Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 02. 14. 12:02

DREZDA  

ROMVÁROSBAN GYEREKESKEDTEM



Regent-ház... ma talán még Európa-ház ként ismerik, a Lottóház - szintén a Margit körúton...

Fő utca, Dunapart, Gulácsy Irén, Quo vadis ...



A borzalmas bűzre emlékeztek, a csontvázra, aki az ékszerkazettát szorította...



Már régen járható volt a város, élelem után "kóboroltunk" - kenyérjegyünk, sőt talán már húsjegyünk is volt, csak az üzletet kellett megtalálni, ahol beválthattad...



BUDAPEST OSTROMLOTT VÁROS VOLT. A pusztítást olykor a felrobbant lőszerraktárak, hadianyagot szállító vagonok okozták.

Védték Budapestet - elkeseredetten..

A katonák - hol magyarok, hol németek jöttek a házba 1944. karácsonyán... még égett a lámpafüzér az elsötétített ablakok mögött, mire halottak voltak mind, pedig az előbb még nálunk melegedtek... talán egy keserű szaloncukor is akadt, amivel megkínáltuk.



Megszámolta valaki a halottakat? Kivágtuk-e a májat, a színhúst minden döglött lóból?

És kilógott a kiégett-kilőtt tankból a sarkon egy fiataltest - a nemzetisége ma már érdektelen. Orosz volt-e, amíg élt?!



ÉS MÉGEGYSZER AZ OSTROMLOTT VÁROSBAN: kaszált fejem felett a sorozat és akkor már nem voltam kicsi, hogy megvédjenek a felnőtt testek...



Miért írom ezeket a kétszer "felszabadított" városban..ahol homlokon lőtték - közvetlen közelről hetvenötéves szívbeteg nagyapámat?





A DREZDAI TERRORBOMBÁZÁS valóban az atombomba főpróbája lett volna? 200 ezer halott, felrakva mint farakás a Pál utcai grundon.. vagy szétszórva szétégve...

Az egyetemes kultúra nem érdemelt kíméletet... gyujtóbomba és géppuska sorozat az istentelenné fagyott égből..



Munkáskerületeket kell célba venni...ott sűrűn állnak a házak! Nazional-Sozialistische ARBEITERPARTEI... magyarul náci párt,

Munkáspárt?! Akár a másik... akik "felgyújtották a Reichstagot" ?! Ma már tudjuk provokáció volt!



Akár a Lusitania, Pearl Harbour (az ausztrál hírszerzés jelzett), 9/11 rejtélye...



Egy "vérbajos" "Sir" ... Lusitania és Coventry vére a kövér szivarbűzös ujjain:



"„A bombázásnak alapvetően a német munkáslakónegyedek ellen kell irányulnia. A jobb körökhöz tartozók házai szellősebben terülnek el, és ezért kényszerűen nagyobb a bombaigényük" – jelentette ki Winston Churchill brit miniszterelnök, miközben a vége felé közelgő háború során Európa egyik legszebb városában, az „Elba-parti Firenzében" mit sem sejtettek a közelgő iszonyatról.



A háború 1945 elejéig alig tett valami kárt Szászország európai kulturális kincsnek számító fővárosában. Drezda valóságos barokk ékszerdoboz volt."



..."Egy atombomba hatásához mérhető pusztítást végzett a Drezda elleni támadás, amely 1945. február 13-án éjjel vette kezdetét és a következő napon, február 14-én is tartott. A mai megemlékezések és ellenrendezvények sorozata a német történelem hiányos feldolgozottságára utal...."



A kipusztított indiánok dünnyögése a Nagy Szellemhez az égi magasokba kiált..

A kifosztott gyarmatok ma is lassan haldokolnak... Zimbabwe? Paleszitina?

Irán és Irak ahonnan elkotródtak - és visszaszivárognának... A JAVAKÉRT?!

NEM AZ EMBEREK DEMOKRATIKUS SZABADSÁGÁÉRT!



Soha nem voltunk nácik, nem szolgáltunk más önkényt sem - nagyanyám sírt 1944. március 19-én...



"A gyárakat és a katonai létesítményeket sokkal nehezebb fellelni és eltalálni. A bombázó-repülőgépek előállítására irányuló abszolút koncentrációval lehetővé válik Németország valamennyi nagyvárosa, vagyis minden 50 ezer lakos feletti város házainak 50 százalékos lerombolása – így Churchill."



"A terrortámadás előzményei közé tartozik, hogy a közép-kelet-európai népek több évtizedes rabságához vezető 1945. januári-februári jaltai konferencián a szovjet Alekszej Antonov, a vezérkari főnök helyettese előadásában azt követelte a nyugati szövetségesektől: az összeköttetési csomópontok elleni légitámadásokkal akadályozzák meg Németországot abban, hogy a nyugati frontról, Norvégiából és Olaszországból csapatokat dobjon át a keleti frontra. ....



...Korábban már előkészületeket tett a 8. amerikai légiflotta a Berlin és Drezda elleni támadásra. Az amerikaiak február 7-én jelentették moszkvai szövetségeseiknek a bombázási célok sürgősségi besorolását. Eszerint Drezda a harmadik helyen állt, s végül erre a városra esett a választás. Kiadták a parancsot, hogy 1200-1400 brit és amerikai bombázó február 13-án támadja meg a várost.



Drezdában becslések szerint mintegy 950 ezer ember tartózkodott ekkor. A keleti frontra igyekvő katonák mellett 200 ezer fő lehetett a lakosságot kegyetlenül terrorizáló szovjet csapatok elől menekülő német családok száma. A főpályaudvar tömve volt emberekkel, ezrek éltek a szabadban, ahol éppen helyet találtak maguknak. A város teljesen védtelen volt, légvédelmét a keleti front földi harcaira csoportosították át....

....A rémálom február 13-án, 22 óra 9 perc és 0 óra 55 perc között kezdődött el. Két hullámban 800 brit bombázó 400 000 gyújtó és 4500 robbanóbombát dobott a városra. A bombáktól és tűztől egész utcasorok omlottak össze, a védelmet keresők elevenen elégtek. A városban épp úgy, mint a tízezrek életét követelő, 1943. júliusi, hamburgi támadáskor, tűzvész tört ki...



...A második támadási hullám az égő városból az Elba partjára menekülő tömeg ellen irányult. A 3-4 emelet magasságú romhalmaz miatt az utcákon közlekedni nem lehetett, és a pokolként lángoló városból az egyetlen kifelé gyalog járható utat az Elba partja jelentette.



Gépfegyverrel lőtték az Elbába a nőket és a gyermekeket



Ezt az életbe vezető kis ösvényt az alacsonyan szálló angol és amerikai gépek a két napos bombázás után is napokon át többször bombázták, és a menekülő öregeket, nőket és gyerekeket a fedélzeti gépfegyvereikkel ezrével lőtték bele a folyóba."



SOHA TÖBBÉ HÁBORÚT!



Tegnap a rádiók megbékélési koncertet közvtítettek, Verdi ... a Requiem .. röpke óra az emlékezésre, hogy a NAGY SZELLEM egy pillantástvessen földre, németre, indiánra, magyar-négerre, vagy nincstelen cigányra...

Nem személyválogató! Némuljunk el...nézzünk fel minden csonka toronyra, japán betontemplom csontáza előtt hajoljunk meg és mindenütt kongassunk vészharangot!



VÁLSÁG VAN.. és a válságból a legjobb kivezető út egy háború?!



Kis háború, korlátozott, távol a tábornokok otthonától - a pénz templomaitól, csak annyi, hogy meginduljon a "KERESKEDÉS" az emberhússal és vérrel !



(cikkemben a Magyar Nemzet megemlékezéséből idéztem)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mondoka 2009. 02. 15. 12:22
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#12
Bődületes az emberi gonoszság.
Én ismertem hírből Drezda történetét.
Újraolvasva...
.... ilyenkor az jut az eszembe hogy menthetetlen az emberi faj.
Méghogy demokrácia, és szabad világ, meg a "jó oldal" .... Ha van isten nem fog kegyelmezni az emberi fajnak. :-(
Törölt felhasználó 2009. 02. 15. 12:05
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Ez gyalázat, és elszomorító.
Vannak még ilyen emberek?
Nem is értem...........
Tudják mi történt a 2.világháborúban?
Vagy csak divatos mostanában ez az emberi hozzáállás?
Törölt felhasználó 2009. 02. 15. 11:58
#10
Törölt felhasználó 2009. 02. 15. 11:57
Előzmény: #8  stoky
#9
IGAZAD VAN !
Gaztettek ma is történnek... genocidium=népirtás .... még akkor is, ha ideológia áll mögött "a szabadság és a demokrácia terjesztése" - ahol olaj és mérhetetlen ásványi kincsek vannak - képzeljétek el Afganisztán kincsei feltáratlanok... nem a karavánok földje csupán..
Irak=olaj ?!
Jugoszlávia felbomlása... megásott sekély sírok!
stoky 2009. 02. 14. 17:08
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
Katyñi vérengzés - komcsik
link
Törölt felhasználó 2009. 02. 14. 16:55
#7
Törölt felhasználó 2009. 02. 14. 15:53
#6
1945. február 11-én Karl Pfeffer-Wildenbruch SS tábornok, a magyarországi SS-egységek főparancsnoka vezetésével több tízezernyi német és magyar katona tört ki a Vörös Hadsereg által bekerített Budai Várból.

A Pilisben húzódó német-magyar vonalakat azonban alig pár százan érték el. A kitörésben részt vettek javarésze fogságba esett vagy meghalt. Az emlékező akciókat a "becsület napjaként" emlegetik. Az idei megemlékezést a Hősök terén rendezik meg, amelyhez csatlakozik az Európa Hősei emlékmenet.
Törölt felhasználó 2009. 02. 14. 15:18
#5
Törölt felhasználó 2009. 02. 14. 15:15
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
NEM HELYESÍRÁSI HIBA, még a főnevet is nagybetűvel kell írni -- szándékos a kisbetű és idézőjel - megérthetitek!

Requiescant in pacem !

(Hogy ő kap-e valaha túlvilági bocsánatot? Ha őrült volt... talán!)
Törölt felhasználó 2009. 02. 14. 15:13
#3
Az elmúlt évek legnagyobb németországi, sőt európai neonáci megmozdulásától tartanak a drezdai hatóságok. A szombatra tervezett szélsőjobboldali tüntetés szinte az egész országot felkavarta.
Forrás: Hiradó

HA VALAMI TÁPTALAJT AD A TÜNTETÉSRFE ÉS ELKESEREDÉSRE... nézzétek meg a képeket!
Ha valaki a "führert" isteníti 64 évvel a halála és a gyalázatos angolszász támadás után, annak nehéz megmagyarázni - kinek volt igaza! EZEK A KÉPEK AZT SUGALLJÁK, HOGY E G Y I K N E K SEM !
Ez bosszú és terror volt... itt nem két félig üres torony dőlt le - rejtélyes körülmények közt!

Szerencsére:

"A parlamenti pártok, az egyházak, valamint különböző társadalmi szervezetek ellentüntetésre, és az évforduló kapcsán békés "elmélkedésre" szólítottak fel. Az estére tervezett megmozdulásra jelezte részvételét többek között Richard von Weizsa:cker volt államfő, Charlotte Knobloch, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke és Franz Müntefering szociáldemokrata pártelnök. A város konzervatív polgármestere a "Közösen emlékezni és megbékélve élni" jelszó jegyében csendes megemlékezésre szólított fel. A szombat esti hivatalos rendezvényen egyébként Wladyslaw Bartoszezwski volt lengyel külügyminiszter mond beszédet."

Igensok lehetett a "potenciális lengyel állampolgár" az áldozatok közt, hiszen a "keleti menkültek" vagy a mai Lengyelországból menekült németek, vagy akár lengyelek, vegyes házasságból származók...de sokszor lengyelországi illetőségűek is lehettek!

CSÓKOLJÁK MEG A DREZDAI FÖLDET - A JOGUTÓDOK...
Térdeljenek le, ahogy egy német kancellár tette.. szórjanak hamut a fejükre ... a géppuskázó pilóták vérszerinti leszármazottai!

Mi megkövetjük azokat, akiket ENGEDTÜNK elpusztítani - nem tevőlegesen!!!!
Törölt felhasználó 2009. 02. 14. 12:21
#2
Ich bedauere das sehr, für die Opfer und mein Beileid auspreche.

Sajnálom az áldozatokat, mélységes együttérzésem.

I
Stopa

Topik gazda

rapista
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek