Topikgazda: matgab 2003. 06. 17. 07:39

PSZÁF határozat: összehangolt befolyásszerzéssel szerezte meg az irányítást a Pannonplast felett a B  

Ugrás a cikkhez
A PSZÁF elnöke, Dr. Szász Károly tegnap műtétjét követően azt mondta, hogy egy üggyel kapcsolatban kapott konkrét fenyegetéseket, mellyel kapcsolatban a kollégái kiadják még aznap a határozatot. Az a bizonyos ügy, amelyet a PSZÁF elnöke említett, s melyről a munkatársai tegnap valóban meghozták a határozatot, minden bizonnyal az alábbi:

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=30888
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 12. 22:49
Törölt hozzászólás
#9
Törölt felhasználó 2003. 06. 17. 21:02
#8
Csak a teljesség kedvéért, mert a portfolio cikkek közül ma kimaradt... :)
"A Britton vezetése a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) határozatát bírósági úton fogja megtámadni, az ebben foglalt intézkedéseknek azonban a cég a határidők betartásával eleget tesz.
A Britton Capital Consulting kedden az MTI-hez eljutatott közleményében hangsúlyozza, hogy a PSZÁF ítéletét a Pannonplast részvények vásárlása ügyében nem tartja túlzottan fajsúlyosnak, és a tranzakció volumene szempontjából a büntetési tétel minimális. A közlemény emlékeztet, hogy egy feljelentés nyomán a felügyelet vizsgálatot folytatott, vélelmezve, hogy a Britton Kft. és a Pevdi Kft. elmulasztotta hivatalosan bejelenteni kapcsolatukat.
"A PSZÁF határozatából is kitűnik, hogy a két cég között semmilyen tulajdonosi összefonódás sincs, így a felvásárlási szabályok súlyos megsértése sem történt meg" - írja a közlemény. A közlemény szerint a PSZÁF egy, a BorsodChem felvásárlása során tapasztalt anomáliák kiküszöbölése érdekében hozott paragrafusra hivatkozik, amely kimondja, hogy a befolyásszerzés "összehangolt magatartás" révén is megvalósulhat. A Britton Kft. vezetése úgy véli, hogy ez a jogszabályi kitétel - bár célját tekintve támogatandó - lehetőséget ad arra, hogy a felügyelet a saját belátása szerint értelmezze az "összehangolt magatartást".
A közlemény megemlíti, hogy a Britton Kft. vezetése személyesen tájékoztatta a felügyeletet a Pannonplast részvények felvásárlási stratégiájáról. A PSZÁF határozatával kapcsolatban a Britton Kft. megállapítja, hogy a PSZÁF semmilyen tulajdonosi kapcsolatot nem mutatott ki a vizsgálatba bevont társaságok között. Az egy "kapcsolati körbe tartozó" megállapítás pedig tárgyi tévedéseken alapul - teszik hozzá. A Pannonplast megvásárlását a Britton egy korábbi, állami cégekhez nem kapcsolódó befektetésének eladása tette lehetővé - áll a közleményben. Egyben a cég sajnálkozását fejezi ki, hogy ez a tény - bár ezt a PSZÁF képviselőinek is tudomására hozták - nem kapott helyet a határozatban.
A közlemény kitér a PSZÁF elnöke elleni támadásra, amit a Britton vezetése elítél, és az egész társadalom számára veszélyesnek tart. "Teljes mértékben elhatárolódunk minden ilyen módszertől, mert ez olyan bizonytalanságot eredményez, ami nem lehet egyetlen befektető, így a Britton érdeke sem" - teszi hozzá a közlemény. A cég vezetése visszautasítva azokat a hireszteléseket, amelyek kapcsolatba hozták a Pannonplast ügyet, a Brittont és a PSZÁF elnöke ellen intézett támadást, a cég vezetése személyes találkozót kezdeményez Szász Károllyal."

Törölt felhasználó 2003. 06. 17. 11:20
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
sokan gondolnak most erre... :)
Törölt felhasználó 2003. 06. 17. 10:04
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#6
szia Gyrk!
látom, egyre gondoltunk :)
Törölt felhasználó 2003. 06. 17. 10:00
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#5
Amennyiben jogszabálysértő módon szereztek befolyást, azaz lényegében kétszer annyi szavazattal rendelkeztek és szavaztak a közgyűlésen, mint az alapszabályban megengedett (mondván egy érdekcsoport max 12,5%-kal szavazhat), akkor nem kellene a közgyűlési határozatok visszamenőleges orvoslására is lépéseket tenni? - kérdezem én és joggal :))
Törölt felhasználó 2003. 06. 17. 09:59
#4
helló skacok.
ha abból indulunk ki, hogy a pszáf törvénytelennek tartja a britton/pevdi/karton pack-pannonplast ügyletet, akkor jó esély van arra, hogy a közgyûlési döntéseket is sikeresen meg lehet támadni egy bíróságon. ha így van karsai szerepe jócskán átértékelõdik a társaságban. vagyis: megint nyitott lehet a játszma.
Törölt felhasználó 2003. 06. 17. 09:38
Előzmény: #2  matgab
#3
Matgab!
Hű vagy önmgadhoz!!! És ez így jó. "Zuhanás, vagy emelkedhet?" - értékelsz. Dönts!
matgab 2003. 06. 17. 09:17
Előzmény: #1  portfolio
#2
Árfolyamra gyakorolt hatás?
zuhanás?? vagy emelkedhet?

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek