Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 06. 05. 19:41

LMP-HP  

Ha már annyira nagy kampány volt itt a szélső-jobboldalnak...



link



link



link


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
commander8 2009. 06. 11. 13:11
Előzmény: #99  kiegyezo
#100
Öröm látni, hogy van ilyen is.
Sajnos nem ez a jellemző ebben az országbn, főleg nem a jobbikra.
Most így érzem magam:
:-P, :-P
kiegyezo 2009. 06. 11. 12:47
Előzmény: #98  commander8
#99
A befogadóságról van egy jó kis történetem a plakátolásról.

Éppen ragasztok az utolsó péntek este. Nézi erősen egy srác. Aztán odajön, kérdezi, jé, te nem ragasztod le a többiekét? Mondom neki: nem. Bla-bla, kicsit dumáltunk, kiderült, ő is ragaszt. Kérdezem kinek, mondja, hogy óóóó, nagyon másnak, de végül kibökte, hogy Jobbik. Mondtam neki, hogy úgy tapasztaltam, ők (*) sem nyomják felül másokét. Mondta, hogy igyekeznek. Stb. Stb. Szimpatikus gyerek volt.

Sajnos, csak később jutott eszembe, hogy ha egy 1 négyzetméteres plakáthelyen békésen megférünk, akkor feltehetően az országban is.

Egyébként, volt egy másik Jobbikos srác is, akivel kétszer találkoztam kb. egy hét különbséggel, másodszor már ismerősként köszöntünk egymásnak.

Úgy látszik, itt lent nincs azér' akkora harag :-)

Üdv: kiegyezes.hu

(*) voltak pártok, amelyekkel egyértelműen nem ez volt a benyomásom, márpedig gazdagon merítettem.
commander8 2009. 06. 11. 12:01
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#98
Bocs, hogy ilyen későn válaszolok, de tegnap volt egy megbeszélésem, aminek a végén jól berúgtunk.
Most úgy érzem magam,mint akin átment egy úthenger.
No mindegy. Ez volt a lényegtelen.
Szóval ha Páko elvégzi a jogot, valamint a szakosítókat, és képes lesz megfelelni az elvárásoknak, akkor legyen. Bár én őt nem tartom erre alkalmasna,képesnek.
Egyébként a mondandómnak a lényge az lett volna, hogy Magyarország mindig is befogadó ország volt. A mássággal neke semmi bajom sincs. Amivel bajom van az az, ha valaki bűnöző, meg élősködő.
kiegyezo 2009. 06. 11. 08:34
#97
#58 (Gabor111)
Kit képvisel? Lehet, hogy téged is. Olvastad valamilyen formában a programjukat? ( itt olvasható: link , szép és tartalmas ) Ismeretlenül is kizártnak tartom, hogy legalább egy-két dolog ne nyerné el a tetszésed. Persze, lehet, hogy mások inkább, akkor azokra kell szavazni :-)

Pedofil? Csak annyit jegyzek meg, hogy ugyancsak gyerek volt látható a Fidesz 2002-es plakátján is szerepelt egy kisfiú és a SzDSz 2006-os Kovács Pistijére is emlékszünk még. A gyerek és a plakáton olvasható kérdés (Érzed, hogy jobbat érdemel?) teljesen világosan utal arra, hogy a jövőt tervezik építeni. Konzisztens üzenetek: a programjukban nagyon hangsúlyos ez a vonal.

És különben is: szép a gyerek. Majdnem olyan szépek a szemei, mint a mieinknek :-)

Érdekérvényesítés: persze, a politika erről szól. Csak az utóbbi időben (1-5-10-20-... évben) mintha nem a "nép érdekének" érvényesítésén fáradoznának választott, kinevezett vezetőink.

#60 (Akira)
Az erőforrásaik, mint anyagi, mind humán téren elég korlátozottak. Szerintem a jobb szereplést a viszonylagos ismeretlenség akadályozta, amúgy sokan vevők lennének arra, amit hirdetnek.

#83 (Commander8)
Ha nem szavazol rájuk, nem fogod őket sehol sem látni :-( Komolyan: nekik (egyelőre?) nincs olyan bázisuk, ami betolná őket akkor is, ha cigánygyerekek potyognak az égből. Ha szívesen látnád őket ott, akkor ...

---
Bokros és az MDF (sokan): szerintem is nagy és merész húzás volt. Az ő jelölése nélkül alighanem ők is mandátum nélkül maradtak volna. Több, mint egy évtizede halljuk-olvassuk(-tapasztaljuk), hogy mit mond, meglehetősen következetesen. Nem kell szeretni, de a hitelessége aligha vonható kétségbe.

Lehet, hogy folyt. köv.

Üdv: kiegyezes.hu
kiegyezo 2009. 06. 10. 17:44
#96
Sziasztok!

Örülök, hogy él és virul ez a topic, immár három napja.

Annak idején talán elsőként írtam erről a pártról (illetve az LMP+HP kettősről) a PF fórumán és mint biztosan sokan tudjátok, a honlapunk szerény eszközeivel őket is támogattuk a mostani választáson. Ezen felül voltunk plakátot ragasztani, hozzájárultunk pénzzel is a kampányukhoz és szórólapoztunk is.

Valószínűnek tartom, hogy a következőn is így lesz.
Néhány gondolat a topicban megjelentekkel kapcsolatban

#8, 9 hozzászólás (TrogerBroker, IsTAPolo)
De facto nem igaz.

Az LMP –ahogy más is jelezte már itt- a Védegylet (ők javasolták Sólyom Lászlót államfőnek) felől érkezett, annak néhány tagja alakított új mozgalmat. Ugyancsak van a vezetők közt olyan, aki a Társaság A Szabadságjogokért szervezetből igazolt át (illetve, lehet, hogy ott is tevékenykedik most is).

Az SzDSz fiókszervezetékent feltüntetni ezt a kettőst indokolatlan: legfeljebb halovány kapcsolat fedezhető fel a szabadságjogok, az esélyegyenlőség és néhány más liberális elv képviselete kapcsán. Ugyanakkor jónéhány dologban, pl. a gazdasággal, közszolgáltatásokkal és azok privatizációjával kapcsolatosan homlokegyenest ellenkező véleményen vannak (a szórólapjuk szerint).

Ettől, persze, még érkezhetett a tagság és a szavazók egy része abból az irányból. (#36-37)

#42 (Watson)
A programjukban több irányból is foglalkoznak a zöld/vidék/energia/munka kérdésével. Nem állítom, hogy mindenben egyet értek velük, de szerintem ezek miatt a „borsodi cingó”-t is érdekelnie kellene a dolognak. A baj az, hogy az egész politika nem érdekli, mert az hiszi, mindegy, vele úgy is kitolnak. Ami azt illeti, túl messze nem is jár az igazságtól.

#48 (Akira)
Gyenge kommunkiáció: talán az LMP+HP párosra is igaz. De rájuk az mindenképpen, hogy nem áll mögöttük egy nagy szervezet, ami segíti az erőteljes kommunikációt. Szerintem ebben javulni fognak.

Az is igaz, ahogy írtad, hogy alapvetően pozitív kommunikációt folytattak. Megjegyzem, a blogjaikban azért vannak epés megjegyzések.

#50 (Gudakes1)
A húzónév hiányzott valóban. Véletlenül sem megsértve ezzel azokat a neves személyiségeket (Cserhalmi, Fullajtár, ...), akik letették melléjük a voksukat. De ők a politikai porondon nem számítanak most annyira, mint a vásznon, vagy a világot jelentő deszkákon.

A kampányukról:

Amikor mentem kampányanyagokért, hangsúlyosan megkértek, hogy tartsuk be a szabályokat (nem ragsztjuk felül mások plakátjait, pl.). Szerintem ez helyes, így is jártunk el. Akkor is, amikor a mieinket másnap leragasztva találtuk. Lehet, hogy balekság, de ez manapság kis hazánkban sokszor a tisztesség szinonímája.

Meglehetősen kevés publicitást kaptak a médiában, valamiért nem tudták magukat elég érdekessé tenni. A királyi tévében láttam a listavezetőjüket Az Estében – szerintem a műsorvezető meglehetősen ellenséges volt. Rauschenberger Péter nagyon tetszett, talán 5-én volt a Napkeltében.

A választás eredményének értékeléséhez megjegyzem, hogy a 2,6%-ot ténylegesen egy maroknyi (na, jó, nagy maroknyi ) ember szervezőmunkája hozta össze. Legalább is személyes tapasztalataim alapján ezt a következtetést vontam le. Volt, akivel miközben beszéltem telefonon, hallottam, hogy majdnem elalszik a túloldalon, annyira fáradt.

Folyt. köv.

üdv: kiegyezes.hu
Törölt felhasználó 2009. 06. 10. 13:18
Előzmény: #94  commander8
#95
hát jó... de már türelmetlen vagyok :)
Dr. Fekete Pákó... vagy akkor már magyarosít? Dr. Fekete Péter, vagy mi?
commander8 2009. 06. 10. 10:18
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
#94
Válaszolok, csak nem most, mert mennem kell.
Hali
Törölt felhasználó 2009. 06. 10. 09:54
Előzmény: #92  commander8
#93
persze... igaz. a pákót csak kötekedés végett hoztam fel példának... de azt ugye tudod, hogy nemsokára bíró lesz belőle :P na ehez szólj hozzá :)

commander8 2009. 06. 10. 09:51
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#92
Én is azért írtam, mert ma a csapból is az folyik, hogy így magar meg úgy magyar. Pedig nem azon múlik, hogy ki született annak, hanem azon, hogy minek érzi magát, valami nt ami a legfontosabb, hogy mit hajlandó tenni ma a hazáért.
"Hass, alkoss, gyarapíts
S a haza fényre derül"
Szerintem nem rossz a logikám, mivel a Pákó nem magyar identitású. Másrészt nem nevezném kutúrának azt amit művel.
Lehet, hogy ha itt marad és itt alapít családot, akkor a gyerekei már azok lesznek, ezt pedig asszmilációnak nevezik. Van erre éppen elég történelmi példa.
Törölt felhasználó 2009. 06. 10. 09:45
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
#91
sztem, ha nincs Bokros, akkor az MDF kezet foghatna az SZDSZ-szel
Törölt felhasználó 2009. 06. 10. 09:27
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#90
Bokros jelölése óriási és egyben merész húzás is volt az MDF részéről. Az én meggyőzésemhez persze ez kevés volt, de - és itt most jöjjön egy kis önellentmondás - azt gondolom, az ország szégyene lett volna, ha egy ilyen kaliberű ember megbukik.
Nem tudom, egyetértetek-e velem, de a választás eredménye, különösen ami a parlamenten kívüli formációkat illeti, reményt keltő abban az értelemben, hogy végre hosszú idő után megmozdult valami a társadalomban. És igen, abból a szempontból, amit tegnap írtam, a Jobbik szereplésére is értem mindezt.
Törölt felhasználó 2009. 06. 10. 08:35
Előzmény: #86  commander8
#89
én is végignéztem. és hát szó mi szó... Bokros lepipált mindenkit. Mindenki tudja, hogy ha más nem akkor ő tudja mitől döglik a légy. Nem bántam meg hogy rá szavaztam.
Törölt felhasználó 2009. 06. 10. 08:17
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#88
de végülis mindegy... ez nem az a topik, ahol ezt kéne megvitatni :)
Törölt felhasználó 2009. 06. 10. 08:14
Előzmény: #80  commander8
#87
"Ez a 100% magyar egy akkora ostobaság, mint egy ház"

na ezért mondom, hogy tán nem kéne igazi magyarozni...

amúyg meg ha nem a származás számít: akko a logikád alapján a pákó is jószittyamagyar... keményen áplja a magyar kultúrát :D
commander8 2009. 06. 09. 22:00
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#86
Az estét azzal töltöttem, hogy végignéztem a duna tv-s videót. Persze többször meg kellett állítani.
Bár lehet, hogy itt nem ezt kellene írnom, de nekem a Bokros volt a leghitelesebb.
Az LMP-s Szabó Tímea egy minden szempontból szeretetre méltó, de ugyanakkor - véleményem szerint - igen tapasztalatlan képet mutatott. Remélem, hogy új erőként fel fognak nőni ahhoz a feladathoz, amire vállalkoztak, vagy amit vár tőlük a magyar társadalom higgadt és realista része.
Talán még Göncz Kingát kell megemlíteni, aki még normálisan és higgadtan adta elő a mondandóját.
A többire kár is a szavakat fecsérelni.
exley 2009. 06. 09. 21:40
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
#85
Kampányoltam a jobbik mellett, de a szavazó fülkében a belső hang azt súgta LMP-HP:!
Törölt felhasználó 2009. 06. 09. 21:09
Előzmény: #83  commander8
#84
én nem szavazok rájuk, de kampányolok mellettük!

commander8 2009. 06. 09. 19:24
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#83
Most én adtam neked +1 pontot.
Egyébiránt gratulálok neked azért, mert ezt a topikot létrehoztad.
Remélem olyan lesz, mint amilyen az LMP eddigi kommunikációja. Vagyis arról beszél amit tenni szretnének a társadalom érdekében, és nem pedig másól.
Bár nem rájuk szavaztam, de szívesen látnám őket úgy au EP-ben, mint a magyar parlamentben is.
Törölt felhasználó 2009. 06. 09. 19:05
Előzmény: #79  exley
#82
"Az is lehet hogy nem is bolsik csak közönséges bűnözök"

Sajnos ez így van.
Törölt felhasználó 2009. 06. 09. 19:03
Előzmény: #80  commander8
#81
Jessz! :)

Ez a nép azért volt mindig is erős, és alkalmazkodó, mert befogadott mindenkit aki menedéket kért nála.
A magyar ősi kultúra a sok benyomás, a sok eltanult, kifinomított részlet elegye volt. A magyarok mindenkitől tanultak, és ez a "ravaszság" tette naggyá.
Amikor pedig a honfoglalás volt, hány, de hány nép, tőrzs csatlakozott hozzájuk?
Tudták, hogy az összetartás, a szövetség teszi őket erőssé, és nem a kirekesztés, a felsőbbrendűség.
A történelmünk során mindig képesek voltunk megújulni, befogadni másokat, alkalmazkodni az új körülményekhez, mert akik nem így tettek, azoknak már jó esetben csak emléke van.
Erre lehetnénk igazán büszkék, sokat tanulhatnánk belőle!

Amerikát mondják a népek olvasztó-tégelyének, de Magyarország sem volt más, és attól szép!

Topik gazda

Gudakes1
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek