izomman20

Regisztráció: 2018-12-07 12:21:56

Hozzászólások száma: 7 580

Utolsó hozzászólás: 2019-10-14 12:20


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 12:20
  Egy kérdés és kérem hozzáértő írja le a választ:   Karácsony megteheti e jogilag, hogy egész Budapest területén betiltja az AIRBNB-t? Vagy kerületi szinten a kerületi polgármestereknek is jóvá kell ezt hagyni? Vagy a kormány dönthet csak így?  
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 14:44
Hol érdemes felvenni a szabad felhasználású jelzálog hitelt 5 éves fixálásra 20 évese futamidőre? Sajnos megdrágult 4,5-5 % os kamattal adják.. Én is gondolkodom, hogy szabad felhasználásból betoljam a lovét MAP+ ba...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 12:28
Hagyjuk már a Németország tejjel mézzel folyó kánaán sztorit.. Lassan recesszióba fordulnak.. Marhára nem mennek ott rendbe a dolgok.. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 11:45
Jav: Vissza kapok 1744500 Ft és a nyereség tisztán éves szinten 244500 FT . 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 11:44
Feleségemre és rám befizetek 2x750 e ft ot év végéig. Erre kapok MKB tájékoztatás szerint számlavezetési díjak levonása után 2x 872 250 Ft ot https://www.mkbep.hu/dl/media/tag/mkbep_e-belepesi-utmutato.pdf amit felhasználhatunk havi törlesztői díj fizetésre  egészében: Ez havi 22.350 Ft/hó két főre már 44700 Ft os hitelt törleszthetünk belőle évi 536400 Ft elment az 1744500 Ft ból. (Bármeddig fel lehet használni? ) Valamint a feleségem most kezdi meg a GYED ellátását ami 1,5 évig szól. Tehát simán a GYED végzés alapján havi 80 e ft jövedelem kiegészítést kérhetünk rá. Ez újabb 960 e FT Valamint GYES is kap a párom aminek a  szintén ugyanezen összegét (28500 Ft ot  kaphatunk párhuzamosan rá ez  342000 Ft tehát már el is költöttem jövő évben az egészet.Valamint pelenka (simán elmegy 2-3 száz ezer évente csak erre ) ruházkodásra is számla ellenében felhasználható az egyenleg.Nekem megéri , hogy befizetek 1,5 MFT ot és vissza kapok 244500 Ft ot  ez havi szinten 20375 Ft  a jelenlegi  éves adó terhemre.. Én nem feketézek a lakásokkal , de ha tudok adót optimalizálni megteszem .. És még egyszer köszi a tippet!    Szóljatok ha rossz a számítás.. Bár igaz 180 nap után használható az egyenleg , de a szuper állampapírba is csak 2 % ot kamatozna max ez idő alatt a pénzem.. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 03. 09:22
Köszi az infókat hasznosak.. Azért 300 e ft  ért már én is lenyúlok és élni fogok vele :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 02. 15:20
Ráadásul a párom GYED en van a fél éves fiúnkkal úgy látom a régi munkabére és a GYED különbözetére is ( ha kevés volna a hitel  törlesztés cél ) fel lehet használni az összeget.. még  1,5 évig kap GYED et és talán 180 nap a türelmi idő mikor lehet kérni a kiegészítést ?
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 02. 15:18
Ja és én befizetem az adóm és májusba vissza igényli az Önsegélyező Pénztár és jóvá íródik a befizetett adó a számlán? Hogy működik ez?  Vagy be se kell fizetnem az adót és oda utalom az Önsegélyező számlára? Mi lehet az éves díja a számlának? 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 02. 15:17
Köszi a tippet! Ez az önsegélyező pénztár  országos betétbiztosítási alap garantálja? férj feleség  vagyunk adós és adóstárs maximum mennyi pénzt kell idén bele tolnunk és mi az a max adó amit vissza igényelhetünk ebből?  A teljes befizetett tőkét is 180 nap múlva hitelt törlesztőre fordíthatjuk? 
500 e ft adó van lakásokból kb idénre nekem és feleségemnek de van sok sok hitel törlesztő 2x 50 e ft havonta.. Kicsit optimalizálnék.. De csak annyit fizetnék ebbe a kasszába ami még megéri... Köszi az infót előre is!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 13:50
Az összehozott vagyonom tőkém kemény munkám (évek)  és befektetés gyümölcse . Természetesen a vagyonnak van hozadéka . 
Azon senki se botránkozik meg , ha valakinek van nyugdíj ( csak abból akar később megélni ) vagy bármilyen megtakarítása és állampapírja részvény megtakarítása  annak is van hozama amit az adófizetők  fizetnek vagy a cégeknél a dolgozók éh bérért (vagy kicsivel többért aminek már örül ) dolgoznak és a profitból tudnak neked tulajdonosnak fizetni osztalékot . A cég is elveszi a melós munkájának gyümölcsét  ( a profit nagy részét  ) különben nem üzemeltetné a bulit . Akármennyire is fújoltok a lakás kiadás is egy gazdasági tevékenység és itt is van verseny, ha lepukkant lakást akarsz kiadni megnézheted milyen delikvensek jönnek hozzád és mennyiért adod ki!      
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 13:27
Anyámnak nincs fölös pénze amije van elmegy kajára, nincs miből felújítani. Állampapír vételedből  finanszírozza az állam az autópálya építést és hasznos ..Jobb esetben  rosszabb esetben ahogy lenni szokott a „kamatos kamat miatt”  csak az államadósság újrafinanszírozása történik belőle ergó a kamat teherre bocsájt ki az állam állampapírt amit megveszel. Neked munkád 0  az állampapírral és hozza a pénzt míg a lakás kiadás ha nem is sok , de munkával jár. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 12:31
Ez szerintem egy nagyon szűk befektetői réteg aki üresen parkoltatja a lakását és lemond évi 7-8 % os haszonról.. Inkább aki ennyire fél az albérlet kiadástól ne fektessen be.. Ez egy másik kérdés , hogy a törvényi szabályozás nem megfelelően védi a tulajdonosokat és  sokan inkább ki sem adják a lakást.. Én is csak közjegyzővel merem kiadni..Mert akkor vagyok valamennyire védve  valaki viszont eddig se jár utána a dolgoknak és parkoltatja inkább a lakást üresen.. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 12:29
Nem kell annyi  ács asztalos hegesztő és megannyi munkásra igény egy recesszióban egy kamatemeléses környezetben nem lesz verseny a "hasznos" munkáért sem csak a nagyon jó szakemberek lesznek munkában és nem  évről évre emelkedő bérek mellett ..Vigyázz mit kívánsz ez után a hozzá szólás után befejeztem lépek. 
Általában a befektetőnek van pénze és az újítja fel a lakásokat nagyon sok család tojik a felújításra (Lásd anyám lakását ) tehát ez sem teljesen igaz amit írsz persze lehet mindenre példát találni  , de a befektető "aki profi" csak lepukkant lakást vesz értéket generál és magasabb áron kiad , mert  a megtérülés  minél nagyobb nagysága a cél és így lehet csak kaszálni!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 12:11
Egy bizonyos lakásszám fölött pedig a lakások menedzselése is érték =  munka . Szerződés kötések lakó kiválasztás karbantartási problémák  számlázási ügyintézés vízóra millió dolog . Sokan azt hiszik, hogy 0 munka  van vele tény ha kevés lakás kevés a gond , de még mindig van vele valamennyi. A magas kamatozású betéttel vagy állampapírral viszont 0 ismétlem 0 a munka gond  úgy kapsz értéket a pénzedre , hogy nulla munkát teszel bele és nulla értéket generálsz.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 12:09
Minden panelom lepukkantan szutykosan vettem. Értéket generáltam (pénzt és munkát tettem bele felújítottam) és így jobb haszonkulccsal tudtam\tudom kiadni. A befektető álltalában ( aki ért hozzá) lepukkant lakást vesz és felújít = értéket generál  mert tudja azon is nyer. (sőt valaki nagyobb átalakítást is csinál mondjuk 1 nagy lakásból többet AirBNB stb )  Ha nem így teszel nem sokat keresel a lakáson. Nem sok közötök van az ingatlan piachoz nincs is egy darab se nektek szerintem csak az észt toljátok vagy kiszálltatok és várjátok , hogy később olcsón bevásároljatok. Ez a vonat szerintem elment   ( volt realitása de csak eddig ) , mert kamatemelés jön és pénzpumpa  kint .
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 12:00
Ez csak a fejedben van, hogy nagy a kihasználatlan hely.. az olcsó pénz megteszi hatását sokan vállalkoznak.. Tény a munkaerő egy korlát jelenleg , de az emberekért folytatott verseny felveri a munkaerő költségét így örülhet a paraszt.. Akkor lesz szarba a paraszt ha nem lesz a munka erejéért verseny.  Mondjuk egy magas kamatkörnyezetben ahol lehúzza sok vállalat a rollót vagy meg sem alakul!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 11:57
Stagnálásra számítottam én is a hazai ingatlanpiacon jövőre, de az Amcsiban idénre tervezett 3 kamatcsökkentés és az EKB pénzpumpa erős támaszt ( meg a család támogatási rendszer ) ad az ingatlanpiacnak sőt további áremelkedés várható az olcsó pénz miatt. Az olcsó pénz a mestereknek is fog plusz munkát generálni, majd mennek felújítani vidékre. Mindenki még a nem befektető is  ( ha van egy lakása vagy szerez idővel még hitelre is) jól tud kijönni belőle. Az ingatlan árak emelkedése  a „nyugati világ „ felé történő felzárkózást jelentik ahogy a bérek is zárkóznak fel roham tempóban. Nem csak a bérek leszenek 5-10 éven belül az  Osztrák 80 % án ( már most is brutális pénzeket lehet Pesten is keresni aki ügyes)  hanem az ingatlan árak is ez vele járója. Hogy tud kijönni jól ebből az egészből egy átlag proli? Úgy, hogy azt a nagy értékű ingatlanát értékké teheti  vagy ami jobb kiadja leköltözik vidékre és 150-200 e ből bőven megél  még dolgoznia sem kell ha ügyes csinálhat távmunkát egyebet vidéken vagy mehet ki Ázsiába és rázhatja a rongyot a Thai csajoknak. Micsoda élet micsoda karrier. Ja hogy ehhez kicsit gondolkodni is kell és nézni a lehetőségeket  változtatni? A lehetőségek adottak most vidéken is indul be az árnövekedés tollasodik a jónép. Az echte német meg ahol 50 % os a bérlakás arány szívja a fogát , hogy  nincs tulajdona csak a drága bérleti díj.. Szerencsére a nyugdíj jó így még elvan egy darabig  vagy ha van esze nem nyomorog Münchenbe hanem elkezd a nyugdíjából világot járni vagy Kelet – Európába költözik.. De a sok migrancs miatt egyre csökkeni fog szegények nyugdíja hallottam tervbe van véve kinti ismerőstől.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 11:43
Túltermelés? Tudod hogy növekszik Ázsia  és  Afrika? És némelyik Dél  és közép Amerikai ország?  ( alacsony bázisról ) Lesz kereslet a portékára mindenki a világban autót elektronikai cikket és egyéb nyugat európai nyalánkságot ( életszínvonalat akar) Miről beszéltek  mikor több milliárdos réteg akar és lassan egyre több is fog  emeltebb életszínvonalon élni? Ez nem megy egyik napról a másikra de ez egy óriási vásárló bázis Kínában már épül ki a középosztály  és elég sok dollár milliomosuk van már most is.. De Indiát se kell félteni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 11:39
Majd nézze meg megát egy recessziós környezetben ( ami itthon biztos hogy nem lesz szerencsére..)  amikor nem lesz munkája és elmarad a bérfejlesztése.. Sokra megy ha esik a lakás ár ha fizetése nem lesz amiből bevásárolhatna. Olcsó pénz ösztönzi a szereplőket, hogy csináljon valamit a pénzével és termelő gazdaságba tegye ne pedig a bankszámlán magas kamatra tartsa a pénzét 0 %  gazdasági teljesítménnyel hozzájárulva. Az ingatlan kiadás vétel felújítás  igen is gazdasági tevékenység még akkor is ha sokan itt nem akarják elismerni! (Lakhatási szolgáltatás ) Nekem is egyszerűbb volna  csak kamatoztatni a pénzt ennyi dolgom se lenne… Egyébként tovább emelkednek szépen az ingatlan árakhoz a bérleti díjak … újra 7-8 % os hozamokat is el lehet érni külső kerületekben Pesten számításaim szerint ami  veri a szuper 5 % os állampapírt és az árnövekedésről ne is beszéljünk ami továbbra sem fog az olcsó pénz miatt megállni!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 24. 11:34
Alacsony  kamat és a pénzpumpa mindenkinek jó.. Jó a gazdaságnak , mert pörög munkahelyeket teremt és magasabb béreket generál a munkaerő hiány. Jó az ingatlanosoknak a nagytőkéseknek is , mert gazdagodnak. Nyer - nyer. A magas kamat megöli a gazdaságot és kialakul a recesszió munkanélküliséget generál és elmaradnak a bérfejlesztések. Aki ilyen környezetben sem találja meg a számítását nagyon tudom sajnálni! 
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek