Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 08:31

Orbán gyors Bajnai-bukásra számít  

Ugrás a cikkhez
A Fidesz-frakció tegnap délelőtti zárt ülésén Orbán Viktor a Népszabadsághoz eljutott információk szerint arról beszélt: várhatóan átmeneti lesz a Bajnai Gordon által vezetett szakértői kormány, és jó, ha a Fidesz és a KDNP változatlanul az előre...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=113423
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 04. 22. 14:21
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
#139
na akkor megnyugodtam... :)
Törölt felhasználó 2009. 04. 22. 14:17
Előzmény: #133  Törölt felhasználó
#138
Mégis lett új MSZP-SZDSZ program, a kormány megalakulását követően!

Íme:
link

link

"A Bajnai Gordon által vezetett válságkezelő kormány a lehető leghamarabb nekilátott feladatának, a válság kezelésének. A kormány egy héten belül megtartott második, vasárnapi ülésén elfogadta azt a Válságkezelő programot, amely megóvja az országot és a magyar embereket a még nagyobb bajtól, stabilizálja az állam finanszírozását, a költségvetés egyensúlyát és talpra állítja a gazdaságot."
link

Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 19:35
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
#137
A sajtó-helyreigazítás valójában csak arról szól, hogy egy adott ismeretet, tényt a cikk írója nem tud bíróság előtt bizonyítani.
De attól az ánégyzetszerbénégyzetegyenlőcénégyzet még igaz, hogy valaki azt nem tudja bizonyítani!

Ráadásul a nol sem az utolsó a helyreigazítók sorában:
link
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 19:27
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#136
megkérdezhetem, h mi van "Makovec"-cel?
gondolom Makovecz Imrére céloztál
esetleg valami pártállami szörnyűséget nem tudunk őróla? oszd meg velünk, kérlek
mert mi itt annyira le vagyunk ragadva az ávéhás meg a 3perakárhányas miniszterelnökeinkkel...
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 19:26
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#135
A Hajdú-Bét cégcsoport az ország egyik legnagyobb baromfi- és víziszárnyas-feldolgozója és -értékesítõje volt. A társaság finanszírozási problémái 1998-ban kezdõdtek, amikor az ázsiai, a brazil és az orosz válság miatt elveszítette külpiacainak egy részét, és ezzel egy idõben a belföldi piacokon is csökkentek az árak. A társaság jelentõsen eladósodott, mintegy 25 milliárd forint hitelt halmozott fel. Már 1998-ban és 1999-ben is veszteséges volt, amikor 1999-ben a társaságnál tulajdonosváltás történt. Ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis Rt., amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. Ebben az időszakban - 2000-2005 között - Bajnai Gordon volt a Wallis Rt. vezérigazgatója. Az új pénzügyi befektetõ nyolcmilliárd forintot tett a cégbe. A korábbi drága hiteleket visszafizették, és a hitelállományt hatmilliárd forintra csökkentették. A társaság 2001-ben nullszaldóssá vált, azonban a hazai piacon az állami tulajdonú konkurenciával a versenyt nem tudta felvenni, ezért nem tudott jövedelmezõen mûködni. 2003-ban a víziszárnyas-piac összeomlása miatt további jelentõs veszteségek érték. 2003 második felében a cég vezetése a helyzet normalizálása érdekében reorganizációs programba kezdett, ekkor azonban a beszállítók közül többen felszámolási eljárást kezdeményeztek ellene a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. A társaság bízott a reorganizáció sikerében, ezért a debreceni feldolgozóüzemét bérbe adta, és székhelyét korábbi telephelyének közelébe helyezte át. 2004. január elejére azonban a bankok felmondták a hitelszerzõdéseiket, és gyakorolták a korábbi biztosítéki szerzõdéseikbõl eredõ jogaikat. A legnagyobb hitelezõ pénzintézet a 2002-ben megkötött hitelszerzõdésben biztosított egyoldalú vételi opciós jogát érvényesítette, a Hajdú-Bét Rt. nagy értékû ingatlanjaira vételi jogát bejelentette, és az ingatlanokat a Hajdú-Bét Rt. vagyonából egyoldalú jognyilatkozatával kivonta. Az elvonási értékkel a hitelállományt csökkentette. 2004. január 12-én az APEH is inkasszót nyújtott be a cég bankszámlái ellen, ezt követõen a Hajdú-Bét Rt. már a bankszámlára érkezõ árbevétellel sem rendelkezhetett. A januári munkabéreket még a debreceni gyár elõre kifizetett bérleti díjából rendezték, azonban a február 10-én esedékes munkabérek kifizetésére már semmilyen fedezet nem állt rendelkezésre, ezért a január 22-én megtartott közgyûlés határozott arról, hogy a társaság bejelenti fizetésképtelenségét, és azonnali felszámolást kért önmaga ellen, tekintettel arra, hogy a bankszámlák zárolása csak a felszámolás jogerõs megindulásával oldható fel. A felszámolási eljárás megindítása 2004. január 29-én vált jogerõssé.

link
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 19:23
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#134
Az alábbiakban arra teszünk kísérletet, hogy a Naplóban 1998-2006. között megjelent cikkek alapján felidézzük az egykori Hajdú-Bét szárnyalását, majd bukását.

1998. december. A Bajnai Gordon verérigazgató irányította Wallis Befektetési, Gazdasági, Tanácsadó és Vagyonkezelő Rt. 15 százalékot meghaladó részesedéssel a Hajdú-Bét tulajdonosai közé kerül.

1. A Hajdú-Bét 1998-ban 6 milliárd forintos veszteséggel zárt. A Wallis célkitűzése az volt, hogy hatékonyan működő céggé alakítsa a baromfifeldolgozót. 1999 első felében a cég 18 milliárdos árbevétel mellett még veszteséges volt.
2000. március. Melyik tulajdonos vásárolja ki a másikat? Ez volt a legnagyobb kérdése a Hajdú-Bét rendkívüli közgyűlésének.

2. Megfigyelők nem tartották kizártnak, hogy a Wallis Rt. megvásárolja a hazai bankok részesedését. Egy évvel később a szintén tulajdonos OTP közzéteszi, hogy a jelentős mértékben eladósodott, mintegy 25 milliárd forintos hitelállományt felhalmozott Hajdú-Bét saját tőkéje nő, és megkezdődött a cég kilábalása az adósságcsapdából. Ekkor 2001. elejét írjuk, és a Hajdú-Bét részvényeinek 48,3 százalékát bitrokolja az OTP, több mint 50 százalékát pedig már a Wallis Rt. A cég 2000-ben már 3,3 milliárdos mérleg szerinti eredményt ért el.
2002. május. Eladta a Hajdú-Bétben lévő tulajdonrészét az OTP Bank Rt. A társaság így már 95 százalékban a Wallis Rt. tulajdonába került.

3. A Hajdú-Bét kapcsán a Wallis igazgatósága közölte, hogy a cégcsoporton belül a baromfifeldolgozó az egyik legfontosabb hosszútávú befektetés, ami jól működik, hiszen nyereséget termel.
2003. március. Az árbevételünk odavan - panaszolta Kovács Lajos körösszakáli libatartó, aki több társával nem jutott hozzá a Hajdú-Bétnek leadott 8 ezer szárnyas árához.

4. A Hajdú-Bét eddig és ezután is fizet parnereinek - reagált a panaszra a feldolgozó vezetője hozzátéve, hogy az ágazat nehéz helyzetben van, több cég csődbe került, de a debreceni céget ez nem fenyegeti. Fél évvel később Bajnai Gordon, a Wallis vezérigazgatója már azt mondta, hogy a Hajdú-Bét különösen nehéz helyzetbe került.
2003. november. Libatenyésztők demonstráltak a feldolgozó debreceni gyára előtt.

5. Decemberben feljelentést tettek a termelők a debreceni rendőrkapitányságot a Hajdú-Bét ellen, amit a hatóság azzal utasított el, hogy nem történt bűncselekmény. December 12-én az rt. fizetésképtelenségét állapította meg a megyei bíróság és elrendelte a Hajdú-Bét felszámolását. Közben egymást érik a termelői demonstrációk.

A kormány felelősséget érez a kistermelőkért, ezért nem a feldolgozót támogatnák meg, hanem a termelőknek adnának kölcsönt. Szanyi Tibor államtitkár azt követően mondta ezt, hogy az Apeh zárolta az rt. számláit. Januárban kérdésesnek tűnt, hogy a több milliárdos követelésállománnyal rendelkező termelők valaha is a pénzükhöz jutnak-e. Ugyaneben a hónapban a Hajdú-Bét önfelszámolást kért maga ellen, a Wallis pedig úgy döntött, hogy kivonul az élelmiszer-feldolgozó iparból.

A cég hiteleit felmondó bankhoz kerültek a jelzálogként felajánlott ingatlanok, így a több milliárd forintnyi vagyon kikerült a felszámolás hatóköréből.
2006. augusztus. Az ügy kivizsgálását követelték fórumukon a Hajdú-Bét károsultjai, akik meghívták az összejövetelre Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt is.

6. Karsai József a fórumon arról beszélt, hogy az ügyet büntetőjogi szempontból kell vizsgálni, szerinte ugyanis személyi felelősség állapítható meg. Ugyanő néhány nappal később (miután találkozott Bajnai Gordonnal) közleményben tudatta, hogy Bajnainak a Hajdú-Bét felszámolásából semmiféle anyagi előnye nem származott.

link
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 19:19
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
#133
Érdekes a felfogásod csendes!
Azért írtam nagybetűkkel, hogy jobban elkülönüljön az előzményektől és könnyebben áttkeinthető legyen!
De azt látom, akár így, akár úgy nézzük a dolgot, érdemi hozzászólásodra megint nem futotta!
Sajnálom, mert biztos van a Te álatalad írtak mögött is jó gondolat, csak ha kerülöd a választ, akkor azt a hamis benyomást kelted, mintha minden fontosabb lenne a valódi véleményednél, válaszodnál.

Egyébként meglep, hogy mennyire szemlyeskedőre fogod (velem is és mással is, akinek nem tudsz érdemben válaszolni), holott csak arra voltam kíváncsi, mert nem tudtam hol található, hogy milyen lett az új kormány programja.
De már tudom, olvastam, hogy igazából nem is tervez az új kormány programot, hanem helyette beéri egy -reméljük előremutató és társadalmilag igazságos- "intézkedéscsomaggal".

Csak nehogy az ellenzék majd ezzel a feldobott labdával támadja a program nélküli kormányt!!!
Phylaxa 2009. 04. 15. 18:10
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#132
Én arról amit írtam. Világosak a kérdések. Akkor ok.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 17:59
Előzmény: #130  Phylaxa
#131
Phylaxa!
Egy cseppet sem vagyok ideges! :-)
A linket azért tettem be, hogy tisztázzuk,ki-miről beszél.
Nem árt néha! :-)
Phylaxa 2009. 04. 15. 17:23
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#130
Amit én állítottam annak ehhez semmi köze. Nem tagadják...ezért nyugodtan elfogadhatom a könyvelést. Tényleg ne idegeskedj...semmi értelme. Így működik az ország. :)
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 17:14
Előzmény: #128  Phylaxa
#129
Csak a korrektség kedvéért!
link
Phylaxa 2009. 04. 15. 17:02
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
#128
Sosem vagyok indulatos....bocs, ha a tiszta mondatok érzéseket generálnak. Nem kellene, hogy így legyen. Én nyugodt vagyok és várom az előrehozott választást. Üdv. neked is.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 16:52
Előzmény: #125  Phylaxa
#127
Phylaxa!

Nem hiszem,hogy szépítek a dolgokon és indulati alapon nem is kívánok vitázni! Értelmetlen dolog lenne!

Üdv!
Phylaxa 2009. 04. 15. 16:50
Előzmény: #125  Phylaxa
#126
Egyébként az előrehozott választásra nem a Bajnai miatt van szükség. Az a csapat akit megválasztottak 2006-ban nem tudta megvalósítani amit ígért....de nem tudta megvalósítani azt sem amit utána akart. Egyszerűen semmi sem tudott megvalósítani. A társadalomnak pedig semmi bizalma irányában. Ezért kellene előrehozott választás. Van egy érzésem, de ez csak érzés tényleg.....már senki sem akarta ezt elvállalni ami most jön. A Bajnai volt az egyetlen akinek muszáj volt, mert annyira fogható, hogy hihetetlen. Még azt is el tudom képzelni, hogy ő sem akarta.
Phylaxa 2009. 04. 15. 16:43
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#125
Aláírt kölcsönszerződést a Hajdú Béttel, akkor amikor nem tudta kifizetni a a tenyésztőket? Eladta az ingatlanokat akkor amikor nem tudta kifizetni a tenyésztőket? A Bábolna későbbi teljesítését megkapta a cég? A könyvelésből kiderül, hogy mennyi pénz vándorolt a Vallishoz? Az is kiderül, hogy ezekből a pénzekből mennyit sikerült ugyanilyen csavaros módon a tenyésztőknek visszajuttatni? A könyvelés az könyvelés. Ott a mérleg és az eredménykimutatás. A számlák beszédesek. Ugyanazt csinálta mint mindenütt. Miért kell ezt szépíteni? Joga volt hozzá. Most is joga lesz sok mindenhez. Ez a jog. Miért kell ezt keverni mással?
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 16:34
Előzmény: #123  Phylaxa
#124
OK!
Azt minek nevezzük, ha valakit olyasmivel vádolunk, amit az egyénnek még csak módjában sem állt elkövetni?
Az APEH egy teljesen más ügy.Az is megér egy misét!
Phylaxa 2009. 04. 15. 16:30
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#123
Légyszi ne használd a jogban az "igaz" kifejezést. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Amit a Sintér csinált az jogilag lehet sérthetetlen ezt elfogadom, de attól még az embereknek meg lehet a véleményük a dologról. Igaz....becsületes...gerinces....helyes.....ezeket felejtsd el ha jogilag vizsgálsz valamit. Sokkal nyugodtabb leszel és nem fogsz tévedni. A be nem folyt összeg utáni ÁFA behajtás az Apehtől jogilag valószínűleg rendben van. De emberileg, érthetően megvan mindenkinek a véleménye a dologról. Egy család az utcára került és elvesztette a lakását emiatt.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 16:23
Előzmény: #121  Phylaxa
#122
Phylaxa!

Ez is egy vélemény!
Ha az ember téved és belátja, akkor az csak tévedés.
De ha azonban a tényeket ferdíti valaki, az már egy másik kategória!
Attól,hogy Bajnait megválasztották és nem volt előrehozett választás, még a rágalmak nem lesznek igazak.
A "lakóság" jogai is az alkotmányban találhatóak.
Módosítani kell!
Azért sajnálom,hogy így állsz a dologhoz!

Üdv!

Phylaxa 2009. 04. 15. 16:08
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
#121
Én nem fogok helyesbíteni. Teljesen jogi alapon tönkretett nagyon sok családot és kiszedett mindenből annyi pénzt amennyit csak tudott. A jogi része nem érdekel. Az érdekel, hogy hazavágott mindenkit a pénzért és most egy ország lakosságát bízták rá. A lakosság pedig nem szólhatott bele. Ez a tény. Mielőbbi tisztességes választásokban bízom.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 15:32
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
#120
Én pedig úgy gondolom, hogy egy per évekig eltartha, pénz, idő, energia. Mire ítélet születik, rég elfelejtette mindenki -az érintetteteken kívül-,mi is történt annó.
Egy ilyen gyors "helyreigazítás"-t elérni -nem tudom hogyan-, az sokkal többetmondó számomra. (pl. a rágalmazó nem várta meg,míg bíróságelé citálják, mert tudta, hogy rá nézve elmarasztaló döntés fog születni).
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 15:32
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
#119
Én pedig úgy gondolom, hogy egy per évekig eltartha, pénz, idő, energia. Mire ítélet születik, rég elfelejtette mindenki -az érintetteteken kívül-,mi is történt annó.
Egy ilyen gyors "helyreigazítás"-t elérni -nem tudom hogyan-, az sokkal többetmondó számomra. (pl. a rágalmazó nem várta meg,míg bíróságelé citálják, mert tudta, hogy rá nézve elmarasztaló döntés fog születni).
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 15:26
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
#118
Nemagyarázkodjon hanem ország világ előtt pereljen. Mindenki lásson tisztán. Tőlem lehetnek kormányon a szegfűk vagy a narancsok csak jól csinálják, mert most nagyon szarul csinálják a szegfüsök.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 15:19
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#117
Szia 3021!

Úgy látszik, mégis csak történnak esemányek a háttérben, mert a Magyar Nemzet, minden vádat "helyesbítás" címén visszavont......
Engem ez is elgondolkoztat: lehet hogy Bajnai tud a magyarázkodásnál jobbat?

Ez az oldal elég beszédes: link

Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 15:11
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
#116
Nem igazán értem én ezt a gordonkát. Elmondják mindenféle tolvaj, csaló, gyilkos gazembernek. Miért nem indít rágalmazási pert?
Várnám a határozott kijelentését, hogy aki mégegyszer rágalmazni meri azt azonnal bepereli.
Ha nemteszi henem helyette kussol akkor csak arra tudok gondolni, hogy amit mondanak rá azok igazak.
Ha igazak akkor meg mitkeres itt?
Tisztázni kelle magát.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:59
#115
Pampa!

Remélem vagy annyira úriember, hogy a Bajnait ért rágalmaidat -követve a Magyar Nemzet példáját!-
Legalább a fórumon visszavonod?
(persze,lehet,hogy tévedek....)
pampa 2009. 04. 15. 14:52
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#114
Péntekre igérte,addig csak kibírjuk valahogyan.

Gyurcsánynak igaza volt azzal,hogy lelépett. Az emberek már annyira "nem szeretik" a jelenlegi politikai vezetést,hogy már osztogatással sem tudnak szavazókat szerezni. Max. az elpártolt rétegből visszacsábítani. A Fidesz-nek pedig annyira "összeállt" a bázisa,hogy egy alacsony részvétel mellett valószínűsíthetőleg begyűjtik az egyéni helyek 90 %-át.

Igazán nem a győzelem a tét hanem a %-os arány.
Az MSZP ezért próbálja húzni az időt,hátha lesz olyan nemzetközi hatás már akkorra ami idehaza is érezhető javulást eredményez.
Ha ez addigra nem következik be akkor lesz a vereség az MSZP számára katasztofális.

szvsz.
pampa 2009. 04. 15. 14:44
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#113
Nem szoktam személyeskedni,de a mai termés láttán és azon beírás után amire reagáltam,ez teljesen jószándékú megjegyzésnek szántam.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:43
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#112
OTTER!

HA NAGY BETŰKKEL ÍRSZ,OLYAN,MINTHA KIABÁLNÁL, de ettől még nincs igazad ill. tévedhetsz!!! :-)

Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:39
Előzmény: #107  Phylaxa
#111
Szia Phylaxa!

Ha mindíg,mindenki,mindenben egyetértene, akkor nagyon unalmas lenne a világ!
Így azárt színesebb! :-)
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:34
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#110
""Szomorú vagyok, ha egy új kormányt kormányprogram-tervezet nélkül megválaszthat a parlamenti többség! "
Nem értelek! A tervezettről tárgyalt az MSZP-vel és azSZDSZ-el is!"
ÉPPEN EZ A PROBLÉMÁM, MISZERINT "TITKOS" AZ ÚJ KORMÁNY "PROGRAMJA"!

""minden tisztességes párttól..."
Csak egyet nevezz meg, felelőséged tudatában! :-)"
NEM EZ A LÉNYEG! HOGY TE IS ÉRTSD: ...MINDEN TISZTESSÉGES ÉS TISZTESSÉGTELEN PÁRTTÓL ELVÁROM...

""szavazás előtt legalább egy héttel nyilvánosságra
hozza programját.."
maradjunk a tervezetnél.Csak ezért nem kell maradnia még egy hétig a réginek.....("az idő pénz!", "egyszer élünk" stb..., ne raboljuk egymás életét!)"
AMIG KORMÁNYFŐ-JELÖLT, ADDIG, AHOGYAN ÍRTAM IS, KORMÁNYPROGRAM-TERVEZET!
VELED ELLENTÉTBEN SZERINTEM NAGY HIBA A ROSSZ, MEGALAPOZATLAN DÖNTÉSEKET AZZAL IGAZOLNI, HOGY GYORSAN CSAK JÓ DÖNTÉST LEHET HOZNI!

Most szó sincs választási kampányról (a kivétel ez alól a Fidesz!)
MEGINT TÉVEDSZ!
TÖRVÉNYESEN MEGHIRDETETT VÁLASZTÁSI KAMPÁNY VAN!
TERMÉSZETESEN NEM ORSZÁGGYŰLÉSI, ÍGY NYILVÁNOSSÁGRA HOZOTT KORMÁNYPROGRAM-TERVEZET (AZ ELLENZÉKI PÁRTOK RÉSZÉRŐL)VALÓBAN KORAI ÉS SZÜGSÉGTELEN LENNE MÉG - DE HAMAROSAN MÁR AZ IS AKTUÁLIS LESZ!
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:33
Előzmény: #105  pampa
#109
Szia Pampa!
Nagyon elvesztél.Ilyen sokáig tartott a vizit? :-)
A Magyar Nemzet példáját nem akarod követni?
Van némi restanciád! (Bajnai rágalmazás kapcsán)

Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:27
Előzmény: #105  pampa
#108
Pampa, semmi közöm csendeshez, de minek ez a személyeskedés? Szerintem ne csatlakozz a személyeskedő fórumozók tábotrához, épp elég van belőlük.
Phylaxa 2009. 04. 15. 14:27
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#107
"Ha Bajnai egy kicsit is jobb lesz,mint -vélhetőleg!- O.V., akkor a Fidesz ismét veszteni fog! (ebből adódóan nyer az MSZP...)
(Nem kell elfogadni és nem mondom, hogy 100%, de talán több,mint 75%...)"

Ennyire nem látod a lakosság helyzetét? Ajajjjj......giga bukás lesz. Teljesen át fog alakulni a baloldal. Tényleg ennyire nem világos? Végük van. Ennyi volt. Azt megértem, hogy ők még mindig nem fogják fel....de hogy te sem?! Ekkora meglepetésként fog hatni? Nem gondoltam volna.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:27
Előzmény: #103  konknapott
#106
Köszi!

Üdv!
pampa 2009. 04. 15. 14:25
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#105
Orvos látott már? Csak el kellene menned,nehogy nagyobb baj legyen belőle.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:24
Előzmény: #100  prfecó
#104
Prfecó!
Biztos, ha mondod, csak éppen nem értem, hogy jön ez a hivatkozásnak megjelőlt előzmény hsz-hez?
Bocsi!
konknapott 2009. 04. 15. 14:23
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#103
Könnyen lehet, ezt elfogadom, a véleményem csak annyiban ütközik ki, hogy sajnos igazad van.

Most mennem kell, további jó értekezést és kereskedést Mindenkinek!
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:22
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
#102
"Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP választási programja és a kormányprogram megegyezik. Az Új Magyarország választási program a hosszú távú és nagyszabású fejlesztések, beruházások programja. Ehhez azonban két előfeltételnek is teljesülnie kell: egyrészt egy szolgáltató, fejlesztő és olcsóbb államot kell létrehozni, amely nem csak elkölti, hanem képes befektetni is a rendelkezésére álló pénzeket, másrészt pedig a fejlesztések pénzügyi és gazdasági hátterét kell megteremteni.
A miniszterelnök szerint azért kell most lépni, mert az előző kabinet 2002 és 2006 között 12 ezer milliárd forinttal költött többet a rendelkezésre állónál. Ebből hétezret az állam finanszírozni tudott bevételeiből, de 5 ezer milliárdot hitelből kellett fedeznie. Gyurcsány elismerte, hogy ha ez a folyamat folytatódik, akkor az veszélyezteti az uniós beruházások finanszírozását és egyéb támogatásokat. ... Gyurcsány elmondta, hogy a 12 ezer milliárd 71 százaléka szociális és jóléti kiadásokra, 14 százaléka gazdasági és infrastruktúrális beruházásokra, 11 százaléka közrendvédelemre és 4 százaléka pedig adósságfizetésre ment el."
link
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 14:20
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#101
A Nyilasi cikkben egyetlen dolog volt feltűnő: nem csak, ill. elsősorban a Gy.F. kormánytról írta, amit írt, hanem valamennyi kormányra és pártra!
(ha valakinek elkerülte volna a figyelmét ez az apróság!)

Topik gazda

lol
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek