ati72

Regisztráció: 2014-12-19 20:48

Hozzászólások száma: 190

Utolsó hozzászólás: 2015-06-18 14:17


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 06. 18. 14:17
Én is akkor fogok menni....
BTEL (Business Telecom) 2015. 05. 06. 10:51
Sziasztok,
légyszi adjatok tanácsot, hogy rendőrségi feljelentésbe mit érdemes terhelő indokként felhozni akkor, ha a kötvényeket nem fizették ki.
Mert max csak annyit tudnék mondani, hogy határidőre nem fizettek, és a cég valós állapotáról nem adtak ki megfelelő időben tájékoztatást, amiért meg is büntették őket többször is.
Azt hogy loptak-csaltak nem tudom bizonyítani, a felelőtlen cégvezetési magatartást meg nem büntetik (pláne hogy a reorganizáció sztori alatt látszólag megtettek volna mindent a cég megmentéséért).
Tehát nem károgást, hanem konkrét ötleteket várok, amit rendőrségi jegyzőkönyvbe is mondhatok a BTel story kapcsán.
köszi
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 28. 10:59
helyesen: budacash kártalanítás 1.0
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 28. 10:57
Emberek, tessék regisztrálni a facebook oldalra!!! budacashkárosultak 1.0
Fontos info van fent!!
"Küld el nekünk az ugyved@budacashkarosultak.hu mail címre jogi kérdésedet. Ügyvédeink a lehető leggyorsabban válaszolni fognak rá."
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 23. 11:10
Konkrét nevek, telószámok kellenének, hogy kit kereshetünk a segítséggel kapcsolatban. Nem kis munka ez, rengeteg dolgot kell ahhoz előkészíteni, hogy kiírjunk egy dátumot és helyszínt.
Idő, energia pénz az előkészítés és mindenkinek ebből van a legkevesebb.
Tehát aki tud segíteni hangosítás, emelvény, transzparens esetleg szöveg írás tekintetében az jelentkezzen a facebook oldalon.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 23. 10:45
Nyugi, ami késik nem múlik. De segítség kellene: hangosítás, transzparens gyártás, esetleg emelvény. Aki tud ezekben segíteni, keressen a facebook oldalon.
Buda-Cash Kártalanítás 1.0 facebook oldalon lesznek a részletek és nem ezen a fórumon, mert ezt széttrollkodják.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 22. 09:58
Iratkozzatok fel a Buda-Cash Kártalanítás 1.0 facebook oldalra, hogy lássuk mennyi emberrel számolhatunk!! Amíg kevesen vagyunk, nem lesz megmozdulás, tehát szóljatok azoknak is, akik érintettek lehetnek, de a fórumot nem olvassák.
köszi
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 18. 08:27
Aki konkrétan érintett BC és Hungária ügyben, iratkozzon fel a BudaCash kártalanitas 1.0 faceb. oldalra.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 15. 15:05
A fene érti azt a sok jogi maszlagot... már a facebook csoportban is kérdeztem, hogy van e közöttünk jogász.... ott sem jelentkezett senki. mi meg itt tökölünk és sajnáltatjuk magunkat a fórumokon, alig tesz az ügyért bárki is...
léptem, ahogy tudtam. Biztos megértik a levélből is mi a baj....
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 15. 14:07
Hasonló tartalommal Nyílt levél a BudaCash károsultak nevében címmel elküldtem a Portfolio és az Origo szerkesztőinek is, hogy rakják ki....
érdemes a károsultak facebook oldalára is regisztrálni mindenkinek....
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 15. 14:00
Alkotmánybírósági ügyfélkapu, vissza is igazolták az átvételt....
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 15. 13:54
Megtettem a bejelentést....

Tisztelt Alkotmánybíróság!

Több ezer károsulttal egyetemben sajnálattal vettük tudomásul, hogy a brókerbotrányok károsultjait „védő” törvény kizárólag a Questor-ra vonatkozik.
Egy olyan befektetési módra (kötvény) akiket eddig nem védett jogszabály, egy olyan sikkasztás és csalás bűncselekményre, mely nem csak a Questor károsultakat érintett.

Kérem Önöket, akik a jogállamiságot és egyenlő bánásmódot képviselik, vizsgáltassák felül a jelenlegi jogszabályokat a tekintetben, hogy a pénzügyi károsultak között miért nincs egyforma ítélkezési, jogalkotási és kártérítési mód?!

Amíg eddig egyetlen jogszabály sem vonatkozott kötvénytulajdonosi kártérítésre (kötvénytulajdonosok nem esne BEVA, OBA alá), úgy most a Questor kötvénytulajdonosoknak hirtelen alkottak ilyet, sőt megemelt (30mFt) összegű és gyors kártalanítást (1-2 hónapon belüli) engedélyez számukra.
De kérdem én, a BudaCash brókerház vagy a Hungária brókerház károsultjaira mindez a privilégium miért nem vonatkozik? Mi mennyiben különbözünk a Questor károsultaktól? Minket is becsaptak, a mi pénzünket, vagyonunkat is másra használták, mint amire megbízást adtunk!
Ráadásul nekünk nem csak kötvényünk volt, hanem biztosítás (BEVA) alá eső részvény és kp is. Melyről mint utóbb kiderült nem azt vették meg amire megbízást adtuk, hanem a Questorhoz hasonló fiktív ügyletekre használták a pénzünket.
A kártérítés összegében is, miért e jelentős megkülönböztetés? Miért vonnak be egy fiktív kötvényt az OBA általi kártérítési szintre (30mFt) és egy másik ügyfélkörön elkövetett hasonló bűncselekmény károsultjaira miért csak a BEVA (6,1mFt) kártérítés vonatkozik? A mi pénzünket is másra használták a részvény vagy kötvényvásárlás helyett! Akkor miért e jelentős kártérítési megkülönböztetés?
Vagy mint Állampapír tulajdonost (Buda Cash brókerháznál volt letétben), mely szintén kötvény, miért csak 6,1mFt-ig kártalanítanak? Miért más egy Questor kötvény, mint egy Államilag garantált? Miért nem jár ez után is 30mFt kártérítés, ha az nincsen meg?
Vagyis míg a Quaestornál megérte fiktív kötvényeket venni, addig más, csalás, sikkasztás által bedőlt Értékpapír kereskedőnél nem, hiszen az utóbbit nem kártalanítják hasonló módon.
Kérdem én, miért nincs egyenlő „bánásmód”?!

„Ezek az értékpapírok az egyes ügyfelek nevén nyilvántartott, azok saját tulajdonát képező papírok, tehát amennyiben az MNB visszavonja a Quaestor Értékpapír tevékenységi engedélyét és a bíróság elrendeli annak felszámolását, nem is számítanak a felszámolási vagyon részének, vagyis az értékpapírok kiadásával nem kell megvárni a felszámolási eljárás lefolytatását sem.”
Az eljárás lefolytatásában ismét egy szembetűnő megkülönböztetés!
A BudaCash brókerház károsultjainak vagyonát miért zárolták? Miért nem férhetünk hozzá saját (megmaradt) vagyonunkhoz? Hiszen a számlánkon lévő vagyon nem képzi a brókerház vagyonát!
A Questornál vagy a DBR bankcsoportnál miért lehetett rövid határidővel kártéríteni és a brókerház ügyfeleivel miért nem lehet ugyan ezt megtenni? Miért kell a brókerház ügyfeleinek hosszadalmas és bizonytalan idejű rendőrségi, bírósági procedúrákon keresztül menni, míg más károsultaknak nem? Miért nem juthatunk hozzá a megmaradt vagyonunkhoz?

Ha a BudaCashnál is megvan a vagyon (nyilatkozat szerint 68milliárd, a követelés pedig 62milliárd), akkor miért nem lehet a Questorhoz hasonló, azzal megegyező kártalanítási mód?
Hol van itt az egyenlő elbírálás károsult és károsult között? Hiszen a BudaCash brókerháznál is bűncselekmény áldozatai vagyunk!

Sem állami, sem felügyeleti szinten miért nem támogatja a Budacash és Hungária BRÓKERHÁZ károsultjait senki? A brókerház károsultjait és ezen emberek meglévő vagyonának kiadását és a gyors kártérítést miért akadályozzák és ez ellen miért nem lép fel a Questorhoz hasonlóan az Állam vagy a Felügyelet?! A megmentésre hozott jogszabályok, miért nem vonatkoznak ránk is?
MIÉRT VAGYUNK ELFELEDVE, MÁS KÁROSULTKÉNT KEZELVE?

Hónapok elteltével miért nem kapunk világos és nyílt tájékoztatást? A nyilatkozatokban folyamatosan váltózó ügyfélszámról, vagyonról, és határozatlan (beláthatatlan) idejű kártérítési, vagy meglévő vagyon kiadásiról olvasni (nyomozás és bírósági döntést követően).
MIÉRT NEM LEHET KORREKT információkkal ellátni minket, brókerház károsultakat? Miért nincs senki (Állam, Felügyelet) a helyzet magaslatán, hogy megkövetelje mindezt, illetve a vagyonunk kiadását akadályozó tényezőket vizsgálva intézkedéseket hozzon a folyamatok felgyorsítására?

Kérném az Önök segítségét és támogatását, hogy a BudaCash és Hungária brókerház károsultjai is a Questorhoz hasonló feltételekkel illetve gyorsasággal juthassanak hozzá még meglévő vagyonukhoz illetve a megemelt kártérítéshez.

köszönettel:

u.i.
Mi a BudaCash brókerház károsultjai vagyunk, akik eddig sem figyelmet, sem támogatást, sem egyenlő elbírálást, sem a saját vagyonunkhoz jutást, sem a DBR bankcsoporthoz és Questorhoz hasonló gyors kártalanítást nem kaptunk. Ráadásul az MNB által (bevallottan) 15 évig elnézett és fel nem derített bűncselekményt sem állam, sem felügyelet nem vállalja fel és a károsultakat számára hátrányos módon, megkülönböztetetten kezeli ezen befektetőket. Mi károsultak ezt látjuk, ezt érezzük.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 13. 19:14
FELHÍVÁS
Hopeful - és a többiek!
Minden brokernek, ott a telefonjában a saját ügyfélköre. Azokon keresztül elérnhető lenne az ügyfelek jelentős része. Ha bevállalná a kb 30 broker hogy kör sms-t küld a saját ügyfeleinek, akkor tudnánk szervezni egy figyelem felhívó tüntetést. Mindenki probáljon beszélni a brokerével, hogy hajlandó lenne e egy ilyet bevállalni ha van időpont és helyszín.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 13. 16:43
Tisztelt Rogán Úr!

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a brókerbotrányok károsultjait „védő” törvény kizárólag a Questor károsultakra vonatkozik.

Kérem Önt, mint frakcióvezető helyettes, illetve a brókerbotrányok károsultjaival már foglalkozó képviselő, vizsgáltassa felül a jelenlegi jogszabályokat a tekintetben, hogy a pénzügyi károsultak között miért nincs egyforma ítélkezési, jogalkotási, kértérítési mód?!

Amíg eddig egyetlen jogszabály sem vonatkozott kötvénytulajdonosi kártérítésre, addig a Questor kötvénytulajdonosoknak hirtelen alkottak ilyet, sőt megemelt (30mFt) összegű és gyors kártalanítást (1-2 hónapon belüli) engedélyez a jogszabály. De kérdem én, a BudaCash brókerház károsultjaira mindez a privilégium miért nem vonatkozik? Mi mennyiben különbözünk a Questor károsultaktól? Ráadásul nekünk nem csak kötvényünk volt a BudaCash-nál, hanem biztosítás alá eső részvény és kp is. Melyről mint kiderült nem azt vették meg, amire megbízást adtunk, hanem a Questorhoz hasonló fiktív ügyletekre használták a pénzünk. Vagyis míg a Quaestornál megérte fiktív kötvényeket venni, addig a Buda-Cashnél nem. Miért nincs egyenlő „bánásmód”?!

Vagy mint Állampapír tulajdonost (Buda Cash brókerháznál volt letétben), mely szintén kötvény, miért csak 6,1mFt-ig kártalanítanak? Miért más egy Questor kötvény, mint egy Államilag garantált? Miért nem jár ez után is 30mFt kártérítés?

Hol van itt az egyenlő elbírálás károsult és károsult között? Hiszen a BudaCash brókerháznál is bűncselekmény áldozatai vagyunk!

A BudaCash brókerház károsultjainak vagyonát miért zárolták? Miért nem férhetünk hozzá saját (megmaradt) vagyonunkhoz? Hiszen a számlánkon lévő vagyon nem képzi a brókerház vagyonát!
A Questornál vagy a DBR bankcsoportnál miért lehetett rövid határidővel kártéríteni és a brókerház ügyfeleivel miért nem lehet ugyan ezt megtenni? Miért kell a brókerház ügyfeleinek hosszadalmas és bizonytalan idejű rendőrségi, bírósági procedúrákon keresztül menni, míg más károsultaknak nem?

Sem állami, sem felügyeleti szinten miért nem támogatja a Budacash BRÓKERHÁZ károsultjait senki? A brókerház károsultjait és ezen emberek meglévő vagyonának kiadását és a gyors kártérítést miért akadályozzák és ez ellen miért nem lép fel a Questorhoz hasonlóan az Állam vagy a Felügyelet?! MIÉRT VAGYUNK ELFELEDVE, MÁS KÁROSULTKÉNT KEZELVE?

Hónapok elteltével miért nem kapunk világos és nyílt tájékoztatást? A nyilatkozatokban folyamatosan váltózó ügyfélszámról, vagyonról, és határozatlan (beláthatatlan) idejű kártérítési, vagy meglévő vagyon kiadásiról olvasni. (nyomozás és bírósági döntést követően).
MIÉRT NEM LEHET KORREKT információkkal ellátni minket, brókerház károsultakat? Miért nincs senki (Állam, Felügyelet) a helyzet magaslatán, hogy megkövetelje mindezt, illetve a vagyonunk kiadását akadályozó tényezőket vizsgálva intézkedéseket hozzon a folyamatok felgyorsítására?

Kérném az Ön segítségét és támogatását, hogy a BudaCash brókerház károsultjai is a Questorhoz hasonló feltételekkel illetve gyorsasággal juthassanak hozzá még meglévő vagyonukhoz illetve a megemelt kártérítéshez.

u.i.
Mi a BudaCash brókerház károsultjai vagyunk, akik eddig sem figyelmet, sem támogatást, sem egyenlő elbírálást, sem a saját vagyonunkhoz jutást, sem a DBR bankcsoporthoz és Questorhoz hasonló gyors kártalanítást nem kaptunk.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 13. 10:50
Fél órával ezelőtt még működött, de most nálam sem.
Jártam már így máskor is, ilyenkor szokott felkerülni valami új info. Hátha most is ez lesz/van.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 10. 17:59
Kellene szervezni az MNB elé egy tüntetést. Csak tul kevesen vagyunk itt a fórumon ehhez.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 10. 12:20
jó levél
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 10. 10:13
nem politizálok, de elküldtem ennek a szoci-s képviselőnek is....
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 10. 10:06
Elküldtem ezt a levelet minden email címre amit itt lentebb ajánlottatok.... tegyétek meg Ti is (Btel rész kivételével)

Ha azon személyek, akik Questor kötvényt vásároltak -melynek szerződéses mellékletébe a többszörösen „kockázatos befektetés” figyelemfelhívás is szerepelt-, 100ezer eurós kártérítést kapnak, akkor a BudaCash brókerház károsultak is megkapják ezt a kártalanítási plafon összeget? Ránk is vonatkozik a visszamenőleges hatály?
Hiszen mi is rendelkezünk kötvényekkel pl.: Állampapír, vagy olyan kézpénzzel, melyek nem lettek befektetve, akár csak a Questor károsultaknál, akik pénzéből végül nem lett kötvény vásárolva!
A Questor ugyan olyan értékpapír kereskedelmi cég volt mint a BudaCash brókerház, az utóbbira milyen alapon nem terjedne ki az új szabályozás?

Illetve én mint BTel kötvény tulajdonos, aki a 2014/B sorozatú kötvény alaptőke+hozam összegét a mai napig nem kaptam meg, a Questor kötvényesekhez hasonlóan szintén számíthatok Beva kártalanításra? Ha nem, akkor mi kell ahhoz, hogy kártalanítás legyen a dologból?
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2015. 04. 10. 09:18
Reggeli rádió hírekben benne volt, hogy Orbán és Lázár kijelentette, hogy a törvényjavaslat egyértelműen CSAK a Questor károsultakra lesz megalkotva.
De ha elolvasod a Portfolio és egyéb cikkeket is, sajnos ebből is ez jön le.
De még mindig várom az MNB állásfoglalását, amiben rákérdeztem erre....

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek