drop_kitiltott

Regisztráció: 2007-10-16 12:15

Hozzászólások száma: 271

Utolsó hozzászólás: 2008-01-17 23:16


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! 2008. 01. 17. 23:16
Én nem beszélek a brókeremmel, teljesen felesleges.
December elején mondta, hogy szerinte most már elindulunk felfelé, elül a jelzálog balhé. Akkor jöttem rá, hogy nem kell erőltetni a tanácsadást.
Mi lesz veled Magyarország? 2008. 01. 17. 23:13
kissherceg, ez remek :)
Vagyis inkább szomorú ez az egész.

Egyik volt barátnőm apja (szép nagy darab ember) pogármester volt (tán most is az) egy kis faluban. A falu szélén cigányok laktak. Sötétedés után megtiltotta nekik, hogy bemenjenek a faluba.
Ilyenkor megértem, miért.
MOLly tulajok topikja 2008. 01. 17. 23:03
köszi
MOLly tulajok topikja 2008. 01. 17. 22:50
fretek, te gondolkodtál azon, hogy EUR/USD alapra tedd át a befektetéseidet (mondjuk DKJ helyett). Nagyobb pánikban esni szokott a forint, a mostani pedig nem egy pár hetes sztorinak néz ki.
Azon gondolkozom, hogy a magas alapkamatunk megtartja-e a forintot (USD alapkamat csökken, valszeg EUR is fog).
Nem tudom, mit tegyek.
GENESIS 2008. 01. 17. 20:33
Tudatlanok, csak hogy tudjátok, kit védtek ennyire.
Remélem fiúk, jönnek a mea culpák.
Rényi Gábor pedig nagyon jól tudja, ki volt az apja.

Rényi Péter
"Ne kerülgesssük a szót, néhai Rényi egész pályája az úgynevezett ávós újságírás iskolapéldája. Ő volt az, aki az 50-es évek pártos sajtóirányításának legfontosabb két-három embere közé tartozván sorsokról, emberek szabadságáról, mi több, életükről és halálukról döntött. Az 1956 utáni kurzusban „Ellenforradalom tollal és fegyverrel” címen összeállított történészi/újságírói munkák, amelyekből egy példány mindig a népügyész eredményes munkáját volt hivatott segíteni, így fordítható vissza a Rényi Péter-félék hatalmi ténykedésére az ő nyelvezetükkel: „Forradalmi harc az osztályellenség felszámolására, írógéppel, rotációs papírral, gumibottal és akasztófával.” A Népszabadság elődje, a Szabad Föld 1955. május 22-i számában, tehát már jóval Sztálin halála és Rákosi bukása után arról cikkezett Rényi, hogy azokat az írókat és művészeket, akik eddig kívül álltak a népi demokrácia írói táborán, de egy évtized lenyűgöző sikereinek hatása alatt belátták, hogy ebben a táborban a helyük, tapintattal kell fogadni, nehogy a szigorú követelmények újra elriasszák őket; ám az nem lehetséges, hogy bármely ideológiai eltévelyedésre türelmesen kellene válaszolni. „A marxista kritikától mi sem áll távolabb, mint az, hogy rosszhiszemű, ellenséges, a munkásosztály és a nép ügyét alattomosan támadó írásokra apostoli türelemmel válaszolgasson.” (Türelmes meggyőzés vagy opportunista türelem?) Lehet-e csodálkozni azon, hogy a következő évben népfelkelés tört ki Magyarországon?
Azon is eltűnődhetnénk, hogy az 1956-os tragédia kiváltó okai közt nyilvánvaló szerepet játszó ávós propaganda e főkolomposát – Rényi 1948-tól a rákosista kommunista párt központi vezetőségének agitprop vezetője, 1954-től a pártlap titkárságvezetője volt – felelősségre vonás helyett a „kádári megújulás” jegyében újraszerveződő sajtó még magasabb polcára emelték, ahonnan csak több mint három évtized múlva, 1988-ban történt visszavonulásakor szállították le. "
GENESIS 2008. 01. 17. 18:44
Ezért feljelentenek saro:) Megsértetted őket.
GENESIS 2008. 01. 17. 18:29
bokaly,
hogy ne terjedj a topikban ez a stílus, ahogy írod, jelentsd fel Gudakest is, mert ezt írta nekem: "Te egy alávaló gazember lehetsz".
Gondolom ezért egyből kitiltják.
Bánj egyenlően az emberekkel. Köszi.
(Én nem jelentem fel, ha ezt akarnád válaszolni).
GENESIS 2008. 01. 17. 17:16
"Csak ott a bibi, hogy ezt nem jótékony tájékoztatásként közölted velünk"
Nagyot tévedsz. Annak szántam. Engem nem érdekel az árfolyam, mert lehet 1000 ft vagy 20000, nem tervezem a vásárlást. Lebeszélni nem akarom, mert gusztustalannak tartom az ilyen hozzáállást még névtelenül is. Más topikokban, ahol mondjuk nekem van részvényem, örülök, ha sok oldalról megvilágítják a történetet.
Na ennyi, tényleg nem akarok többet írni ide, de a nekem címzett valótlanságokra reagálni azért kénytelen vagyok.
GENESIS 2008. 01. 17. 17:09
Erre kénytelen vagyok még reagálni.
"pockot az üregébe" simán degradálónak ítéltem. Pocok természetesen nem én vagyok.

"A vélemény szabad, mindenki azt gondol, amit csak akar. A kinyílvánítás, már más kérdés. Te gondolhatsz rólam, vagy Rényiről, vagy bárki másról amit csak akarsz, nem ezzel van a gond. Ámde, ha nyilvánosan hangoztatod, s a véleményed történetesen becsületsértő, mocskolódó, máltóságában bánt valaki mást, akkor azt igenis jobb, ha magadban tartod. "
Elnézést, Rényi apjáról, a kommunista cenzorról írtam erősen becsmérlő véleményt, amiért ki akartál tiltatni. Ha jól tudom, annak a rendszernek még a jelképeinek használatát is betiltották Mo.-n. Vagyis a pártkatonáinak szidását nem hiszem, hogy valaki is felróhatná nekem. Persze te, kitiltanál érte, gratulálok.
R:G.-nek csak az üzleti vénáját kérdőjeleztem meg, gondolom, ezt azért lehet.
MOLly tulajok topikja 2008. 01. 17. 16:44
Nem voltam soha a híve, hogy az OMV átvegye a hatalmat a MOL felett, de akárhogy is nézzük, most már több, mint 50% lenne a felvásárlási prémium.

Na ehhez most mit szól a MOL management?

GENESIS 2008. 01. 17. 16:32
Eldöntöttem, nem írok ebbe a topikba többet, nem zavarom belterjes köreiteket :)
GENESIS 2008. 01. 17. 16:27
"lévő cégek aktuális fungáló elitje 20-30 éve echte kommunista volt"
Nem egy öröm, de ezzel nincsen mit vitatkozni. Viszont az már nem mindegy a befekteők szempontjából, hogy ezek közük ki, hogyan él a lehetőségével, mire viszi. Rényi papát is csak azért kevertem a topikba -holott közvetlenül tényleg nem tartozik ide-, hogy látható legyen, R.G. honnan, milyen helyzeti előnyből indult a rendszerváltás előtt. Meg lehet nézni a vállalkozásait, nem tudott vele élni soha.
Ennek tulajdonítom, hogy egy ilyen felkapott iparágban egyetlen magyar jelentkező sincsen, aki társulna vele és tőkét adna a cégbe. Valószínűleg jobban ismerik, mint mi. Persze lehet, hogy óriásit tévedek, de ez a véleményem. Sőt, az is lehet, hogy eddig sikertelen volt, de most a Genesis egy sikertörténet lesz.

"Vannak dolok, melyek léteznek, és ha azok nem lennének, neked is jobb lenne. Ez nem azok közé tartozik. "
Ez így igaz. Lefordítva, ne írjak ide, ha negatív a véleményem. Legyen minden rózsaszín. Na én nem ezt várom egy topiktól. Nem is olvasnám a topikokat, ha ez lenne a helyzet. Gondolom te sem.
TVK ??? 2008. 01. 17. 15:42
" de ezen a szinten a vétel nem lehet hiba, még akkor sem, ha fél évre lenéz 5k köré"
Ez igaz, biztosan fog ez a papír többet érni, van mögötte teljesítmény.

Az egyetlen kérdés, mikor. Senki sem tudja megjósolni, meddig tart a recesszió és utána a talpraállás.

Na, de ezzel túl okosat nem mondtam:)
GENESIS 2008. 01. 17. 15:21
Most jelentgessem fel azokat, akik azt írják rólam, hogy
"Te egy alávaló gazember lehetsz" gudakes
"Tegyük helyére a dolgokat, pockot az üregébe, stb..." mercurius
mást most nem keresek

Hát nem fogok feljelentgetni, ezt meghagyom nektek.

Egyébként egy volt kõkemény kommunistáról fogalmaztam meg negatív véleményt, de ezek szerint nem szabad õket szidni, mert megsértjük õket méltóságukban. Ez nem normális dolog.
Korábbi kitiltásom alkalmával, ami miatt a _kitiltott került a nevem végére Tóta W. egy írásából idéztem, aki Orbánt k. anyázta.

Apa fia vita.
Nem az apja bûneit kértem rajta számon, hanem azt, hogy ha az apja nem lett volna az aki, akkor õ sohasem lehetett volna vállalkozó az elõzõ rendszerben, ehhez kemény hátszél kellett. Így már tökéletesen igaz, amit fretek írt, hogy folytatja apja hagyományait.

DLPH, amit írtál és szerinted tévedek, hogy végig kellene nézni az egész magyar tõzsdét, mielõtt ilyeneket írok Rényirõl. Nem tudom konkrétan milyen cégekre gondolsz, de pl. az OTP esetében az a nagy különbség, hogy Csányinak sikerült élni a lehetõséggel és jó irányba a fejlõdés útjára vitte a céget.


GENESIS 2008. 01. 17. 10:27
Gudakes, engem lécci ne gazemberezz. Ez a tolerancia nálad? Ha más a véleményem gazember vagyok? Igen, ez a Genesis topik, propaganda, más vélemény nem tolerált.

Igen, Rényi apja egy undorító komcsi volt, tisztességes ember nem lehetett, az bizonyos. Rényi Gábor is csak neki köszönhette a rendszerváltáskor ill. még előtte, hogy kiváltságos helyzetbe került a vállalkozásaival. Sajnos nem sikerült vele élnie. Tehetség híján - gondolom.
Rényi óriási hasonlóságot mutat a mai Gyurcsány féle politikai elitünkkel, kiváltságos helyzetből indulva, kiváló propagandát használva nem jut sehova, csak rombol.

Na most jöhet a gusztustalan férgezés, toleráns barátaim.

GENESIS 2008. 01. 16. 23:57
Pont erről beszélek.
A propagátorok már kiválóan végzik munkájukat.
Már csak valami konkrétumot is le kellene tenni az asztalra.
Ja, ahhoz nem értenek, nincsen pénzük és tervük hozzá.

GENESIS 2008. 01. 16. 23:15
Mercurius, ezt a propagátori szöveget neked Rényi tanította? Ugye ebben a családjuknak nagy gyakorlata volt az előző rendszerben. Tudják hogyan kell befolyásolni embereket...

"Családi háttér Rényi Gábor

Az édesapa, Rényi Péter 1920-ban született Temesváron. Már 1944-től részt vett a kommunista ifjúmunkások mozgalmában, 1948 és 1954 között pedig az MDP agitprop osztályán dolgozott. A teljes Kádár-korszakban (1956-tól 1988-ig) ő töltötte be a Népszabadság főszerkesztő-helyettesi posztját. Évtizedekig volt a Filmművészeti Tanács elnöke, 1980-tól nyolc éven keresztül az MSZMP KB tagja.

Az utókor úgy emlékszik rá, mint a pártlap szürke eminenciására, a Népszabadság valódi irányítójára. 2002-ben bekövetkezett halálára írott nekrológjában az őt saját halottjának tekintő napilap is „éber és éles elméjű cenzornak” nevezte. . "
TVK ??? 2008. 01. 16. 23:04
" 20 millárd " Tényleg?
Nem figyelem már konkrétan, de úgy emlékszem, hogy adóságtörlesztésre költötték a 3. negyedév nyereségének nagy részét.
OTP részvényesek ide! 2008. 01. 16. 22:50
"és beneveztem a Budapest Bank Klíma alapjába (alternatív enegiaforrások, mezőgazdasági termények, víz- és hulladélgazdálkodás) "
Ahogy olvasam az EU környezetvédelmi biztosa már kezd gondolkozni, hogy ez a bioüzemanyag story mégsem nagy buli. (szvsz ez az utóbbi évek legkárosabb fejlődési iránya). Ha tovább viszik ezt a gondolatot, amit egyébként a lobby miatt kétlek, akkor hosszútávon a mezőgazdasági termények ára biztosan csökkenne. Az alternatív erőforrásokban nem tudom mi van ennél az alapnál. Megnézem én is, talán még érdekelni is fog egy 4-7 hónap múlva, ha csillapodik a cirkusz.
OTP részvényesek ide! 2008. 01. 16. 22:43
"lehet, hogy jobb hozam-kockázat arányérhető el akkor, ha nyitsz n db kontraktus spreadet, mintha nyitnál m db kontraktus shortot (n nyilván sokkal nagyobb, mint m) "
Lehet, de ez számomra még kevésbé megítélhető, mint hogy mi fog történni a következő hónapban egyedi részvényekkel vagy az egész piac milyen irányba mozdul.

friss hírek További hírek