muvezeto

Regisztráció: 2007-06-06 11:42

Hozzászólások száma: 1 453

Utolsó hozzászólás: 2016-04-06 22:30


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

KEG topik. 2016. 04. 06. 22:30
Tisztelt KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. Tulajdonosok!

A következő kérdésben keresem meg Önöket. Az elektronikus sajtóban értesültünk arról, hogy a Közép-európai Gázterminál Nyrt (továbbiakban: Társaság) életében milyen változások vannak folyamatban, (forrás: www.index.hu „A kis Meciar piszkos ügye Magyarországon” ill. www.bet.hu 2016.03.16. rendkívüli tájékoztatás „a Társaság könyv vizsgálójának visszalépése”) ill. a Társaság jelenlegi vezetősége milyen ellenséges lépéseket tett a tulajdonosok (kisbefektetők) ellen.

Értesültünk arról, hogy egy kisbefektetői kezdeményezés alakult, mely a 2016.04.18. -án tartandó rendkívüli közgyűlésen próbál igazának érvényt szerezni, és megpróbálja a jelenlegi vezetőséget visszahívni.
Szeretném felajánlani segítségemet (segítségünket), hogy a Társaság kisbefektetői kezdeményezése minél erősebben tudja akaratát érvényesíteni.
A közelmúltban az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. életében is történt egy kisbefektetői kezdeményezés, a megalakulásának oka, hogy szinte azonos helyzet alakult ki mint a Társaságnál.
Kérhetnék-e egy részletes tájékoztatást, hogy jelenleg milyen formában működik a kisbefektetői kezdeményezés, milyen lépéseket tettek idáig igazuk érvényesítésére.
A tájékoztatás után az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt igazgatósága megvizsgálja milyen formában tudja segíteni a Társaság kisbefektetőit.

Email: info@enefi.hu
muvezeto2@gmail.com

Tisztelettel: Bálint László
igazgatósági tag
ENEFI Energiahatékonysági Nyrt
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 08. 22:30
Tisztelt Drugics!

Nem mondok ilyet, inkább valami ilyesmi lehetett: 25%.........És nem mondtam, hogy a 250 HUF többszörös (sokszoros) értékeltség van a társaságban...
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 08. 22:23
Tisztelt 1702!

Minden bizonnyal igazad van, mint ahogyan a legtöbb hozzászólónak az elmúlt időszakban...
És elnézésedet kérem ha megsértettelek, mint jeleztem nem volt szándékomban. (Tényleg rosszul fogalmaztam.)
Természetesen a második mondat nem Neked szólt, csak nem vettem külön a hozzászólást.
Remélhetőleg be lehet bizonyítani, hogy ebben a társaságban nagyobb érték rejtőzik, mint amit a jelenlegi árfolyam tükröz....
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 08. 21:48
Ne haragudjál, hogy megkérdezem de szerinted Én IT tag voltam, mikor eldöntötték a "nagyok" hogy mikor és hogyan fognak kiszállni?????
És eljutottunk arra a pontra mikor a Komonczi lett a jó példa????
Hihetetlen....:D
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 08. 19:08
Üdv Mindenkinek!

Sajnos úgy látom, hogy távollétemben igen emlegetett személy lettem. Természetesen mindenki elmondhatja a véleményét, Én megpróbálom összefoglalni, hogy is láttam és látom a dolgokat, viszont azt nem értem hogy is lettem ilyen hirtelen a legnegatívabb szereplő.

-egy kicsit vissza kell menni az időben 2015.07.31.-én jelent meg azon közgyűlési előterjesztés, melyben kettő dolgot lehetett olvasni.

1 pont: ügyvezetés beszámolója az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt stratégiájáról,

4 pont: döntés új projektek létesítésére való felhatalmazásról: „...a társaságokat 10%-os hozamelvárás felett vásároljon. Jelen felhatalmazás kiterjed a projektek finanszírozásához szükséges források előteremtésére így hitel felvételre is.” A dolog „érdekessége” az, hogy az előterjesztő nem az igazgatóság, hanem a Webterker nevű társaság volt.

A megismételt rendkívüli közgyűlést 2015.09.04.-én tartották meg, és első pont előadója Soós Csaba volt, aki elmondta, hogy Magyarországon megpróbáltak üzleteket szerezni, de a kivitelezések valamiért mindig elakadtak, ezért Ő személy szerint nem igazán lát fejlődést a Társaság számára. Ezt megerősítve a Fekete Úr is kifejtette véleményét, és valami olyasmit lehetett kivenni a szavából, ha nem tud működni a Társaság, akkor értékesítse eszközeit és azt fizesse ki tulajdonosainak.

A Komonczi Úr pedig ennek szöges ellenkezőjét mondta, van fejlődési lehetőség a magyar piacon, társaságokat kell vásárolni. Gyakorlatilag akkor még érthetetlenül állt az ember, a kijelentése előtt, hiszen miből is akarnak vásárolni, mikor a Társaság nem rendelkezik megfelelő anyagi háttérrel ill. a hitelfelvétel is eléggé kérdéses.

Gyakorlatilag a választ a 09.04. tartott közgyűlésen elhangzottakra a 2015.12. hóban bejelentett lengyel eszköz eladásának a lehetősége adta meg. A részleteket Mindenki tudja, nem akarom vele tölteni az időt gyakorlatilag az a bizonyos 4. pont és az elfogadott 8/2015 (09.04) közgyűlés határozat pontosan az apport lehetőségét hordozta. Az is be lett mutatva, hogy a Hercegprímás u. 12 sz. alatt mennyi társaság (kft) várta, a „beapportálás” lehetőségét, vagyis feltételezhetően a 3,4 Md HUF összegért cserébe az ENEFI Nyrt tulajdonosok kaptak volna egy pár hasznavehetetlen társaságot, ami természetesen nem azonnal derült volna ki.

(Említettem, már egy párszor, volt részem olyan társaság tulajdonosának lennie, amelynek a 2,3 Md HUF készpénzes tőkeemeléséből származó készpénzt sikerült, igen rövid úton „szétapportálni”.

Amikor meghirdettem a kisbefektetői kezdeményezést ezeket a dolgokat vázoltam fel, amit el kellene érni:

-a CRH Invest Kft térnyerésének megakadályozása, mert nagy valószínűséggel a beérkező készpénz
felett akar rendelkezni, a Társaságnak ezzel a tulajdonosoknak értékvesztést idézhet elő (saját részvény vásárlásának megtiltása),
-saját részvény vásárlás a egy részvényre jutó könyv szerinti érték (BVPS) alatt negyedéves átlagárral számolva,
-a kapcsolt vállalkozásoknál lévő önálló cégjegyzési jogot azonnali hatállyal megszüntetni,
-az adott év egyedi beszámolóban szereplő eredmény 80%-a osztalék formában való kifizetése.

Én egyetlen szóval sem mondtam, hogy a kapcsolt vállalkozáson keresztül történő saját részvény vásárlást nem lehetett volna jobban kivitelezni, de a nagyok döntésébe beleszólni igen lehetetlen vállalkozás. Az elég beszédes dolog, hogy pont a kisbefektetőket támogató OTP Alapkezelő az OTC piacon „szállt” ki a Társaságból, de az Allianz Alapkezelő is egyből élt a lehetőséggel.

Számoljunk azzal a lehetőséggel, hogy a CRH Invest Kft „szétapportálja” a társaság készpénzét (hitelfelvételről nem is beszélve) és megmarad 21,2 M db részvény. A lengyel és román eszközöket, ha leírjuk a saját tőkéből, kapunk cca. 8 M EUR-t. Vagyis a ezzel a lehetőséggel számolva a BVPS cca. 0,37 EUR mutatna (cca. 116 HUF).

Jelenleg a bejelentett saját részvény vásárlások mellett a szavazó részvény darab szám cca. 7,7 M db. Feltételezve a fent leírt saját tőkét használjuk a BVPS cca. 1,038 EUR (cca. 320Ft).
Feltételezünk egy 8M EUR saját tőkét, de sokaknak megkérdőjelezhető, hogy valós lehet-e ez a szám.
-Marosvásárhely: jelenleg újratárgyalás alatt van egy 124 M RON (cca. 27 M EUR) összegű kártérítés, de a valós beruházás meghaladta a 10 M EUR összeget,
-Gyergyószentmiklós: valós beruházás cca. 14 m EUR, a fűtési szezonban a Társaság a szolgáltatást nem tudta felmondani a közgyűlési felhatalmazás (7/2015 09.04) ellenére sem.
Mint láthatjuk azért valós esélye van annak, hogy Romániából jelentősebb összeget tudjon a Társaság „visszahozni” ill nem elhanyagolható a magyarországi eszközök értéke sem.

A jelenlegi árfolyammal és említett 7,7M szavazó részvénnyel számolva a Társaság kapitalizációja cca. 1,3 Md HUF van (4,1 M EUR). Ennél az összegnél azért ebben a Társaságban jóval nagyobb érték található, annak ellenére, hogy a lengyel eszköz értékesítésre került.

Én továbbra is a saját részvény vásárlást támogatom az egy részvényre jutó könyv szerinti érték (BVPS) alatt negyedéves átlagárral számolva, bármilyen eszköz értékesítés történjen, ezzel teremtve értéket a Társaságnak és tulajdonosainak.
Azt viszont nem értem, hogy mi a probléma az általam elképzelt dolgokban és fent leírtakban.......
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 04. 09:18
Na majd meglátjuk Kit vagy Kiket fog az idő igazolni....írhatok Én ide bármit...
A lényeg az, hogy ezt a fórumot jóval többen olvassák, mint használják....
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 04. 09:03
Esetleg, ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, a saját részvény vásárlás ezen formájával Én sem értek egyet...De ki tudta volna befolyásolni ezeket az eseményeket, ha a nagyok eldöntenek valamit?
Esetleg jobb lenne, ha cca. 21 M db szavazó részvény lenne, a beérkező összeget meg apportosították volna?????
Na akkor lenne az árfolyam cca. 50 Huf körül...
A fogalmazásodhoz meg gratulálok.......
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 04. 08:30
Ezeket a hozzászólásokat elmentem, és majd valamikor (nem 5-10 év múlva) bemásolom a ide a fórumba....
Az egyetlen egy baj, hogy Én akkor is itt leszek, de Ti már sehol...
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 21:33
Úgy látom nem érted amit írok......
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 21:19
...mint mondtam, lassan kezdődik a második félidő....és remélhetőleg ez már a kisbefektetőkről fog szólni....
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 21:15
Még egyszer mondom "Ex": tetszik vagy nem tetszik, nélküle nem fog menni....ez van...
Sajnos abból kell kiindulni, hogy már az is siker a kisbefektetőknek, hogy cca. 7,5 M db szavazó részvény van...
Innen kezdődik a második félidő......
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 21:10
Mondtam volna ilyet?????? szerintem valamit félre értettél....
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 21:08
Tudod mi a nyomasztó: a távozó nagy tulajdonosok...még egyszer mondom: csak bele kell gondolni....
És még egy kis adalék: tetszik, vagy nem tetszik a Soós Csaba nélkül ez nem fog menni...
Mi (Én) segítettünk Neki, most majd Ő jön, hogy visszaállítsa a "renoméját"
Én azt mondom van tartalék még ebben a társaságban, és ez a részvényárfolyamon is meg kell, hogy látszódjon...
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 20:54
Hitetlen lettem? És akkor jobb lenne, ha azt a 3,5 Md Huf most ott lenne a Társaság "kasszájában" és a szemünk láttára apportálnák szét.....
Én felvállaltam egy dolgot...gondolj már bele egy kicsit kik is álltak (állnak) a másik oldalon...És a felhasználó nevem mellől ki kellett, hogy jöjjek (nevemmel, címemmel...)...mert egyszerűen nem volt más megoldás....
Neked nagyon jó, mert vádaskodhatsz...egy felhasználó név mellől könnyű....
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 20:45
Tisztelt "viborg"!

Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy OTP Alapkezelő és a Soós Csaba velem fogja megbeszélni, hogy mikor és mennyiért fog pl. kiszállni....de a jövőben jobban bele lehet szólni a dolgokba...
Én biztosan a saját részvény vásárlást fogom támogatni...
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 20:35
Tisztelj meg és gyere el a közgyűlésre, megmutatom majd a szavazólapomat!!!!!
Ott ugye nem lehet sumákolni, ha már a fogalmazásom nem egyértelmű.....
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 20:28
Bizony Én is ugyanúgy készültem a közgyűlésekre és a "nagy vad" leszúrására mint E-star kötvényes....És ha nincs ez a nagy "kavarás" nem kevés meghatalmazással tudtam volna megjelenni....
Azokkal a kisbefektetőkkel szemben akik megtiszteltek Bizalmukkal, hogy képviselhessem a részvényesi jogaikat, hogyan tudnék elszámolni...
Bocs, de Nekem már nincs részvényem, mert eladtam...legyél szíves át gondolni miket írsz....
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 20:20
Muvezeto nem szállt ki 250 Huf-on, úgy látom az értékrendünk nem egy szinten van.....
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 20:19
Én sem értettem egyet a jelenlegi srv-vel, de akkor is legalább srv volt....
Maradt cca. 7,5 M szavazó értékpapír, aminek a közkézhányada 90% feletti...Vagyis a kisbefektetők majd most tudják érvényesíteni az akaratukat, persze ha összecsoportosulnak...
Most tényleg a sorsuk a kezükben van...
Az saját részvényeket előbb - utóbb be kell vonni, kérdés akkor ki lesz az erő a társaságban????

-még egy fontos gondolat! Romániában a társaság cca. 30 M Eur fektetett be....azért ebből az összegből csak vissza kellene "látni" 8-12 M Eur-t...
a magyarországi projektek sem 300 M Huf-ot érhet, mint lehetett itt olvasni....

a Társaság saját tőkéje a lengyel és romániai eszközök leírása után cca. 9 M Eur...
Jelenlegi szavazó részvények 7,5-8 M db...
Egy részvényre jutó könyv szerinti érték:(BVPS)????????
ENEFI - THE BEST 2016. 03. 03. 19:53
Először is, művezetőben szerintem megbízhattok. A betoltendo helyek valamelyikére jelölhetnetek öt.

exmnbs1

Ilyen hozzászólás is volt, nem is olyan régen....
Azóta korrupt, bábjancsi, szélhámos stb...lettem...
Én két lényeges dolgot fogalmaztam meg!

-A CRH Invest Kft térnyerését megakadályozni, mivel nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy a befolyt összeget "szétapportálnák"...
Megoldódott....de esetleg belegondolt-e Valaki, hogyan???? Felvállaltam egy dolgot, hogy ne az legyen, amit tapasztaltam már a közel 20 év alatt egy párszor, és mint fent látható meg is lett az eredménye...

-beérkező pénzeszközökből saját részvény vásárlás...na ezzel volt egy kis probléma, Én sem így gondoltam, de a lényeg, hogy saját részvény vásárlás történt....
A jövőben is folytatni a srv-t, a befolyó pénzeszközökből....

friss hírek További hírek