warren69

Regisztráció: 2005-08-26 13:44

Hozzászólások száma: 7

Utolsó hozzászólás: 2007-02-06 18:16


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 3


utolsó 20 hozzászólás

Econet topik 2007. 02. 06. 18:16
Szevasztok!
Egy meglátás rövid távra. Ha nincs hír, akkor számít igazán a technika. E szerint a rövidtávú kép a következő: ma irgalmatlan forgalommal nem tudott tovább menni, csinált egy doji-t, az RSI 79,2. Ez holnapra nem túl fényes.
25,330 pontos decemberi BUX-ra számítanak a befektetők? 2007. 02. 01. 16:31
#2
Na, ettől kapok agyvérzést. Ha a cikk írója nincs tisztában a határidős árképzéssel, akkor ne adjon már ilyen béna címet az írásának! Lécci! Köszi!
VONJUNK MÉRLEGET ! hogy sikerült nejed ez az év? 2007. 01. 02. 12:09
#50
-milyen szintek mellett kezdene esésre játszani a közeli -távoli jövőben?
-Mik az egyértelmű jelei a közelgő trendfordulónak?

Amint írtam, nem igazán a szintek, inkább az események számítanak. Minden nagy esésnek megvan a maga története, sztorija (a kis esésre nem kell sortolni). Ha most esés lesz, akkor az amerikai gazdaság vezette lassulás lesz a fő sztori, így az ezzel kapcsolatos hírek, adatok, reakciók lesznek a döntőek. Ezeket jól definiálhatónak írtam, nem egyértelműnek. A tőzsdén csak igen ritkán vannak egyértelmű helyzetek.
Ha nem lesz gigapara a lassulástól, akkor előfordulhat, hogy csak az igen meghúzott amerikai és európai piacok természetes korrekciója megy végbe, ami nálunk is lesz valamekkora (ha már most sem túl nagyok a pozik, akkor ki fog eladni?), amit arra használhatnak fel az alapok, hogy újra töltsék magukat magyar részvényekkel. Hiszen a csomag működik, hitelminősítők már nem tudnak meglepni, a kamatok pedig inkább lefelé indulhatnak, mint fel. Ehhez jön még, hogy nagyon alul vagyunk súlyozva, ami egy fajta vákuumként működik.
A másik ami nem tetszik, hogy mindenki meghírdette az év eleji zakót. Ez nem szokott jól elsülni. Az elemzők, akik várják az esést, már kitáraztatták az ügyfeleiket (hiszen jön a nagy zakó). Akkor ismét felmerül a kérdés, hogy ki fog eladni?
A serpenyő másik oldalán viszont egy politikai bizonytalanságokkal terhelt tavasz (pártok tisztújító gyűlései, jegybankelnök választás, március 15.), valamint a csomag negatív hatásai a vállalatokra, fogyasztásra. Ezek miatt akár eshetne is a piac.
És akkor az olajról, dollárról, amerikai kötvényhozamokról, technikai elemekről még nem beszéltünk. Na ezért mondom, hogy csak akkor szabad sortolni, ha ez a katyvasz összeállt egy képpé (venni is csak akkor kell, ha kerek a történet).
Folytathatnám még az irományt, de így is teljesítettem az egész éves penzumomat, amit fórumokba szoktam írni. Lusta vagyok, bocsesz. A lényeg, hogy még nem tiszta a kép. Figyelni kell az eseményeket, lehetőleg a partvonalról.

P.S.: Lehet, hogy már egy óra múlva vagy egy nap múlva élesebb lesz a kép, akkor még írok pár short.
VONJUNK MÉRLEGET ! hogy sikerült nejed ez az év? 2006. 12. 31. 18:45
#38
„A sortolást én a magam részéről senkinek nem ajánlanám, mert az olyan mintha árral szemben akarnál úszni.”
Outsider, ez azért egy kicsit kemény. A sortolástól nem kell félni, meg kell tanulni. Persze nem ajánlható mindenkinek. Igen nagy felkészültség és nagy tapasztalat kell hozzá, de ez igaz az egész tőzsdézésre. Először az is elég, ha jókor szállunk ki a longokból.
1997-ben az ázsiai-válságban még én is nagyot buktam. Kis híjján tönkrementem. Rá egy évre az orosz-válságban már rengeteget kerestem és az idei évi nyerőm nagy része is a májusi esésből eredeztethető. Ezekben az esésekben az úszott az árral szemben, aki vásárolt.
A sortolás lényege, hogy ne akarjunk okosabbak lenni a piacnál. Ne sortoljunk azért, mert sokat emelkedett egy részvény vagy akár az egész piac. Használjuk az aranyszabályt: egy trend fennmaradásának nagyobb az esélye, mint a megváltozásának. Az esésnek éppen olyan jól definiálható jelei vannak, mint egy bikapiacnak. Csak akkor kell beszállni, ha ezeket észleljük, szigorúan meghatározott stop-szintekkel.
A day trade-hez pedig még nagyobb felkészültség és komoly infrastruktúra szükséges, azt én sem ajánlom „mezei” spekiknek.
Sikerekben és persze nyereségben gazdag boldog új évet kívánok minden tőzsdésnek!
Ki mennyivel játszik? 2006. 10. 27. 11:16
#19
Szevasztok! Nagyon ritkán írok, de ez a téma pont az egyik gyengém. Amíg a topic címében és a fejetekben is szerepel a tőzsdével kapcsolatban a "játék" szó, addig ne is számítsatok eredményre. Annak pedig, aki 5 meg 10 év alatt is még mindíg mínuszban van, azt tanácsolom, hagyja abba. Ez nem fog menni később sem. Sikeres csak az összes tőzsdéző 3-5% lehet. Nem vagytok benne.

U.i.: 25-30%-hoz nem kell extrém kockázatvállalás.
Bobolcsai bácsi szalonja 2005. 11. 19. 22:36
Arp!

Lécci' írd meg az e-mail címed nekem: warren69@freemail.hu
Van egy remek ötletem a számodra.

Üdv,

Warren
Mennyit ér a Graphisoft? - Félreáraz-e a piac? 2005. 08. 26. 13:47
#66
Végre egy értelmes álláspont ;)

friss hírek További hírek