outsider30

Regisztráció: 2006-10-15 18:42

Hozzászólások száma: 1 495

Utolsó hozzászólás: 2017-05-07 15:24


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 2
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

silver&gold 2017. 05. 07. 15:24
Még annyit az USD/HUF shortról, hogy természetesen az is certiben van, mert hosszú távon gondolkodom. Ott sincs trükk, kamat, rollover...
silver&gold 2017. 05. 07. 15:22
Mivel én hosszú távon gondolkodom, ezért nem adom el. Eleve a kereskedési stratégiámba nem illik bele az, hogy olcsón adok el. Én amikor esik az árfolyam akkor venni szoktam, amikor emelkedik akkor eladni. Nem szoktam megvárni a klasszikus vételi és eladási jeleket. Pl. ha az esüst RSI-je 20 közelében van az már nálam ordító vételi jel, (most ott van) mint ahogy a 80 közeli, (pl. 21 feletti árfolyam) ordító eladási árfolyam. Szóval ha esik, mint most attól nem megijedni kell, mert ha valaki nem bírja a feszültséget akkor valószínűleg túl nagy tőkeáttételt választott, azaz túl kapzsi volt. Ha valaki magára ismer, akkor vagy tanulnia kell még, vagy eleve a tőzsde nem neki való. Visszatérve az RSI-re, nálam 30 alatt vétel, 70 felett eladás javasolt, persze más indikátort is figyelek és sávosan szoktam vásárolni és eladni. És az ezüst azért jobb mint egy részvény vásárlása mert itt egy fizikai termékről beszélünk ami nem tud elértéktelenedni, csődbe menni. Maximum elveszíti az értéke nagy részét, de ezt lehetőségként kell megélni. Ezüst certi árának számításána: TL 37: (ezüst árfolyam-kötési ár)xdollár árfolyam, azaz (16,28-14,5)x283,38=504,4 HUFnincs trükk, nincs kamat. Egyszeri vételi és eladási költség.Ha pl. akarok venni 1 millió forintnak megfelelő ezüstöt certifikátban akkor az 1 millió forintot elosztom a tőkeáttétellel, ekkor megkapom, hogy mekkora értékben kell certit vennem. Pl.:1 millió/9,24=108225, tehát ennyi pénzért kell ezüst certit vennem, azaz 108225/504,4(vagy az aktuális árjegyzői ajánlat az egyszerűség kedvéért)=215, tehát 215 darab TL37-et kell vennem, ez olyan mintha vettem volna 1 millió HUF értékű ezüstöt, amiből 108225 forint van dollár alapon, a pénzem többi része maradt forintban. Egyébként ha engem kérdeznél akkor és most azt ajánlanám, hogy ha valaki venni akar ezüstöt, akkor vegye meg a tőkeáttételes certit, most nem nyitnék rá USD/HUF shortot, így mindkét irányban nyitva marad a lehetőség, ha a dollár újra erősödik, akkor nyitnám rá, ha viszont tovább erősödik a forint, akkor el kell gondolkodni azon, hogy sávosan lecseréljük Silver02 certire, akkor a pénzünk nagyobb része lesz dollárban befektetve. Még annyit az ezüstről, hogy én azért szeretem az arannyal szemben mert sokkal nagyobb a mozgás benne, tehát számomra több a lehetőség. Az arany unalmasabb. Persze most örültem volna ha lett volna aranyam, mert akkor most be tudtam volna cserélni ezüstre, ami sokkal nagyobbat esett.
silver&gold 2017. 05. 07. 10:34
Én azért választottam a certiket mert szerintem ha valaki hosszú távon gondolkodik ennek a legkisebb a költsége. A fizikai ezüst vásárlásnál túl sok az egyszeri kezelési költség és illikvidebb. A forexes számlákon a rollover miatt nem érdemes hosszú távon tartani, egyébként a kezelési költség gondolom ott a legkedvezőbb. Viszont a certi választás is egy érdekes kérdés. Silver02 gyakorlatilag olyan mintha fizikai ezüstöt vásárolnál csak sokkal kedvezőbb az egyszeri kezelési költség. Én akkor vásároltam ennek az elődjét, Silver01-et (ha így hívták, már nem emlékszem) amikor az EUR/USD 1,3-1,4 között mozgott és ahogy erősödött a dollár úgy cseréltem le fokozatosan 295-ös árfolyamig turbó, azaz tőkeáttételes certire. Most már csak TL37-em van és a certi értékének megfelelően kötöttem USD/HUF shortot, így gyakorlatilag most olyan mintha forint alapú ezüstöm lenne. És ha lesz további forinterősödési hullám akkor fokozatosan vissza fogom cserélni Silver02 certire. Nem tudom ez mennyire volt érthető, tehát ha silver02-t veszel, akkor veszel 100%-ban dollár alapú ezüstöt, míg ha veszel pl. egy 10-szeres tőkeáttételű ezüst certit, akkor csak 10%-ban dollár alapú ezüstöt veszel. Szóval az ezüst kereskedés az nem csak arról szól, hogy megveszed az ezüstöt "olcsón" és megpróbálod drágábban eladni, hanem egy kicsit devizakereskedés is és ha igazán profitálni akarsz az árfolyammozgásból akkor szerintem ajánlott az árfolyam követése, mert általában ha erősödik az ezüst akkor az dollárgyengüléssel jár és fordítva, tehát a profit egy részét agyonvághatja a dollárgyengülés. Rövidtávon én ezüst erősödésre számítok több okból kifolyólag, mert az ezüst esést nem támogatta dollárerősödés és az arany is csak kis mértékben esett az ezüsthöz képest (gold/silver ratio) és az általam figyelt indikátorok is már vételt jeleznek. Ez volt a rövidtáv, hosszútávon pedig nekem annyi elég ha követi az inflációt a termék, amit az utóbbi pár évben nem tett meg, ezért ne lepődjünk meg, ha hosszútávon is emelkedik az árfolyam. Plusz az utóbbi évek tendenciája az, hogy mindenhonnan a részvényekbe áramlik a pénz és ha a tendencia megfordul akkor természetesen az ezüstöt is, mint alulértékelt terméket meg fogják találni. A mostani szerintem egy egyszerű tőkeáttételes longos tisztogatás. Ez persze csak a saját véleményem, én 16,8-on vettem és amíg esik venni is fogok sávosan.
1012 határidő 2010. 12. 04. 10:35
1012 határidő 2010. 12. 04. 10:31
1012 határidő 2010. 11. 28. 19:47
Az íreket "megmentették". A csődöt 2013-ra várja az EU.

link
DAX DAX DAX 2010. 11. 23. 09:17
Jó reggelt!

Farkas Róbertnek több írását is olvastam már a Portfolión és szinte ő az egyetlen, akit ajánlani tudok. Ma is megjelent egy cikke, ami a tegnap közölt gondolataimmal vág egybe.A "szabadpiaccal" kapcsolatban.

link

Az amerikai részvényalapokból 28. hete áramlik ki a tőke. A bennfentes eladások is egyre nagyobb méreteket öltenek. Érdekes, valaki mégis veszi a részvényeket a szabadpiacon. Mert akárhogy is számolom az több mint fél év és azóta emelkedett a tőzsde.

Közben esik
OTP részvényesek ide! 2010. 11. 22. 13:27
Szerintem teljesen irreleváns, hogy mennyi shortpozíció van nyitva, amíg nem tudod, hogy ezzel szemben mennyi tőkeáttételes longpozíció van nyitva. De ezt valamiért nem közlik. Addig meg nem sok értelme van.
DAX DAX DAX 2010. 11. 22. 13:06
A kapitalista irányítás nagyon szépen le tudja kommunikálni egyes országok csődjét. Hurrá! Örüljünk! Őket is megmentik!

Valójában mi történt? Írország lett a következő ország aki nem tudta a piacról finanszírozni az adósságát, azaz a szabadpiacon csődbe ment. Csakúgy mint Izland, Ukrajna, Magyarország, Görögország....Portugália?, Spanyolország?.... és nem utolsó sorban Japán és az Egyesült Államok is, akik csak úgy képesek életben maradni, hogy beavatkoznak a kötvénypiacon, mesterségesen alacsonyan tartva a hozamokat, ezzel hibernálva a halott gazdaságot.

A kapitalizmus a szabadpiacról szól. Amit most látunk az már nem az. A kapitalizmus halott.

Azért jó kereskedést a szabadpiacon?!
DAX DAX DAX 2010. 11. 22. 09:43
Na mentem, van nekem dolgom is...
DAX DAX DAX 2010. 11. 22. 09:42
Tartsák meg a mai napi pluszt, aztán egy abandoned baby formációra jók lehetünk. A másik verzió: Este a híradóban a Dax elérte a marsot, száguld tovább életjelet kutatva a világegyetemben 10x-es fénysebességgel.
DAX DAX DAX 2010. 11. 22. 09:38
Persze. Kína simán feltehetné a kérdést Amerikának. Miért értékeljem fel a Yüant. Nézzétek meg a tőzsdéteket. Sokkal jobb állapotban van mint a kínai. És nálunk még az infláció is magasabb. A kínai tőzsdének több köze van a szabadpiachoz, mint az amerikainak. De várjunk csak... Nem Amerikában van kapitalizmus? Vagy csak volt?
DAX DAX DAX 2010. 11. 22. 09:32
Sziasztok Zepi és Zsihaha.

Igen, most az van, de ez gyorsan elillanhat. A görög mentőcsomag után 1%-ot tudott még emelkedni a Dax, aztán gyorsuló esés, majd flashcrash következett. De persze gondolom most nem lesz mégegy hasonló.

Egyébként meg mindenki várja, hogy a spekik rávetik magukat Portugáliára és Spanyolországra. Szerintem elképzelhető, hogy a spanyolokra már rég rávetették magukat, csak az EKB folyamatosan beavatkozik, amit véletlenül nem hoznak nyilvánosságra. Mert a spanyoloknál túl nagy a zűr ahhoz, hogy ilyen jól álljanak. Csak egy szimpla kérdés. Vennél-e spanyol államkötvényt 5% alatti hozammal? És 10%-ossal?
DAX DAX DAX 2010. 11. 22. 09:22
Egyébként a Daxban történt egy változás, amikoris kicserélték a VW részvényt egy másikra. Az eredeti itt van:

link
(Az adatok csak 2010. 04. 14-ig futnak, jelenlegi árfolyam 108.4)

Amikor felment 1000-ig az ára az azért történt, mert voltak olyan kedvesek a bankárok, hogy nyilvánosságra hozták egy milliárdos úriember shortpozícióit, aminek az lett a következménye, hogy óriási pénzekkel kényszerzáratták a pozíciót, míg csődbe nem ment, aztán a vonat elé vetette magát. A világ tizenvalahanyadik leggazdagabbjáról van szó, a nevét már nem tudom, biztos van aki emlékszik a történetre. Egyébként a pozícióit illetően igaza volt, csak nem élte meg. Ez is amolyan szabadpiaci fogás, amikor nyilvánosságra hozzuk más pozícióit. A sajátot teregesség ki, ha merik! De még a stressztesztet is hazudták.

Most is egy hasonló emelkedést láthatunk mint akkor, csak alacsonyabb szintről. Vajon miért? Mert szárnyal az autóipar? Vagy inkább csak az értékeltségi szintek szálltak el egy válság közepén?

Ezeket a sorokat azért is írom, mert már lehet kereskedni a német részvényekre és nem árt, ha nem csak a szépet és jót hallja az ember pl. egy Vw részvény vétel előtt. Vagy esetleg egy K+S vétel előtt. Tehát ha valaki longolásra adja a fejét én soha nem használok stopot, de a longosoknak erősen ajánlott. (kivételesen)
DAX DAX DAX 2010. 11. 22. 08:54
Az autógyártók viszik a hátukon a Daxot. Meddig? Nézzétek meg az árazási szinteket. (P/E)Globális szinten is egyre nagyobb a verseny az autóiparban, a németekben meg egyedül ez tartja a lelket. Ha meghal az autóiparuk meghal a gazdaság. Meg lehet nézni a mercedest több éves charton, vagy szinte bármelyik autógyártót. Nem most vannak a csúcson. Hiába a sok eladás, ha egyre kisebb árréssel tudják eladni. A másik, hogy nem hiszem, hogy az egész világban dúl a válság és Németország egyedül fog virulni. A VW grafikonján látszik, hogy egyszerű spekuláció az egész. Exponenciálisan emelkedig egyenesen a marsra. Közben a német bankrendszer haldoklik, de ez el van kendőzve. Nézzétek meg a Deutsche Bankot pl. Közelebb áll az igazsághoz.

VW 50-es P/E
BMW 100-as P/E

Inkább emlékeztet egy tech bubble-ra mintsem egy viruló gazdaságra.

Kína, India? Folyamatosan hűtik a gazdaságot, aminek az eredménye látszik az indexekben. A fogyasztásban is fog.

....eljön az idő amikor kiderül, hogy túltermelés van a világban és az ipari nagyhatalmak esni fognak mint a kő....(Amerikában a mostani volt sorozatban az 5. negyedév amikor nőttek a készletek. Kereslet-kínálat mond valakinek valamit?)

link
1012 határidő 2010. 11. 21. 20:14
Május 2. Görögöket megmentik....
Május 6. Flash crash....

Van-e összefüggés? Ki tudja? Meglátjuk....
Ha a piac ideges lesz, akkor esés lesz, ha meg bírják tartani a piacot akkor meg lehet úszni az esést. De meddig?

Én azon gondolkodtam, hogy hova jutottunk a görögök megmentése óta. Az indexeket figyelve csak az általam előszeretettel shortolt németek voltak képesek emelkedni. Amerika ugyanott van, kishazánk szót sem érdemel. A következő esésről már nem hiszem, hogy ekkorát fogunk pattanni.Szvsz.
A következő talán Portugália, aztán eljutunk Spanyolországig. Na ott már lesz fejvakarás.
DAX DAX DAX 2010. 11. 12. 18:09
Silver tovább esik, Amerika is, hétfőn pukkanhat a Volkswagen lufi is. Fáziskésés.
Tök jó vicc, hogy Amerika növekedett 2%-ot, az Unió 0,4%-ot és Amerika jobban tud esni, itt még minden szárnyal. Remélem hétfőn meglesz a gigarésem. Ha nem rántják vissza.

Véget ért a FED mai visszavásárlása. Sikere enyhén szólva megkérdőjelezhető. A 3 és 5 éves államkötvény hozamok:

link
link
DAX DAX DAX 2010. 11. 12. 13:01
Ezzel azt akartam mondani, hogy mivel betöltötte, ezért nem lett belőle rés.

link

Érdekes címet adtak neki. Azt hittem elsőre, hogy Írország csődbe ment. Közben csak a szokásos nyugtatás, hogy nincs semmi baj az ír kötvényekkel.

DAX DAX DAX 2010. 11. 12. 11:54
Ebből már nem lesz kitörési rés...sajna
DAX DAX DAX 2010. 11. 12. 11:43
Vigyázz, mert a csúnyán beszélőket kimoderálják!

friss hírek További hírek