Topikgazda: elemes 2009. 03. 11. 17:36

Miért nem fékezte le az MNB az elmúlt években a devizahitelezési lendületet?  

Ugrás a cikkhez
Négy főbb indoka volt a Magyar Nemzeti Banknak arra, hogy miért nem fékezte adminisztratív módon az elmúlt évekbeli intenzív devizahitelezést, miközben a szóbeli figyelmeztetések lehetőségével rendszeresen élt - jelezte a mai Ybl Klub...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=111617
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2009. 03. 12. 14:37
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
"A magyar kamat 2001 óta elszakadt a világpiaci folyamatoktól."

Látom, egy frappáns válasz számodra megér egy blöfföt :-)
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 12:25
Előzmény: #5  elemes
#7
Na ja elemes találjunk ki valami roppant tudományosan hangzó szöveget , amit csak mi bennfentesek értünk, és magyarázzuk meg vele a marhaságainkat.

A magyar kamat 2001 óta elszakadt a világpiaci folyamatoktól. Eközben a kamatpolitika nem tudta befolyásolni a keresletet=nem hatot az infláció egyik legfontosabb elemére.
A monetáris politika előidézett egy olyan árfolyamot ami teljesen elszakadt az ország fundamentális valóságától=monetáris eszközökkel létrehozták azt a jelenséget, amit Argentínában a dollárhoz kötéssel.

A monetáris politika 2001 óta sz@r.
elemes
elemes 2009. 03. 12. 10:59
Előzmény: #5  elemes
#6
bakker, itt nem lehet <i>dőlt</i> betűket írni?
elemes
elemes 2009. 03. 12. 10:59
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
[i]A dogmatikus monetáris politika az egyik oka, hogy az árfolyam nem a funda irányba mozgott, és ez idézte elő a devizahitel expanziót.[/i]

vagy inkább a forinthitelek kamatkonvergenciájának megtorpanása miatt vállalták a hitelfelvevők inkább az árfoylamkockázatot.
Törölt felhasználó 2009. 03. 12. 09:09
Előzmény: #3  kassziopeia
#4
Mekkora erőfeszítéseket tesz az egész elemzői és monetarista bagázs, hogy elterelje a figyelmet arról mily hatalmas a szerepük a mai gondokban.
Mert egy túlköltekező állam és túlköltekező lakosság párosítása már évekkel ezelőtt (2002-től) tartós árfolyamgyengülést kellet volna, hogy előidézzen. Persze magasabb infla pályával, dehát túlköltekezésnél ez természetes. A dogmatikus monetáris politika az egyik oka, hogy az árfolyam nem a funda irányba mozgott, és ez idézte elő a devizahitel expanziót.
Most a Ft behozza az elmúlt évek lemaradásait, ideje lenne dogmát váltani.Igaz kedves monetáris döntéshozóink már szépen bevittek minket a csapdába, nehéz lesz belőle kikecmeregni.
kassziopeia 2009. 03. 12. 07:28
Előzmény: #2  elemes
#3
Üdvözlet!

Surányi Úr is elmehet a pi..........ba. Utólag én is megtudom állapítani mikor és mit kellett volna vennem és eladnom.
elemes
elemes 2009. 03. 11. 22:48
Előzmény: #1  portfolio
#2
Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. Hogy ma van a féléves bizonyítvány-nap, az nem jelent semmit. A többiek tényleg kikapták a bizonyítványt, de az enyémet föl kellett küldeni a minisztériumba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Igen. Különben a bizonyítvány-ellenőrző és kiegészítő konferencia foglalkozni fog az esettel, tanfelügyelői középülésen. Az osztályfőnök úr, mikor ideadta nekem a bizonyítványt, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a papát. Kérlek, kedves Bauer, mondta, légy szíves, közöld szüleiddel, miszerint sajnálatos tévedés történt bizonyítványoddal, hibás tételek csúsztak bele. A bélyeghatósági szabályrendelet szerint, sajnos, így is ki kell adni a bizonyítványt, de kérnelek kell, kedves Bauer, közöld a szülővel, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit. Kérd meg kedves szüleidet, ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi bizonyítványt csakhamar kiállítjuk - egyelőre kéretem őket, hogy írják alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük a rendőrségre, ahol a nyomozás miatt szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság. A főkapitány személyesen átírt a fiumei tengerészeti gimnáziumba, derítenék ki, hogy került bele a bizonyítványomba történelemből ez a... ez a... szám, ami ugyancsak egy közönséges szám, azt jelenti, hogy négyszer feleltem történelemből - de esetleges félreértésekre ad alkalmat.

Topik gazda

elemes
elemes
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek