rroocc

Regisztráció: 2007-02-16 13:14

Hozzászólások száma: 896

Utolsó hozzászólás: 2014-02-21 14:27


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja 2014. 02. 21. 14:27
Heti:
Egy Elliott ciklus. Véget ért a negyedik hullám, az ötödik hullám nagy erővel, ltáványosan elindult 11000-11500 környékére eshet.
Az elmúlt időszakban az INA sztori megítélése jelentős változáson esett át. Míg korábban az INA elvesztését a befektetők egyöntetűen negatívan ítélték meg, mostanára ez kezd átfordulni pozitív megítélésre. A chart azt mondja, hogy ez a pozitív irányú változás csak illúzió volt.
MOLly tulajok topikja 2014. 02. 14. 22:06
Heti:
Tavaly év eleje óta két erőteljes lefelé hullámmal esett. Ez megfeleltethető egy Elliott ciklus három hullámának. Továbbra is csak oldalazást látunk, így vélelmezhető, hogy ennek az Elliott-nak a negyedik hullámában vagyunk. Most, ezen a héten (!!!) érhet véget a negyedik hullám, az ötödik hullám indulását várhatjuk. Ha ebből letörik, akkor 11000-11500 környékére eshet.
MOLly tulajok topikja 2014. 01. 19. 08:52
Heti:
Tavaly év eleje óta két erőteljes lefelé hullámmal esett. Ez megfeleltethető egy Elliott ciklus három hullámának. (Most már kitettem a jelölést.) Továbbra is csak oldalazást látunk, így vélelmezhető, hogy ennek az Elliott-nak a negyedik hullámában vagyunk. Még bőven van idő ebben a hullámban, február elejéig. Ennek a negyedik hullámnak a végét, az ötödik hullám indulásának időpontját a februári gyorsjelentés megjelenéséhez köthetjük időben. Ha ebből letörik, akkor 11000-11500 környékére eshet.
Felfelé a 16000 az ellenállás.
OTP részvényesek ide! 2012. 06. 06. 09:30
Havi:

Két mondat egymást követő napon a magyar miniszterelnök szájából.

"Épeszű ember gyors megállapodásra törekszik az EU-IMF-el" versus

"Az országnak kifejezetten érdeke elutasítani az EU által kínált válságkezelési megoldásokat."

Csupán a formállogika szabályai szerint a két mondat összevetése után ...

...

... könnyen elképzelhető, hogy a forint új rekordra, azaz 324 fölé megy.

Tegnap elhalasztották a szavazást a jegybanktörvényről, de július közepéig szavaznak róla. Miért kell ehhez újabb másfél hónap ? Számomra már egyértelmű, a piac számára még nem egyöntetűen, hogy a kormány célja csupán az időhúzás, és nem a megegyezés. Az egyöntetű felismerés meghozza a rekordgyenge forintárfolyamot, és az 1500 alatti OTP-t...

Egy nagy, szimmetrikus háromszög, amely ebben a bontásban egy árbocszalagnak látszik. Kiesett belőle, ezzel folytatódhat az eső trend.

2009 márciustól felfelé indult egy nagy Elliott ciklus, amely 7500-nál tetőzött. Nagyon úgy tűnik, hogy nem csupán korrekciós hullámok indultak 2010 első felében, hanem egy új Ellitt ciklus indult, lefelé. E szerint ez a nagy, szimmetrikus háromszög ennek az Elliottnak a negyedik, időkorrekciós hulláma volt. Azzal, hogy ebből kiesett, immár az ötödik hullámot járja (Az már a februári csorgással elindult, ám ez csak most válik igazán értelmezhetővé).

Az ötödik hullám célára 1350 ! (Vagyis a 2009-es mélypontot újra elérheti, ez lehet a célár.) Természetesen ez csak egy, a lehetséges forgatókönyvek közül, ám amennyiben a második mondat tükrözi a magyar kormány valós álláspontját az EU-IMF-el való megállapodás során, és esetleg ez kiegészül egy kedvezőtlen görög választási eredménnyel, még ebben a hónapban teljesülhet ez a célár.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap? 2011. 12. 21. 00:05
vape972
ma, 22:45 #25755
Elmondom mi a speki:
ad1. fel kell húzni az árfolyamokat = álljon mindenki longba! :) (január vége)
ad2. meg fog akadni az imf (bocsi: "Piac") tárgyalása = zárni, és fordulni shortba (február eleje)
ad3. kormány kitart, imf (bocsi: "Piac") összekap, államcsőd = kivárni (2012.április)
ad4. államcsőd: shortokat zárni... (2012.április vége)
ad5 sell in may and go away :)

Na, én erre rendezkedem be.

link
MOLly tulajok topikja 2011. 11. 09. 23:45
Heti:
Két hete egy doji, amely a múlt héten határozott megerősítést kapott lefelé. A 12300 alatti rés hívogatja. (?)

Az MACD ugyan vételi jelzést adott, de ez könnyen visszamehet eladási jelzésbe.

link

Babics Egon
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap? 2011. 10. 05. 00:19
Az Eurózóna összeomlása nem kérdés

link

Brutális esésről beszél. A cc gombra kattintva megjelenik a felirat a videon.
MOLly tulajok topikja 2011. 09. 14. 23:14
Babics Egon
link

Heti:
12300 alatt várja a rés a betöltést, ennek a betöltésnek a valószínűsége most már rendkívül magas.

Ha a rés nyitva marad, akkor azt a továbbiakban szökési résként kezeljük. Ebből a kimerülési rés 6000 körül várható ! (?) De vajon nyitva marad-e a rés a hét végéig ?
Lázár János: mindenkinek jó a fix árfolyamon való végtörlesztés 2011. 09. 11. 17:32
Akciótervet jelent be Orbán Viktor

Az euróválság magyarországi hatásainak kivédését és a legnehezebb helyzetben lévő családoknak szóló megoldásokat tartalmazó akciótervet jelent be Orbán Viktor kormányfő a parlament hétfői ülésén – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője újságírók előtt vasárnap délután, a kormányülés szünetében.

A tanácskozás egyik kiemelt napirendi pontja a devizahitelesek megsegítésének kérdése. (pr)
MOLly tulajok topikja 2011. 07. 06. 10:26
Heti:
A hosszú távú emelkedő trendcsatorna szignifikánsan elesett.

A 12300 alatti rés újra egyedül árválkodik, nincs másik felfelé nyitott rés, így újra meg kell említeni, hogy ez is betöltésre vár. Ha az INA elvesztésének lehetősége még komolyabban felmerül, akkor ide simán leeshet az árfolyam.

Célár a 12300 !

Egy doji star az elmúlt hét, elvileg fordulós jelzés felfelé, de nagy kérdés, hogy kap-e megerősítést felfelé. Ennek hiányában további esésre számíthatunk.

B.Egon
Parragh: jövőre be lehetne vezetni a kötelező kamarai tagságot 2010. 08. 08. 12:34
#1
MOLly tulajok topikja 2010. 07. 24. 17:43
Orbáni Robin Hood: A Mol lenne a fő teherviselő
link
Orbán: nem szükséges új IMF-megállapodás, az EU-val tárgyalunk 2010. 07. 24. 16:22
Bocs de csak érdekességként raktam be!
Orbán: nem szükséges új IMF-megállapodás, az EU-val tárgyalunk 2010. 07. 24. 15:22
Kicsit drága ez a forradalom és szabadságharc

A világ 170 országának devizáit összevetve az elmúlt három hónapban a magyar forint gyengült a legtöbbet. Pedig emlékszem a kétezres évek Orbánjára. Akkor azt mondta, hogy erős forint egyenlő erős Magyarországgal, ha meg gyenge a forint, akkor gyenge Magyarország is.
Na, most akkor mit jelent, hogy a választások óta a forint 8 százalékkal gyengült. Ha komolyan veszem Orbánt – márpedig ki merné nem komolyan venni a forradalom vezetőjét? -, akkor kormányzása alatt nyolc százalékkal gyengült Magyarország?

Van ennél egyértelműbb számolás is.
A devizahiteles százezreknek eddig nyolc százalékba került Orbán. Kicsit drága ez a forradalom, vagy nem? A magyar államadósság háromnegyede devizában áll fenn. Ez is nyolc százalékkal többe kerül most, így egy szorzással kiszámítható, hogy az összes államadósságunkra vetítve nagyjából öt százalékot buktunk Orbánék pancsersága miatt.

A Vezér veregeti a mellét, hogy az EU országainak túlnyomó része a mi 3,8 százalékos hiánycélunknál rosszabb adattal rendelkezik. Mire ez a melldöngetés? Vagy már nem emlékszik arra, hogy ezt a mi kormányzásunk alatt és éppen az ő akaratával szemben értük el még 2008-ban? Orbán az utolsó, aki ennek a nehéz teljesítménynek a sikerét magának tulajdoníthatja.
Az persze zavaros gondolkodásra vall, hogy egy tegnapi interjúban meg azt mondta, hogy azért kell a bankadó, mert csak így lehet tartani a hiánycélt, hiszen az hazugságra épül (akkor most büszkék vagyunk rá, vagy sem?). Ráadásul ez a kijelentés nyilvánvaló átverés. Hiszen 29 pontjának a bankadón kívüli része az, ami nagyjából éppen annyi pénzt enged ki a költségvetésből, amennyit a bankadóból be szeretne szedni. Egyszerűbben: a bankadó azért kell, hogy finanszírozza a kutyafuttában összetákolt első gazdasági akciótervet.

A logikai lánc a következőképpen áll össze: Orbán mozgásteret akart magának csinálni, hogy teljesíthesse választási ígéreteit, ezért magasabb hiányt akart kialkudni magának. Ez nem sikerült, sőt Kósáék ámokfutása és Barroso rendreutasítása után valamit tenni kellett. Ekkor három nap alatt összetákolták a gazdasági akciótervet. Igen ám, de nem volt pénz adót csökkenteni. Erre bevetette a bankadó ötletét, amelyből éppen annyit szed össze, amennyivel csökkenti a cégek társasági adóját, és amennyibe kerül sok kisadó elengedése ugyancsak a vállalatoknak. Itt azonban megállt a tudomány, és azon túl, hogy a bankadó több ponton joggal kritizálható, arra végképp nem volt válasz, hogy miként lesz ezekből a rögtönzésekből egy hosszabb távon is fenntartható egyensúlyi és növekedési pálya. Ez, és még pár dolog kiverte a biztosítékot az EU-nál és az IMF-nél, ezért azok faképnél hagytak bennünket, erre válaszuk Orbán meg szabadságharcot hírdetett és azt mondta, hogy nem is kell nekünk ez a ronda bank, punktum. Ez meg kiverte a biztosítékot a világban, és elkezdték eladni a forintbefektetéseket, ezért esik a forint árfolyama. A gyengébb forint viszont sokba kerül a devizahiteleseknek és a költségvetésnek.

Szóval a szabadságharc tábornoka támadást rendelt el, és most ott tartunk, hogy saját seregünk bevert orral számolgatja a veszteségét. Egyelőre nyolc százalék.
Kicsit drága ez a forradalom és szabadságharc, vagy nem?
link
Lelkisegély 2010. 07. 23. 15:09
Részvétem!
MOLly tulajok topikja 2010. 06. 25. 10:56
Tyúk (MOL) – 19.000 Ft környékén jó kis tyúkhúsleves lehet belőle. A kiscsirke vételi szintje szerintem továbbra is darabontként 17.000 Ft a szerdai piacnapon (vagy akár szombaton is, de az tőzsdén kívüli ügylet csak

link
MOLly tulajok topikja 2010. 06. 17. 19:47
1,6 milliárd euró a Mol-ban lévő Surgut-hányadért?
link
MOLly tulajok topikja 2010. 05. 25. 09:54
Babics Egon
Heti:
12300 alatt még mindig várja a rés a betöltést - csak idő kérdése...

Itt is Elliott, de az OTP-től és a Bux-tól eltérően itt extended wave - az 5. hullám kiterjedt.
link
MOLly tulajok topikja 2010. 05. 12. 18:07
Ráfizet-e a Mol a drága benzinre?
link
MOLly tulajok topikja 2010. 05. 12. 16:35
20300 záró

friss hírek További hírek