Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 10. 13. 09:23

CIB hitelkeret lemondás átverés  

Hírt kaptunk egy újabb CIB bankos furcsaságról ami nemcsak az ügyfelekre nézve kedvezőtlen, hanem felveti a banki folyamatok minőségének kérdését is.

A CIB folyószámlához hitelkeret tartozhat, remek szolgáltatás, de semmi különleges. Viszont van egy éves díja ami miatt csak annak érdemes igénybe vennie akinek valóban szüksége van rá.

A CIB hitelkeretet viszont nem könnyű lemondani. Ugyanis a bank a lemondást legalább 30 nappal, de legfeljebb 10 munkanappal a megújítási dátum előtt hajlandó csak elfogadni. Az, hogy ez a 30 napos terminus sehol nem jelenik meg az ÁSZ-ben vagy a kondiciós listában nem probléma, ezen könnyen át lehet lépni ha a banknak így előnyös.

Így hiába is próbálja valaki lemondani a jövőre lejáró hitelkereték ez nem fog sikerülni. Gondolom azért lett így kitalálva, hogy az ügyfelek elfelejtsék lemondani (20 nap van egy évben amikor ezt meg lehet tenni) és a bank felszámolhassa az éves díjat.



A CIB által adott indoklás a lemondás elfogadásának megtagadására még érdekesebb: Senki nem nem tudja garantálni, hogy az a kollega akihez az ügy most kerülne még jövőre is itt lesz amikor a hitelkeretet meg kell szüntetni. Vajon milyen banki folyamatok azok ahol egy megbízás végrehajtása az adott munkavállaló munkaügyi helyzetének függvénye? Nesze neked 21. század, IT rendszerek és hasonló különlegességek. Ezek szerint akinek az asztalán landol az csinálja meg, de csak addig amíg a CIB-nél dolgozik. Ha elmegy vagy kitessékelik akkor vele együtt az aktuális folymatban lévő ügyek is kukába kerülnek?

LegyeN mindenki óvatos

____________

pannon.info link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:

Topik gazda

pannoninfo
3 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek