Topiknyitó: Portfolio 2010. 01. 25. 10:21

Távhő: egy jó gázkazán ellen továbbra is nehéz a verseny  

Ugrás a cikkhez
A távhő versenyképessége továbbra is kérdéses, derül ki az Energia Klub nemrég közzétett felméréséből, amiben 30 különböző város távfűtési díjait igyekeztek összehasonlítani a gázfűtés költségeivel. A modern, hatékony gázkazánokkal továbbra is...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=127540
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exley 2010. 01. 26. 21:01
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Elavult Orosz házgyári fütés technológia, drága és hatástalan, csak akkor jó mint azokban a boldog '70-es években, fütötték az országot ezerrel, nam fázott senki, a munkás szállók is tömve voltak, mindenki jól élt vezetők, melósok, nyugisok ifjuság. Arany évek voltak soha nem jön már vissza. Olcsó volt az enni való ingyenes oktatás egészségügy, olcsó közlekedés. Most meg mindenki a flaszteron annyi a hajléktalan mint égen a csillag, van másfél millió munka nélküli fázik didereg az országban a lakosság, kivéve a milliárdos haza árulókat. Ezt a rendszert ízé-porrá kell zúzni, különben vége a magyarságnak. Tudja meg az USA is hogy mi a magyarok istene. Főleg ez a kommerssz barack.
Törölt felhasználó 2010. 01. 26. 20:54
Előzmény: #9  exley
OK. A fúrás nem is lenne nehéz, mert lösztalaj. Ja annyit még a 9. emelethez, hogy ugyanabban a házban az 1.-en felcsavart fűtés mellett is fázom, a radiátorok egyformák. Itthon a 23 fok a nyerő nekem.:-)
exley 2010. 01. 26. 20:50
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Szóljatok a B-éknek fúr alattatok lyukat és azonnal jön a forró víz. Panni!
Törölt felhasználó 2010. 01. 26. 20:48
Előzmény: #6  watson
De az áramtermelés utáni maradékhő még megfelel távfűtéshez.
Törölt felhasználó 2010. 01. 26. 20:47
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Kicsi városunkban épp most pukkant le a távfűtés. Szerencsére van plazma TV meg számítógép. Ma mozizok, így elég meleg lesz amíg kijavítják. Egyébként a ház tégla és nincs külön hőszigetelve, ennek ellenére is jól tartja a meleget. A távhő áfáját szerintem nem kellett volna csökkenteni, mert így szerintem a rossz szigetelésű házak tulajdonosai tovább húzzák a szigeteléseket. Mellesleg a költségmegosztó egy átverés, mert egy 9. emeleten lakót alulról sokan melegítenek (egy barátom teljesen lezárta a fűtést és mégis meleg van) így alig fizet, aki alatta lakik az meg fizeti az ő melegét.
watson
watson 2010. 01. 26. 17:10
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
semmi probléma a távhővel, használd fizesd meg, csak ne támogassák más fűtéssel szemben! a többire is 25% az adó akkor erre is annyi legyen!

Egyébként teljesen jól működne ha pl. a szemétégető hője menne a távhőhálózatba, de tudtommal abból áram lesz...
Törölt felhasználó 2010. 01. 26. 17:03
Előzmény: #4  watson
engem ezért lehet megköveztek, de én szeretem a távhőt. ahol lakom(pesti panel) télen nyáron egy gatyába vagyok. a hőmérséket elvétve megy 24 fog alá.tudom, hogy gazdaságtalan, drága, és megdöglik tőle a főd de attól még szeretem, mert meleg van, muteréknál vidéken amikor ott vagyok be kell kapcsoltatnom a szobámba a villanykályhát különben megfagyok. nem bírom a hideget.
watson
watson 2010. 01. 26. 16:54
Előzmény: #3  Phylaxa
nem hatékony, ne tessék támogatni, legyen végre 25% a távhő áfa ahogy a gáz a fa vagy a szén áfája!
Phylaxa 2010. 01. 26. 16:37
Előzmény: #1  Portfolio
Geotermikus fűtés és napkollektor a tetőn. Minden verseny értelmét veszti. Oda emelik a gáz árát ahova csak akarják. Onnantól kezdve nem oszt nem szoroz.
Törölt felhasználó 2010. 01. 26. 16:13
Előzmény: #1  portfolio
\"A szervezet persze felteszi a kérdést, hogy a földgáz ára valóban a megfelelő helyen van-e, avagy szociálpolitikai megfontolások hatására továbbra is, a piacnyitás ellenére, mesterségesen alacsony/alacsonyabb szinten tartják azt\"

Ne akarjanak már felvilágosító munka élharcosának tűnni, ha ezt nem tudják megállapítani legalább megközelítőleg.

Csak keltik a hangulatot annak sejtetésévael, hogy még mindig hatóságilag \"olcsó\" a gáz.

Lehet, hogy Távhős Klubnak kéne magukat hívni, nagyon ehhez húznak.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek