teflonmuflon

Regisztráció: 2009-11-30 13:07

Hozzászólások száma: 232

Utolsó hozzászólás: 2014-10-23 20:00


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Jön az internetadó felső korlátja! 2014. 10. 23. 20:00
#41
Részletek az internetadó tervezetének szövegéből:

Az adózó a bevallás benyújtását követő öt évig köteles megőrizni minden adószámítással és bevallással kapcsolatos dokumentumot, tehát mindent amit az ügyfelek le- vagy feltöltöttek.

Az internetes adatforgalmat csökkentő adattömörítési eljárások használata tilos, és amennyiben az adóhatóság az ellenőrzés során ilyen tevékenységet tapasztal, az adatok tömörítetlen mennyisége alapján állapítja meg az adóhiány, a késedelmi pótlék és az adóbírság mértékét. Ha például egy internetes oldalon egy eredetileg 10 megapixeles kamerával készült 40 megabájt méretű raw formátumú képet 40 kilobájtos jpg kép formájában helyeznek el, az adó az eredeti 40 megabájt után fizetendő. Ilyen esetben az internetes oldal tulajdonosa ellen az adóhatóság adócsalás bűntettének
többrendbeli elősegítése jogcímén ez ügyészsegen feljelentést tesz. Ha az eredeti kép méretét az adóalany nem tudja bizonylattal igazolni, azt az adóhatóság becsléssel állapítja meg. Hasonlóképpen, ha valaki adóelkerülési céllal egy kétórás full HD videó megtekintésére adattömörítést alkalmazó szabványt használ, az adót az eredeti tömörítetlen adatfolyam mérete szerint köteles fizetni. (A fizetendő összeg ez esetben 8 megabájt x 25 kép/mp * 60 mp/perc * 60 perc/óra * 2 óra = 1440 gigabájt alapján 1440 * 150 Ft, azaz 216 ezer Ft.) Amennyiben az adóalany adóelkerülési céllal a filmet nem internetre kötött eszközön, hanem műholdas, vagy földi sugárzású TV készüléken nézi meg, ugyanekkora adó köteles fizetni. Ha az adóalany adóelkerülési célból TV készüléket sem tart otthon,
az adóhatóság feltételezi, hogy heti egy alkalommal szomszédba, moziba vagy egyéb helyre jár filmet nézni,
és ez alapján állapítja meg a befizetendő adót.
Kormányunk harcot hirdetett azon egyre inkább elharapódzó szokással szemben, melynek során az adóalanyok a telefonbeszélgetéseket terhelő adó elkerülése érdekében telefonbeszélgetések helyett inkább személyesen beszélgetnek, esetenként akár napi több órán keresztül is. Ez a helytelen gyakorlat mindamellett, hogy súlyosan károsítja az államháztartást, nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, különösen, ha négyszemközt, netán suttogva történik.
Mivel e tevékenység jellegénél fogva nehezen kövehető, kormányunk azt indítványozza, hogy adóztatása minden adóalanyra átalányjelleggel, napi három óra ezirányú tevékenységet feltételezve a telefonadóval azonos mértékben történjen. Amennyiben az adóalany szakorvosi véleménnyel igazolja, hogy süketnéma, külön kérelemre az adóhatóság eseti elbírálást alkalmazva ezen adót mérsékelheti.

Kormánypárti képviselőtársunk egyéni indítványként módosító javaslatot nyújtott be, amely szerint az adó mértéke havonta ne megkezdett gigabájtonként 150 Ft legyen, hanem megkezdett terabájtonként 150.000 Ft.
Egy terabájt az ezer gigabájt, tehát végül is teljesen mindegy, nem?
Az egész világ lelassulhat, ha nem bízunk a bankokban és a multikban 2014. 06. 12. 22:10
#42
Ha jól értettem a hozzászólásaitokat, a fő gond az, hogy ezek a gaz multik sehol nem akarnak adózni, és ez többé-kevésbé sikerül is nekik. Da akkor most mi van? Mi a baj ezzel? Hogyan szegényedik el ettől a világ? Biztos bennem lehet a hiba, hogy még ezt sem értem?. Naiv eszemmel azt gondolom, hogy kifizeti osztalékként a részvényeseknek, azok meg elköltik, így visszakerül a gazdaságba.
random capital 2013. 10. 07. 09:32
Új chrome nem jól böngész, jó öreg firefox jól böngész. Így jár, aki túl gyakran frissít... :(
random capital 2013. 10. 07. 09:21
Köszi mindenkinek, akkor fogom a telefont...
random capital 2013. 10. 07. 09:10
sziasztok! Tapasztalt ma reggel valaki problémát a bejelentkezéssel? (Hibás felhasználónév/jelszó)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2013. 09. 14. 11:20
#24
"Ezt pedig Nakamoto szarában nemis egy, hanem számos "ismeretlen senki"-ben való megbízással lehet elérni. Ezért a rendszere egy piramisjátékos csalónál nem különb."

Sok ismeretlen senkiben jobban meg lehet bízni, mint egyben. Egy-egy személy vagy szervezet lehet kiszámíthatatlan, de a tömeg viselkedése általában jobban kiszámítható, megjósolható. Ez tehát szerintem nem érv a bitcoin ellenében.

A bankban levő pénzünk is ugyanúgy csak bitek formájában létezik, ráadásul csak egy bank számítógépén. Esetleg még néhány mentés van róla. (Ja igen, kaphatunk érte színes sorszámozott papírokat is ha akarjuk, és ha a bank is akarja, ld Ciprus. Azért meg esetleg más árukat, ld milpengő. A bitcoin egyenlegünk és tranzakció-listánk ezzel szemben nagyon sok gépen létezik, sokkal nehezebb eltüntetni, meghamisítani. Ez inkább a bitcoin mellett szól.

A pénzmennyiség szabályozása? Nem vagyok szakember, így nem fáj a fejem miatta. Annyi biztos, hogy a bitcoin a pénz funcióinak (link kiválóan megfelel. A fájdalom csak az, hogy a mennyiségét egyetlen kormány sem tudja szabályozni, így nincs lehetősége ezen a módon beavatkozni a gazdaság működésébe. Hogy ez rossz vagy jó, abba most ne menjünk bele. Maradjon minden kormány a saját jól bevált dollárjánál, eurójánál, milpengőjénél, így tudja szabályozni a pénz mennyiségét. (És fogja látni az eredményét is, ha megnézi a bitcoin/saját deviza keresztárfolyamot.)

A dolog kulcsa valóban a bizalom. És itt szerintem nem az elfogadottságára kell gondolni. Az már lassan ténykérdés.
A gyenge pont szerintem az, hogy ki tudja, nem maradt-e a rendszerben egy sérülékenység, amit valaki valamikor felfedez és - lopásra, fedezetlen pénzkibocsátásra - ki is használ. Mert hogy sokan keresik a lehetőségét, abban biztos vagyok.
Jön az új Malév: Sólyom lesz a neve 2013. 07. 11. 18:22
#52
Inkább Csőrmest Air
KBC Equitas 2012. 10. 29. 09:17
Most már megy. Csak a nyitást késtük le. :(
KBC Equitas 2012. 10. 29. 09:09
Akkor már fél nyolckor is kellene árfolyamoknak lenniük. :(
KBC Equitas 2012. 10. 29. 08:57
Nem látok árfolyamokat a webbrókeren, piros az egész, pedig tudtommal ma nincs kereskedési szünet. ud valaki valamit?
random capital 2012. 08. 09. 08:56
Nektek sem működik?
Nekünk a frank kell, a svájciaknak a nyulaink 2012. 02. 14. 11:34
#3
A magyarok nyulaitól ments meg, Uram, minket! (Bocs. Tudom, eredetileg nyilakról volt szó a honfoglaláskori imában. Bizonyára nagyon rossz minőségű nyilakat exportáltunk abban az időben. Még 1x bocs.)
KBC Equitas 2011. 09. 14. 09:36
Nem a Petivel, hanem a webbrókerrel volt gond. Most már nekem is jó, 9 óra körül történtek ezek a dolgok. Valszeg nem bírja a szerverük. Amennyire tőlem telik, segíteni fogok rajtuk: Átmegyek egy másik brókercéghez.
KBC Equitas 2011. 09. 14. 09:06
Sziasztok! Az árfolyamokkal nincs bajotok? Nekem elsőre többnyire bejön, de frissítéskor egy viccesnek szánt errornegyszaznegy üzenettel kidob.
DAX zakó 2011. 08. 18. 12:43
#6
De kiütődött, csak kicsit lassan:
link
KBC Equitas 2011. 08. 05. 16:43
Problémák vannak a reálárfolyamokkal. Figyeljetek oda az időpontra, mert nekem volt, hogy 8 perccel ezelőtti volt a "reál". (EBDAXTS16-nál, de lehet, hogy máshol is előfordul.) Ebrókeresek is panaszkodtak a topicjukban, valószínűleg nem Equitas-specifikus a jelenség.
random capital 2011. 08. 01. 23:37
Köszi, örülök neki.
random capital 2011. 08. 01. 23:35
"Konkrétan milyen problémákra gondolsz? Mert én nem találkoztam velük."

Volt néhány hozzászólás ebben a topicban. #105, majd #304-től egy pár. Az utóbbiról írtál, azt hiszem. Nekem alapvetően mindegy, hogy a Random vagy az internetszolgáltatója a hibás, meg az is, hogy egyedi az eset, vagy sem. Nem szeretnék technikai problémák miatt bukni.
random capital 2011. 08. 01. 09:40
Kedves RC ügyfelek. Mi a helyzet a technikai problémák terén mostanság? Eddig nem mertem váltani Equitasról, mondván, a hirtelen ügyfélszám-növekedés nem szokott jót tenni semmilyen informatikai rendszernek. Olvastam is problémákról. Egyenesbe jöttek a dolgok azóta?
Ebroker 2011. 05. 02. 10:51
Vigyázzatok! Reggel óta megbízást visszavonni, módosítani nem lehet, ha vettél valamit, nem kerül be a portfólióba, így eladni sem lehet. Megjelent ugyan egy sajnálkozó üzenet 9:04-kor, de ez már nem segít azokon, akik előtte megbízást adtak. Én is csak pislogok, hogy mi lesz a DAX shortommal. Per pillanat sajnos bukó...

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek