Topiknyitó: Portfolio 2009. 11. 19. 09:55

"Simor András nem szakállas" (Commerzbank)  

Ugrás a cikkhez
Mennyire tartja valószínűnek, hogy az árfolyam mozgását közgazdasági helyett inkább emocionális és/vagy pszichológiai eredetű okokkal kellene magyaráznunk? - teszi fel a találós kérdést napi piaci kommentárjában Márvány Zsolt, a Commerzbank treasury...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=124524
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 11. 19. 13:40
Előzmény: #1  Portfolio
#8
Zsolti, Zsolti!

Látom jól indult a reggel. Finom volt a reggeli, lehet beígértek egy kis fizetésemelést is.
Mindenesetre megint sziporkáztál. Gratula!
Törölt felhasználó 2009. 11. 19. 10:55
Előzmény: törölt hozzászólás
#7
Mi meg nem arra gondoltunk... hanem a cikk tényleges tartalmára... :)

Egyébként a cikk tényleg jó, figyelemfelketően elgondolkodtató olyan kérdésben, amiben nap mint nap elgondolkodhatnánk, mégsem tesszük, mert lassan immunisak vagyunk az állandó és - minden racionális alapot nélkülőző - árfolyamváltozásokra.

Az én mai tippem 80-20 a pszichológiai tényezők javára... De lehet, hogy holnap már nem ez lesz, pedig egy napa alatt a fundamentumok aligha változnak... :)

Euroman 2009. 11. 19. 10:42
Törölt hozzászólás
#6
zepi
zepi 2009. 11. 19. 10:29
Előzmény: #1  Portfolio
#5
szakáll ide, szakáll oda ez sem jópont X országnak
Kilenc ország budapesti nagykövetsége közös nyilatkozatot tett közzé szerdán, amelyben felhívja a figyelmet a magyarországi befektetői klímát negatívan befolyásoló tényezők veszélyeire.

Visszatarthatják a külföldi befektetőket a magyarországi "nem transzparens viselkedésről" szóló jelentések - írták.

Különös aggodalommal figyelik "a nem transzparens viselkedés jelentős megnyilvánulásait, amelyek hatással vannak a befektetőkre a közszolgáltatások, a műsorszolgáltatás és az országos közlekedési infrastruktúra egyes területein" - olvasható az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc nagykövetségeinek közös támogatásával kiadott dokumentumban, amely a brit képviselet honlapján olvasható.

Emlékeztetnek arra: a Magyarországra irányuló külföldi közvetlen befektetések túlnyomó része az általuk képviselt országokból származik. Kifejezik reményüket, hogy a magyar gazdaság növekedési pályára áll, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy sok múlhat a külföldi befektetők döntésén. Magyarország barátaiként" remélik, hogy olyan befektetési klíma marad, amely "vonzó célállomássá teszi" az országot - fogalmaznak, hangsúlyozva, hogy az átláthatóság előny lehet ilyen versenyhelyzetben.

Mint írják, az új korrupcióellenes törvény elfogadása és végrehajtása kulcsszerepet játszhat abban, hogy "a magyar polgárok gazdasági növekedésre és jólétre való törekvése célt érjen".

INFO RÁDIÓ
Törölt felhasználó 2009. 11. 19. 10:23
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Amúgy meg szerintem egyértelmű a HUF és az USD trendje is, nem kell itt csodálkozni semmin
Törölt felhasználó 2009. 11. 19. 10:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#3
Nem volt ebben zsidózás, nagyon jó a cikk :)
Euroman 2009. 11. 19. 10:07
Törölt hozzászólás
#2

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek