Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 02. 21. 21:29

Vona Gábor: \"Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül!\"  

"Alkotmányos keretek között bár, de az elmaradt politikusi számonkérés végrehajtása a kulcs Magyarország felemelkedéséhez - nyilatkozta pénteken a Kisalföld.hu-nak adott interjújában Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.



- Elnök úr, mi a mai Magyarország legnagyobb mulasztása, bűne, elmaradása önök szerint?



- Egyértelműen a nemzettudat elsorvasztása. Az utóbbi negyven év szocialista s a húsz év liberális diktatúrája szétverte ezt Magyarországon. Ez a problémáink gyökere. Az a társadalom, melynek a lelkét szétverték, előbb-utóbb testben is megbetegszik. Sok negatív világelsőségünk ered abból, hogy a magyar embereket nem engedték büszkének lenni magyarságukra. Mi az oktatáson, a kultúrán és a médián keresztül először azt akarjuk elérni, hogy valamiféle hazafias érzület járja át a nemzetet.



- Önök szerint kik az ország legnagyobb kerékkötői?



- Ezt az országot nem az emberek tették tönkre, hanem az elmúlt hatvan év politikusai. Sajnos 1990-ben is csak néhány új arc került a politikába. E változáshoz személyi garanciák kellenek, ezért akarunk számonkérést és radikális változást.



- Hogyan képzelik ezt önök?



- Alkotmányos keretek között. Ha lenne független igazságszolgáltatás és kellő politikai akarat, akkor az elmúlt húsz év politikusbűnözését már föl lehetett volna számolni. Persze ehhez van konkrét jogszabályi javaslatunk is. Eddig ez azért nem történt meg, mert mindenki érintett benne.



- Ezt ön nemre, fajra és vallásra tekintet nélkül állítja?



- Persze. Nagyon sokféle nemű, fajú és vallású politikus ül az Országgyűlésben. Ők az egyetemes okozók.



- Ön történészként is ilyen egyszerűnek gondolja mindezt?



- Igen. Persze a társadalomban is van számos probléma, de a gondok gyökere abból fakad, hogy a politikusok tönkretették az országot. Persze ha a politikusbűnözéstől megszabadultunk, nem gondolom, hogy egy csapásra minden gondunk megoldódik, de hogy ez az elsődleges, abban biztos vagyok.



- A Jobbik a közvélemény-kutatások szerint biztos parlamenti tényező lesz. Tart az önöknek Orbán Viktor által beígért pofonoktól és a hazazavarástól?



- Ahhoz előbb Orbán Viktornak kormányra kellene kerülnie. Én nem hiszek a közvélemény-kutatásoknak. A Jobbik támogatottsága az ő adataiknál jóval erősebb. Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül. Van persze egy rejtőzködő szavazóbázisunk is, akik nem akarják vagy nem merik elmondani, hogy a mi szimpatizánsaink.



- Alelnöke, Novák Előd is arról beszélt legutóbb, hogy sok szakértőjük sem meri felfedni jobbikos kötődését. Miért kell önöknek rejtőzködniük?



- Sajnos a Jobbik szimpatizánsai ma az egzisztenciájukkal játszanak. Az elmúlt húsz év politikai harcai nyomán úgy alakult, hogy vagy MSZP-s, vagy fideszes intézmények vannak csak, s csak ilyen vezetők. Számukra a Jobbik közös ellenség. De híveinknek már csak áprilisig kell kibírniuk ezt az üldöztetést.



- Azt mondja, üldözöttek. De hát ön is járja az országot, fórumokat tartanak, kampányolnak. Miben áll üldöztetésük?



- Egzisztenciális, titkosszolgálati és médiafenyegetésekben. A Magyar Gárda története is a folyamatos üldöztetés közepette zajlik. Méltatlan hozzánk, hogy sok helyre egyszerűen nem engednek be bennünket.



- A gárda kapcsán kérdezem: mai sajtóelemzések szerint mintha újabban a párt jegelné a gárdát. Elmaradóban vannak a nagy gerillamarketinges akciók...



- Ez az egyik gazdasági hetilap aljas, gyomorforgató s az objektivitást figyelmen kívül hagyó folyamatos akciózása a Magyar Gárda ellen. Egy nem létező konfliktust próbálnak falra festeni most is. Izzadságszagú próbálkozás ez megint.



- Jelöltjeik között, noha a párt ifjúsági közösségként indult, számos volt MIÉP-es vagy kisgazda nevet találunk. Nem volt elég fiatal, vagy tudatosan választottak régebbi jobboldali arcokat?



- Nagyon sok fiatal van jelöltjeink között, átlagéletkoruk talán nem a legalacsonyabb. Tagságunk, szimpatizánsaink viszont biztos, hogy a legfiatalabb a pártok között. De az erős generációs jelleg mellett minden becsületes embert szívesen látunk. Így azokat is, akik megjárták a MIÉP-et, a kisgazdapártot vagy a Fideszt. Nem ők, hanem korábbi pártjaik változtak.



- Egy friss elemzés szerint a Fidesz-tábor 40 százaléka szívesen támogatná a Jobbikot is. Önök rámennek erre a kampányban?



- A régebbi pártok mindig túlmérték, hogy milyen mértékben foglalkozzanak egy-egy kérdéssel, mi nem így működünk. Ha valamit igaznak tartunk, akkor azzal előállunk. Ha ez a Fidesz vagy az MSZP táborában jó hatást vált ki, akkor persze örülünk. Látszik a Fidesz kommunikációjából, hogy ők is érzik, szavazóbázisuk azt szeretné, amit a Jobbik akar. Ezért három-négy lépessel mögöttünk kullogva, de a kampányban ők is szóba hozzák a témáinkat. Számunkra a földkérdés, a cigányprobléma kezelése, az EU-hoz fűződő viszony újragondolása a fontos. Ám most az embereket a válságból kikerülés útja érdekli. Erre nekünk sajátos és tabudöntögető programunk van. A multik megadóztatása, az államadósság felszámolása, a szociális rendszer átalakítása és a magyar bankrendszer megteremtése most a legsürgetőbb.



Kisalföld - vonagabor.hu - barikad.hu

"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2010. 03. 27. 19:20
Előzmény: #619  Törölt felhasználó
#620
A Jobbik nem szélsőséges párt. Azon már rég túl lépett...
Törölt felhasználó 2010. 03. 27. 19:16
Előzmény: #615  hungfu
#619
"Bizonyíték a kuruc.infó durva hamisítására
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kuruc info:
~~~~~~~~~
"Minimum 16%-on a Fidesz

A Gallup számos olyan kérdést tett fel a kérdezetteknek, amelyek a rejtőzködő szavazók politikai preferenciáinak a megállapítását célozta. Ezek többváltozós elemzései nyomán állapítottak meg a kérdéseket és a döntési szabályokat, amelyek a preferenciájukat el nem áruló, ám a választáson állításuk szerint biztosan részt vevő választók párthoz sorolását meghatározta. Eszerint a kampányfinis előtt a Fidesz a listás szavazatok 60 százalékát szerezheti meg, az MSZP 17 százalékot, a Jobbik pedig 16 százalékot kaphat április 11-én. Az LMP eszerint a számítás szerint a bejutást jelentő 5 százalék környékén helyezkedik el, míg az MDF-nek, még ha végül tud is budapesti listát állítani, 2 százalékos eredményével meglehetősen kevés esélye mutatkozik a parlamenti küszöb megugrására.
(MNO)"

Magyar Nemzet- Gallup:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nagy fölényben a Fidesz

A Gallup számos olyan kérdést tett fel a kérdezetteknek, amelyek a rejtőzködő szavazók politikai preferenciáinak a megállapítását célozta. Ezek többváltozós elemzései nyomán állapítottak meg a kérdéseket és a döntési szabályokat, amelyek a preferenciájukat el nem áruló, ám a választáson állításuk szerint biztosan részt vevő választók párthoz sorolását meghatározta. Eszerint a kampányfinis előtt a Fidesz a listás szavazatok 60 százalékát szerezheti meg, az MSZP 17 százalékot, a Jobbik pedig 16 százalékot kaphat április 11-én. Az LMP eszerint a számítás szerint a bejutást jelentő 5 százalék környékén helyezkedik el, míg az MDF-nek, még ha végül tud is budapesti listát állítani, 2 százalékos eredményével meglehetősen kevés esélye mutatkozik a parlamenti küszöb megugrására."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HASONLÍTSÁTOK ÖSSZE A KÉT BEKEZDÉST! MINDKETTŐNEK UGYANAZ A FORRÁSA, VAGYIS A GALLUP LEGFRISSEBB JELENTÉSE.

A KURUC A FIDESZ 60 %-ÁT 16-RA ÍRTA ÁT, MELY EREDMÉNY A JOBBIKÉ.

ÍGY LEHET HINNI A KURUC INFÓNAK, ÉS A JOBBIKNAK IS, HISZEN A KURUC.INFO A JOBBIK LEGLÁTOGATOTTABB SZÓCSÖVE ! FÉLREVEZETNEK MINDENKIT, AKI ONNAN SZERZI AZ ÉRTESÜLÉSEIT.

EZT MAGYARÁZTAM MÁR RÉGÓTA TÖBBEKNEK IS, DE MÉG MINDIG VANNAK KÖZTÜK OLYAN HÜLYÉK, AKIK EZEK UTÁN IS HISZNEK NEKIK."
remete53 2010. 03. 27. 14:40
Előzmény: #617  Törölt felhasználó
#618
Jogsi volt.
Ami tudvalevő személyi azonosításra alkalmas ergó nem biztos,hogy a képviselői igazolvány szükségeltetett.
Ami pedig a két napja ellopott irataim történetet illeti,hát mindenki vonja le a saját következtetését.
Törölt felhasználó 2010. 03. 27. 02:10
Előzmény: #616  remete53
#617
Végülis nem derült ki, hol volt a jogsi, illetve hogy megvan e??
Elég piti ügy, kifizette a bírságot.
Hamarosan valami mást kellene előhúzni az ellenfeleinek, mert ezzel sokra nem mentek.
Amúgy is látható, néha homályosan ugyan, de ez az egész cirkusz a jelöltek meg a politikusok körül a kampány lejárató szakasza.
remete53 2010. 03. 26. 21:22
Előzmény: #612  Törölt felhasználó
#616
A "hiteles" történet jó!
Egyébként emberi és életszerű.
Bár megjegyzem talán jelen kiélezett helyzetben óvatosabban kellene parkolni is!
Azonban a reggeli M1 adásban Krisztina asszony elsőre azt állitotta az eset elött kettő nappal ellopták a táskáját, irataival egyetemben!
Aztán a műsorvezetői kérdésre akkor jogszerűen vezette a szgk-t? Válasz a jogsi nem volt a táskában.Mire következő kérdés hát az alkalmas személyi azonósitásra .
Egy szó,mint száz mi itt az igazság?
Na nem a tuti történet tekintetében,hanem az igazság mondás, karakánság netán közjogi méltóság alkalmasság tekintetében?
hungfu 2010. 03. 26. 20:21
Előzmény: #613  Törölt felhasználó
#615
Vona mondta egy lakfórumon, készüljünk fel mindenre lesz ő a média szerint buzi,zsidó,ügynök és amit akarunk !Tessék ebben is igaza lett !Ellenfelei támadnak, övön alul,hátulról ,és talán még a levegőből is ....A választás sima ügy lesz a magukat baloldalinak hazudók csak lejáratják magukat ezzel a nevetséges kapaszkodással a hatalomba ! Nem kellenek ezek már senkinek

Törölt felhasználó 2010. 03. 26. 17:45
Előzmény: #611  Törölt felhasználó
#614
Nem Te is az vagy?
Törölt felhasználó 2010. 03. 26. 16:47
Előzmény: #612  Törölt felhasználó
#613
Azt írnak egy ilyen jegyzőkönyvbe amit akarnak meg utólag is lehet bármit írni....

Minden esetre várom erre is a reakciót :) Ebből is jó kis csata kezd kibontakozni.

1-ső forduló után még keményebb lesz a kampány, sőt olyan mocskos szerintem amilyen még eddig nem volt.
Törölt felhasználó 2010. 03. 26. 16:44
Előzmény: #610  Törölt felhasználó
#612
Törölt felhasználó 2010. 03. 26. 15:08
Előzmény: #610  Törölt felhasználó
#611
Nem véletlenül jogász a szentem...
Törölt felhasználó 2010. 03. 26. 14:24
Előzmény: #609  hungfu
#610
Morvai: folyamatosan hazudik az Index, nem hivatkoztam mentelmi jogomra, pert indítok

Az Index híre hazugság, az ellenem március 24-én kiszabott parkolási bírságot a helyszínen kifizettem s a mentelmi jogomra nem hivatkoztam. Mi több a bírságot annak ellenére fizettem ki, hogy a parkolási társaságnak – rejtélyes okból - a helyszínre küldött vezető munkatársa mindenáron arra próbált rábeszélni, hogy éljek mentelmi jogommal és ne fizessek. (Az egész mentelmi jog témát a helyszínre irányított provokátor hozta fel – sikertelenül.)
Alább folytatódik Morvai Krisztina közleménye.
Gyalázatosnak tartom, hogy az elmúlt húsz évben politikus bűnözők sora követett el - főként a nemzeti vagyon kárára - súlyos gazdasági bűncselekményeket úgy, hogy a mentelmi joga mögé próbált bújni. A Jobbik Magyarországért Mozgalom programjának kiemelt céljai között van az ilyen cselekmények miatti elszámoltatás, valamint a politikusok mentelmi jogának megszüntetése.
A Jobbik ellen, valamint személyem ellen indult rágalomhadjárat fő mozgatórugója pontosan ez, azaz a jelenlegi parlamenti pártok félelme az elszámoltatástól, a felelősségre vonástól. A személyemet illető rágalmakat eddig szó nélkül tűrtem, ennek azonban most vége. Mind a folyamatosan hazudozó Index hírportáltól, mind a hazug tényállításokat azok valóságtartalmának ellenőrzése nélkül átvevő egyéb sajtótermékektől követelem, hogy jelen közleményemet helyreigazításként közöljék. Ezen túlmenően az Index-szel, s a többi érintett hírközlővel szemben büntetőeljárást és személyiségi jogi pert indítok, s minden lehetséges jogi eszközt igénybe veszek a március 24-i hazug hír közlése, s a továbbiakban még várható hazug állításaik miatt.
Tájékoztatom mindazokat, akik a Jobbik előretörésének megállítását várják a párt programjának elhallgatásától s a párthoz köthető személyek egyre durvább rágalmazásától: a magyar embereknek elegük van az ország kiárusításából és tönkretételéből, s pontosan tisztában vannak azzal, hogy valódi, azaz gyökeres, radikális változás csak akkor következhet be Magyarországon, ha az új erő, a Jobbik jelentős tényezőként kerül a parlamentbe. Éppen ezért a Jobbik előretörése megállíthatatlan, ezt a folyamatot a szokásos gyáva hazudozásaikkal nem fogják tudni megállítani, a magyar embereket nem tudják már becsapni, „megvezetni”.
Morvai Krisztina
a Jobbik EP-képviselője
hungfu 2010. 03. 26. 05:52
Előzmény: #608  hungfu
#609
Ja és itt az idő....
hungfu 2010. 03. 26. 05:50
Előzmény: #607  Törölt felhasználó
#608
Ti nem látjátok ,hogy lejáratás folyik,ne higgyétek el ezt a sok f@szságot azt látjátok amit láttatni akarnak veletek,előhúznak mindent foggal körömmel,hogy egymássl acsarkodjunk még itt a fórumon is.....szebb jövőt
Törölt felhasználó 2010. 03. 25. 22:47
Előzmény: #606  Törölt felhasználó
#607
ettöl még magyar

lehet nagyonmagyar is

mint budaházy
aki nagymagyarország matricát ragasztott a popojára mielöt jötek ünnepelni a rabtársak

de igy boldog volt ö is

ej de szép a börtönélet
a siten egyelöség van

náci,cigo ugyanazt csinálja
egymásal:DDDD
Törölt felhasználó 2010. 03. 25. 22:42
Előzmény: #605  Törölt felhasználó
#606
ez a csáko egy drogos homi
azért az csak baj nem???
Törölt felhasználó 2010. 03. 25. 22:38
Előzmény: #594  Törölt felhasználó
#605
Nem az a baj ezekkel a srácokkal, amit a képek alapján rájuk kennek.
Tényleg bármelyikünk lehetne ugyanilyen helyzetekben - márcsak a poén kedvéért is.
Mindez csak azt mutatja, hogy nem különböznek tőlünk.
A baj csak az, hogy ezzel szemben próbálják elhitetni, hogy különbek nálunk.
Mert ők Család és hazaszeretők, istenhívők. MAGYAROK. Velünk ellentétben.
Emlékszem még a kisgazdapárt jelmondatára: Isten, Haza, Család!
Ja. A többit tudjuk.
Törölt felhasználó 2010. 03. 25. 22:19
Előzmény: #603  Törölt felhasználó
#604
kár h magyarul se tud
de nektek ez se kell
elég az árpádsáv a kocsin
meg egy igazolt részvétel valamelyik nemzeti ünnepen való romboláson

szebb jövöt
Törölt felhasználó 2010. 03. 25. 21:47
Előzmény: #590  hungfu
#603
"Te hol élsz ,teszkós szatyorba?"

zseniális :))
Törölt felhasználó 2010. 03. 25. 21:45
Előzmény: #600  Törölt felhasználó
#602
A többi példa amit hozni tudsz,arra is példa,hogy másnap lemondtak ?
Törölt felhasználó 2010. 03. 25. 21:35
Előzmény: #596  Törölt felhasználó
#601

"4 év mulva a szegedi csillagból jönnek majd a képviselők??? "

4 hét mulva a szegedi csillagba mennek majd a
képviselők!!!

Topik gazda

hroka
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek