Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 02. 03. 09:39

Orbán Viktor a strukturális reformokat hiányolja a kormánytól  

Ugrás a cikkhez
A Magyarországon jelenleg zajló gazdasági válság lehetőséget teremthet Orbán Viktornak, a konzervatív ellenzéki párt vezetőjének a politikai visszatérésre - írja a Financial Times hétfői cikkében. Orbán Viktor a londoni üzleti napilapnak úgy nyilakozott, hogy a kormányzat számos lehetőséget elszalaszt, így a strukturális reformok indítását is.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=109525
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2009. 02. 05. 09:32
Előzmény: #194  Törölt felhasználó
#200
Én inkább abból indulnék ki, hogy a 2006-os tavaszi választások óta amikor szavazás volt kire szavaztak az emberek. Megdöbbentő és érthető. Arra gondolok, hogy nem igazán az számít már, hogy ki mit mond.....szerintem épeszű ember már semmit sem hisz el. Lesz majd egy orbitális kampány teljesen feleslegesen....már rég eldöntött dolog, hogy kikre nem fognak szavazni.
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 09:13
Előzmény: #197  pampa
#199
Szia Pampa !

Vártam éles kirohanásod az arabok tűzszünet alatti szorgos rakétái ellen! Hiú ábránd volt ! Mert te olyan igazságos vagy!

A baj, hogy ti a közvéleménykutatásokat , és a biztos választok arányait nézitek ! Mindkét oldalnak vannak olyan szavazói akik sosem nyilatkoznak , csak a fülkében ikszelnek! Az a bajom, figyelve a vitáitok, hogy egymást tépázzátok és nem ismeritek fel, hogy a 386-ból egyik sem jobb a másiknál. Szerintem mindig azt mondják amit hallani akartok! Ez oldaltol független ! Ezek megélhetési politikusok egytől egyig! A pórnép csak addig érdekes míg megválasztja, és mehet a parlamentbe sütögetni a pecsenyéjét. Néha vetnek egy kicsike koncot a népnek, hogy kussoljunk, azt szevasz! Ezt a mókát ciklusról ciklusra megetetik a néppel! Ismered a mondást: Oszd meg és uralkodj !
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 09:11
Előzmény: #185  tokos.
#198
"Látod én is pont ezen vagyok, csak egy fél év kb., míg kiderül, hogy megyek-e oda, ahova most éppen szeretnék, a melegebb vidékre. Ha nem jön össze, keresünk mást, bár ez a válság balhé nem jött éppen jókor.

Addig viszont még kesergek egy kicsit. "

Tedd szíved szerint. Mint korábban egyszer már írtam, első nyelvemlékünk is az Ómagyar Mária siralom, Himnuszunk csupa kesergés, mi vigadni is elsősorban sírva tudunk igazán, mitől lennél te másabb magyar, mint a többi.
Hajrá! A sírás bizonyára termelő erő ebben az országban. Hegyeket lehet elmozdítani vele. Vagy ha nem, hát elhúzunk.
De hova is?
Tudtommal a magyarok migrációja a legkisebb Európában. De minek maradnak, ha ilyen szar a helyzet? Érthetetlen...
pampa 2009. 02. 05. 09:04
Előzmény: #196  pampa
#197
0- lemaradt az 5-östől :)))
pampa 2009. 02. 05. 09:02
Előzmény: #194  Törölt felhasználó
#196
Negev

Pillanatnyilag , tetszik, nem tetszik, az ország ötven százaléka rühelli ! Sok ember nem a józan eszére hallgatva, hanem az O.V. ellen fog szavazni , és nem valami mellett. "

Ezt az 5 %-ot megsaccolnád hogyan gondolod?

MSZP?
SZDSZ?
Jobbik?
MDF?
Miép?
Munkáspárt?
Egyéb?

Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 08:59
Előzmény: #194  Törölt felhasználó
#195
Szia Negev!

Ezekért a gondolatokért le szokták "elvtársozni" az embert!
Legalább már ketten leszünk! :-)
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 08:54
Előzmény: #192  Törölt felhasználó
#194
Ennyire élesen nem fogalmaznék ! O.V. 2db elbukott választással büszkélkedhet ! Nem vonta le ebből a tanulságokat, és nem húzódott hátra a rivaldafényből, lemondva, mint azt nyugaton szokás! Pillanatnyilag , tetszik, nem tetszik, az ország ötven százaléka rühelli ! Sok ember nem a józan eszére hallgatva, hanem az O.V. ellen fog szavazni , és nem valami mellett. A fidesz egy jóval hitelesebb politikussal, és a koleszos haverok nélküli vezérkarral, már rég nyolcvan százalék körül lenne. A hitelét nagyban rontja, hogy a válsztokorú lakosság minimum ötven százaléka jól emlékszik a lázadó, liberális fiatal csapatra, és annak vezetőjére, akik hipp-hopp bigott keresztények lettek mert ott volt elég mozgástér a politikai palettán. Ezt az ellenoldal jól hasznosítja, mikor a szükség úgy kívánja!
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 08:54
Előzmény: #192  Törölt felhasználó
#193
Akkor nem jobb lenne a pártnak is megszabadulnia tőle??
Könnyebben menne a kormányváltás.
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 08:40
Előzmény: #191  Törölt felhasználó
#192
Itt minden mindegy, csak az Orbán vissza ne jöjjön,
itt pusztulhat minden, mindegy, csak az Orbán vissza ne jöjjön,
itt becsődölhet ezer és ezer magyar vállalkozás, mindegy
itt fizetőképtelen lehet polgár, önkormányzat, állam, mindegy,
itt befagyaszthatnak ingatlanalapot, bankbetétet, mindegy
itt minden mindegy, csak az Orbán vissza ne jöjjön,
itt elszabadulhat a pokol, mindegy,
itt ellophatnak, eladhatnak mindent, mindegy
itt kiforgathanak minden jogszabályt, a szavak értelmét, mindegy
itt megszűnhetnek a közszolgáltatások, mindegy,
itt rablóhordák dúlhatnak, mindegy, csak az Orbán vissza ne jöjjön,
itt a Gyurcsány élő tévéadásban csecsemőket fojthat meg,
itt minden mindegy, csak az Orbán vissza ne jöjjön.
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 08:21
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
#191
"Az állam ugyanis nem piaci szereplő (kivéve a kommunista államot), hanem törvényhozó (országgyűléás), végrehajtó (pl. rendőrség, bíróság) és szociális ellátó (eü, nyugdíj, stb) szervezet. Nem gazdasági szereplő, ezért nonszensz az állami hitelfelvétel, az államkötvény kibocsájtás. Az állam - a piacgazdaságban nem termel profitot, így profitjával nem is tudja meghaladni a felvett hiotelek kamatát."

Hát ezért erre ajánlok neked néhány közgazdasági tanulmányt (Keynes), azonkívül a szufficites államadósságot, azomkívül magyarország trianon óta keményen energiaszegény és importfüggővé vált, ezt tisztán piacgazdasággal, állami beavatkozás nélkül elég nehéz kezelni. A kommunizmus önmagában nem elvetendő sőt ok eleme működő képes is lehetne, de és ez a fontos, a kommunista diktatura és a nácizmus között nincs sok különbség, ezért ha németországban még mindíg hitler emberei és leszármazottai kormányoznának, nem tudom a liberális beállításod mit szólna hozzá.
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 08:18
Előzmény: #183  Törölt felhasználó
#190
A statisztikák azt mutatják, hogy a becsődölő cégek száma nagyobb arányban nővekszik, mint az alakuló cégek száma, ebből matematikai valószínűséggel az következik
hogy a tanácsadók ugyanilyen arányban hozzájárulnak a rossz gazdasági döntésekhez.
Vagy egyszerűen arrol van szó, hogy jelen világgazdasági helyzetben senkinek még csak fogalma sincs, hogy mit kellene csinálni. Mellesleg véleményem szerint, az egész gazdasági válság arról szól, hogy a világ gazdaságának fő szereplői oly mértékben növekedtek ami vállalati szinten már kezelhetetlen. Gondoljatok bele hogy egy cégnek nagyobb az éves profitja mint egy kissebb állam éves költségvetése.
Egy lyen cégnek nagy a befolyása a politikára nézve is, és ez tarthatatlan, ezért (nagy valószínűséggel) megfelelő gazdaságpolitikai döntésekkel meg lehet törni ezen cégek hatalmát. Az elmult tíz évben az USA kormány ilyen döntéseket hozott.
Példa: Microsoft megtörése, Coca cola,
Lokhed
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 07:54
Előzmény: #163  pampa
#189
Szavazzatok rám.
A teljes lakosságot Recsken dolgoztatnám,hogy legyen elég kő a további börtönök építéséhez, kikiáltanám a császárságot, és addig uralkodnék, amíg csak tudok,aztán legidőssebb fiamnak átadom a hatalmat.

jól hangzik?
Lehet gondolkodni, hogy ki lehet még ennyire hataloméhes, hogy még az sem számít, ha egy város romba dől, csak igazolja hogy a szavára hány ember hajlandó állati szintre sülyedni.
tokos. 2009. 02. 05. 07:11
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
#188
Hát igaz.

Mondjuk szerintem rólam kevés emberben merül fel, hogy na ez is a szocikra szavazott...

Akira, meg a Fideszes jelölt esete is érdekes, épp az imént tettem megjegyzést rá.

Az igaz, hogy nehéz ügy ez ebben az országban, Orbán annyi bromságot beszél a szavazatszerzés reményében, hogy épeszű ember aligha szavazna rá.

Amíg meg nem nézi, hogy a másik mit tett az elmúlt pár évben...
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 23:58
Előzmény: #176  tokos.
#187
"Amúgy nem ezért, vagy azért, de ha a te mondandóidat kegészítenénk azzal, hogy 2006-ban a Fideszre (és az MDF-re) szavaztál, kb. hasonlóan érdekes lenne, mint pampa meg a Ferkó esete.

Nem vitának szántam, csak megjegyzésnek."

Nekem meg eszemben sincs erről vitázni. De. Egyrészt lista MDF volt, csak a pontosság és korrektség kedvéért. Egyébként hasonlít Akira szavazásához (talán nem véletlenül értettünk egyet sok kérdésben néhány topikban). És egyébként egyezik a tiéddel. (nekem is jó a memóriám:)).
Ebben én semmi elletmondást és meglepőt nem látok, ellenben a kiindulópont pampa esetét, aki naponta oldalakon keresztül kampányol azok ellen, akikre szavazott... (az olyan időhatározóval ellátott megfogalmazásai, mint pl. - nem szó szerinti idézés - már 2005-ben is mennyit loptak csak tovább súlyosbítja ezt az ellentmondást).
tokos. 2009. 02. 04. 23:41
Előzmény: #180  Törölt felhasználó
#186
"Vagy ha mégsem, akkor tényleg elhúzok melegebb égtájak felé és ott fogom megtalálni a boldogulásomat - de keseregni sohasem fogok... :)"

Hát ezt nem hiszem el. A 10-20 milliót lehet, hogy előteremted, de nem úgy, hogy a végtelenségig növeled a bevételeidet, ennél sokkal egyszerűbb megoldások is vannak...

Amúgy egy furcsa megjegyzés.

Azt mondod, hogy egytől egyig magánszemélyek a vevőid. És minden bevételed bankszámlára jön...

Hét ez a messziről jött ember esete....
tokos. 2009. 02. 04. 23:30
Előzmény: #180  Törölt felhasználó
#185
"Vagy ha mégsem, akkor tényleg elhúzok melegebb égtájak felé és ott fogom megtalálni a boldogulásomat - de keseregni sohasem fogok... :)"

Látod én is pont ezen vagyok, csak egy fél év kb., míg kiderül, hogy megyek-e oda, ahova most éppen szeretnék, a melegebb vidékre. Ha nem jön össze, keresünk mást, bár ez a válság balhé nem jött éppen jókor.

Addig viszont még kesergek egy kicsit.

Amúgy egyszer majd gondolkodj el rajt, hogy mi lenne,ha mindenki csak vállalkozna. A tanárok elmennének bugyit árulni, vagy kiállnának a sarokra szolgáltatni.

A kórházakban sem lenne ápolónő, egytől egyik szolgáltatna mind a tanárok mellett.

Aztán az önkormányatok dolgozói. Ezek is szolgáltatnának valamit, hol ezt, hol azt.

A multiknál dolgozók is mind vállalkozók lennének, egyik tanácsadónak menne, a másik szolgáltatna valami mást.

Ki dógozna? Ki tanítaná a gyerekedet (ha jól értettem, csak egy van). Ki termelne? Te a tanácsaiddal mire mennél???
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 23:25
Előzmény: #182  tokos.
#184
Akkor acéged feleslegesen alkalmaz külső tanácsadókat?

Elképzelhető... :)
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 23:24
Előzmény: #182  tokos.
#183
Na, én - többek között - abban különbözök az általad ismert tanácsadóktól, hogy a munkámért - elég nyomonkövethetően - felelősséget is vállalok... Törvény alapján...
tokos. 2009. 02. 04. 23:18
Előzmény: #178  Törölt felhasználó
#182
Szerintem azért nehéz ügy ez, mert mindkettőnknek másfélék a tapasztalatai.

Pl. tanácsadócégek. A mi cégünknél is jönnek mennek, viszik a nagy lét, aztán a vége az, hogy vazze csináljatok valamit. És megoldják a problémát a szakemberek. (mint én).

Számomra a tanácsadóságnál, ahol tuklajdonképpen semmiért sem felelsz, osztod azt, és és beleszólsz olyanba amihez fingod sincs, de azt jó nagy pofával, hogy hihető legyen, na ennél langyosabb dagonya nemigen van.

Röviden, nulla hozzáadott érték mellé borsos tanácsadói díj.

Sohasem mondtam, hogy helyettesíthetetlen vagyok, most sem mondom. Aki ezt mondja, az némi önértékelési zavarral küszködik.

Volt egy ilyen nagyfőnök, az is azt hitte, hogy a ő aztán a helyettesíthetetlen. Bőgött, mikor kivágták az utcára....
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 23:14
Előzmény: #174  tokos.
#181
tokos,

Nem termelek, de szolgáltatok és eladok... :)

Pedig szívesen termelnék valamit, de ahhoz nincs elég tőkém, és nem tudom, hogy van-e piacom.... :)

Topik gazda

tmonk
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek