tonton1

Regisztráció: 2009-03-26 19:36

Hozzászólások száma: 105

Utolsó hozzászólás: 2011-09-10 09:36


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Devizahitelek: óriási lavinát indíthat a mai terv 2011. 09. 10. 09:36
#99
Ezzel nem értek egyet! Éppen ezért kellene néhány bankot átvilágítani, hogy megvoltak-e valóban a swap fedezetek, hidd el sok szabálytalanság és trükk derülne ki, amire már lehetne konkrétan is lépni(a veszteség elkerülését az egyoldalú hitelszerződés módosítási lehetőség és a szintén deviza átszámolású egyéb költségtérítési díjak is bőven fedezték, nem csak normál körülmények között, de még kedvezőtlenebb esetekben is, de a cél az extra profit elérése volt, még így is)
Devizahitelek: óriási lavinát indíthat a mai terv 2011. 09. 10. 07:34
#89
Pénznyelő, nagyon jól látod, igazat adok az általad írottaknak, de helyzet sokkal bonyolultabb. Ahogyan a bankjegyhamisítást a törvény bünteti, úgy a deviza hitelhamisítást is kellene. Arra gondolok, hogy a bankokat idehaza is át kellene világítani, felmérni mennyi a valós devizahitel és mennyi a hamisított. A valósat kinyögi az ember, ha belegebed akkor is, de az ál devizahitellel más a helyzet. Hamisított az, amelyik mögött soha nem is volt deviza. (mert volt olyan bank, amelyik tele volt huf-al, de Ft hitel a kutyának sem kellett, ezért divatos devizaszámítási metodikát tett mögé és egyoldalúan változtatható feltételekkel kihelyezte) Az ilyen hitelek rossz termékek, erkölcsileg is nagyon problémásak, és jogilag is kimerítik a csalás, lopás, hamisítás, megtévesztés fogalmát. (ez utóbbi tömeges elterjedése nagy felelőtlenség, ezt igen is ki kell vizsgálni, ez már büntetőeljárás alá is vonható, melyik bank kezdte el ilyen formában árulni, milyen arányban részesedett belőle és ezzel arányosan szankcionálni is lehet, de a lázár javaslat még ennek szellemében is nagyon rossz, politikai alapon nem a bűnösöket bünteti)
Orbán: visszaszereztük a MOL-t 2011. 07. 06. 22:20
- dehogy 66 milliárd!!! sokkal több, van az már ~160 milliárd is... (28 ezren vette vissza a surguztól)
Fórumozók TOP4 részvényei (melyik részvény jó befektetés 3 hónapos időtávra ???) 2011. 01. 01. 17:13
MOL (long)
ORC (long
RFV (long)
RICHTER (long)
1012 határidő 2010. 09. 26. 16:28
2006 évközepétől-év végéig az SnP hatalmasat rallyzott, (korrekció nélkül 1250-1500), most 2010-ben évközepétől az SnP (1218-1010) esett most „korrekció” gyanús…
A BUX 2006 után lekövette a SnP-t, most is le fogja, csak nem tudni, hogy merre…
1012 határidő 2010. 09. 17. 16:47
határidő kifutás volt
A becsapott ország 2010. 09. 05. 09:09
#59
"Tisztelt Svéd Királyi Televízió!

Tisztelt Svéd Királyi Televízió! - vagy hogy is hívják magukat, de a tegnap történtek után mindegy is. Megáll az ember esze. Ott látom a televízióban a magyar nemzet önfelkent atyját, akinek mindig népe (legfeljebb még saját családja) boldogulása volt a legfontosabb, akinek annyira fontos a magyar futball, hogy többet jár meccsre, mint találkozik a szakszervezetekkel vagy az IMF-fel, aki két meccs között forradalmat vív (jaj de sokba kerül ez nekünk mostanában), és miközben küzd az oligarchák ellen délcegen feszít a legnagyobb bank általa személyesen főfutball-felelőssé tett bankvezér oldalán (jut eszembe ki fizette a repülőjegyet Stockholmba?), saját nevemet látom nevezett „kétharmadom van és mindenkinek kuss” főnök neve alatt.
Hú de meg vagyok tisztelve (jaj bocs: ég a bőr a képemen). Még hogy én lennék Ő?! Na, ezt aztán vérciki! Hiszen hogyan jövök én ahhoz, hogy olyan embert mutassanak be az én nevem alatt (pardon: felett), aki a Szentkorona tant szeretné viszontlátni a magyar alkotmányban. Akinek tanácsadója el tudná képzelni a köztársaság királyságra cserélését. (Nem tudom, hogy ez a kínos affér nem tekinthető-e a Svéd Királyság ösztönös tiltakozásának ezen agyament ötlet ellen?) Én kérem szépen soha nem tudnék adni tizennegyedik havi nyugdíjat kevesebb társadalombiztosítási járulékból (bár mintha a főmérnök sem hozná mostanában szóba ezt a böszmeséget). Én soha nem hinném, hogy a költségvetési válság ellen a legjobb gyógyszer az azonnali nagyarányú adócsökkentés (igaz, egy kukkot sem szól mostanában erről, inkább arról nyilatkozik, hogy nehéz éveknek nézünk elébe).
Drága Svéd Televízió! A magyar nép (és tagjaként szerény személyem) igazságot követel. Bár tudom, hogy ezért is Gyurcsány a hibás, de talán éppen emiatt őszintén proklamálhatok. Kérem Önöket, hogy egy álló héten keresztül az esti híradó előtt vetítsenek filmet Orbán nemzetvezető úr csodálatos életéről, olvassák be a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot, fejemre meg szórjanak átkokat és fenyegessenek életfolytig tartó börtönnel, mert ha Sukoró ügyben nem is találnak fogást rajtam(Önöknek a részleteket nem kell tudni, bármi is történt az biztos, hogy én vagyok a hibás), a mostani skandalum megmutatta, hogy én működtetem a Tel-Aviv – Budapest tengelyt (bocs:Stockholm-Budapest tengelyt), most kiderült, hogy nemzetünk végveszélyben vergődik, amíg engem nem iktatnak ki Magyarország, mit Magyarország?, Európa emlékezetéből.
Most pedig bűnbánóan esküszöm, soha többet nem maszkírozom magamat Orbán Vikornak! Mert átkozottul szégyellném magam… "
1012 határidő 2010. 08. 16. 08:58
Jó reggelt!
Én is hasonlóan látom. 17-én indítja a FED az akciót, amely köztudottan részvényár felhajtó. Én a Nasdaq chartját elemeztem, mert szerintem talán a leginkább előre mutató. Naposon már egy visszaemelkedést várok, mert a CCI -200 alatt éppen fordult, ez fordulatot jelez. A stocha is a túladott tartományban, de még nem fordult. Mindkettő pozitív divergenciát mutat, ráadásul a megbízhatóbb, túladott tartományokban. Az ADX alapján nincs trendszerű mozgás (a DX 20 alatt tartózkodik és enyhén emelkedik) a –DI tendenciája megtört, sávozás van, a 200 napos nagyjából a sávközép, és most úgy tűnik, hogy éppen a sáv alján van, innen akár még a sávtető is elérhető lehet. (persze fordulat után néhány nap alatt) A pénteki gyertya Inside Day (belső nap) ami azt jelzi, hogy innen valamerre ki fog törni. A mai futikon is már korrekciós hangulat látszik. Hati longra teszek egy kisebb tétet, (de felkészülök rá, hogy azonnal zárom, ha mégis lefelé esnének ki a sávból)
1012 határidő 2010. 07. 22. 10:31
Soda-é az érdem! ...nagyon jól jön ez a link, ha elfelejtjük kimenteni napvégén az adatokat főleg, ha másnap azt látjuk, hogy Saruman-é is üres...
1012 határidő 2010. 07. 22. 09:48
Nagyon szívesen... (a linket mentsd el tartaléknak)
1012 határidő 2010. 07. 22. 09:03
PETI adatok: link
1012 határidő 2010. 01. 21. 23:59
„A pénzintézetek tulajdonosai magukra is vették az elnök szavait, és kemény részvényeladásba kezdtek: a JP Morgan, a Bank of America és a Morgan Stanley részvényeinek árfolyama 5, a Goldman és a Citigroup részvényeinek értéke pedig 4 százalékkal esett.”
link
FOTEX topik. 2010. 01. 15. 12:55
Csak a kiadási dátum frissített, ez van!
FOTEX topik. 2010. 01. 15. 12:40
Fotex elemzés: Üzleti negyed-befektetés.
link
FOTEX topik. 2010. 01. 15. 08:20
Nem rég történt meg, hogy egy rendszerhiba miatt minden kisbefektető 5-helyett, 20-as ajánlati könyvet is láthatott az egyik brókercég kereskedési felületén!
egis topik 2010. 01. 14. 12:02
Köszönöm!
Sajnos én is attól tartok, hogy több idő kell neki.

egis topik 2010. 01. 14. 11:43
Sziasztok!
Aki Egisben otthon van, attól kérdezem: lehet-e már spekizni arra, hogy az előző profit warning-ot feledtetni fogja a közelgő gyj.-ben?
ADÓBEVALLÁS 2009. 2009. 12. 23. 08:15
#34
Egy fontos momentumot még megemlítek az esettemmel kapcsolatban, csak hogy teljesebb és világosabb legyen a kép mindenki előtt. Februárban azért adtam fel postai úton az adóbevallást, mert szerettem volna minél előbb visszakapni az összeget, (hogy OTP részvény vételére fordítva a visszaemelkedésben csökkentsem ezzel is a veszteséget) de elektronikusan az automatikus javítás után, rendre visszadobta. De mégis csak be kellett mennem személyesen is áprilisban a GIRO szám miatt. Ekkor az ügyintézőnek átadtam az adóbevallás másolatát és az aktuális GIRO számlaszám teljes számlaszerződését, számítógépben megkereste az adataim, és beütötte a számlaszámot. Azt mondta: „… no már így jó, felismeri a rendszer, létező valós a számla… de akkor is furcsállnám, ha magának visszatérítenék majd ezt az összeget…” Majd kinyomtatott egy lapot, ami a megjelenésem és a számlaszerződésem „javított” adatait tartalmazta és aláíratta velem. Jobb híján mit tudtam csinálni, aláírtam és kíváncsian vártam, hogy tényleg visszatérítik-e. Pedig ettől a pillanattól újra kezdődött a 30 napos kifizetési határidő és elestem a legalább 60 napos késedelmi kamattól is. (… nem is beszélve arról, hogy eredeti tervemmel szemben közel dupla áron tudtam csak a kiszemelt részvényt megvenni…) Egyszerűen, a visszaigénylés miatt mindenben keresztbe tettek, sőt már számomra az is teljesen egyértelmű, hogy e miatt utólag még vagyonosodási vizsgálatra is köteleztek. (Évekkel ezelőtt is volt már egy hasonló incidensem, akkor a munkahelyemen szóltak a bérszámfejtők, hogy késő vettek észre egy jogszabály-változtatást, és már elküldték az APEH-nak a bevallást. Így utólag önellenőrzést kell majd készítenem, és visszatérítenek belőle ~30 000 Ft-ot. Ekkor is berendelt az APEH adó ellenőrzésre közvetlen a visszafizetés előtt, de az kutyafüle volt a mostanihoz.)
ADÓBEVALLÁS 2009. 2009. 12. 22. 22:08
#31
Üdv.
No, ha felkeltettem az érdeklődésed, most már túl vagyok vizsgálaton, (júniusban volt) okulásnak leírom, hogyan és mi is történt. Semmi előzetes ingatlan, személygépkocsi vagy egyéb vásárlás, jelentősebb számlamozgás nem volt a nevemen a vizsgálat előtti öt évben. Nem gondolom azt se, hogy valaki rosszakaróm feljelentést tett volna ellenem. A vizsgálatot valószínűleg a néhány százezer forintos adókiegyenlítésből történő adó visszaigénylés miatt indíthatta ellenem az APEH hivatalból. Ha nem vezették volna be az árfolyam nyereségadót, nem is lett volna ez a vizsgálat, az állampapír és banki hozamok után korábban már volt forrásadó, kifizetéskor levonták és nem kellett szerepeltetni a bevallásban. Sose voltam vállalkozó, alkalmazotti fizetésből élek, és rendszeresen minden évben adózok. Az történt, hogy néhány éve az állampapírokban lévő megtakarításaim a kamatok folyamatos csökkenése miatt tőzsdei részvényekre váltottam. A kezdeti években a részvényeken (ANY, MOL) jelentős realizált hasznom volt, amit becsületesen leadóztam, majd újra visszaforgattam és a következő évben veszteség keletkezett, (OTP-n) ezért az előző évben megfizetett adó egy részét visszaigényeltem. (adókiegyenlítés jogcímen, itt a fórumon a korábbi hsz.-ek alapján értesültem erről az akkor új lehetőségről) Érdekesség, hogy nem a lakóhelyem szerinti illetékes megyei APEH-hoz rendeltek be vizsgálatra, (ahol egyébként elrendelték) hanem a szomszédos megyében lévő APEH-hoz kellett menni. Amikor megjelentem bevezettek egy irodába és két APEH adóellenőr jelenlétében ismertették velem a jogaim stb.… Bemutattam a számlavezető brókercég által készített hivatalos éves kimutatásaim, azokat rendben is találták és lefénymásolták. Ekkor már azt gondoltam, hogy minden rendben van, ám még csak ekkor jött a java, mert főleg az érdekelte őket és arról kérdezősködtek, hogy honnan volt a pénzem, miből vásároltam kezdetben a részvényeket, mióta tőzsdézek és rendelkeztem-e már ezzel az összeggel a vizsgált időszak előtt és leadózott pénz volt-e. Azon kívül kikkel élek egy háztartásban, részesültem-e ezen időszak alatt állami ösztöndíjban, valamilyen segélyben, gázár és egyéb támogatásban… Vásároltam-e az esedékes időszakon belül ingatlant, lakást, személygépkocsit… Mivel korábban ezt az összeget állampapírokban tartottam, bemutattam évekre visszamenőleg a kifizetési bizonylataim, névvel és a ma is aktív számlaszámmal, ezeket mind lefénymásolták, és amiket a kérdéseikre válaszoltam, azokat is jegyzőkönyvezték. Kéthónappal később kipostázták a lezárt vizsgálati jegyzőkönyvet, nem állapítottak meg adóhiányosságot. (Teljesen átvilágíthattak, mert a jegyzőkönyv olyan adatokat is tartalmaz, amiket személyesen meg sem kérdeztek, pl.: fel van sorolva a tulajdonomban lévő utánfutó rendszámmal vagy nagyszüleimtől megörökölt sok apró belterület helyrajzi számokkal, olyan is szerepel ezek között, amiről eddig azt se tudtam, hogy a tulajdonom.)
0912 határidő 2009. 11. 25. 06:08
Jó reggelt! Ritkán írok, inkább csak olvasni szoktam a fórumot, most Mike kedvéért rakom ezt fel. link (SnP fibó arcs-al) Az idő korrekciós első támasz (38,2) egyelőre megtartotta, de szerintem a bollinger már túlságosan tág az újabb emelkedéshez, ebből most inkább oldalazást nézek ki, amiben tesztelheti a második (50%), majd a harmadik(61,8%) időkorrekciós támaszt is, meglátjuk működik-e. (érdekesség, hogy ezek a fibó támaszok is megegyeznek a csökkenő trendvonallal)

friss hírek További hírek