anarch

Regisztráció: 2006-02-20 11:36

Hozzászólások száma: 952

Utolsó hozzászólás: 2008-12-19 09:35


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 2
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

Létezik-e a kereszténység Istene? 2008. 12. 19. 09:35
Valóban ez a nagy baj!

Sajnos a pénz és az érdek valóban fontosabb lett a szeretetnél.
Fontosabb az, hogy valami értéktelen, múlandó tárgyat kapjanak-adjanak az emberek Karácsonykor, mint együtt, szeretetben töltség el idejüket, azt a rengeteget is, amit vásárlásra fordítanak.

Talán azt hiszik, hiszük, hogy a szeretet is megvásárolható?

Rohanunk vásárolni Karácsony előtt, hogy pótoljuk az elmaradt szeretetet, pótoljuk az együttlét hiányát.

Pokoli csapda ez. Egyre többet dolgozunk, hogy egyre többet keressünk, hogy megválthassuk az egymástól távol töltött időt.

Gyermekeink meg annak örülnek, ha egy tárgyat kapnak, amit aztán eldobhatnak egy-két hét múlva, ahelyett, hogy szeretetünket és az együttlétet kapnák!
Persze ez a minta megmarad és néhány évvel később már társukat dobják úgy el, mit egy értéktelenné vált tárgyat.

Változtatnunk kell!

Ez, azaz a valódi szeretet és együttlét legyen az ajándék, és ne sok pénzen megvett értéktelen tárgyak!!!

Áldott Karácsonyt!
Létezik-e a kereszténység Istene? 2008. 12. 19. 09:14
GaborGabor!

Ha valóban ez volt az első gondolatod, amikor ezt elolvastad, akkor nagy baj lehet Nálad!
Remélem tévedek!!!

Áldott Karácsonyt!
Január elején Gyurcsány-Orbán találkozó lesz 2008. 12. 19. 08:59
#36
"A miniszterelnököt meglepte, hogy Orbán Viktor elutasította kettejük találkozóját.

Gyurcsány Ferenc az MR1-Kossuth Rádióban arra a felvetésre, hogy miért nem korábban - például a költségvetés elfogadása előtt - kezdeményezte ezt a találkozót, a miniszterelnök úgy válaszolt: a Fidesz politikája az elmúlt 2-2,5 évben arra épült, hogy a kormányt megbuktathatja, az utolsó fél évben pedig a cselekvőképtelenségét akarta bizonyítani, a jövő évi büdzsé elfogadásával világossá vált, hogy ez a stratégia nem működik, és új helyzet van.

Gyurcsány Ferenc szerint "tengernyi" dologról egyeztethettek volna. Példaként említette, hogy a kormány és legnagyobb ellenzéki párt véleménye nem tér el abban, hogy KELL ADÓREFOM, ami szerinte adócsökkentés nélkül is létezik. Ide sorolta még, hogy a szociális és foglalkoztatási ügyekben is további lépések kellenek, valamint a pártfinanszírozásról, illetve az önkormányzati igazgatásról is meg kellene állapodni.

Úgy fogalmazott: az ország megérett a változásokra, amelyekről beszélniük kellene, és a jövőben is arra fog törekedni, hogy a parlamentben meg lehessen állapodni. Neki és az MSZP-nek az a dolga januártól, hogy megértessék az emberekkel, vannak dolgok, amelyeken mindenképpen változtatni kellene.

Sólyom László szavaira reagálva, miszerint "napi alkukon élő kisebbségi kormánnyal nehezen lehet hosszú távú programot alkotni, és még kevésbé lehet végrehajtani a drasztikus átalakításokat", a kormányfő azt mondta: 44 törvényt fogadott el május óta az Országgyűlés, a jövő évi költségvetést olyan többséggel, amelyre nem volt példa az elmúlt nyolc évben.

"Annak nem örülök, hogy Sólyom elnök úrra az az árnyék vetül, hogy pártpolitizál. Szerintem az országnak olyan elnökre van szüksége, akiről mindenki azt gondolja, hogy neki fontos, hogy együtt tartsa az országot, együtt tartson különböző gondolkodású, mentalitású, pártállású, embereket, és nem bonyolódik bele pártpolitikai vitákba" - fejtette ki a kormányfő. "
Létezik-e a kereszténység Istene? 2008. 12. 19. 07:53
Közeleg a "boltosok ünnepe", a Karácsony.

Vajon igazán gazdagok vagyunk-e és van időnk a családunk, barátaink számára, vagy idén is megpróbáljuk szegénységünket, azaz azt, hogy nincs elég időnk egymásra, haszontalan tárgyakkal pótolni, a kereskedők nagy örömére.

Sokan már elköltötték a havi jövedelmüket értelmetlen dolgokra és csak néhányan vannak, aki a legdrágábbat tudják adni szeretteiknek, az időt.

Az elkövetkező napokban a sok időszegény az ingerült emberek között fogja keresni/várni/pótolni a Megváltót, a Szeretetet.
Ahelyett, hogy egymással töltenék az időt, beszélgetve, megismerve egymást.

Javaslom, ha elég gazdag vagy és megteheted, akkor idén már ne vásárolj, legfeljebb pirotechnikai eszközöket és kenyeret!

Kívánok mindenkinek, akár nézetazonosak, akát nézetkülönbözőek vagyunk, nagyon szép, szeretetteljes, de értelmetlen ajándékoktól mentes, valóban boldog KARÁCSONY-t!!!

'anarch'
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 19. 07:32
acmilan4ever!

Esteleg azóta találtál valamit állításod igaziolására?

Azaz tudsz valami szakmai sajtót azzal szemben, amit én állítottam és te, sajátos stílusban, minősíteni próbáltál, azaz meg tudod cáfolni a két vitatott "állításomat", nevezetsen, hogy 2001-ig az áht elsődleges egyenlege pozitív volt és eddig csökkent az államadósság is, amire az azóta eltelt 6 évben nem volt példa ÉS az elmúlt 6, MSZP-SZDSZ kormányozta évben az 1996 óta rekord méretű áht hiányok ellenére az EU átlagához való felzárkózásunk lemaradásba váltott, annak ellenére, hogy azóta sok, a mi GDP/fő-nknél kisebbel rendelkező csatlakozott az Unióhoz?

Jó lenne, ha az érdemi vitát is vállalnád, nem csak a marketing-hazugságok zintjén maradnál, mint GYF!
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 19. 07:26
"Meg lehet persze úgy is értelmezni, hogy a Fidesz nem volt - talán nem is lehetett - partner a költségvetés elfogadása kapcsán egy nagyobb volumenű, elsősorban a szociális és nyugdíjrendszer átalakítását célzó és ebből esetleg komolyabb költségvetési megtakarítást eredményező átalakítás megszavazásában."

Igen!
Amikor "kiderült", hogy hazugság volt a GYF első két éve, meg is monták, ha az MSZP együtt szeretne működni a Fidesszel bármilyen kérdésben legkevesebb menesszék a hazugságokkal választást nyert Guycsányt vagy új választások után fussanak megint neki a kérdéseknek.

Az MSZP pedig erre azt válaszolta: történjék bármi is, nem kell a Fidesz konstruktív ellezékisége, kitartunk a hazug GYF mellett.

Pedig még most sem lenne késő meneszteni GYF-et!
A magyar gazdaság felzárkózási folyamata az elmúlt hat évben teljesen leállt! 2008. 12. 18. 15:34
#41
Valóban nem csak hat év lemaradsáról van szó.

Azonban a hivatkozott cikk link azonban csak az utóbbi 13 évvel (részleteiben 10 évvel) foglalkozik, és ebből a 10-13 évből, az utolsó 6 év az, amikor a felzárkózási folyamatunk lemaradásba link váltott!

Persze rossz, hogy 1948-1988 között is lemaradtunk az átlagtól, sőt azelőtt sem mi voltunk a leggyorsabbak, de azt számonkérni a jelenlegi MSZP-SZDSZ kormányon mindenképp azt a lemaradást, mindenképpen tulzás lenne, még ha számosan a mai politikai "elitben" annak a rendszernek a kisZ neveltjei!

(Ha valahol valaki olvas valamit erről (közgazdasági szemlék, stb.) legyen szíves csatolja a hivatkozást! Mert vannak akik kételkednek a statisztikai adatsorokban, mondván bármi kiolvasható belőlük (és nem csak akkor, ha nem értenek hozzá!))
Január elején Gyurcsány-Orbán találkozó lesz 2008. 12. 18. 15:23
#35
"Egyszerű kommunikációs trükk volt, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő találkozóra hívta Orbán Viktort az InfoRádió által megkérdezett szakértők szerint.
A Fidesz vezetője visszautasította a meghívást.

link

A politikai látványpékség egy újabb fejezete, hogy Gyurcsány Ferenc találkozóra hívta Orbán Viktort - mondta az InfoRádiónak Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő. Hozzátette: ha egy pillanatra hátrább lépünk és végiggondoljuk, mennyi realitása van egy elfogadott költségvetés után olyan változtatásokról tárgyalni, amik egy új költségvetést igényelnének, rájövünk, hogy kommunikációs trükk volt a miniszterelnök lépése.

Fűrész Gábor kifejtette: Gyurcsány Ferenc most próbálja meg az őszödi beszéddel és azt követő időszakban tönkrezúzott hitelességét helyreállítani, hogy jövő tavasszal meg tudja őrizni pártelnöki pozícióját, és esetleg egy, a gazdasági válság számlájára írt, vesztes 2010-es választás után is ebből a pozícióból vehessen részt a napi pártpolitikában.

Leszögezte: az ellenzék kényszerhelyzetben volt, csak két rossz közül tudott választani. Ha elmegy a találkozóra, akkor utána azt mondhatja a kormányfő, Orbán Viktor is csak azt tudja javasolni, amit ők, vagy használhatatlan ötletei vannak, ezért a jelenlegi kormány az egyedüli választás. Ha nem mennek el, akkor pedig mondhatja, hogy a Fidesz megakadályozza a válságból való kilábalást, mivel nem működik együtt senkivel. Aztán erre építheti a negatív kampányt.

A szakértő rámutatott: nincs jó válasz egy ilyen szituációban. A meglepettség abból fakad, hogy a miniszterelnök szokatlan eszközökhöz folyamodott, hirtelen, mintha valami történt volna, fölhívta Orbán Viktort. Ilyenkor persze mindenkinek időre volna szüksége, hogy végiggondolja, mit miként döntsön. Az InfoRádiónak adott interjújában Orbán Viktor egyszerűen csak nyitva hagyta a lehetőséget a találkozásra - vélekedett Fűrész Gábor, utalva arra, hogy a pártelnök délben még nem határolódott el az ötlettől, néhány óra múlva azonban Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő bejelentette: a Orbán Viktor nem megy el a találkozóra."
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 15:22
"Egyszerű kommunikációs trükk volt, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő találkozóra hívta Orbán Viktort az InfoRádió által megkérdezett szakértők szerint.
A Fidesz vezetője visszautasította a meghívást.

link

A politikai látványpékség egy újabb fejezete, hogy Gyurcsány Ferenc találkozóra hívta Orbán Viktort - mondta az InfoRádiónak Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő. Hozzátette: ha egy pillanatra hátrább lépünk és végiggondoljuk, mennyi realitása van egy elfogadott költségvetés után olyan változtatásokról tárgyalni, amik egy új költségvetést igényelnének, rájövünk, hogy kommunikációs trükk volt a miniszterelnök lépése.

Fűrész Gábor kifejtette: Gyurcsány Ferenc most próbálja meg az őszödi beszéddel és azt követő időszakban tönkrezúzott hitelességét helyreállítani, hogy jövő tavasszal meg tudja őrizni pártelnöki pozícióját, és esetleg egy, a gazdasági válság számlájára írt, vesztes 2010-es választás után is ebből a pozícióból vehessen részt a napi pártpolitikában.

Leszögezte: az ellenzék kényszerhelyzetben volt, csak két rossz közül tudott választani. Ha elmegy a találkozóra, akkor utána azt mondhatja a kormányfő, Orbán Viktor is csak azt tudja javasolni, amit ők, vagy használhatatlan ötletei vannak, ezért a jelenlegi kormány az egyedüli választás. Ha nem mennek el, akkor pedig mondhatja, hogy a Fidesz megakadályozza a válságból való kilábalást, mivel nem működik együtt senkivel. Aztán erre építheti a negatív kampányt.

A szakértő rámutatott: nincs jó válasz egy ilyen szituációban. A meglepettség abból fakad, hogy a miniszterelnök szokatlan eszközökhöz folyamodott, hirtelen, mintha valami történt volna, fölhívta Orbán Viktort. Ilyenkor persze mindenkinek időre volna szüksége, hogy végiggondolja, mit miként döntsön. Az InfoRádiónak adott interjújában Orbán Viktor egyszerűen csak nyitva hagyta a lehetőséget a találkozásra - vélekedett Fűrész Gábor, utalva arra, hogy a pártelnök délben még nem határolódott el az ötlettől, néhány óra múlva azonban Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő bejelentette: a Orbán Viktor nem megy el a találkozóra."
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 14:51
Hali!

Mire gondolsz konkrétan?
Semmire vagy mindenre?

Az MSZP-SZDSZ 6 évét pedig nem én elemeztem, hanem az eustat és a portfolió!

Persze a tanácsok is jók, de a tények többet érnek!
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 14:29
Mi a bajod a 147-es hozzászólásommal?

Nem tudod már megint érdemben igazolni állításaidat, illetve nincs egyetlen érved sem az MSZP-SZDSZ 2003-2007 között időszaka mellett?
Azért ez nem lep meg!

Az viszon kecsegtet, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok munkájával elégedetlen vagy (#144).
Viszont, ha valóban ennyire szereted az MSZP-t akkor ezt az energiát, amit velem vitatkozva töltesz el, adhatnád a Pártnak is, hátha tanulnak Tőled valamit!
Lenne miből meríteniük!
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 14:23
Csendes, Te meg értelmezz!

Nem tudod értelmezni ezt a mondatomat?!
Ezzel nem azt írtam, hogy azt montad, hogy nem kellett volna elmennie OV-nak GYF-hez (márcsak azért sem, mert éppen itt támadható OV és védhető GYF), hanem azt, hogy nem a költségvetés a kulcsa a jelenlegi válság megoldásának!

Emlékezz, ha már gondolkodni nem tudsz!

"(#59) Re: Elképzelés nélküli kormányzás
előzmény (#54: csendes) | válasz erre | Ma, 08:48
Csendes!
Ha van benned szándék és logika az MSZP megérétésre, akkor legyél szíves segíteni kérdésem megválaszolásában:
"Miért nem a Parlamentben terjesztik elő az "országmentő ötleteiket", ha egyáltalán bármilyen ötletük is van még, ami jó a gazdaságunk számára?""

"(#65) Re: Elképzelés nélküli kormányzás
előzmény (#59: anarch) | válasz erre | Ma, 09:03
Anarch!
Megtették a parlamentben és azt el is fogadták: költségvetés a "neve"!"

Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 14:14
"László Csaba nevű pénzügyi zseniről van -elég határozott - véleményem! Nem tartom semmire. (egyéni vélemény, elfogadni nem kell, de ez nem zavar!) "

Nekem meg arról a kormányról, aki őt megválasztotta pénzügyminiszternek!
(Bár szerintem, ha hibás ő is, de az MSZP-SZDSZ kormány a fő felelős a 2003-2007 közötti vitathattlan hanyatlásért.)
De szívesen olvasom azt az adatsort, ami megcáfolja ezt a eustat hírt a 5 éven át tartó hanyatlásunkról az MSZP-SZDSZ kormányok jóvoltából: link

De szívesen veszem, ha vannak Neked tetsző számadatok, örüljünk együtt. Olyan nem lehet, hogy 5-6 év alatt egy jó dolog sm történik! (Vagy mégis?)

S természetesen azt is örömmel fogadom, ha akár a elsődleges egyenleggel, áht hiánnyal vagy az államadósággal kapcsolatban olyan összefüggést találsz, ami pozitívabb képben tüntetheti fel az MSZP-SZDSZ kormányokat, mint amilyenben a FIDESZ-t!
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 14:05
Valóban, a múlt elmúlt.
De ha megfeledkezünk arról, amit a múltban tapasztaltunk, akkor előre sem tudunk tekinteni!

2003-2007, amikor az EU felzárkózásunk visszaesésbe csapott át, mindenképpen azt jelzi, hogy az az út, amire 2002-ben léptünk súlyosan hibás.
Vissza kell térni a 2002 előtti szemlélethez.

s közben ne álmodozzunk harmadik útról, ami nem realitás. A jelenlegi körülmények között kell megtalálni a megfelelő utat, ha az amin éppen járunk mindenki (kivéve a csendes típusuakat!) által láthatóan nagyon rossz irányba (fizetésképtelenség szélére kerültünk 2008-ra, ahonnan indul a 3 Köztársaság 1990-ben) vitt és visz minket.

Ilyen környezetben egy erős, 2/3-os kormányra lenne szükség, nem egy 50% alatti, közpénzből taktikázóra.
Azaz az új választás megoldás lehet a jelen helyzetre és akkor megmutathatja majd az MSZP-SZDSZ is, hogy leül ellenzékből a kormánnyal, ha az felajánlja neki a lehtőséget, persze még időben, nem a döntések után. (Bár én, szemben csendessel, nem gondolom, hogy az elfogadott költségvetés után ne lenne értelme még nagyobb dolgokon 2/3-os szinten gondolkodni (önkormányzati refomrm, valódi egészségügyi reform, 200 fős Parlament, választási rendszer aktualizálása, illetve a két forduló visszavezetése, ha egy jelölt sem éri el z 50%-ot, stb...).

(Az anrch még régi előfizetéses nick, ami a tőzsdés gépemen futott (néhány kivétellel), ezért lett a lett, amivel lehetett szembeszállni a tények helyett csak érzelmekkel érvelőkkel. Azt viszon "beárulta" valaki, amikor GYF szóhasználatával nemhazánkat jelzőztem... Ezért lett az új fid_el. De annak a jelszavát csak a gép ismerte és elfeledte nyáron, ezért vettem elő a mostanit, mivel, hogy már nem használom a másik gépen a portfoliot... Változik az idő!)
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 13:44
A kérdés ugyan egyszerű volt és a 2003-2007-es időszakra vonatkozott, de nem lep meg, hogy kerülöd. Te ilyen vagy!

Szóval:
Nézd meg a grafikont: link
Láthatod, hogy a felzárkózás megtorpanása, azaz a lemaradás 2003-ban kezdődött.

A teljes cikk: link

Ne feledd azt sem, hogy 2001, még az akkor kis világgazdasági megtorpanás ellenére is, pozitív elsődleges egyenlegű volt. Azóta nem volt még ilyen év!
2002-ben valóban mindenki oszogatott, ész nélkül.
A Fidesz szétosztotta a GDP 5%-át, majd az MSZP további bő 4%-ot. Így olyan rossz év lett ez, mint a 2006-os, amikor az MSZP egyedül osztogatta szét ezt a pénzmennyiséget.
A nagyobb baj viszont, hogy az MSZP-SZDSZ kormány alatt 6 éven át 5% körüli volt a hiány.
És mégis lemaradtunk!

ÁHT mutatók 1995-2006:
link

Emlékezzünk együtt, László Csabával!
" A gazdasági növekedés idei 4,5 százalékos üteme 2006-ra 5-5,5 százalékosra gyorsul, miközben az államháztartás hiánya 2006-ra 2 százalékosra csökken az idei 5,5-6 százalékról - ismertette pénteken a kormány által elfogadott gazdaságpolitikai stratégiát László Csaba pénzügyminiszter. A kabinet tervei szerint az infláció 4 év múlva 2 százalékos lesz."
link

CSENDES, de mi is a véleményed a 2003-2007-es kormányzati teljesítményről?
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 13:19
Természetsen igen!
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 13:16
Igazad van Conqui!
A 90-es többpárti választát megelőzően legalább olyan gazdasági, államháztartás-finanszírozási válság (országcsőd) alakult ki, mint most, 2008-ban.

Csak akkor a rendezésben nem segített volna a nyugat, hiszen nem volt cél a diktatúrák fenntartása, annél többet is megért volna, mint amit buknak ezzel (lásd, most is szerepet vállal a legtöbb állam a gazdasági krízis kezelésében!), ráadásul az adott rendszer keretei között a privatizáció sem jöhetett szóba.

Így az akkor MSZMP-s megoldás egyedül az lehetett, hogy látszólagosan feladják elveiket és véget vetnek a kitűzött cél, a kommunizmus megvalósításának (bár tudja mindenki, hogy ez valójában nem volt cél, csak szköz, a dikttúra fenntartására!).

Ne feledjük, 1988 előtt az is titok volt, hogy mekkora az államadósságunk! Grósz árulta el először.

AZ meg az elmúlt 20 év hibás politikájának és az utóbbi 6 év gazdasági lemaradásának eredménye, hogy 2008-ban alig magasabb a GDP értéke, mint a kozmetikázott 1989-es, viszont lényegesen magasabb az államadósság és nincs már privatizálható vagyon.

Márpedig privatizációs bevételek és eladósodás lehetősége nélkül az MSZP-SZDSZ gazdaságpolitikája nem működőképes!
Legalábbis ez a tapasztalati tény!!!
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 13:07
Csak az MSZP és az SZDSZ nem szakadt, eddig, mindegyik másik párt szakadt; de ez egy kialakuló demokráciában nem extrém helyzet!
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 13:05
Nem tévedtél sokat, hiszen nem is nyilvánítottál érdemben véleményt a legtöbb kérdésben!

Jut eszembe:
"CSENDES, mit szólsz ahhoz a hírhez, hogy 2003-2007 között a felzárkózásunk lemaradásba ment át, azaz 2007-ben messzebb vagyunk az EU átlagától, mint 2003-ban voltunk, a 6 éve trató MSZP-SZDSZ kormányzás eredménye képpen?"
Orbán mégis beintett Gyurcsánynak 2008. 12. 18. 11:30
Figura: Csendes!

GYF-nél alkalmasabb, bár válaszai sincsenek, és MSZP-s, azaz a KISZ-nek is megfelel!

friss hírek További hírek