liet

Regisztráció: 2009-08-17 12:43

Hozzászólások száma: 95

Utolsó hozzászólás: 2012-02-18 10:58


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Havonta száz orvos távozik az országból 2012. 02. 18. 10:58
Hírcsárdás fiúk ismét kietettek magukért

"Az orvosi kamara egyelőre nem foglalt állást az ügyben, mert jelenleg minden tagja Londonban van." :D
Havonta száz orvos távozik az országból 2012. 02. 17. 14:36
Nem jó, át lehet és kell is alakítani, de ahhoz forrást is kellene biztosítani, enélkül csak további leépítést jelent a reform. Ameddig pedig a reform szó egyet jelent a kórházbezárással addig csak tovább fog romlani és hidd el, vissza fogjuk még sírni ezt a mostani egészségügyet is.
Havonta száz orvos távozik az országból 2012. 02. 17. 14:22
"Abból,amit leírtál csak egy dolog látszik tisztán:pénz kell!
Átszervezés,hálapénz,képzési átalakítás csak majd utána....

Pont ezért tart itt a dolog,ahol most!
Nincs annyi pénz,ami mindenre elég. "

Pont erről beszéltünk, hogy lenne elég pénz, de az állam fontosabbnak látja a pénzt Fociakadémiára, stadionokra, köztévére, médiatanácsra, TEKre költeni mint egészségügyre. A visegrádi országokkal összehasonlítva a GDP 1%-val költünk kevesebbet egészségügyre mint ők, ez a pénz bizony hiányzik onnan. Igen, pénz kellene és igen, lenne is rá ha az államnak fontosabb lenne az egészségügy mint a fentebb említett dolgok. Az elmúlt 20 évben csak leépítették a kórházak számát is, a megmaradt ágyszámokat is, az orvosok-ápolók számát is. NAGYON KEVÉS orvos és ápoló működtet jelenleg egy olyan egészségügyet amely sokkal több dolgozóra lett tervezve, ennek a következménye az, hogy túldolgoztatják az egészségügyi dolgozókat.(Ennek a folyománya hogy az ÁNTSZ nem ellenőrizheti hogy az intézmények megfelelnek-e a személyi feltételeknek). Elegünk van belőle hogy reform-ésszerűsítés-racionalizálás címén a mindenkori kormányok csak vonják ki a pénzt az egészségügyből. A jelen helyzet nem csak a jelen kormány sara, de hogy nem csak hogy nem tesz semmit de még belénk is rúg párat az már az ő történelmi bűne.
Havonta száz orvos távozik az országból 2012. 02. 17. 13:05
Ebből befolyna évi pár millió, de ehhez soha nem teszik hozzá ettől még ugyanúgy nem lenne orvos Magyarországon.
Havonta száz orvos távozik az országból 2012. 02. 16. 18:17
A történet vége az hogy a novemberi végzés óta tökéletesítik a német nyelvtudásukat, már van 2 állásajánlatuk németbe de még várnak kicsit, hátha kapnak Dániába vagy Németországba ajánlatot még az eddigi ajánlatoknál is magasabb bérért.

Másik kérdésre: Nem kellene 3000 orvost képezni évente, pont elég ami most van, nettó 200 kezdővel az évfolyamról NAGYON kevés ember gondolkodna külföldi munkán. Egyszerűen arról van szó, hogy mocskosul elegünk van belőle hogy hülyének néz minket az állam. Bérrendezésben 30 milliárd sok mindenre elég lenne, megmondják hogy ere nincs pénz, miközben mennek a súlyos tízmilliárdok a médiatanácsra, a köztévére, a TEK-re, a Loki stadionra, a Puskás stadionra, felső 10% adócsökkentésére, MOL pakkra, felcsúti fociakadémiára. Ezek után könnyes szemmel közlik velünk hogy értsük meg hogy nehéz helyzetben van az ország...

Mellesleg érdekesnek tartom hogy csendesen kívül senki más(pl szivacs) nem reagált a korábbi kommentemre, pedig ez a nagy hús-vér magyar valóság...
Havonta száz orvos távozik az országból 2012. 02. 16. 16:52
#92
Sziasztok
Fél év múlva végzek az orvosi egyetemen, elmesélném a szobatársam történetét. Barátnőjével mindketten tavaly végeztek szintén az orvosin. Kisvárosból származnak, családjuk szegény, az egyetem mellett dolgoztak hogy tudjanak itt tanulni. Amikor gondolkoztak rajta hogy Magyarországon maradjanak dolgozni elkezdtek számolgatni: Ketten együtt keresnének fejenként 90 nettóval számolva összesen 180e Ft-t. Egy pesti albérletre számoltak 65-t, rezsire 35-t, két BKV bérletre 2*10=20-t. Egy hónapra maradna kettejüknek 180-65-35-20=60e ft, vagyis fejenként 30 ezer forintuk maradna minden más kiadásra(ruha, ennivaló, stb. ). Ezután úgy döntöttek hogy inkább külföldön próbálnának szerencsét. Hazafiatlan dolog volt?
CSEPEL 2011. 07. 29. 10:13
Gondolom kellhet neki a pénz valamire vagy csak az amcsi ügy végét akarja kivárni biztonságban.
CSEPEL 2011. 07. 04. 17:07
Ezekkel a felkötésekkel azért vigyáznék, nemrég kapott valaki egy ilyenért egy csinosabb bírságot. De azért tényleg köszönjük!
CSEPEL 2011. 07. 04. 15:55
Nem tudom ki volt az a szerencsés flótás aki 420-n vett de gratula neki.
Fizessék később képzésüket az orvosok, képezzünk több orvost 2011. 07. 03. 21:32
Jövőre ezelőtt a dilemma előtt leszek, de itt van a családom, a barátaim és azért megdobban az ember szíve amikor hazamegy a szülői házhoz, ez hiányozna külföldön, még ha itthon nem is lehet boldogulni.
Fizessék később képzésüket az orvosok, képezzünk több orvost 2011. 07. 03. 13:49
Igen, valószínűleg forrófejűség amiatt elégedetlenkedni hogy a kezdő orvos kevesebbet keres mint ugyanabban a kórházban a takarító, vagy mint Pesten az utcaseprő, ez így éppen "elviselhető". Más f*sz*val könnyű verni a csalánt.
Fizessék később képzésüket az orvosok, képezzünk több orvost 2011. 06. 20. 17:14
Kedves szivacs

Régóta nem várom, nem hiszem hogy kiharcolható itthon az egészségügyi béremelés, annak ellenére hogy 10 milliárdokat költünk debreceni stadionra, TEK-re, Szajol-Püspökladány vasútvonali mutyira. Elmondom mi lesz: a kormány január elsején büszkén ki fog állni hogy a zembereket nem zsarolhatták meg e gaz haszonleső rezidensek. Ezután mivel a kutya sem fog itthon az egyre romló állapotú egészségügybe dolgozni menni, egyre növekedni fog a szakemberhiány mind orvosok, mind ápolók tekintetében. Be fognak zárni kórházi osztályok, valószínűleg egész kórházak is, a háziorvosi praxisok tekintélyes része pár éven belül üresen fog állni. Ennek hatására a még itthon dolgozók még nagyobb nyomás alatt lesznek(több beteget kell majd ellátni egységnyi időben, de munkaórát, ügyeletet is többet kell majd vállalni). Emiatt még többen hagyják el itthon a foglalkozásukat(akár külföldre távozással akár itthoni átképzéssel vagy gyógyszercéghez szerződéssel) és megérkeztünk egy önerősítő körhöz, ahol már sokkal nehezebb lesz érdemi eredményt elérni mint jelenleg lenne.

Nekünk Mohács kell
Fizessék később képzésüket az orvosok, képezzünk több orvost 2011. 06. 18. 09:48
Klasszikus A legényanyából, én ezzel befejeztem itt, egyszerűen nincs értelme.

Józsi is megérkezett a kőbányába. Sőt a két rátóti legényt is megtalálta, akik még mindig hányták a szekereikre a kavicsot… Vasvillával!Józsi nézte őket egy darabig, aztán elmosolyodott, majd hátranyúlt, és ledobott két lapátot:
- Evvel próbáljátok, Béláim! A két legény fölkapta a két lapátot, a kavics alá tolta, azt megemelte…
- Te marha! - ordítottak Józsira. - Hiszen így nehéz!
És hozzávágták Józsihoz a lapátokat, és ott hagyták a francba az egész kőbányát.Józsi szó nélkül fölvette az egyik lapátot, és elkezdtehányni a kavicsot. Dolgozott becsülettel, ömlött róla a víz.Talán félig lehetett megrakva a pótkocsi, mikor hatalmas roppanást érez a derekában, kínzó fájdalmat a hasában.Hétrét görnyed, lapátját kiejti, és iszonyú fájdalmábaneszméletét veszti…Mikor magához tér, cérnavékony hangot hall valahonnét:
- Édesanyám! Édesanyám! Keljék föl! - szólítgatja apiciny hangocska.- Édesanyám! Ne haljék meg, édesanyám!
Józsi lassan kinyitja szemét. Körülnéz. Sehol egy lélek.
- Itt vagyok édesanyám!
És valóban, ott áll a fűben egy picinyke legény, alig nagyobb, mint egy fűszál, de ott a pöttöm legény, csinosruhában, pörge kalapban, kiscsizmában, hátán csöpptarisznya…
- Hát te? - kérdi csodálkozva Józsi. - Ki fia vagy?- A magáé, édesanyám! - jelenti ki a legényke. -Meggyöttem!Józsi elérzékenyülve néz a fűszálak közé:
- Hát te lennél… ?- Én hát! Nem örül nekem, édesanyám? Józsi leteszi a fűbe a kezét, tenyérrel fölfelé…
- Gyere, kisfiam! A gyerek fölmászik a tenyerébe…
- Édesanyám! Jó itt maguknál?
Erre már nem tud mit válaszolni az ifjú anya.
- Csak nincs valami baj, édes?
- Baj? - kérdez vissza Józsi. - Nincs itt semmi baj…Hanem figyelj ide, kisfiam! Látom, jól el vagy eresztve, még tarisznyád is van. Hát azt mondanám: Fordulj meg, ésmenj! Menj gyorsan! Menj minél messzebb tőlem!
- Elkerget, édesanyám? - kérdi szomorúan a picinykelegény.
- Dehogy kergetlek! - válaszolja Józsi. - De hát előbb-utóbb úgyis megválik gyerek meg szülő. Annál jobb lesz az életed, minél elébb megteszed. Menj! Igyekezz! És hátra se nézz! És ha bárhol megkérdik: Ki az anyád, nehogy megmondd, hogy férfiember! Mesélj nekik asszonyanyáról,mondd, hogy a világ legszebb nője szült téged, mondd,hogy anyaméhben növekedtél, s mondd azt, hófehér emlőkből szíttad a tejet! A legényke csak állt, szomorú-szótlan…

- Indulj! - parancsolt rá Józsi. - És egyetlen szót se feledj!

De a legényke csak állt a tenyerén:- De hát miért? Miért? - kérdezte fájdalmasan.
- Hogyan tudnám elmondani neked? Menj!… Egyszertalán megérted…
A legényke szomorúan kászálódott le tenyeréből,elindult, majd visszafordult:- Isten áldja meg, édesanyám! És eltűnt a fűszálak közt…
Fizessék később képzésüket az orvosok, képezzünk több orvost 2011. 06. 18. 09:26
"Itt pihent a topik majd egy hétig, ... a kutyát sem érdekelnek az orvosok"

Ezt gondoltam hogy így lesz. Majd ha elkezdenek bezárni a kórházi osztályok az orvoshiány miatt akkor majd esetleg elkezd több embert érdekelni a dolog.

" a rezidensek pedig jóformán még nem is orvosok."

Ezt majd mondd meg annak a rezidensnek is aki a sürgősségin ellát mert sok helyen már ők dolgoznak önállóan(!).
KBC Equitas 2011. 06. 16. 23:53
Elnézést ha buta a kérdésem, ezekben a vonatkozásokban még nem vagyok jártas. Ha a Random egyszer csak csődöt jelentene akkor bukhatod az ott vezetett számlán lévő részvényeket/pénzt, vagy a részvények a KELER-nél vannak vezetve? Ezekre a számlákra van olyasmi állami garancia egy adott összegig mint a bankbetétekre?
Fizessék később képzésüket az orvosok, képezzünk több orvost 2011. 06. 11. 13:49
"két napja megjelent itt egy cikk, aminek ez volt a címe: Tíz év múlva nem lesz gyermekorvos Magyarországon. Én úgy találtam, hogy ez a cím tendenciózus, az orvosok érdekérvényesítését támogatja a jelenlegi - tisztességtelen - rezidens-cécóban. "

Ezt nem vagytok képesek felfogni hogy ez nem valami jövőre vonatkozó durva spekuláció hanem a szomorú valóság. A háziorvosok átlagéletkora ma Magyarországon 58 év, ergo a jelenlegi gárda átlagéletkora 4 év múlva eléri a nyugdíjkorhatárt. Honnan fogtok hirtelen annyi orvost leakasztani hogy pótoljátok a kiesőket? Ha nem lesznek rendezve az eü. állapotai(és ennek csak egy része a bérezés) akkor max a vasfüggöny visszaépítésével és a külföldre távozott dokik titkosszolgálat általi hazarablásával oldható meg. Ez nem vicc. Ha nem változnak a viszonyok az elvándorlás miatt sok intézményben/osztályon/körzetben NEM LESZ ORVOS aki ellássa a betegeket. Lehet cseszegetni a rezidenseket mert ezt ki merték mondani, de ha nem állnak fel ez akkor is megtörténik, nem lesz ellátóképes az egészségügy. Ma Magyarországon nem divat, nem népszerű dolog kimondani az igazat, ha az lenne ez a senkiházi kormány és a két előde sem lehetett volna hatalomban.
RFV 2009 2011. 06. 10. 12:54
Nagyon leesett a fórum színvonala. Bye-bye portfolio
RFV 2009 2011. 06. 01. 21:15
Nagyon szép írás, ritkán lehet ilyen személyes tapasztalatokat itt olvasni.
RFV 2009 2011. 06. 01. 16:45
Esik 10-20%-t a részvény és ti azonnal sírva rohannátok anyuci köténye alá. 2+2 a tőzsdén nem mindig 4, hanem néha 5-1, a cégnek remek kilátásai vannak, nem a konyhapénzt raktam a cégbe, én nyugodtan alszom. Szerintem most jött el az a rész amikor el kell menni a patikába venni egy kis altatót és várni. Ti tényleg nem látjátok hogy mennyire eluralkodott rajtatok a hisztéria?
RFV 2009 2011. 05. 25. 18:32
Ha felütsz egy Kostolany könyvet ő is sokszor használja ezt a példát, csak ő a cölöp helyett a kutya gazdáját használja a funda metaforájaként. A gazda sétáltatja a kutyáját, aki el-el fut különböző irányokba, de végül végül mindig visszatér hozzá.

friss hírek További hírek