szentecsaba

Regisztráció: 2008-01-10 10:42

Hozzászólások száma: 121

Utolsó hozzászólás: 2010-04-29 07:11


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Súlyos: a Fidesz szerint Sólyomnak és Simornak is mennie kell! 2010. 04. 29. 07:11
Simor ügyben nem foglalnék állást, mivel nem érzem magam kompetensnek a témában. (és így látatlanban szerintem at itt fórumozgatók közül senki sem az, tisztelet a kivételnek)
Vele kapcsolatban a kérdést nem csak úgy lehet feltenni, hogy mit tett, ami rossz volt, hanem hogy mit mulasztott el megtenni, amit megtehetett volna. Ehhez egy vélemény:

"A jegybanknak pedig jóval aktívabb monetáris politikát kell folytatnia a mostaninál. Mindenki azt gondolja, hogy csak kamatot kell csökkenteni. A kamatcsökkentés azonban egy ókori eszköz a monetáris politikában. Vannak újkori eszközök is, ezek közül be lehet vetni a devizatartalékok aktívabb menedzselését, de sokkal agresszívabb devizacsere-politikát is kellene követnie az MNB-nek, hogy ezzel segítsen megfelelő devizaellátottságot teremteni a bankrendszerben. Aztán sokkal jobban monitorozni kellene a bankokat, hogy a bankrendszer megtisztulhasson a rossz hitelektől, és beindulhasson végre a hitelezés. Az MNB ultrakonzervatív, a likviditást nem segítő eszközportfólióját át kell alakítania, a kéthetes betétek kora lejárt."
...
"A magam részéről, ha a jegybank elmúlt három éves, tehát lényegében az Egyesült Államokból 2007-ben kiindult válság alatti tevékenységét értékelem egy ötfokozatú skálán, akkor kettesnek ítélem. Végül is átment, nem bukott meg, sőt, voltak pillanatok, egy-egy nap amikor nagyon jó volt. De e pár pillanaton kívül olyan a produkciója, mintha nem történne semmi."

link
Certifikátok 2009. 04. 24. 14:06
Az lehet, hogy szept. 30-ig van idő, de a 4750-es korlát is elérhető közelségbe került. Legyél résen.
Soros György áll az OTP megtámadása mögött - megdöbbentő részletek 2009. 04. 16. 10:03
akira,

azzal egyetértek, hogy a részvényárfolyamok pillanatnyi értékei nem a vállalatok tényleges teljesítményét mutatják. Viszont az árfolyamok változása elég jó összhangban van azzal, hogy a vállalat épp felfelé ívelő, vagy lefelé ívelő pályán halad, illetve az ezt övező kockázatokkal.
Persze az már más kérdés, hogy akkor mi mutatja meg egy vállalat valódi értékét, de ez már nem ebbe a topikba való.. :)
Soros György áll az OTP megtámadása mögött - megdöbbentő részletek 2009. 04. 16. 08:15
akira

Amit írsz, az teljesen logikusnak tűnik. De attól még nem biztos, hogy így is van. :) A saját emlékeim között legalábbis egy példát sem találtam rá a közelmúltból. Attól még persze lehet, hogy sok van..
Egy ellenpélda viszon itt van pont az orrunk előtt:
OTP árfolyama a béka segge alatt, de az emberek nemhogy kivennék a pénzüket, hanem inkább hordják befelé.

De szerintem alapvetően rossz irányból közelíted meg a dolgot. Nem az árfolyamesés az, ami a céget bajba sodorhatja, és pl kevesebb lesz az bevétele, hanem pont fordítva. A cégnek csökken a bevétele és a profitja, és emiatt kezd el csökkenni az árfolyam. Szóval szerintem te felcserélted az okot és az okozatot.
Soros György áll az OTP megtámadása mögött - megdöbbentő részletek 2009. 04. 15. 18:28
Sziasztok!

Többen írták, hogy a shortosok tönkre tudnak tenni egy céget azzal, hogy az árfolyamát egyre lejjebb szorítják. Hogy az árfolyam a shortosok miatt esik, vagy nem, az végülis a kérdésem szempontjából irreleváns. Szóval a kérdésem az lenne, hogy egy (amúgy jól működő) cég miért megy tönkre attól, ha a részvényeinek az árfolyama ideiglenesen a funda alapján indokolt alá esik? Komolyan kérdezem.
(Már ha az olyanoktól eltekintünk, akik saját magukat longolják határidőn/hitelből és ezell elbukják a cég pénzét)
politika és társadalom ahogy én látom (2) 2009. 04. 06. 15:53
Nekem ugyan nem osztottatok lapot, de ekkora blődség mellett nehéz elmenni...

"Egyébként azért egy dologban igaza volt, hogy 2006-ban nem indul el az ÁHT rendbetétele, akkor már októbrben államcsőd van... Az, hogy "erősen és stabilan" ez pedig betudható annak, hogy mégse mondhatja egy felelős miniszter egy válság és pánik kellős közepén, hogy szar van, mert akkor tényleg az lesz. "

Ha nagystílűen eltekintünk attól, hogy miért is volt szükség 2006-tól a kiigazításra, azt akkor is látja még a vak is, hogy az ÁHT rendbetételével egy totális kudarc. Míg tőlünk nem messze 10% feletti gazdasági növekedés volt, addig mi már a válság kirobbanása előtt is épphogycsak a recesszió határán táncoltunk. Ráadásul az ÁHT-t sem sikerült rendbetenni, hiszen az állam képtelen finanszírozni saját magát. Éppen emiatt mentünk októberben csődbe, ahonnan az IMF rántott ki minket. Azóta is ugyanúgy csődben vagyunk, csak amíg tart a hitel, addig van még mit felélni. Majd ha elfogy, akkor majdnem ugyanott leszünk mint tavaly októberben, csak épp az államadósság lesz egy kicsit nagyobb, ellenben a GDP egy kicsit alacsonyabb.
Varga: nagy adócsökkentésre igen, új IMF-hitelre nem feltétlenül van szükség 2009. 04. 01. 11:50
#5
3: vélhetőleg a hozamok csökkenésére gondolt
Richter topik 2009. 03. 30. 15:48
az hogy a mol 10 óráig meg se mozdult, annak is betudható, hogy szünetelt a kereskedés... :)
Bánfi: nem lesz államcsőd 2009. 03. 06. 13:58
#9
Görög!
Egy dolog, hogy miket nyilatkozik az MNB meg Veres Jani, meg milyen statisztikákat lobogtatnak. Semmit nem kockáztatnak vele.

És egy másik dolog, hogy mit gondolnak azok az alapok ill. befektetők, akik az ügyfeleik bőrét viszik a vásárra. (Ez utóbbi a fontosabb.)

link

Bánfi: nem lesz államcsőd 2009. 03. 06. 10:47
#2
\"Magyarországon nem lesz államcsőd, mert nem engedhető meg, hogy legyen.\"

Végülis ez is egyfajta érv...
politika és társadalom ahogy én látom (2) 2009. 01. 14. 17:50
Ezek szerint akkor cigánybűnözés sincsen?
Csak kérdem...
Tud mire költeni a BKV: jön az sms-jegy 2008. 12. 08. 14:21
#5
Ha jól tudom, akkor nem az elküldött sms-t, hanem az utána kapott visszaigazolást kell megmutatnod az ellenőrnek. A visszaigazolást meg kb 2 perces késleltetéssel akarják küldeni, hogy a lent leírt módon ne lehessen bliccelni.
Mindettől függetlenül az egész egy nagy marhaság, semmi értelme nincsen és még drága is.
Nem kellenek a milliók, visszafizetik bónuszaikat a UBS egykori vezetői 2008. 11. 27. 15:23
#2
A "sikereket sikerekre halmozó" BKV ill. MÁV vezérek is tanulhatnának ebből.
Elmaradhat a januári gázáremelés! (2.) 2008. 11. 24. 15:04
#8
"A gázár szorosan összefüg az olaj árával, az importár is az olajárhoz kötött, akkor a lakossági fogyasztói ár is logikusan attól kell hogy függjön."

A kérdésem pont az lenne, hogy miért függ a gáz és az olaj ára annyira szorosan össze? Ha jól tudom, a mi gázbeszerzési árunk az olajárból van kiszámolva, 9 hónapos csúszással? Miért??? Miért nincs a gáznak is "saját" ára?

politika és társadalom ahogy én látom (2) 2008. 11. 24. 14:22
Nem ment elég gyorsan a mentős, azért ütötték meg
Független Hírügynökség - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. november 24., hétfő 09:14

Gyorsabban akart hajtani egy autós, de az előtte haladó mentő nem volt hajlandó szabálytalankodni, ezért ütött meg vasárnap egy sofőr egy mentőst Budapesten - mondta az RTL Híradó hétfő reggeli kiadásában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője.

A mentő mögött haladó sofőr folyamatosan villogott a kocsija reflektoraival és dudált is, hogy gyorsabb haladásra kényszerítse a mentőt, mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az RTL Híradónak. Mint beszámoltunk róla, vasárnap délután egy közlekedési affér után megütöttek egy mentőst Budapesten, az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán.

A mentő nem használta a kék lámpát és a szirénát, mert nem volt rá szükség, sebességét pedig az útszakaszon érvényes sebességkorlátozásnak megfelelően válaszotta meg.

A másik autó sofőrje egy idő után megkerülte a mentőt, fékezett előtte, ezzel hirtelen fékezésre késztette a mentőt is. A legközelebbi piros lámpánál ki is szállt kocsijából, akkor történt az atrocitás. A mentősnek az orra törött el, de vasárnap meg is operálták, nincs veszélyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a sofőr ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárása indult.
Elmaradhat a januári gázáremelés! (2.) 2008. 11. 24. 13:50
#2
Valaki, aki ért hozzá, meg tudná mórickanyelven fogalmazni, hogy a gáz árát miért egy olajárból kiinduló képlet alapján határozzák meg?

A kitermelés, szállítás, elosztás költsége + profit miért nem jó?
Gazdasági folyamatok 2008. 11. 24. 13:46
link

???
0812 hullám v. 2008. 11. 21. 22:03
"Dow záró ma 8000... csak azért h sejtésed se legyen a hogyan továbbról :)))
rockmaster "

Alkalmaználak. A jövőbelátóra rékerestem, de semmi haszna. Vállalnád? Koszt van kvártély nincs.
Tombolo_Pizsama

Itt van.
Lehet, hogy megkapod a kvártélyt is. :)
Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok 2008. 11. 21. 12:11
Puritán!

Amiket itt leírtál, azokban nagyrészt igazat adok Neked. A baráti kezes tranzakciókat valóban illene sokkal transzparensebben kezelni, ill. a zárt körben történő névértéken való kibocsátás etikussága is igen erőteljesen megkérdőjelezhető. Azt azért nem merném kijelenteni, hogy az ócsókat rátok öntik, én nem végeztem el a számításokat, amiket Te. Lehet, hogy igazad van, de az is lehet, hogy a Te figyelmedet kerülte el vaalmi. Egy valami azonban tény: a cég növekszik, és ebben az ócsóknak igen nagy szerepük van, ez a gyors növekedés ára.
Az, hogy ezekre folyamatosan felhívod itt a figyelmet, az szép dolog részedről, és ezzel nincs is semmi baj. Csak ez néha a tények ismertetése helyett már-már átcsap személyeskedésbe és pocskondiázásba, aminek egy ilyen fórumon szerintem nincs helye.

"Összegezve a humi csak spkelánsoknak való, akik nagy tapasztalattal, kell idegzettel, állandóan a gép mellet ülnek, s ha kell azonnal cselekszenek. "

Legyen ez a végszó, ill. az, hogy gratulálok a korábbi nyereségeidhez! :)
---Orco---- 2008. 11. 21. 10:43
Persze, lásd elemzők :))

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek