gentlemanus

Regisztráció: 2005-11-09 07:45

Hozzászólások száma: 2 865

Utolsó hozzászólás: 2008-12-20 20:15


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

ZENEBOX - Portfoliósok kedvenc zenéi 2008. 12. 20. 20:15
Áldott Ünnepeket kívánok minden régi ismerősnek és családjaitoknak!

link
ZENEBOX - Portfoliósok kedvenc zenéi 2007. 12. 21. 21:38
Ezzel a számmal, a maga sutaságával, de mégis kimondhatatlan bájával együtt, kívánok Minden Régi Kedves Topiktársamnak sok szerettel Áldott Karácsonyi Ünnepeket!

link
T. Portfolio! 2007. 11. 22. 15:20
T. Portfolio!

Tekintve, hogy fórumotok színvonala, moderálási szokásaitok, szabályaitok számomra elfogadhatatlanok, így a mai nappal én moderálás nélkül is elhagyom a Portfoliót. Teszem ezt kitiltott barátaim iránti szolidaritásból is, akik e fórumnak nagy hasznára voltak.

További sok sikert kívánok számotokra, a fórumtársak részére pedig sok nyerőt.
OTP részvényesek ide! 2007. 11. 22. 14:58
Kedves Bajtársak!

Az alábbi üzenet közlésére kért fel Bubu:

========

Kedves bubu1!

A fórumba nem illő hozzászólásaid miatt a Moderátor tiltólistára tett!

2007-11-22 14:31: Tisztelt Felhasználó!

Alábbi hozzászólásod a Fórum felhasználói szabályaiba ütközõ volt. A moderálási elveinknek megfelelõen kitiltottunk.

Portfolio.hu

Fórum: T. Portfolio!
2007-11-22 14:17:55 - Re: Tisztelt Portfolió !
Én meg biztos vagyok benne!!!!!

nefürgyéle szinvonalú az egész fórum, de még a híreket is előbb belinkelik páran mint ahogy itt megjelentetitek.

Első lépcsőbe átmegyünk szerintem a tőzsdecápákra !!!!!

Itt meg maszatoljanak a többiek és hadd folytatódjon a szellemi f@szverés!!!!!!

bubu1

=========

Üzenet vége.
Egészségügyi reform 2007. 11. 22. 13:20
Kedves Tőzsdenyúl!

Ugyan, ugyan.... Vicc, amit mondasz.
Javaslom, nézz már jobban utána egy kicsit a dolgoknak. A cégeknek, tulajok, stb. Heves megye után, menj tovább Hajdúba, Kiskunhalasra, Szombathely, Körmentd, Somogy, stb., stb. soroljam?

Próbáljál csak mellettük tolongani. ...

Egészségügyi reform 2007. 11. 22. 12:45
Reformálás, kommentár nélkül:

==============

A Heti Válasz birtokában levő tervezet szerint a Heves Megyei Kórház 20 évre szóló működtetési jogát úgy hirdetik meg, hogy annak egyetlen pályázó cégcsoport felelhet meg. Ha így marad, a megye összes fekvőbeteg-intézményét a Hospinvest működtetheti majd.

"2005. január 1-je óta folyamatosan rendelkezik legalább egy, fekvőbeteg-ellátással is foglalkozó egészségügyi intézmény minimum egyéves gazdasági társaság formájában történő szerződéses üzemeltetésére vonatkozó referenciával" - ennek a feltételnek kell megfelelnie a pályázat nyertesének a tervezet szerint. Mivel Magyarországon a kórházprivatizácó újabb kori története 2004 júliusában kezdődött, ez már önmagában is szűkítené a pályázók körét. Ám hogy a dolog még egyértelműbb legyen, a pályázóknak nyilatkozniuk kell, hogy a "2006. évi OEP-től (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) származó bevételük eléri, avagy meghaladja a Heves Megyei Önkormányzat Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézetének 2006. évi OEP-bevételének 25 százalékát", vagyis 1,6 milliárd forintot. Ekkora OEP-bevétellel és ilyen régi kórház-üzemeltetési gyakorlattal csak a Hospinvest nevű cég rendelkezik, vagy esetleg még a belőle kivált, de tulajdonosaival továbbra is üzleti kapcsolatban álló Medisys Kft.

Ha tehát a pályázatot kiírják, szinte biztosra vehető, hogy ki lesz a győztes, így a megye összes fekvőbeteg-intézményét a Hospinvest üzemelteti majd. (Nem teljes privatizáció történik; a nyertes nem vásárolja meg a kórház épületeit és berendezéseit, csak működtetői és vagyonkezelői jogot vesz húsz évre.) A Hospinvest 2006 augusztusában vetette meg a lábát Heves megyében, ahol elsőként a hatvani kórházat szerezte meg. A szocialista többségű önkormányzat pályázat nélkül adta át a működtetési jogokat, ezért a közbeszerzési döntőbizottság megbüntette a helyhatóságot, ám a pereskedés még nem zárult le.

Idén aztán beindult a privatizációs úthenger - a Hospinvest a hatvani ágyak egy részének átcsoportosításával bérbe vette a bezárásra ítélt parádfürdői állami szanatóriumot, a gyöngyösi kórház üzemeltetési jogát pedig húsz évre kapta meg. A Heves Megyei Közgyűlésben, ahol egy volt fideszes képviselő színváltása biztosítja a szocialista többséget, korábban a helyi ellenzéknek sikerült elhalasztania az egri privatizációs pályázat kiírását. Ám a bíróság szerint nem lehet népszavazást tartani a kórház jövőjéről, így a szocialista többség ismét elővette a privatizáció ügyét. Ezzel a lehetősége is megszűnne, hogy a helyiek Hospinvest-mentes övezetben gyógyulhassanak.

Márpedig a Hospinvest meglehetősen kreatívan kezelte az eddigi szerződéseket. Kiskunhalason kénytelenek voltak a vállalt fejlesztések elhalasztását kérni a testülettől; a dolgozók tovább foglalkoztatását ígérték - ennek ellenére 20-30 százalékukat elbocsátották. Noha törvény írja elő, hogy a kiskunhalasi kórházban 20 szemészeti ágyat kell működtetniük, a betegeket egynapos sebészet keretében vagy ambulánsan látják el. Hatvanban pedig decembertől csak "háromnapos sebészeti ellátást" biztosítanak, vagyis a 72 óránál hosszabb ápolási igényű betegeknek Gyöngyösre kell utazniuk.

A baloldali önkormányzatokban taroló Hospinvest az Egertől 54 kilométerre lévő kazincbarcikai kórház privatizációs pályázatán is nyerésre áll. "2005. január 1-je óta rendelkezik legalább egy, 1600 millió forint éves árbevételű egészségügyi intézmény minimum egyéves szerződéses üzemeltetésére vonatkozó referenciával" - a feltétel szinte szóról szóra megegyezik az egrivel. Márpedig ennek más pályázó nem tud megfelelni, noha pikáns, hogy két közkórház (a Debreceni Tudományegyetem és a Borsod megyei kórház) is ringbe szállt a kazincbarcikai üzemeltetési jogokért. A miskolci kórház esetében alighanem az volt a fő ok, hogy nem szeretnének olyan szomszédot, amely stratégiáját a szomszéd várak elfoglalására építi. (A néhány hónapja 2,6 milliárd forintért felújított kazincbarcikai kórház mindössze 20 kilométerre van Miskolctól.)

Kazincbarcikán és Egerben egy srófra jár a pályázat megszövegezőinek agya: mindkét helyen "annak kifejezett tudomásulvételére vonatkozó" nyilatkozatot kell tenni, hogy az "önkormányzat sem a területi ellátási kötelezettséggel nyújtandó egészségügyi ellátáshoz, sem a fejlesztésekhez, beruházásokhoz saját forrást nem biztosít". Az önkormányzatokat az sem tartja vissza, hogy az Állami Számvevőszék aggályosnak tartja a Hospinvestmodellt, mivel ez nem jár forrásbővüléssel, a cég ugyanis hitelekből fejleszt, amelyeket a tb-bevételből fizet vissza. Kazincbarcikán tüntetést tartottak, Egerben pedig élőlánccal szeretnék megakadályozni a privatizációt.

===========

Forrás: Heti Válasz
tőzsdei szakvizsga 2007. 11. 22. 12:01
Szervusz Lilia!

Csak kíváncsiságból kérdezem: otthagynád egy brókeri állásért a jelenlegi munkádat?
OTP részvényesek ide! 2007. 11. 22. 11:57
Koi

Megmosolyogtam a cikket, mikor láttam a végén a cikk forrásadóját.
Lelkisegély 2007. 11. 22. 10:22
DLPH

Nem veszítettél semmit.
OTP részvényesek ide! 2007. 11. 22. 08:57
Sziasztok!

Koi!
Megnéztem a SCI-t, 1 és 3 éves charton is van még tere neki lefelé, kb 4680-4700-ig. Idáig még tartja a hiperemelkedő trendcsatornáját is. Ez alatt viszont nagyon medve.
OTP részvényesek ide! 2007. 11. 21. 22:18
Sziasztok!

Bubu!
Ezen a linken kint vannak a chartok is , a számadatok is, talán szemléletesebb.

link
T. Portfolio! 2007. 11. 21. 21:50
Topikgazdaként azzal a kéréssel fordulok hozzád, hogy légy szives azonnali hatállyal törölni a ZENEBOX topikot. Felesleges, hogy eggyel több olyan topikotok legyen kint, mely csak az értelmetlen és kishitű vitákkal van tele. Ez egyrészt méltatlan a Portfolio színvonalához, másrészt azokhoz az elvekhez is, melyek mentén e topikot létre kívántam annak idején hozni. Én nem szeretnék senkit sem a topikomból kitiltani, meg moderátornak háttérben jelezni, mert e topik nem a kirekesztést szolgálta, hanem az eggyétartozást.

Megértésedet, mihamarabbi intézkedésedet ezúton is köszönöm.

További szép estét kívánok.
ZENEBOX - Portfoliósok kedvenc zenéi 2007. 11. 21. 20:55
Tisztelt Portfolió!

Topikgazdaként kérlek Benneteket, hogy legyetek szívesek törölni a ZENEBOX topikot.
ZENEBOX - Portfoliósok kedvenc zenéi 2007. 11. 21. 20:52
Rendben Akitana!

Tisztességesen kértelek, ennyit nem ért meg neked ez a topik. Meg én sem. Írok, a Moderátoroknak, hogy zárják be a topikot. Ebből a topikból nem lesz még egy hulladék box, a sok teleszemetelt mellé. Láttam mi lett a sorsa Kissherceg topikjának.

Bubu, békét két nő között? Az lehetetlen.
Köszönöm.

VÉGE.
ZENEBOX - Portfoliósok kedvenc zenéi 2007. 11. 21. 20:36
Akitana!

Na itt és most állj!
Ebben a topikban nincs anyázás! Nincs személyeskedés! Nincs durvulás!
Világosan és érthetően leszögeztem mindenki számára!

Gondolom ez egy tisztességes és méltányolható kérés a topikgazdaként!

Köszönöm!
ZENEBOX - Portfoliósok kedvenc zenéi 2007. 11. 21. 19:44
A mai napi ijedelmek kipihenése gyanánt.

link

:-))))))
OTP részvényesek ide! 2007. 11. 21. 14:19
Még talán az is elgondolkodtató Bajtársak, hogy ugye Goldmanék meg társaik is fordítottak a piaci pozícióikon, longról shortra ( gondolom nem egyedül, hanem egy jó pár nagy WS céggel összefogva ).
OTP részvényesek ide! 2007. 11. 21. 12:26
Bubu
Ok.
OTP részvényesek ide! 2007. 11. 21. 12:17
Medve
8280-ról fordult a múltkor, ha azt az aljat kiveszi, az nagyon csúnya képet fog festeni.
OTP részvényesek ide! 2007. 11. 21. 09:15
Köszönöm.

friss hírek További hírek