stingy

Regisztráció: 2011-11-25 20:19:16

Hozzászólások száma: 904

Utolsó hozzászólás: 2020-09-27 17:33


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Opciós kereskedés vasárnap, 17:33
Megoldás: ha sokat opciózol, Tastyworks. Sipc 500.000-ig, usa bróker.
EUR/HUF 2020. 09. 04. 16:11
Én ezt elég egyszerűen látom: amíg eltolcsy a jegybankelnök, addig a HUF off. Eddig bejött:)
CoronaVirus 2020. 09. 04. 14:56
Igazad van, h nem kellene csodát várni a maszkviseléstől, de elbagatellizálni sem kellene a hiányát...Elmegyek pl. vásárolni, kb 30 ember van a boltban, ebből kb.5 normálisan viseli a maszkot, orr, száj takarva. 15-nek orr alatt van, a maradék meg állon vagy sehogy sem használja. Pl. ma a postán egy 50-es pasi maszk nélkül cseverészett a postással, de senkinek sem jutott eszébe szólni, h bmeg...voltak benn kb 50-en, sok idős semmitérő államilag osztogatott 1 rétegű konyharuha  maszkban, meg kb ugyanennyire hatékony sebészmaszkban. Ilyen mentalitással pár hét, és rommá fertőzhetik az időseket, telítődhetnek az eü intézmények, aztán az se biztos, h kap ellátást, akinek más probléma miatt lenne rá szüksége. Nem értem, miért akkora megpróbáltatás egyeseknek(sajnos a többségnek, ahogy látom), h zárt térben, főleg ahol elő is van írva, normálisan viselje azt a kib..ott maszkot.Nem hal bele, de így más lehet, h igen.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 08. 13. 10:59
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 08. 13. 10:53
"és osztjuk meg azt a rengeteg információt"- beleolvasva néha a topicba, ezzel csak az a baj, h itt kb. vak vezet világtalant tippelgetés megy. Senki nem tud kb. semmit a rv-ről, amit vesz, csak h vmi fórumban, twitteren stb. azt mondták, h ez jó lesz, meg robinhooderek benne vannak:)))) stb. Gyerekek, ebből k.va nagy bukta lesz, de hajrá.Azt meg már tényleg félve jegyzem meg, h aki feltesz egy chartra 6-7!!!! indikátort, mert az úgy biztos jobban jelez, hááát mit mondjak, min. amatőr.Ráadásul az macd, roc, rsi meg ezek ebben a formában hosszú ideje használhatatlanok. Nem kell nekem hinni, töltsétek le pl. az Amibrokert - v vmi elemzőprogit-, és írjatok ezekre az indikre egy kódot és futtassátok le a kiválasztott rv-eken, majd csodálkozzatok.
Azt meg ti sem gondoljátok komolyan, h egy noname fórumon fogtok nyerő stratit kapni, amivel pénzt is lehet  keresni? Aki ezt gondolja min. naív. A stabil, hosszú távú nyerőért keményen meg kell dolgozni. Viszont jó hírem van, ha beletesztek pár ezer órát, kialakítjátok a saját, működő stratégiátokat, akkor jó esetben néhány év, és elfelejthetitek a munka világát, és akár ebből is megélhettek. DE: ebben kb. senki nem fog segíteni, magatoknak kell az utat kitaposni, meló után órákat dolgozni - család kb.off - stratégiát fejleszteni, tesztelni stb...Ja, azért nem fogtok segítséget kapni senkitől, mert aki rendelkezik olyan működő stratégiával, ami tartósan nyereséges, és meg tud élni belőle, az jobban vigyáz rá, mint a szeme világára, mert ezek addig működnek, amíg kevesen kereskedik, sajna ez egy ilyen világ:) Sokan szeretnék, de nincs ingyen ebéd.Végül kis motiváció, h miért is érdemes ennyi melót beletenni:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200813v00srsqbm.jpeg  ; Ez egy régebbi rendszerem, elég jó hozammal, DD-vel. Van nála jobb is rosszabb is (azért jobb nem sok, mindössze 1, de annál a CAGR 466%, max.DD 7%, és sokkal újabb rendszer mint ez, még igencsak tesztfázisban van -egyenlőre én sem hiszem el, h ilyen van) Én itt kezdtem a tanulást: https://web.archive.org/web/20090301042025/http://aranylaz.freeblog.hu:80/ Alapozásra tökéletes, a többi meg jön magától, ha vki komolyan gondolja.Szóval ne a tippeket várjátok, hanem dolgozzatok, és lesz eredmény;)
Nos, akkor most jöhet a leoltás, és a kitiltás:)))- mielőtt vki klaviatúrát ragad, gondolja át, h ilyen hozam mellett mennyire érdekel a véleménye;)
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 07. 30. 18:32

"Ez a 2 nem pancser akit ajánlottam." Statisztika szerint a profi alapkezelők - nem amatőr twitterhuszárok, netes észosztók, hanem akik a nagy pénzeket kezelik- mindössze kb.35%-a veri 1 éves időtávon a rá vonatkozó indexet. 5 éves távon ez 15% (tehát 85%-nak nem jön be az élet), 10 éves távon pedig 10% (10-ből 9 nem találja el az irányt). Akkor miből gondolod, hogy akiket ajánlottál nem pancser?:)A "néger pali" betett 10+ éves éles számlakivonatot? Vagy miből derül ki, hogy jobban megéri hallgatni rá, mint megvenni vmi indexkövető etf-et, és elfelejteni az egészet évekre? Írod, h te is kezdő vagy. Akkor miből gondolod, h meg tudod ítélni h melyik netes díszf@xra érdemes hallgatni? Elárulom: nem tudod.Én sem tudtam tizenéve, és sok pénzem bánta -nem buktam, de a meg nem keresett pénz is bukta,- de ez egy ilyen szakma:)
Kérlek ne haragudj meg, nem kioktatásnak, és nem személy szerint neked szánom ezeket, csak olvasgatom mostanában a fórumot, meg nézem a robinhoodosok ámokfutását, és látom, h ennek nagyon rossz vége lesz sokak számlájára.Olyan centes, pink sheet, noname stb rv-eket ajánlgatnak emberek topicokban, hogy hajam égnek áll:). Pl. az általad írt Zmanx GHSI-je what a fuck? Ilyenből van kb kismillió, és jó ha 100-ból 1-nek bejön, a többi kakukk, süllyesztő pár év alatt. Te vennél komoly pénzért olyan rv-t, aminél kb. 1% esély a nyerőre? (most nem arról beszélek, h belenyomok 100 dodót, és ha keresek vele 500-at, akkor hurrá.)
Lényeg, h csak óvatosan, nehogy nagy sírás legyen a vége.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 07. 29. 16:17
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 07. 28. 17:19
Nekem ezzel a vakcinafejlesztéssel több bajom is van. Ki lesz aki beadatja magának?Az ok., hogy kifejlesztik, legyártják. Jelentkezzen, aki elsők között beadatna magának egy fél év alatt összedobott, ki tudja hosszú távon milyen mellékhatásokkal rendelkező oltást. Az kb semmit sem jelent, hogy 30 önkéntesen működni látszik. Itt van pl. az influenza: az oltás 40-70%-ban hatásos, gyengébb immunrendszerűeknél (idősek pl.) kevésbé működik. Aztán ott van az USA. oltásellenesség egyébként is növekszik, azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy lesz politikus, aki kötelezővé meri tenni, nem ismerve a hosszú távú mellékhatásokat, hatékonyságot (ahogy olvastam kb. 3 hónapig mutathatók ki antitestek a meggyógyult koronavírusos személyeknél, de van h egyáltalán nem mutatható ki antitest). 
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) 2020. 07. 28. 16:18
A shortosok a legjobb vevők - nekik ugyanis egy szint után muszáj visszavenni:)-, úgy tudják emelni az árat, mint senki más - pl. Tesla pár hete. Ha nincs benne 10+% shortállomány, nem valószínű, hogy így kilő. Vagy pár éve volt a VW sztori, tankönyvi bekerítés, kifacsarás.
rbbj kereskedése 2020. 07. 26. 23:10
rbbj kereskedése 2020. 07. 26. 22:01
rbbj kereskedése 2020. 07. 26. 21:54

Legegyszerűbben: indítod a TWS-t, és a megjelenő képernyő jobb alsó részén ott a verziószám.(még a login képernyő előtt). Viszont nem hiszem, h 978-nál alacsonyabb verziót tudnál használni. Ezt abból gondolom, hogy mikor megnyitottam a TWS-t, addig el sem indult, amíg nem frissítette magát, a 979.4z verzióra.
Mobil appot nem ismerem, soha sem használtam.
rbbj kereskedése 2020. 07. 26. 20:39

Adatok:
1, böngészőben belépsz  https://www.interactivebrokers.co.uk/sso/Login
2, menü (bal felső sarok 3 vonal)
3, user settings/market data subscriptions/current GFIS subscriptions/subscribe to streaming GFIS real-time market data
itt kiválasztod az adatokat, amire szükséged van, aztán continue.
TWS-t használtam mindig, webes felületben nem tudok segíteni.
Value Investing 2020. 07. 22. 21:33

IB-nek hírhedten rossz az ügyfélszolgálata, és a TWS is a bonyolultabb platformok közül való. ( bár én átmentem a Tradestation-höz, és visszasírom a TWS-t:). Viszont szinte minden van náluk aprópénzért. Valamit valamiért. El kell fogadni - és kérlek ne sértődj meg: az IB nem a hobbitőzsdések brókercége. Ide nyugodtan beutalhatsz akár több százezer dollárt, nem lépnek meg vele, nem húzzák le a rolót, mint pl. Ironfx, Alpari, FXCM, ATC a svájci balhé után, nem b@xnak át Metatrader ügyeskedéssel, kifizetik a nyerőt -   cfd  bukmékernél a normál üzletmenet része, hogyha sokat nyersz először trükköznek a metával, utána, ha még mindig nyersz,elküldenek a rákba, és örülhetsz, ha a beutalt tőkét méltóztatnak kifizetni. Emlékszem, aznap,mikor a svájci jegybank elengedte a frankot, a zugbrókerek jó része azonnal tiltotta a chf párok kereskedését, én csak tesztelésképpen simán kötöttem IB-nél usd/chf-et. Vagy pl. a Saxo és klónjai mekkora veszteséget okoztak a chf poziban lévőknek, és még pereltek is. https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/buda-cash-spekulansok-svajci-frank-saxo-brokerbotrany-felszamolas.700450.html
Szóval értem én hogy nem minden alakult úgy, ahogy gondoltad, de azért Plus500-at IB-hez hasonlítani elég merész, még ha a chatdroid ott jobban is dolgozik:
Value Investing 2020. 07. 20. 17:25
A Yahoon neztem ra az option chain-re, ott az ask 0.30, de a bid 0.25. A 0.3 -ert veheted meg, de kiírni 0.25-ért tudod. Ilyen illikvid cuccnál nem nagyon lesz, aki hozzádvág ennyi put-ot, csak a MM. Ő meg nem akar bukni rajta😀. Amúgy minek nyitottál alszámlát opciozasra? A normál szamlan is mehet, meg ugy tudom, h az IB minden szamlara felszamolja a havi 10 dolcsit.Persze, ha nem igy van, akkor bocs.
Financial Forecasts 2020. 07. 14. 08:14
Gap ellen ott az opció.Na, azt ugorja át a stop, ha tudja:)
Value Investing 2020. 07. 09. 21:34
Megkopott már kissé az angolom, de ahogy látom, ez azt jelenti, hogy ha Portfolio Margin számlát akarsz, akkor engedélyezni kell az opció kereskedést. Nekem nem volt az IB-nél 100e $-nál kisebb számlám, de akkor is engedték az opciózást, mikor még nem portfolio margin számla volt, csak sima reg-t margin.
Value Investing 2020. 07. 04. 13:59
1, elég a retail az opciókhoz (így tudsz pl. Us etf-eket is venni.         2, ilyen kicsi szamlam nem volt, de elvileg alapbol 4x-es tőkeáttételig mehetsz fel, portfolio marginnál 7x-ig.               3, cfd-ket nem ismerem, de minek vegyek azt drágábban,ha ott az alaptermék is.                        4, nem kell levelezni, minden elektronikusan megy, adatmodositas egyszeru.
Financial Forecasts 2020. 06. 10. 16:25
Egyetértek, stratégia kérdése,h kinek mi éri meg.Én tényleg nem sokat kötök, van h csak évi 2-3,de max a havi 2. Viszont ha vki sokat kereskedik, akkor annak ott van usa piacra pl a Tastyworks, 0 jutalék mindkét lábra az nem rossz.Akármekkora forgalomra 0 usd jutalék (rv és etf esetén).Ha belegondolok, h így is volt olyan évem, amikor pl egy jó magyar broki megvámolt volna 40MFt-ra, rögtön elmegy a kedvem a hazai befektetési szolgáltatóktól.
Financial Forecasts 2020. 06. 10. 16:24
Egyetértek, stratégia kérdése,h kinek mi éri meg.Én tényleg nem sokat kötök, van h csak évi 2-3,de max a havi 2. Viszont ha vki sokat kereskedik, akkor annak ott van usa piacra pl a Tastyworks, 0 jutalék mindkét lábra az nem rossz.Akármekkora forgalomra 0 usd jutalék (rv és etf esetén).Ha belegondolok, h így is volt olyan évem, amikor pl egy jó magyar broki megvámolt volna 40MFt-ra, rögtön elmegy a kedvem a hazai befektetési szolgáltatóktól.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek