Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 02. 03. 09:39

Orbán Viktor a strukturális reformokat hiányolja a kormánytól  

Ugrás a cikkhez
A Magyarországon jelenleg zajló gazdasági válság lehetőséget teremthet Orbán Viktornak, a konzervatív ellenzéki párt vezetőjének a politikai visszatérésre - írja a Financial Times hétfői cikkében. Orbán Viktor a londoni üzleti napilapnak úgy nyilakozott, hogy a kormányzat számos lehetőséget elszalaszt, így a strukturális reformok indítását is.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=109525
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 11:10
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#60
Egyetértek, tokos-sal ellentétben én sem azt látom magam körül, hogy annak megy jól, aki jókor volt jó helyen, hanem annak, aki nem volt rest tanulni, továbbképeznie magát, miközben keményen küzdött a sikeréért. Olyat is megtett a sikerért, amelyre mások nem voltak hajlandóak... (...és itt nem a törvénytelenségekre gondolok...)
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 11:10
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
#59
"Nem a politikai elit miatt ilyen a nép és a gazdaság. A nép gondolkodása, hozzáálása miatt ilyen a politikai elit, a többi ennek folyománya."

nagy tévedés, az emberek többsége a kisebb ellenállás felé megy el tehát amerre van még neki tér,túlénie kell, azért szavaztak arra aki többet igért.
Megemelik a gyest a családi pótlékot a nyugdíjat... rá szavazok, azt már nem látja a megemelt áfával és egyéb emelésekkel elveszik töle az emelés többszörösét.
Pedig vörös duracell ildi, lassan mondta megértsd neeem lesssz gááázáááremelééés. utána mondta nem azt mondta hogy soha nem lesz és örüljünk mert fél évig nem is volt.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 11:07
Előzmény: #54  tokos.
#58
tokos,

A piacgazdaságot Te csinálod azzal, ha a piacra termelsz, de Te csinálod a kommunizmust azzal is, ha állandóan csak a kormánytól/politikusoktól várod, hogy jobbra forduljon a sorod, a kormányt/politikusokat okolod a saját sikertelenségedért... (vö: "rosszabbul élünk mint 4 éve"...)

Hidd el, én nem élek rosszabbul, miközben sokkal több adót fizetek, mint 4 éve... Nem azon múlik, hogy 20-30-40-50!-os az adókulcs, hanem azon, hogy mennyi az a 100%.

Ettől még valóban sok az elvonás összessége is, de az aránytalansággal és a felesleges bonyolítással, bürokráciával nagyobb gondok vannak...

Egyébként pedig az ne jöjjön azzal, hogy hú de nagyon megadóztatják, aki a tőzsdén szerzett jövedelméből még ma is kedvezményesen adózik, de sok-sok évig NULLA adót fizetett...

Persze nyilván nem ez az egyetlen jövedelemforrásod... :)

Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 11:00
Előzmény: #54  tokos.
#57
"Persze az emberen is sok múlik, de ez legkevésbé ránk vonatkozik, akik dolgoznak, alkik előrébb akarnak jutni."

Az élettapasztalatok döntően befolyásolják a világnézetet.
Én (Budapesten) az ismeretségi körömben pont az ellentetjét tapasztalom. Nagyrészt az emberen múlt, ki mit ért el. Az egyik meghatározó pont a vállakozókedv kérdése. Persze ehhez olyan környezet is kell ahol vannak lehetőségek is.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 10:44
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#56
Nem a politikai elit miatt ilyen a nép és a gazdaság. A nép gondolkodása, hozzáálása miatt ilyen a politikai elit, a többi ennek folyománya.

Orbán erre a jelenlegi gondolkodásmódra még rá is erősít, ebben érzi jól magát.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 10:41
Előzmény: #53  exley
#55
a gond az.. gerinctelen hazátlan ebek regnálnak.
hazaárulás foylik ipari méretben.
tokos. 2009. 02. 04. 10:39
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#54
"Ha Te a piacgazdaságban élsz, akkor csak magadat okolhatod. "

Miért is? Azért mert ezek a szarrágó tetvek annyi adót fizettetnek be az átlag becsükletesen dolgozó halandóval, mint sehol máshol a világban?

Nem szabad összekeverni a dolgokat. Pl. azt, hogy valakinek azért megy jól, mert jókor volt jó helyen. Pl. meglkérdeztek téged, mikor az őszödi üdülőt privatizálták? Ez nem tehetség kérdése, ez legfeljebb haveroké.

De aztán azt sem érdemes összekeverni a tehetségel, ha valakinek azért megy jól, mert legálisanb kibújhat a kközteherviselés alól. Az se tehetség kérdése, éehet mázlinak nevezni, lehet a tetvek kegyeltjének, de ettől még nem feltétlenül tehetséges.

Persze az emberen is sok múlik, de ez legkevésbé ránk vonatkozik, akik dolgoznak, alkik előrébb akarnak jutni. Sokkal inkább rézbőrű harcosokra, pedig ők a jelenlegi rendszerrel kimondottan jól járnak.

Piacgazdaság? Lószar. Kommunizmus ez a javából. Nagyrészben ugyan azok a haszonélveztői, mint akik korábban voltak, akik lopnka, akik csalnak, akik messzire kerülik a melót, meg a korábban garázdálkodó tetvek leszármazottai, meg ezek kegyeltjei.
exley 2009. 02. 04. 10:37
#53
Mindennek az oka az, a mihaszna jobb oldali klerikális klérus, aki egy bolsi ifju titánt vett a pártfogásába a hajnalok hajnalán. Miért a kicből válogattak, a mai napig érthetetlen. Persze, hogy az aparatcsikok fuldokolnak a hínárban. Ha nem fuldokolnának az lenne a gyanús.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 10:22
Előzmény: #49  return.value
#52
Már utaltam Antal Józsefre és az álltala képviselt ellenzéki kerekasztalra, a sárdobálásról csak annyit, hogy a jobboldali kormányzás az elmúlt 65 évben összesen 4 év volt, természetesen ez a négy év hibás mindenért, lehet ellenség képet gyártani, de ez már az elmúlt 60 évben se igazán jött be mikor a nyugati kapitalista eszméket kiálltottuk ki a legnagyobb ellenségnek.
Most kiderül, hogy mindenért a jobboldal felelős, na hagyjuk már. Ami tény és ebben egyetértek bárkivel, minden párt a szavazatokért remeg és ezért nem hajlandó komolyabb reformokra, nyugdíj, putrisok, rokkantnyugdíj, államháztartás stb. Ezen kéne túllépnie a politikusoknak, viszont az hogy jobb oldal gátolja és kurta el a gazdaságot azért remélem Ti sem gondoljátok komolyan elvtársak.
Lehet itt cikkeket mutogatni, de most ez a legnagyobb divat, hogy tudjuk felmenteni a jelenlegi kormányt a felelősség alól, keresünk ellenséget, mint a rendszerváltoztatás előtt.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 10:21
Előzmény: #50  martin36
#51
Ez így stimmel ahogy van !
martin36
martin36 2009. 02. 04. 10:18
Előzmény: #49  return.value
#50
Az embernek olyanféle képe alakul ki, hogy „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Gyurcsány, egy Orbán, és a nép. Egyrésze Gyurcsány híve volt, másik része Orbáné. Gyurcsány és Orbán elhívták a népet a tóhoz fürdeni. Az emberek le is tették ruháikat a parton és bementek a vízbe. Hamarosan kiderült, mocsárba mentek. Hínárok akaszkodtak rájuk, úszni nem tudtak, és csak süllyedtek lejjebb és lejjebb, a feneketlen lápba. Orbán hívei egyik kezükkel torkon ragadták Gyurcsány híveit, Gyurcsány hívei egyik kezükkel torkon ragadták Orbán híveit, míg másik kezükkel mindnyájan egymás arcába mutogatva kiabálták: »Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba!« Közben egyre lejjebb süllyedtek, de csak szorították egymás torkát. Még a szemek is kigúvadtak, de hörögve ismételték, »Miattatok kerültünk a mocsárba, miattatok kerültünk a mocsárba!« Azután eltűntek, és csak buborékok szálltak föl. Gyurcsány és Orbán egymásra néztek, összeszedték a ruhákat és elvitték eladni, hogy abból is kerüljön még egy kis pénz.”
return.value
return.value 2009. 02. 04. 09:54
#49
Ha van egy kis időtök, kedves acsarkodó barátaim, akkor fussátok már át ezt az írást. Nem 2 perc, de azt gondolom, hogy érdekes és megéri.

link

Bőséggel fog benne taláni "miníciót" mindkét oldal, amivel lehet folytatni a sárdobálást, de alapjaiban az írás arról szól, hogyan jutottunk idáig. Értem ezalatt azt, hogy ma a politikáról az emberek (minden tiszteletem a kivételeké!) csak úgy tudnak beszélni, ahogy azt itt, ebben fórumban is teszik egyesek.

Nézzetek már egy kicsit magatokba...
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 09:54
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
#48
s..anka olyan mint O.jozefina/maga a stílus/
kiegyezo 2009. 02. 04. 09:46
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
#47
Csere-bere fogadom ...
Fogadd el nyugodtan.
Cserében én sem állítom (nem is állítottam!), hogy javult a helyzet. Nem javult, sőt ...

Annyit jeleztem, hogy annyira nem volt rózsaszínű a dolog és sokmindennek, amivel most kínlódunk, szépen meg volt ágyazva már akkor.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 09:41
Előzmény: #44  sanka
#46
Ved elö a lezsirozott AK 47-est lehet hamarosan szükséged lessz rá nyakadon a nácik.Aki nem komcsi az fideszes.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 09:41
Előzmény: #44  sanka
#45
igaz elvtársak...
sanka 2009. 02. 04. 09:30
#44
a stílus maga az ember, igaz fideszesek!
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 09:28
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#43
Ha Te a piacgazdaságban élsz, akkor csak magadat okolhatod.

Ha a kommunizmusban, akkor persze tényleg minden a pártállamon múlik, akkor jogos, hogy a saját életed romlásáért a politikusokat okolod.

Mindez persze nem jogosítja föl az adófizetők pénzén eltartott politikusokat arra, hogy elszórják az adófizetők pénzét a szocializmus "vívmányainak" fenntartására, valamint a pereputty jóltartására... :(
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 08:56
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#42
Mán megint rosszabbul élünk mint 4 évvel ezelőtt.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 08:53
Előzmény: #33  csibe74
#41
Tudom fáj az igazság elvtársak de, nem baj építsétek tovább a kommunizmust egyszer elértek odáig, csak ne ebben az országban itt már csináltatok elég sok trágyát az elmúlt 60 évben.
Nem attól komcsi valaki hogy hova tartozott, miután máshova nem is lehetett, hanem a tetteitől és ez óriási különbség. Az MDF-et meg ne keverd ide mert ha nem ők kezdték volna a rendszerváltoztatást már ezek a hazaárulók nem lennének a politikai környezetben (mint például a cseheknél), szegény Antal meg lehet forog a sírjában (van is miért) ez első volt aki nagyon elkurta.

Topik gazda

tmonk
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek