Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 04. 14. 16:00

Használtautó-kereskedő cégek elcsaltak félmilliárd forintnyi adót  

Ugrás a cikkhez
A Vám- és Pénzügyőrség Közép-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala különösen nagy értékre elkövetett adócsalás megalapozott gyanúja miatt indított az elmúlt héten nyomozást négy használtautó-kereskedelemmel foglalkozó székesfehérvári gazdasági...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=113402
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 23:10
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Ja.
A sas nem kapkod legyek után!
:-)
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:28
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
,,most éppen autót akarok venni "

Akkor viszont tudhatnád a szlogent:
-Válság ellen válassz kisebbet
-Válassz hazait
-Válassz új Swiftet

:))
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 12:29
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
:-)

Nem a konkrét cikken "háborodtam" fel, csak ez a hülye rendszert juttatta eszembe. Konkrétan: most éppen autót akarok venni és a nagyobb választék miatt érdemes lehet kintről hozatni. (bár ez most nem igaz a 300-as euró miatt) Ennek viszont van rizikója, attól hogy a hirdetésen jól néz ki még nem biztos hogy a valóságban is jó és az hogy nekiállj csatangolni Németorszában hááát... (ráadásul nem is értek hozzá, tehát vagy viszek valakit, vagy/és hordom ott is állapotfelmérésre vétel előtt). Kereskedés által behozott autót pedig venni nem szabad (pont a lentiek miatt), valami mutyi biztos van minddel (190ekm-ből lesz 90e, plusz még az áfával is bűvészkednek).
Egy ismerősöm mondotta, ami elég elgondolkodtató: egy éven belül behozott autó (ez lehet akár egészen friss is, ő konkrétan az L-es rendszámokat mondta) hazai ára kevesebb mint az ugyanolyan állapotú(nak tűnő) németországié (regadóval emelve). Van olyan "rendes" kereskedő aki még fizet is azért hogy neked jó autód legyen? Hát persze hogy nem, ott mindig valami bibi van: órát durván tekerik, mókolnak az áfával stb... Éppen ezért "normális" kereskedő nem is foglalkozik ezzel.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 12:07
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
"És lehet hogy félreértettél, én nem az adócsalást pártolom, sőt! Csak ezt a paraszt hozzáállást: Ha normálisan csinálod az üzletet (tehát nem b..od át a vevőt) akkor bezárhatod a boltot."
Éppen ezért jó, hogy a nem normálisan (=adócsalva) boltólókat elkapják, nem? Ezért nem értem, miért háborodtál a cikken. Pont, hogy örülni kéne. Persze, a tempó lehetne gyorsabb, de az is valami, hogy elkapják ezeket.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 12:02
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Pl: VW Golf 1,9 TDI aut. 2004.11 hó (68ekm) 10.900 Euro - csak egy a sok száz mobile.de-s hirdetés közül....

És lehet hogy félreértettél, én nem az adócsalást pártolom, sőt! Csak ezt a paraszt hozzáállást: Ha normálisan csinálod az üzletet (tehát nem b..od át a vevőt) akkor bezárhatod a boltot. Magyar kormány válasza mi volt a szlovák rendszámú autókra: Ellenőrizzük és büntetjük! Cool! Nem azt kellene inkább megnézni hogy hogyan lehetne ezeket a terheket olyan szintre levinni hogy még éppen ne érje meg trükközni (mert ugye igaz hogy odaát csak 45ezer a regadó, de költség is van vele rendesen míg elintézed a szlovák céget/lakcímet stb...)
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 10:40
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
,,kereskedő vesz egy 10.000 eurós autót kint (2 literes, 5 éves EURO 3-as dízel)... ...És ez "csak" egy szutyok alsó középkategóriás autó."

Mutass már nekem 5 éves szutyok alsó középkategóriás autót cirka 3 millióért...

Végigolvasva még mindig szimpla adócsalásról beszélünk.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 10:31
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Igen olvastam, és egy kis rálátásom is van a dologra:

Külföldről (pl Németország, onnan hozzuk be mi magyarok a legtöbb autót) behozott autók esetében lehetőség van arra hogy a kereskedésből nettó áron hozd el az autó ha te is autókereskedő vagy (export - 0% áfás ott is). Ha ezt behozod kishazánkba akkor csak úgy kapsz rendszámot ha a regadót befizeted. Ha pedig az autókereskedő akarja továbbértékesíteni az autót akkor még az áfát is rá kell számolni a vételárra! Na ezt "spórolják" meg a kereskedők (pl adásvételivel adja el az autót, ergo nincs számla amin áfát tüntetne fel) Ezek a cégek aztán pár hónap mulva meg is szünnek, így tudják "viszonylag" olcsóbban adni az autót (óratekergetéseket stb. nem is számolva).

Ha jól emlékszem itt a portfolión is hirdetett régen egy cég (ma is működik), aki a legnagyobb német használtautós oldalról vevő által kiválasztott autókat hozza be, de szigorúan csak szolgáltatásként, tehát ő nem az autót adja el neked csak a lebonyolításban segít (vétel, szállítás, üzembe helyezés stb..), így nincs áfa a kocsin!

Ha a kereskedő vesz egy 10.000 eurós autót kint (2 literes, 5 éves EURO 3-as dízel) akkor csak áfa és reg. adó címen 1,2 milliót fizet be! 4,2-be van egy kint 3 milliós autó úgy hogy haszon még nincs rajta! És ez "csak" egy szutyok alsó középkategóriás autó. Szerinted?
Lassan már a bevásárló kocsin is szolvák rendszám lesz!
Törölt felhasználó 2009. 04. 14. 17:07
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Olvastad a hírt is ugye? Itt szimpla adócsaló kereskedőkről volt szó, akiket nyilván nagyon jó, hogy elkaptak.
Amiről te írsz, az pedig az ügyeskedők adótrükkölése, ami leginkább erkölcsileg lehet megkérdőjelezhető, mert a legtöbb esetben törvényes (bár inkább úgy fogalmaznék, hogy határeset, hiszen törvényt kikerülő, hézagokat kihasználó).
Törölt felhasználó 2009. 04. 14. 16:46
Előzmény: #1  portfolio
#2
Kinti ár + regadó + áfa.... hát csodálkozunk, hogy szaporodik a szlovák/román stb.. rendszám kis hazánkban?!?!?

Topik gazda

UFA
4 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek