xenosz2

Regisztráció: 2011-03-20 18:59:44

Hozzászólások száma: 3 023

Utolsó hozzászólás: 2021-10-19 14:32


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

34 597
2020. 12. 27. 04:58
144
2021. 10. 04. 19:44
10 957
2021. 09. 30. 20:01
5 305
2021. 08. 12. 07:36

utolsó 20 hozzászólás

ORBÁN TAKARODJ !!! ma, 14:32
a korrupt ellenzéki részeket értette rajta, nem az egészet.  Talán sokan belenyugodtak,hogy az Orbán kritikán túl nem lehet mit tenni, mert náluk vannak a kulcspozíciók. Amiket a gyenge akaratú, küzdeni nem tudó ellenzék kezéből csavart ki a Fidesz.    A politika ugyanolyan problémamegoldásokból kéne álljon ,mint bármi gyakorlati megoldandó dolog az életben, csak az országra vetítve.
Tegnap Márki-Zay mondta az egyenes beszédben arra a kérdésre, hogy vannak-e még ötletei ,mint leendő miniszterelnöknek, ha kormányra kerülne miután Karácsonnyal sokat egyeztettek ebben az ügyben és azt válaszolta,hogy szégyellné is magát,ha nem lennének. Én ezt várom el egy politikustól,hogy mindig legyenek ötletei és azt tárja elénk, vitassuk meg és kezdjük megvalósítani, ha nem műkődik akkor próbálkozunk mással, 
A politika 30 éve egymás bírálatából, a pártok közti mutyikról, meg a sok felesleges dumálásból állt nagyrészt és eközben loptak, ahol tudtak. Konkrét cselekvésekről,programokról,ötletekről, amiket velünk is megosztottak volna sokkal kevesebb. Kiskorúnak tekintettek minket.
Rajtunk is múlik, hogy kiállunk -e azok mellett akik próbálnak változtatni.
Itt volt róla szó,hogy a zuglói a székesfehérvári vagy egy karlendítős jelölt is verséget szenvedett, vagy visszaléppett, hogy nem hallgatták el ezeket az ügyeket és ennek a kultúráját MZP hintette el többek közt.
Azt azért látom,hogy lenne bőven még kit megpiszkálni, de nem lehet azonnal mindnekit leváltani,betámadni, mert még erősek a reflexek meg a vastagbőr. Ez azért is gond, mert jövőre tiszta ellenzéknek kéne lennie, de ez biztos,hogy már nem lesz meg. Kérdés, hogy ez ami eddig történt elég hitelet ad a változatás akarásához  szavazók felől.
ORBÁN TAKARODJ !!! ma, 10:59
kiegészítés: MZP nem egy magányos harcos, hanem az eddigi általános politikai kultúra megváltoztatásának a képviselője, aki nagyobb szerepet szeretne azoknak, akik eddig kivül rekedtek a pártok által uralt politikán és a politikai elit mutyijával szemben lép fel a szélesebb választóréteg képviseletének érdekében.
Ezért tünik úgy hogy bomlaszt, mert ezt a párturalmat akarja megbontani,hogy nyitottabbak legyenek a társadalmi prblémák fel ne csak szóban, de gyakorlatban is. Nyílván az,hogy a politikát csak pártok "csinálhatják" nem igaz, hiszen az egész politikának az emberekről kell szólnia. A pártok nem csinálják, hanme közvetítik az emberek igényeit,problémáikat és megoldják a legjobb tudásuk szerint. Az erről való lemondás tette a pártokat a társadalom nyakán élősködővé és a korrupció szinonímájává helyi és országos szinten. Politikus az,aki lop. 30 évig ez volt és a politikus valóban azt gondolta,hogy neki joga van lopnia, hiszen erről szól az egész és nincs számonkérés  társadalom felől,mert az emberek ezt elfogadták,higy ez van és kész. 
Felháborodunk a lopásokon  aztán elfelejtjük őket. Ha az általunk választott párt lopott azt nem is neveztük lopásnak. Megérdemelte. Vagy azt, hogy hazugság. Mindent le lehet tagadni,csak elég vastag bőr kell hozzá.
Ha nincs következmény, akkor az egész marad korrupt, kontraproduktív. Maradnak a gyurcsányok, az orbánok, megélhetési pártok,politikusok  a nyakunkon
ORBÁN TAKARODJ !!! ma, 10:42
MZP-t az Összefogás pártjai segítették pld a polgármesteri széket megnyerni és most is.  Viszont MZP nemcsak az ellenzéki összefogást képviseli, hanem a civileket is, a pártot nem választó ellenzékieket, vagy a várhatóan Orbánban csalódott fidesz szavazókat is. Ami még nagyon fontos,hogy ő a 30 év összes politikai elitjének a megtisztítását is akarja, követeli.
MZP tehát nemcsak a pártok, hanem ezek összességének a jelöltje is. A kiszólásai a különböző rétegekhez ezért van. 
Tehát minden, ami a megtisztulást segíti, amiben nagy része volt az ő szókimondásának is az nem az összefogás bomlasztása. Pld amikor kimondja,hogy a gyurcsány korszak az egyik fő felelős a fidesz kétharmadainak maximálisna igaza van, amivel sokakat meg tud szólítani. A DK perzse a mai napig nem ismeri el ezt a nyílvánvaló tényt. 
Egyszerűen nem lehet az igazság kimondása nélkül eredményes ellenzéket építeni. 
A magánvéleményem,hogy az ellenzéki pártok egy része még mindig abban a hitben ringatóznak,hogy kizárólag orbán támadásával kell foglalkozni ,mert az ellenzék rendben van. Nincs rendben. Az előválasztás első fordulójának lemutyizása erre példa és néhány botrány a jelöltek körül. Látható,hohy helyi szinten nemcsak a fideszben, de ellenzéki pártoknak is vannak kiskirályai, akik tojnak a tisztaságra, csak a saját pozíciójuk érdekli és az anyapárt ebbe nem szól bele.
Ahogy közeledik a választás én arra számítok,hogy az egyéni képviselők körül még lesznek konfliktusok a közvéleménykutatási adatok jelzései alapján,hogy ki nem képes legyőzni a fidesz jelöltjét.
ORBÁN TAKARODJ !!! ma, 10:21
"megint megkérlek, hogy bizonyítsd forrással, amit állítasz.  Máki-Zay Pétert, aki viszont már ott tart, hogy Ő(!) legyőzte a baloldalt!
ilyet nem mondott,hogy a baloldalt győzte le. Egy ellenzéki politikus egyébként sem mondana az összefogaás helyett sosem baloldal. Ez a Fidesz hazugsága. 
"Kivételes ez a mai nap, ma ellenzéket is váltottunk" - jelentette ki Márki-Zay Péter eredményváróján, mikor bejelentették győzelmét."  "- Leváltották azokat, akik nem akartak változást, leváltották azokat, akik szélsőségesek és azokat is, akik zsarolhatók voltak - mondta az ellenzék újdonsült kormányfőjelöltje, aki családjával, feleségével és gyermekeivel állt fel a színpadra." Blikk
Csak hogy mindenki tisztában legyen amit akart mondani. 
ORBÁN TAKARODJ !!! ma, 10:15
Nem tőlem idézte. Rosszul látod :P
Popovics célja nem  a fidesz segítése, amit az idézet állít. Ő azt állítja, hogy ő le tudná győzni a fideszest is,ha indulna. Mondjuk két ellenzéki és egy fideszes esetében ez különösen nagy bravúr lenne, úgy hogy korábban egyedül sem tudta legyőzni.:)
ORBÁN TAKARODJ !!! ma, 09:37
"A hölgy megsértődött, mert nem vették be a hatpárti megállapodásba, és ezért azt nyilatkozta, hogy:
 "2022-ben elindul majd az ellenzéki együttműködés jelöltjével szemben, hogy az általa megszerzett (az ellenzéki együttműködéstől elvont) szavazatok miatt a fideszé legyen mandátum"
Tudnál adni egy forrást,ahol ezt mondta a hölgy? rákerestem az idézet mondatra ,de ilyet nem találtam. segítenél? :)
Az előválasztás arra volt kitalálva, hogy MINDENKI, aki akar elindulhasson és látni lehessen ki mennyire népszerű. 
Popovics elindulhatott volna így is, befogadó nélkül mondjuk, de mennyivel ésszerűbb lett volna ,ha valaki azt mondja oké adok, hogy később ne induljon rá az ellenzékre.
Fekete-Győr ezt nem gondolta át úgy látszik.  
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 16:54
Közösen képzelték el a kormányzást, ezért logikus...
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 16:36
Komárom-EsztergomKomárom-Esztergom 1
1. Konczer Erik, Dr. | DK | DK, Jobbik, Liberálisok | 4773 | 67,22%
Gurmai Zita, dr. | MSZP | MSZP, Párbeszéd, LMP, Momentum, ÚK | 2328 | 32,78%
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 16:34
én nem a kettőjük közti alkukat írtam, hanem külön másokkal. dörzsőltek. aztán meg ki tudja ha mindig másokkal kötnek szövetséget és nem egymással, akkor le tudják osztani a lapokat úgy hogy egyikük mindenképp nyerni fog valószínű :D
ezt még bemásolom.
a macskás Popovics Judit szeptemberi nyiatkozata.  
Azt mondta elindul 2022-ben külön, mivel nem engedték be az összefogásba.
19ben indult közös ellenzéki polgármesterjelöltként, de kikapott a fideszestől kb 5000:3500 arányban
Ő az,akinek senki nem adott befogadót, végül a Momentum sem,mert Fekete-Győr András nem tartotta alkalmasnak ,mert Popovics rossz viszonyban volt a helyi DKs alpolgármesterrel. 
""Tudomásom szerint ez a körzet Tatával, Tatabányával a DK otthona. Ez az övék, ez nekik jár. Megállapodás született, hogy ezt az előválasztást a DK, nevesül dr. Konczer Erik fogja megnyerni. Az MSZP éppen azért indítja rá – velem ellentétben – Gurmai Zitát, mert teljesen esélytelen, senki sem tudja, hogy ő honnan került elő. A DK biztosra ment, hiszen így csak látszatellenfele maradt."Popovics: Féltek tőlem, ezért kimutyiztak az előválasztásból | 168.hu
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 15:45
Ott van a Mindenki Magyarország Mozgalom mögötte, amit évek óta építget. Másrészt a tizenéves huszonévesek zabálják ezt a palit. Van ifjúsági szervezetük is. Övé a jövő. Gyorsan fel fogja futtatni a hátterét.
Nulla állami pénzből csak a saját támogatóival érte ezt el önkéntes munkával jobbára. Kiváló szervező.
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 15:31
MSZP hány éve szorul ki és most még mindig majdnem 10%os párt. Nagy túlélők és most van egy Ujhelyi Istvánjuk aki képes megszólítani sokakat és sztem a fiatalokat is.
A háttérlkukat úgy értem,hogy választásokkor elég jól tudnak számukra előnyös szövetségeket kötni .
DK amúgy sztem most magát fogja kinyírni. MZP győzelme Dobrev felett egyértelmű,hogy ennek a jele. A fiatalok már nem akarják a régi rend-et vissza. Újat, őszíntébbet akarnak.
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 12:33
Gyurcsányt nem sikerült 10+éve kukába dobni. MZPnek sikerülni fog kiszorítani talán, úgy hogy ne tudjon eredményesen szövetségeket kötni. A DK és az MSZP az háttáralkuk (és zsarolások) nélkül már nem létezne valószínűleg, ez tartja fenn őket és az is nyílván, hogy nincs új generációs baloldali párt, amire szavazhatna egy baloldali fiatal. MZP mozgalma, és a Momentum ilyen párt a konzervatív és a liberális oldalon. Sztem a Jobbik sem újgenerációs, csak színt váltottak ,újra próbálják magukat pozícionálni,hátha elhiszik neki a választók, de sokan ugyanazok vannak benn, mint a rasszista Jobbikban. 
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 12:17
ez is tipikus magyaros dolog belekötni valakibe,mert néha hibázik, vagy szted hibázik.  az tünik fel alkalmasabbank, aki nem sok vizet zavar, nem mond marhaságot. olyna középszer.
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 11:44
a másokra hivatkozás tipikus magyar betegség sztem. egyrészt a felelősséget hárítja és a cselekvést odázza el. másrészt azt mutatja,hogy az aki máshonnan veszi a megoldásokat az nem képes önállóan dönteni.
egy kicsit ezek is benne vannak, amiért ide jutottunk.  
Ezt  Orbán ismerte fel és kezdte alkalmazni. Ne tekintgessünk máshova, hanem járjuk az utúnkat és cselekedjünk önállóan saját kútfőből az ésszerűség szerint.
Ezzel a mai napig képes tömegeket megszólítani, mert az ellenzék erre nem úgy reagált, ahogy ilyenkor kell és letesz egy másfajta ,de szintén cselekvőképességet ,önállóságot  jövőképet adó  programot, hanem elkezdte bírálni Orbánékat, hogy túlságosan nacionalisták, túlságosan másképp és önálóbban gondolkodnak, mint a Nyugat miközben szakmai alternatívákat nem mutattak fel. 
Elkövették azt a hibát is folyamatosan, hogy pontosan az ellenkező álláspontra helyezkedtek Orbánnal szemben mindegy mit mondott, mit tett. Ez is a kormányzóképességet kérdőjelezte meg mostanáig.
MZP ebben nagy változást hozott. Ő azt mondja ki nyíltan is,hogy meg kell tartani azokat a kormányintézkedésket is,amiknek van értelme. Pld a családtámogatások , CSOK ,babaváróhitel.
Ezzel olynaokat szólít meg,akik ennek a haszonélvezői, de nemszavaztak volna az ellenzékre, ha az nem vállalja fel ezeket. 
Az adórendszer többkulcsosításának az elutasítása tőle, hogy a magasabb jövedelműek fizessenek többet szintén azért van,hogy azok,akika változássla rosszul járnának és amúgy becsületesen keresték meg a pénzt, ne szavazzanak automatikusan a fideszre megijedve a változástól.
Az ilyen felismerések adják az ő minőségét és az ellenzék alkalmatlansága is ennek hiányából fakadt . Hiányzott egy olyan ember, aki ezeket az összefüggéseket átlátta volna, vagy azt gondolták,hogy a baloldali szavazókra elég ideológialag hatni és nem kell őket szakmai dolgokkal traktálni :) 
 
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 11:17
Aki meg tudja állítani Gyurcsányt és Orbánt az a szememben nemzeti hős.:)
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 06:26
nem tom volt már-e? MZP-t eddig gyerekveréssel rágalmazták, de most itt az adu a fidesz kezében. Nőverő. tegnap elverte Dobrev Klárát.:)
Egy ember, aki az eddigi politikai elitet hitelesen tudja leváltani ,megtisztítani a korrupciótól az elefántcsonttorony nézőponttól, és megtalálta a közvetlen emberi hangot feléjük, aki cselekvő és kormányzóképes, mert utóbbit még az ellenzéki szavazók sem nagyon hitték el egyik ellenzékiről sem igazán.
MZP képes kompromisszumokat is kötni. Tegnap Kunhalmi Ágnes a Partizánban mesélte, hogy az alsó keresetűek nulla százalékos adókulcsába is állítólag belement az ő unszolásukra, pedig eredetileg meg akarta a  jelenlegit. 
Ésszerű határok mentén biztos meg lehet győzni a társadalmi igazságosság érdekében tett változatásokra,de megvan benne az elv is, hogy ingyen senki ne kapjon semmit, mert éreznie kell a felelősséget. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? vasárnap, 18:05
In Bitcoin we trust.  Ennyi :D
Virgin Galactic részvény vasárnap, 18:01
Ezt sem kell temetni , de az biztos, hogy az ember jobban alszik, ha legalább 10-15 féle termékben van szétosztva a pénz. 
ORBÁN TAKARODJ !!! vasárnap, 17:53
Hosszú lesz még az út 2022-ig.
MZP győzelme azt is jelenti, hogy az eddigi politikai, gazdasági elit ellen szavaztak az emberek. ballib és jobboldali elitek összefogva loptak és tojták le a társadalmat és tartották ostobaságban, nyomorban.
MZP-vel és másokkal ez megszünhetne.
Ezért kapálózik ellene minden oldal jobbtól balig kivéve Momentum és pár józan politikus.
Ő nem a jobboldal jelöltje, hanem a változásé elsősorban, tehát a szavazók oldaláról baltól jobbig mindnekinek érdeke, hogy minél erősebb legyen,mert ő az egyetlen politikus ma  aki ezt akarja és képes is megtenni. A pártok nagy része  kevésbé. Tudjuk kik.
 Ha bukik Orbán, akkor ott érdekes felállás lesz a kormányban, hogyan fogja tudni keresztülvinni ezt a folyamatot és milyen erőviszonyok alakulnak ki.
Akár a Fidesz és az Összefogáson kivül is bejuthat párt . pld MKKP . Idővel MZP mögött is alakulhat egy nagyobb szervezet önálló politikai súllyal...
Virgin Galactic részvény szombat, 16:46
az egyik elemző 20$ra csökkentette a célárat, tehát most épp értékén van :) 

friss hírek További hírek