) gained the most in 11 months as homebuilders rallied.

The Ibovespa surged 3.1 percent to 48,928.82 at the close of trading in Sao Paulo, the most among 94 major equity benchmarks tracked by Bloomberg. The gauge has dropped 20 percent this year. The real gained 1 percent to 2.2916 per dollar at 5:20 p.m. local time. The Bloomberg Base Metals 3-Month Price Commodity Index rose 2.5 percent. China’s imports jumped 10.9 percent in July, more than the 1 percent gain forecast by economists surveyed by Bloomberg.

“After falling so much this year, many stocks are trading at attractive prices,” Marcio Cardoso, a partner at brokerage Titulo Corretora de Valores SA, said by phone from Sao Paulo. “On a day like today, when global markets are doing well, those stocks rebound. When you look at Vale’s earnings, you realize that it’s very cheap given the outlook for its business.”

Commodities producers account for about 39 percent of the Ibovespa’s weighting. The MSCI World Index advanced 0.5 percent.

Vale, the heaviest-weighted stock on the index, added 3 percent to 29.93 reais. The company had adjusted earnings per share of 1.04 reais, beating the 1.02 reais average estimate among analysts surveyed by Bloomberg.

pomperj
pomperj 2013. 08. 13. 07:09
Előzmény: #21  pomperj
#22
SF Money Show aug 15-17.

Mindenkinek ajanlom az
VIP Investment Masters Symposium
sessiont.

link

Akik nem tudnak menni, nezhetik videon.
pomperj
pomperj 2013. 08. 12. 08:07
Előzmény: #19  pomperj
#21
A ketteszkadt Azsiai regionalis mozgas folytatodik. Japan vezeti a sort lefele, Kina pedig felfele. A kisebb indexek mint HongKong, KOSPI, Singapore mar erosen fekeznek es fordulnak ki a lejtmenetbol, hogy uldozobe vegyek a Kinai lenduletet.

1)Japanban tovabbra is konzekvensen mozognak a piac szegmensei. A YEN picit erosodott, es az arfolyam par napja a 96-os tartomanyban billeg, es ma a JGB-k hozamai is csokkentek. Ennek megfeleloen hetfon NIKKEI folytatta az ellentetes iranyba a lejtmenetet.

A nap esemenye, hogy a BOJ altal inditott elenkites hatasara a japan GDP sokeves csucsot dontve 2.6%-ot emelkedett, de ez meg mindig kb. 1%-al alacsonyabb mint amit az elemzok vartak.
A korabbi velemenyem valtozatlan a kilatasokrol: amikor a lejtmenetben (a masodik oldalazo hullam) melypontjan leszunk, ott hosszabb tavra erdemes nagyon jo kilatasokkal tulsulyos japan poziciokat venni, fokepp azokban a reszvenyekben, amik az elso emelkedo hullamban is a legerosebbek voltak. De addig meg boven van ido, nyugodtan ki kell varni a korrekcio veget.

2)Kina viszont tartja az emelkedo iranyt, sot a napi hirek szintejen sokkal pozitivabbak a kilatasok. Mar mult heten latszott a nyersanyagok es banyaszok armozgasan, hogy Kinabol jo hirekre var a piac, es ez be is igazolodott. A bank hitelezes es M2 erosodott, a gyartasi index felfele megy, a regio mintha egy klasszikus felivelo ciklusban lenne.

Kina vitte magaval a regio osszes tobbi indexet felfele.

3)Indiaban a Nifty index 5500 szintig sullyedt, ahogy vartuk. Innen eloszor mas indexek eseten csak egy kisebb emelkedo hullamot varnek, de Indiaban a stabilabb 2-4 hetes trendek jellemzoek. Talan meg egy napot erdemes varni belepessel, de tobbet talan nem, mert egy long pozicio innen (IFN, RDY, SLT, TCL, TTM neznek ki jol) meglepoen jo eredmenyeket hozhat ennyi ido alatt.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek