zigomer

Regisztráció: 2008-10-30 07:59

Hozzászólások száma: 683

Utolsó hozzászólás: 2011-10-29 16:03


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Megszűnhet az eva 2011. 10. 29. 16:03
Hagyjátok már ezt a hülyét. Őt alapvetően az ideológia mozgatja, a Fityisz tanításának hű követőjeként be akarja bizonyítani, hogy a jelenlegi adórendszer az egykulcsos SZJA-val kurvára egyszerű és versenyképes lett, és úgysem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről, mert a narancsszínű ködtől nem hall, nem lát, és valószínűleg már az ízeket sem érzékeli.

Lényeg a lényeg, ha az evát kivezetik, az eddigi evásoknak áfásként több adót és járulékot kell majd befizetniük, mint eddig, az adminisztrációs kiadásaik és terhelésük pedig a sokszorosára nő. Akinek van esze és ideje, az legalább részben ki fog bújni ezek alól a kötelezettségek alól. Akinek nincs esze, az szó nélkül kiperkálja az évi plusz sokszázezer vagy több millió forintot. Kérdés az, hogy az engedelmes többletadó-befizetők vagy az ügyeskedők (költségelők, külföldi céget alapítók, feketézők stb.) vannak-e többen. Szerintem az ügyeskedők. Ennyi.
Megszűnhet az eva 2011. 10. 28. 14:03
Tokos, te gyakorlatilag folyamatosan azt bizonygatod, hogy a normál adóterhelés kedvezőbb, mint az evás. Szólok neked, hogy azért nem az, mert evásként magad döntöd el, milyen jövedelem után fizeted be a TB-t (legalább a diplomás minimálbér után kell, ha olyan tevékenységet végzel, amihez diploma kell). Eva nélkül az egész után be kell fizetni. Jelenleg így havi 500k nettó bevételből evásként marad neked kb. 380, eva nélkül pedig 240. Könnyen kitalálható, ki fogja befizetni azt a havi 140 rugó különbséget, ha az evát megszüntetik: konkrétan senki.

Persze attól nyugodtan meg lehet szüntetni, majd legfeljebb mindenki, akinek kicsit is rendesebb jövedelme volt evából (tehát mondjuk megéri rászánni egypár napot az utánajárásra), az csinál majd egy külföldi céget, aztán a magyar állam egy kanyi vasat sem fog kapni onnantól.
Mellékhatásokról kérdezze... Fájni fog a kormány új csomagja 2011. 09. 04. 21:55
"Ezt mondom, hogy ezt sem fizetik be."

Én evás vagyok és sok evást ismerek. Mindegyik maximálisan rendesen fizeti az adóját, amióta evás lett, én is, a múltkor egy jó ismerősömnek csináltam meg egy pár ezer Ft-os munkát, és még neki is adtam számlát. Persze biztos vannak kivételek, de én nem ismerek olyat. Mindenesetre ha az evát egy az egyben eltörlik, a következőre számíthatsz:
- evások 70%-a megint elkezd költségelni, számlát venni, trükközni
- 15% külföldre viszi a cégét
- 15% befizeti a több adót.
Az év legkomolyabb magyar találmánya, világrengető. 2011. 03. 07. 23:29
#34
Az a baj, hogy te egy ilyen szkeptikus, okoskodó csávó vagy, aki minden jó kezdeményezést megfúrnál. Pedig az alattad szólóknak igaza van, rengeteg alternatív energiaforrást találtak már fel, és rengeteg feltalálót tettek már el láb alól. Én magam is megerősíthetem neked. Már több mint 15 éve, hogy feltaláltam egy szerkezetet, ami a szobanövényeim fotoszintézise által előidézett elektronsűrűség-ingadozás energiáját megcsapolva az egész házat ellátta árammal. Szabadalmaztattam volna, jöttek az olajcégek, előbb meg akartak venni, aztán amikor megmondtam nekik, hogy "nem-nem, az emberiség érdekében ezerszer is nem", akkor bérgyilkosokat küldtek rám, akik agyonlőttek. A találmány tervrajzait meg ellopták. Így megy ez, így teszik tönkre az emberiséget, a világot...
Brutális februári hiányadat érkezett 2011. 03. 07. 22:09
#88
Nem akarom én a mélynövésű felcsúti viktátort védeni, de honnan tudod, mit vallott be a híveinek, és mit nem? Ha valami élelmes szoci nem visz magával diktafont Őszödre, akkor most Ferenc testvért sem ünnepelhetnéd mint az őszinteség bajnokát, mert szenvedélyes igazságbeszédéről senki nem tudna.:)
Porti eddigi nicknevei(klónok is) 2011. 02. 27. 16:38
#12
Get a life. Porti is.
Hétfőtől ingyentelefonon lehet feljelenteni a munkáltatókat 2011. 02. 21. 18:10
#27
Jól beszélsz, barátom. Vesszenek a vállalkozók!! Kizsákmányolják a szegény dolgozó népet, röhejes fizetést adnak, profitot kuporgatnak, a kapitalista métely 5. hadoszlopa ők, de mi majd megmutatjuk nekik! Nem fognak szembeszállni a forradalmi munkás-paraszt kormány akaratával, a forradalom vasökle lesújt rájuk!!
Orbán: minden eddiginél nagyobb a tét 2011. 02. 16. 00:26
Én a nagymamámnak kérnék egy új macskát, mert a régi megdöglött. Egy járulékcsökkentés is jó lenne. A Fletó mikor megy már börtönbe?! Meg azt a Lézer Janit is rúgják már ki, olyan idegesítő az a csávó. Köszönöm!

egy választópolgár
settenkedő - és a baloldali média 2011. 02. 15. 20:32
#29
Hogy nekem mennyire elegem van már ebből a permanens hisztériázásból...
Orbán: Fél óra a semmiről - Teszteli a piac türelmét a kormányfő? 2011. 02. 15. 00:53
#48
Én egymagam +17 embert eltartok pusztán a Miniszterelnök Úr lelkesítő szavainak hatására!
Orbán: Fél óra a semmiről - Teszteli a piac türelmét a kormányfő? 2011. 02. 14. 22:48
#40
Szerintem pedig igenis a végső győzelem küszöbén állunk. Csudájára jár majd a világ annak, amit a nemzetes miniszterelnök úr ezzel az országgal tesz. Felemelkedik a magyarok csillaga, és ott is marad, meglássátok.
Orbán: minden eddiginél nagyobb a tét 2011. 02. 14. 16:47
#14
Nem vagyok komcsi, barátom, felesleges ezen rugózni. Kösz.
Orbán: minden eddiginél nagyobb a tét 2011. 02. 14. 14:06
#4
Lehet, hogy 2012 februárjára gondolták azt a nagy bejelentést?
Hajrá Viktor! Így tovább! 2011. 02. 07. 23:11
Ez azért megy így, mert a lelke mélyén mindenki tudja, hogy alapjában reménytelen a helyzet; így legalább a légváraikhoz igyekeznek ragaszkodni az emberek, más már nem maradt. Ezért nincs igény értelmes vitára egyik oldalon sem.
Hajrá Viktor! Így tovább! 2011. 02. 07. 23:08
Teljesen igazad van, a mostani einstand előtt csak enyhe kritikákat kapott a MNY-rendszer, megszüntetése fel sem merült. Arról nem is beszélve, hogy ha jól emlékszem, volt időközben lehetőség visszalépni az állami pillérbe - miért nem élt vele az a sok agyas, aki most a nyugdíjtőzsde rémtettein hüledezik? Miért nem lépett vissza Matolcsy?
Hajrá Viktor! Így tovább! 2011. 02. 06. 23:16
Jól beszélsz, elvtárs. A végső győzelem küszöbén állunk, hiába a fondorkodás, hiába az aljas rágalmak, a megváltó diadalt már semmilyen ármány nem mocskolhatja be!!
Meglepő fordulat - Dicséretet kapott Londonból a kormány 2011. 01. 25. 23:06
#22
Ha így van ("a nép nagyon jól...", akkor akár Gyurcsányt is lehetett volna engedni, hogy megszorítson (vizitdíj, tandíj és tsai).
Hajrá Viktor! Így tovább! 2011. 01. 25. 11:54
A múltkor azt mondták, hogy évi nagyjából 200 milliárdos spórolás várható, és az sem rögtön, hanem fullra csak a jövő évtől. A Reformszövetség annak idején 2000 milliárdos kiadáscsökkentést tartott szükségesnek ahhoz, hogy Magyarország versenyképes legyen a szomszédaival (nem Kínával, csak Szlovákiával). Szóval szerintem nem lesz itt semmi igazság pillanata, némi maszatolás lesz, amit megpróbálnak majd kurva nagy és kurva bátor reformként eladni, aztán ugyanúgy él tovább az ország a lenyúlt nyugdíjpénzekből, mint eddig.

A forintot meg kedvező nemzetközi hangulatban nem fogják bedönteni, max. majd pár év múlva, amikor kifutnak a különadók meg a nyugdíjpénz, és az államadósság újra nőni kezd.
Hajrá Viktor! Így tovább! 2011. 01. 20. 01:18
#18
Ferinek is ilyeneket mondtak a hívei, dicsérték világraszóló sikereit, méltatták páratlan érdemeit, megköszönték, hogy a fénye ilyen bőséggel sugárzik ránk, és várták, mikor vezet már el minket abba a ragyogó jövőbe, ami sehogy sem akar eljönni. Ugyanez megy most is. Eben gubát cseréltünk, csak ti még nem vettétek észre.
Új, demokratikus Médiatörvény - Létrejövő Médiegyensúly! 2011. 01. 03. 01:04
#44
1. Remélem, nem felejtetted még el, hogy Gyurcsányi Fletó is a törvényes rendre és a zemberek védelmére hivatkozott, amikor arra biztatta a fogdmegjeit, hogy vegyék le az azonosítóikat, és üssenek-verjenek mindenkit, akit érnek. Tudod, a diktátorok már Sarrukín akkád királytól kezdve kivétel nélkül mindig a rendre és a zemberek (gyerekek, kiskutyák, özvegyek stb.) védelmére hivatkoznak.

2. Milyen médiaegyensúlyról is van szó? Pár hónappal ezelőtt a Népszaván, a Népszabadságon, a Magyar Narancson meg a 168 órán kívül nem volt olyan sajtótermék, ami ne a szocikat anyázta és a Fideszt támogatta volna. Hogyha mostanra az eszetlen dúlásával a kormánynak sikerült megint maga ellen fordítania olyan lapokat, mint mondjuk az Index, nos, ezért talán nem a bolsikat kellene okolni, és nem cenzúrával kellene a problémát megoldani.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek