VADKACSA

Regisztráció: 2002-01-02 21:45

Hozzászólások száma: 159

Utolsó hozzászólás: 2016-02-24 14:54


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Orbán meghátrált. 2016. 02. 24. 14:54
#19
Az EU-ban az EU országok állampolgárai szabadon utazhatnak és le is telepedhetnek bármelyik országba és ott munkát is vállalhatnak.

Mit szólna Orbán, ha mondjuk 100.000 Máltai állampolgár akarna Magyarországra jönni? Nem szólhatna semmit, hisz ezt aláírtuk, amikor beléptünk az EU-ba.

Tehát ha valamelyik ország úgy dönt, hogy egy 2. állampolgárságot ad a bevándorlóknak, akkor azok máris EU polgárok és mehetnek bárhova.
Harcot indít a homeopátia ellen 2015. 07. 17. 13:25
Tisztelem az orvostudományt. Egy bajom van vele, kizárólagosságra tör és el akar fojtani minden vetélytársat. Nem szép dolog.

Az, hogy kinek mi használ, mi a szimpatikus, teljesen a személytől függ. A homeopátia sem hatástalan, ha valakinek rááll az agya és a szervezete.

Az orvosi diagnózis nem más, mint egy pillanatfelvétel egy emberi test mérhető, látható, átvilágítható állapotáról. Lehet, hogy egy nap múlva már nem igaz, mások az értékek.

Az egészséget az ember maga érzi és állapítja meg. Ha jól érzem magam, jó szellemi és fizikai állapotban vagyok, akkor én egészségesnek mondom magamat függetlenül a leleteimtől. Ha van olyan szer, módszer, technika, ember, aki engem ehhez az állapotnak az eléréséhez hozzásegít, akkor az számomra gyógyszer.
Brutális az új görög javaslat 2015. 07. 10. 17:56
#3
Teljesen egzetértek az előttem szólóval. Ez a kész átverés show. Szerintetek "beszopja" európa?

Kötelezném a görögöket, hogy erről a csomagról is tartsanak népszavazást, mert egy ennél lájtosabbat elutsítottak.
E-STAR 2012. 08. 22. 16:03
A 3.800-as NABI-t azért adtam el 120-on, mert NABI-> EXBUSZ -> SZERBUSZ, azaz kivezették.

Még egy tapasztalat: Úgy szokták a kis spekik bátorságát növelni, hogy egy hatalmas vételi pakkot betesznek. E fölött betankolnak a bátrak, hisz az ár meg van támasztva. Aztán egyszer csak elillan a nagy vevő, vagy lejjebb megy.
E-STAR 2012. 08. 22. 11:04
Tisztelt Sorstársak!

Tőzsdei múltam első 10 éve arról szólt, hogy amit a komoly nagy cégek papírjain kerestem, az sikeresen elveszítettem a kis szutykokon. Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül: BAV, PRIMAGÁZ, NABI. Milliók mentek el a naívságom miatt. Én megfizettem a tanulópénzt, tanuljatok inkább a más kárán, az kevésbé fájdalmas.

Az E-SZAR, ami nagyjából a TRANSELEKTRO utóda, egy nagy átverés. Rárepültek a megújuló energiákon alapuló hő és villamosenergia termelésre. Ez egy tuti bukta, sokkal drágább megújulóból az energiát előállítani, mint hagyományos energiahordozókból.

Lehet még teszetoszáskodni pár hónapot, de hamarosan eljön az igazság pillanata. Én 120 Ft-ért adtam el a 3.800 Ft-os NABI-mat. Most még jó áron az E-STAR, ne vacakoljatok.

Lehet, hogy majd 10 Ft körül bele lehet spekulálni, most már nem kell nagy pénz a mozgatásához, sőt lehet fentebb is tiszavirág életű felhúzás, de akkor inkább a roulette-t ajánlom. Lehet, hogy elHUMETesítik, csinálnak egy lufi papert belőle. NABI -> EXBUSZ, E-STAR -> OLD-SZTÁR. Meg tudná valaki mondani, hogy a HUMET az eredeti kibocsátási ár szerint ma mennyit ér. Lehet, hogy kevesebbet 1 forintnál.

Szóval ennek a cégnek annyi, meg egy üveg bambi. Aki imád spekizni, nem gond egy kis veszteség, az csinálja. Aki viszont pénzt szeretne keresni a tőzsdén, az kerülje nagy ívben.

VADKACSA
Nekiment a Greenpeace a paksi bővítésnek 2012. 06. 12. 16:30
#20
Tisztelt Kollégák!

Néhány tévhitet szeretnék eloszlatni:

Magyarország jelenlegi villamosenergia termelési képessége kb. másfélszerese a csucsidőben történő fogyasztásnak. A villamosenergia rendszerünk még Paks teljes kiesését is elbírná.

Nem azért kell új erőműveket, blokkokat építenünk, mert kevés a kapacitás, hanem azért, mert a jelenlegi erőműpark egy még mindig jelentős szegmense nagyon rossz hatásfokkal termél villamos energiát, ráadásul nagyon környezetszennyező.

Sajnálatos módon, különösen bizonyos erőműveink (pl. dunamenti, Sz.batta) a kapacitásuk töredékével sem termelnek, mert az import villamos energia sokkal olcsóbb. Ez van. Tehát nem csak a mezőgazdaságban van az, hogy bejön a sok olcsó vacak termék, elnyomva a hazait, hanem itt is. Annyival jobb a helyzet, hogy az 50 Hz-es villany mindenütt ugyanaz, nincs "minőségi különbség". Ha egy hazai erőmű nem tudja eladni a kapacitását, nem termel, vesztséges lesz, nem fejlődik. A következtetés mindenki vonja le magának.

Meggyőződésen, hogy egy atomerőművet a mai technika szinvonalának ismeretében lehet biztonságosan üzemeltetni. Válogatott szakembergárda kell, jól meg kell fizetni őket, és az irányítástechnikát csúcsminőségben kell alkalmazni. Erre érdemes költeni.

Lehet, hogy a lokális, pl. napenergiából elektromos áramot előállító "házi" egységek fajlagos költsége kisebb, mint pl. egy atomerőművé. Ezeket nagyba elterjeszteni, hogy érdemi kapacitást jelentsenek, megítélésem szerint lehetelen. Még az sem fog egy ilyen nagy beruházát eszközölni, akinek meg lenne ré a pénze. Támogassa esetleg az állam? Ami elromolhat, az el is romlik. Amit el lehet lopni, meg lehet rongálni, azt előbb utobb megteszik. Vigyáznom kell a saját villanytelepemre, karban kell tartatnom, meg kell javítatnom, ha elromlik, és időnként le is kell cseréletenem, mert ezek sem örökéletőek. Ja és imátkozzak sokat, hogy süssön a nap. Nyárom még csak oké, node télen?

Szóval Én inkább megveszem a villanyt, akkor és annyit, amennyi kell.

Ja és még valami. A biomassza is egy nagy humbuk. Drága villany van belőle. Majd megszakadt a szívem, amikor azt láttam, hogy Kazinbarcikán gyönyörű rönkfákat aprítanak villany előállítása céljából. Hála istennek bezárták, elfogyott a muníció, kivágtak minden fát, jöhetnek az árvizek. Ezt sikerült elérni.

VADKACSA
Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel 2011. 12. 15. 14:13
Köszönöm a kiigazítást, sosem állítottam olyat magamról, hogy minden szinten szinte mindent tudnék az energiáról.

Nagyon megköszönném, ha elárulná, hogy hol van az a 800 évre elegendő kőszén. Lehet, hogy van valahol, de ki is termelhető gazdaságosan?
Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel 2011. 12. 13. 13:43
Mint az energiaiparban tevékenykedő, szomorúnak és siralmasnak találom a politikusok és egyéb hozzá nem értők megnyilvánulásait energia ügyekben. Ezek nálam a politikai haszonszerzés népbutítással kategóriába tartoznak.

Jó lenne, ha az emberek a független, semmilyen érdektől nem vezérelt szakemberekre hallgatnának. Jó lenne néhány dolgot tudomásul venni.

1. A világ és Magyarország is több energiát fogyaszt annál, mint ami úgymond újratermelődik a természet által, tehát a jelenleg használt energiahozrdozók előbb utóbb kifogynak. Legjobban jelenleg az atomenergiával állunk, az még lehet akár 80 évig is.

2. Nagyfokú tudatlanságra vall azt hinni, hogy majd azzal a bizonyos "zöld" energiával kiváltható akár az atomenergia, akár a fosszilis enegiahordozókból nyert energia. A termőföld nem arra való, hogy azt energiafű termelésére pazaroljuk!

3. A biohulladék a természeté!!! Ha kivesszük az elégethető biohulladékot a természetből, azt záros időn belül megsínyli a természet.

4. Bizonyos gazdag országok megengedhetik maguknak az atomenergia termelésének a mellőzését. Magyarország nem ilyen. Pl. a németek bezárják az atomerőműveiket egy évtizeden belül politikai nyomásra, de az nem "zavarja" őket, hogy a szomszédos franciáknál van több tucat atomerőmű, sőt még több lesz, ha ők bezáják a sajátjaikat. Iszonyú szűklátókörűség. Bármelyik francia atomerőmű balesete Németországot is simán "hazavághatja".

5. Nem a zöldek, nem a természetvédők ellen vagyok. A kérdés az, hogy a civilzált világ ragaszkodik-e a jelenlegi "kényelmes" életéhez, az elért életszinvonalához. Szerintem igen, ekkor viszont nem tud érdemben csökkenni az energiaigény. Nagyon kell drukkolni azért, hogy a távolkelet és afrika ne "civilizálódjon". Ha minden kínai azon a szinvonalon élne, mint egy átlag magyar, akkor a világ jelenlegi összes kőolaj kitermelése is kevés lenne egyedűl Kínának. Tehát ha ők úgymond fejlődnek, akkor akár lényegesen kevesebb ideig lesz elég a föld elérhető energia készlete.

OTP részvényesek ide! 2011. 09. 12. 09:32
Lehet, hogy lesz végtörlesztés, de ezt az érintettek kb. 5-10%-a tudja forint hitelfelvétel nélkül megoldani.

Ha Én bank lennék, nem adnék forinthitelt annak, aki élni akar a végtörlesztés lehetőségével, tehát nem tudja megcsinálni. A bankok meg összefognak egymással és egy másik bank sem fog adni. Nyilvánvaló, hogy vesztséges üzletet a bank nem köt, az ilyenre való kényszerítést nem tudom jogszerűnek, alkotmányosnak elképzelni.

VADKACSA
Nagy valószínűséggel ma még nem dönt az Ab nyugdíjügyben 2011. 08. 29. 14:26
#2
Ha úgy dönt az AB, hogy a megmaradt magánnyugdíjpénztári tagok kapnak állami nyugdíjat is az állami kalapba történtő újabb befizetéseik után, akkor viszont azok lettek durván becsapva, akik azért léptek vissza, mert így elveszett volna a további évek után járó állami nyugdíjuk.

Egyébként vissza lehet-e lépni ebben az esetben a magánnyugdíjpénztárba, illetve egyáltalán van-e visszaút?

Üdv.

Vadkacsa
Ér-e 938 forintot a CIG Pannónia részvénye? 2010. 10. 12. 14:58
#19
Az első tőzsdei hetében +/- 5 %. Utána egy-két hónap alatt visszacsorgás a kedvezményes jegyzési árra. Itt el lesz egy darabig. Ezután törvényszerű egy mínusz 20 %, mert a kedvezményesek is eladják, nem bírják tovább cérnával. Hosszabb távon, ha nem lesznek jó, kimagasló eredmények, a jegyzési ár 20-40%-a körül stabilizálódik. Jó esély van rá, hogy a jegyzési ár lesz a történelmi maximum. A jelenlegi tőzsdei hangulatban és gazdasági helyzetben nem látom nagy esélyét egy bevezetés utáni ralinak.

Következtetés: A jegyzés rizikós, legfeljebb csak kedvezményes áron ajánlható. Érdemes a papír tőzsdei viselkedését egy ideig tanulmányozni, megvárni egy-két gyorsjelentést, csak aztán foglalkozni vele.
Kupa a napkeltében 2008. 04. 02. 15:17
#3
Figyusz!

Ez egy TV műsor, ami nem a szakembereknek, hanem az istenadta népnek szól. Ez egy népies megszóllalás volt, nem szakszerű, nem precíz, úgy 3 nagyfröccs utáni.

Ennél roszabb lett volna egy precíz, idegen szavakkal teli szakszerű elemzés. Ilyenkor a nép elkapcsolt, mert honnét a fenéből is értené.

Simor András a kamatokról, az országról - és a miniszterelnökségről ? 2008. 03. 25. 11:44
#6
Orbán Viktor nem olyan ostoba, mint a szocik gondolják.

A vizitdij, napidij, tandij eltörlése nem annyira populista dolog, a költségvetés egyéb tételeihez képest semmiség, de jól fel lehetett vele bosszantani az embereket, le is szavazták.

Mi a fenének erőltetni a TB szétcseszését. Jelentezzen az, aki szerint momentán ez kis hazán legnegyobb problémája

Szóvál elcseszett kormányunk olyasmivel bosszantja a polgárait, amitől nagyon sokan berágtak. A lényeggel kéne már foglalkozni.

Egy FIDESZ-es kormány annyiban jobb lenne, hogy a fenti állproblémákkal nem bosszanta bennünket.

Amig szociális támogatásból, munkanélküli segélyből, meg mellette egy kis feketemunkából jobban meg lehet élni mint egy minimálbéres állásból, addig itt változás nem lesz.

Néhány ötlet. Bármiféle szociális juttatás csak természetben adandó. Nem kell minimálbér, pláne nem adómentesen. Mindenki fizessen adót még akkor is, ha csak pár ezer forintot fizet. A TB-nek fizetendő adókulcs legyen személyfüggő. Aki több EÜ szolgáltatást vesz igénybe, legyen nagyobb a TB adókulcsa (vizit és napidij helyett). Lásd gépjármü köt. bizt. A tartósan és rendesen nyereséges vállalatok kapjanak adókedvezményt.

Gyurcsánynak van még némi ideje 2008. 03. 25. 08:25
#3
Az SZDSZ nélkül semmit sem lehet csinálni miniszterelnök ügyben. Tudja ezt az MSZP is. Szerintem a Szocik már rég váltottak vona, de az SZDSZ-nek mindaddig jó Feri, amig az övék az egészségügy. Ha már az SZDZS-é a TB kassza, akkor céljukat elérték, az se gond, ha kiesnek majd a parlamentböl.

A választópolgárok IGEN-nel voksolnak a népszavazáson 2008. 02. 01. 11:45
Tisztelt forumozók!

Igaza van annak, aki azt kifogásolta, hogy ez a TOPIC messze nem arról szól, mint a címe.

Én el fogok menni és 3 igennel szavazok. Tök mindegy, hogy mik a kérdések, Én a kormány ellen akarok szavazni! Higgyétek el, porfing az Én költségvetésemben a vizitdíj meg a kórházi napidíj, a tandíj meg momentán nem érint. Ez a népszavazás sokaknak nem arról szól, ami a tárgya, szerintem nem Én vagyok az egyetlen. Ha valami törvényeset, legális lehet tenni Gyurcsány megbuktatására, akkor Én megteszem.

Hogy miért? Ebben a kormányban a legkevésbe rosszak az intézkedéseik (na azért rosszak!!!). Ami engem dühít, az a stílus, meg a szabadrablás. Olyan tolvajhoz hasonlítanám az egész bagázst, aki becsenget és azt monja, hogy rabolni jöttem. Ha ez Önt zavarja tessé elfordulni.

A választópolgárok IGEN-nel voksolnak a népszavazáson 2008. 01. 31. 15:10
A kapitalizmus sajnálatos módon egy olyan rendszer, ahol az emberek anyagi helyzete akár több nagyságrenddel is eltérhet. Pénzért szinte mindent lehet, a gazdag megtalálja a módját annak, hogy előny szerezzen az élet bármely területén a szegénnyel szemben. Ezt a technikát hívják mostanság pl. hálapénznek, korrumpálásnak, stb. A közértben el tudjuk fogadni a különbséget. A gazdagnak telik téliszalámira, a szegénynek meg csak mondjuk párizsira. Oly nehéz lenne ezt pl. a kórházban is elfogadni? A gyógyítás minőségében szerintem se legyen különbség, de a hotelszolgáltatásokban lehetne pl. a befizetett TB járulék alapján. Ami "fekete" módon úgy is megoldódik, azt talán jobb és szebb lenne legális útra terelni.

A szabadrablást Én is mélységesen elítélem, de a mai magyar kapitalizmust nem szabad összehasonlítani olyan országok kapitalizmusával, ahol az már több száz éve működik. Szerintem bőven voltak pl. az Amerikai kapitalizmus kialakulásakor olyan esetek, amikor azt a bizonyos első millió dolcsit nem törvényes úton szerezték meg.

A választópolgárok IGEN-nel voksolnak a népszavazáson 2008. 01. 31. 11:30
#73
Ha a kapitalizmus a többségnek jobb létet, tisztességesebb megélhetést, vonzó jövőképet tudot volna hozni, akkor elfogadhatóak lennének a népszavazáson feltett kérdések. A kapitalismust nehéz megszokni, megtanulni, legjobb abba beleszületni. Még egy generációnak ki kell halni, hogy a szocializmus szelleme eltünjön a magyar fejekből. Addig még sok-sok vajudás és nosztalgiázás lesz.

A választópolgárok IGEN-nel voksolnak a népszavazáson 2008. 01. 31. 10:40
#54
Mi lenne, ha mi is osztódnánk, mint a szomszédos országok, csak nem nemzetiségi alapon, hanem társadalmi elvek szerint. Pl. a Dunántúl lenne a MAGYAR KAPITALISTA KÖZTÁRSASÁG Buda fővárossal, az ország többi része pedig a MAGYAR SZOCIALISTA NÉPKÖZTÁRSASÁG Pest fővárossal. Közlekedés útlevéllel. Van ilyen kérem, lásd Korea. Mindenki kapna egy évet, költözzön oda, ahol szeretne élni.

Én a kapitalista oldalom maradnék.

Egyébként tudja-e valaki, ha a beteg meghal a kórházban, ki fizeti ki a napidíját?

Végleg megválik az Elműtől Budapest! - Napok kérdése... 2008. 01. 09. 10:09
#3
Ezt úgy kell érteni, hogy a tender nyertese beáll a vételárra pénteken a tőzsdén, a Főváros meg odaadja ?
25.000 Ft-ért Én is vennék.
Bokros: a lex MOL a magyar oligarchák érdekeit szolgálja 2007. 10. 10. 16:44
#17
Gratulálok neked "opposition2002"!

Te a szívemből szóltál, s ha a szívemre hallgatok nekem is pont ez a véleményem. Talán még az EU-ba sem kellett volna belépni.

Csak hát a pénz, a hatalom meg a tulajdon nem érzelmi kérdés. Ha komolyan gondoljuk az EU-t, akkor nincs lexMOL. Nem lehet egy szervezetben úgy viselkedni, hogy ha valami tetszik, akkor HURRÁ, ha meg nem akkor ellentörvényt alkotunk.

Viktorék sem voltak angyalok. Egy kis könnyű pénz minden kormánynak jól jön. Ha jól emlékszem az OTP-t Viktorék pocsékolták el.

Szóval kedves kormányaink, nem kellett volna engedni a csábításnak, szépen eladogatni mindent, mert ez lett a vége. Nekem különösen a Villamosenergia ipar fáj. A villamos energia a világ legfontosabb árúja, mert villany nélkül mostanság nincs élet, a pénzvilág is megszűnik, ha nincs 220 V. Egy villamos erőmű a világ legbutább üzeme. Csak 50 Hz váltóáramot tud termelni, semmi mást, no és értelmes módon tárolni sem lehet a villanyt. Ha ezt valaki megveszi jó, ha nem, akkor nagy baj van. Nincs az a marha tőkés, aki beruház olyanba sok pénzt, amit nem biztos, hogy el tud adni. Ha a villamosenergia iparba megszünnek a beruházások, akkor visszaesés, kapacitáshiány keletkezik. Lehet venni drága áramot külföldről. Kedves brókerek, el a kezekkel a villamosenergiától. A villany az egyik, ha ne a legfontosabb közszolgáltatás. Gyerünk vissza állami kézbe.

friss hírek További hírek