simpsonfan

Regisztráció: 2015-01-18 22:51

Hozzászólások száma: 28

Utolsó hozzászólás: 2015-05-04 16:52


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

BTEL (Business Telecom) 2015. 05. 04. 16:52
Az isten szerelmére, felejtsd már el a csődeljárás hajtogatását, senki sem beszélt róla, ez te találtad ki. Cégközlöny, felszámolás, közzététel, rémlik? Ha nem megy, akkor vedd elő a csődtörvényt, olvasgasd, és amikor eljutottál a 28. § (1) bekezdésig, akkor kiálts fel "heuréka!".

Papagájkodhatsz itt csődeljárásról - amit rajtad kívül senki más nem emlegetett -, meg játszhatod itt az egyévvelezelőtténmegmondtam prófétát, de egyelőre még nincs jogerős végzés a felszámolás elrendeléséről. PONT. Egy éve előre iszik a topik közönsége a Btel megdöglésére, de még nem jött össze, én pedig már beleuntam abba, hogy minden héten valaki kinyilatkozza megfellebbezhetetlen magabiztossággal, miszerint vége a cégnek. Ha eddig el tudták húzni, ezután is el fogják tudni húzni - sajnos. :-( Számomra éppen ezért a cegkozlony.hu a mérvadó, nem pedig az itteni kinyilatkozások a tuti végről.
BTEL (Business Telecom) 2015. 05. 04. 16:40
A felszámolás elrendelését, mi mást?
BTEL (Business Telecom) 2015. 05. 04. 16:40
Őőő, a felszámolási eljárást elrendelő végzést hol is teszik közzé? Szóval nemcsak csődeljárásról szól a világ, csókolom.
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 30. 11:59
Ez nem filozófia kérdése, egyszerűen nem iszok előre a medve bőrére, mert látszólag az történik, amit már hónapok óta várok. Nálam a pezsgőbontást a cegkozlony.hu-n megjelenő információk fogják kiváltani, addig minden más csak wishful thinking.
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 30. 11:57
Aaaarghhh..... :-(

A Quaestor csődvédelmét nem azért hoztam fel, hogy majd a Btel is ezt fog kérni, hanem azért, hogy a mindenféle nyilatkozatok és határozatok helyett a tényleges, cégbírósági időpontokat nézzük. Addig mindenki azt nyilatkozik és határozgat, amit elbír az arcbőre. (Ilyen helyzetben tényleg nincs mit veszíteniük, úgyhogy végképp nem korlátozza őket semmi.)
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 30. 11:49
Mikor jelentette be a sajtóban legelőször a Quaestor-csoport a csődöt? Mikor nyújtotta be a csődvédelmi kérelmet a cégbírósághoz?

Na, ugye.

Másrészt az Alapszabály szerint a megszűnésről, illetve a csődeljárásról való döntés a Közgyűlés hatásköre, amit a fizetésképtelenségről szól határozattal egyidőben napoltak el. Úgyhogy én azért megvárnám, mikor is jut el a cégbíróságig mindez: tényleg bedobják a törülközőt és innentől kezdve nincs időhúzás, vagy ez is csak egy elcseszett, Takács-féle időhúzási technika?
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 30. 01:01
Mondtam én ilyet? Nem. Csak annyit, hogy a döntés formailag hibás, így fenntartásokkal kezelendő.
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 30. 00:22
Én azt a pezsgőt még visszatenném a hűtőbe, mivel a BÉT-en található Alapszabály 10.14-es pontja szerint az IT akkor határozatképes, ha legalább 4 tagja van jelen. Azaz ez a 3 fős IT röpgyűlés csak szarkavarásra jó, jogi hatása nincs.
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 22. 12:47
Mindenesetre kíváncsi leszek a jövő csütörtöki közgyűlésre: nem hiszem, hogy addig érdemben változna a helyzet. Viszont ottvan az április 9-i közgyűlési előterjesztés a cég folyamatban levő ügyeiről szóló - teljességi nyilatkozattal hitelesített - dokumentum elkészítéséről: azt hiszem, hogy most még aktuálisabb lett.
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 22. 12:43
Ez is olyan, hogy Q-t tudnak menteni törvényben pár nap alatt, de ilyen alapvető szabályozást miért nem tudnak szélesebb körűvé tenni? Mert értem én, hogy a céget mint entitást kell büntetni, ha a rá irányadó kötelezettségeket nem teljesíti, de azért lássuk be, hogy azt nem holmi alkalmazotti partizánakciók miatt nem teljesíti, hanem a képviseletre jogosultak minimum passzív, de sokkal inkább aktív közreműködése eredményeképp. Márpedig ha a ilyen esetben milliók röppennének, akkor az jelentős motivációs erőt jelentene a szükséges döntések meghozatalában. (Másfelől viszont az is érdekes lehet, hogy akkor egy működésképtelen cég vezetését ki vállalná el, ha a saját vagyoni helyzetét teszi kockára. Megnyernék a tulajdonosok a pozíciót, ha senki sem vállalja?)
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 22. 11:59
Csakhogy ez szerintem totális szereptévesztésről tanúskodik. Nonszensznek tartom azt a szemléletet, hogy az MNB felelőssége lenne a kisrészvényesek/-befektetők kára egy ilyen bedöntésnél: nem az ő sara, hanem a cégé, rajtuk kell leverni.

1. Van egy cég, aki következetesen nem hajlandó teljesíteni az átláthatósági követelményeket, és vagy konkrétan hazudik, vagy legalábbis kamu indokokkal húzza az időt. Mindemellett még megkérdőjelezhető hitelességű nyilatkozatokkal kötvényeket is bocsát ki igencsak irreális kamatokkal.

2. Vannak részvényesek és főképp vannak kisbefektetők, akik csak a kétszámjegyű kamatot látják, és mennek, mint a lemmingek.

3. Van aztán egy felügyelet, aki ahelyett, hogy a piaci átláthatóság követelményét érvényesítené tűzzel-vassal, ehelyett párezer hazardírozó kisbefektető érdekében hagyja tovább garázdálkodni a céget a langyos fosban.

Sokkal hamarabb be kellett volna dönteni a céget, hogy mindenki számára egyértelmű legyen: ha nem tetszik a nyilvánosság, akkor szépen ki lehet vonulni a tőzsdéről, pénzt pedig olyan egyéb úton-módon szerezni, ahogy akarnak/tudnak.

És hogy idealista vagyok, mert jogelvet kergetek a kisrészvényesek vagyonkái helyett? Lehet. De azt is meg lehet nézni, hogy eme jogelv - illetve annak keresztülpisálása - hány helyen bukkan fel az elmúlt félévben kirobbant brókerbotrányokban.

U.i.: Az érved az MNB szerepe kapcsán pedig kétélű: te azt mondod, hogy aki azóta megtartotta a papírt, az magára vessen. Én erre azt mondom, hogy az MNB által végzett felügyeleti tevékenység alapján miért kellene eladni azt a papírt, amelynek a tulajánál pusztán néhány eljárási szabályszegést találtak, de semmi komoly, elvégre csak bírságolták pár millióra, komolyan szankcióra nem került sor.
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 22. 11:34
Elszántság??? Hol??? Ha még várnak egy hónapot, akkor megülhették volna a közzétételi kötelezettség elmulasztásának egyéves szülinapját!

Ha egy ilyen halál egyszerű kötelezettség teljesítését sem képesek hatékonyan kikényszeríteni, akkor mit várjunk egy ezerszer bonyolultabb, kettős könyveléssel megfűszerezett Q-ügy kapcsán?
BTEL (Business Telecom) 2015. 04. 22. 11:32
"A fentiek alapján az MNB Határozatában megállapította, hogy a Kibocsátó a 2013. évi IFRS-ek szerint összeállított összevont (konszolidált) éves beszámolóhoz ténylegesen nem az azon szerepeltetett könyvvizsgáló által készített - tehát hamis - független könyvvizsgálói jelentést mellékelt."

Szóval tisztázzuk. Az MNB határozatban explicit módon kimondja, hogy a Btel hamis jelentést tesz közzé - mindezt 9 hónappal a közzétételre vonatkozó határidő lejárta után sikerül megtennie. Majd ezt követően újabb 5 hónap kell nekik ahhoz, hogy megtalálják a töküket és a láthatóan teljesen hatástalan bírságolás helyett felfüggesszék a kereskedést mindaddig, míg a Btel nem teljesíti a kötelezettségét. Ja, és azért biztos, ami tuti, hozzájuk vágnak egy 7 milliós bírságot - amit a Btel szépen betesz a "felügyeleti bírságok" mappába, miután kiröhögte magát.
Szóval én csak annyit kérdeznék, hogy ha a hatóság tavaly novemberben megállapította a hamis jelentés közzétételét, akkor például miért nem tett azonnal feljelentést, miért csak a teljesen hatástalan bírságokkal meg az összevont szemöldökkel meghozott kötelezésekkel szórakozik???

És akkor még csodálkozunk, hogy egy ilyen hatékonysággal működő pénzügyi felügyelet mellett naccerűen ellavírozgat a BC, a Q, a Biztonság Trade és még ki tudja, mely cégek... Gratulálok. :-/
BTEL (Business Telecom) 2015. 03. 16. 22:11
Hiszem, ha látom.

A BÉT eddigi hozzáállása alapján hozzájuk vágnak esetleg egy újabb X milliós büntit, amit aztán persze nem fizet ki a cég és minden megy tovább az egyszer majd, a távoli jövőben bekövetkező felszámolásig.
BTEL (Business Telecom) 2015. 03. 16. 21:52
Megtörtént 10 másodperce.

(Volt munkavállalóként valahogy hiányoltam a reorganizációs megállapodások közül a ki nem fizetett munkavállalók érdemi tájékoztatását.)
BTEL (Business Telecom) 2015. 03. 16. 21:23
És ebben te hol látod azt, hogy a Btel ellen felszámolási eljárást kezdeményeztek?

A rendkívüli közleményből ugyanis az derül ki, hogy 2014. szeptember 25-én már a felszámolás ellen benyújtott felülvizsgálati kérelemnél tartott a felszámolási eljárás, azaz nem sokkal az általad linkeltek után indíthatták meg.
BTEL (Business Telecom) 2015. 03. 16. 21:13
Azért ilyenkor megkérdezném, hogy a mostani BC- és Q-botrányok fényében hol van egy érdemi tájékoztatást követelő BÉT vagy MNB? Mert hogy a Btel valami ordenáré kummantást túl ki nyilatkozat címén, az egy dolog. Egy normálisan működő felügyelet egy ilyen helyzetben kimenne és szépen kikérné az aláírt megállapodásokat, hogy tényleg léteznek-e, vagy csak hazudnak a Btelnél megint. Vagy megkeresné az Elastoffice-t, hogy tényleg vannak-e tárgyalások.

Ja, és az arcátlanság teteje a Btel részéről: "Mint ismeretes..." Mi az ismeretes, a durva anyátokat? Melyik tájékoztatóban tettétek közzé a ElastOffice felszámolási eljárását??? Ha a BÉT-ben kicsivel több aktivitás lenne, mint egy fogatlan/herélt kanmacskában, akkor most kinyílna a zsebükben a bicska, és nagyon keményen nekimennének a cégnek.
BTEL (Business Telecom) 2015. 02. 28. 11:50
link

Napi kabaré:
1. Könyvvizsgáló 5 millió + ÁFA / év áron? És ugyan miből fogják kifizetni, ha a bérszámfejtő szoftver félmilliós lincenszére sincs pénz - de hogy egy autentikus forrásból, Takács Gábor egy tegnapi emailjéből idézzek: "de ha üres a kassza, akkor nincs miből fizetni"? És ugyan miért lett hirtelen fontos publikus információ a könyvvizsgáló díjazása?

2. Névváltoztatási javaslat újra, mintha az előző közgyűlésen nem szavazták volna le hajszálpontosan ugyanezt a javaslatot döntő fölénnyel.

3. Komolyan vehető eredetiségtől mentes, kopipasztával összehányt, elütésekről hemzsegő, igényes szöveg - méltó a cég jelenlegi állapotához.
BTEL (Business Telecom) 2015. 02. 22. 20:38
Azt jó tudni, hogy a Prisma Holding Zrt. egyik vezetője az a dr. Holovits Buda, aki az őszi interimes időszak alatt az oroszt képviselte és többek közt a munkavállalók szeptemberi fizetésének egy részét november végén az általa kezelt ügyvédi letétben levő pénzből fizették ki.
BTEL (Business Telecom) 2015. 02. 09. 19:36
Egyébként mielőtt még boldog mosollyal rohannának a kötvényesek az új kötvényt lejegyezni, csak szólok, hogy a volt és mostani munkavállalóknak már qrvára fogytán a türelmük, szóval ha a mostani felszámolási eljárás el is hárul, ők biztosan meg fogják indítani, és az bizony 2 évnél hamarabb végig fog futni.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek