Tombolo_Pizsama

Regisztráció: 2007-11-20 09:16

Hozzászólások száma: 995

Utolsó hozzászólás: 2008-12-26 02:49


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Gazdasági folyamatok 2008. 12. 26. 02:49
link
link
link
link

nézz bele mielőtt állítasz

"Az emberiség a jelenlegi sikerét a fosszilis energiaforrásoknak köszönheti, különben még a földet túrnánk ökrös szekérrel.-

Ez meg az ok, amiért szóba álltam veled. De nem kellett volna....

Az emberiség történelmének legönpusztítóbb környezetszennyezését köszönheti a fosszilis energiaforrásoknak. Ez siker? Ez kudarc öregem. Aki ezt nem látja, nem sokat lát. Gondolom kedvenc időtöltésed beleszippantani a levegőbe egy nagyot délután az Andrássy úton, tavasz és ősz nem lévén már, a nyári mindent elöntő savas záporesők alá is szívesen állsz, és hallgatod az éktelen dübörgést, amit egy csúcsforgalomban kiokád magából egy nagyváros, nézed a koszos falakat, a koszos abkaküvegeket, amiket nem érdemes már lemosni, mert másnapra ugyanolyan fekete, ahol a fák szakaszosan nem fotoszintetizálnak már, mert a levelüket vastagon belepte a korom és amíg egy monszun el nem mossa nem is fognak, ahol nem lehet ablakot nyitni mert megfúlsz a friss levegőtől, ahol a veréb már védett állat, mert kipusztul, gondolom szívesen sétálsz babakocsival egy vasárnap délelőtt kipufogógázoktól fulladozva...ahol rákban, vérnyomásrendellenességben , májkárosodásban vagy asztmatikus betegségben fogsz meghalni (vagy azok szövődményeiben) nagy eséllyel....

Vívmány? Szégyen és gyalázat és az is, hogy létezik ember, aki ezt még dicsőíti is...

Az meg , hogy ökrös szekérrel a földet túrnánk...ugyan már...

Békés karácsonyt.
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 26. 01:50
Drop. Roubini véleményét és a peak oil esztelen vízióit a magadévá tetted, és ezeket ismételgeted itt, másról hallani sem akarsz.
Megint írsz 3 % -okról, de nem arról, mennyi lehetne...holott ez a fontos. Stílusról beszélsz...te kezdted..nézd meg a sajátodét..összeesküvés-elmélet fóbiában szenvedsz, és nem veszed észre, hogy konkrétumokat írtam, tényeket semmi fikciót.
Ugyanazt ismételgeted más-más formában.
Eljő a világvége, én már látom, ti ostobák még nem - ennyi tömören a mondanivalód. No hagyjuk.

phkmixe sacckb 100 nick ment el innen az elmúlt fél évben....nagy bakot lőttél megint....mondtam már...nem vagy képben semmiről...ne foglalkoz velem...pláne hogy hercegbe és belém kötöttél első nap, és azóta fáj, hogy ki lettél osztva
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 26. 00:24
miért? túlélte nem?
ezerévente egyszer egyetért velem (egy apróságban)...na bummm :)

nem nagyon értem miről beszélsz.... tisztában vagy az arányokkal?
a lépték se jó..100 éve van kőolajalapú berendezkedés...most egy ezer évre miért is ne lehetne azt a relatív elenyészően nevetséges energiamennyiséget a lenti lehetőségekkel megteremteni?
nem hal bele a bolygó
500 év múlva ha ezek nem lesznek elavult technikák és energiaforrások, megeszi a fene az emberiség techológiai fejlődését úgy ahogy van
Forex és egyebek 2008. 12. 25. 23:31
Valójában ez az alap. Valóban azokat a helyzeteket kell felismerni akár megfigyeléssel is hosszú időn keresztül, melyek nagy valószínűséggel kiszámítható véget érnek, vagy értékelhető időegység alatt a felismerést követően valószínűsíthető az irány. És azt meglépni. Ha nem jön be, könyörtelenül kivágni, nem őrizgetni.

Valóban ilyen egyszerű lenne az egész?
Valóban,. Ilyen egyszerű.
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 25. 23:24
Szia. Most inkább az elsődleges energiaforrások foglalkoztattak, azokról írtam. De kétségtelen, hogy léteznek elvi és gyakorlati, lokálisan kiépíthető relatív kis kapacítású új energiaforrások. Mint a példáid is.

Boldog ünnepet.
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 25. 23:03
Na jó. Erre még válaszolok, mert ez is hamis amiket írsz, félrevezető vagy nem logikus.

"1. A blogodon is kitértélt egy kérdés elől mindig.
Kínát is a olajlobbi uralja? Vagy a titkos háttérhatalom? Ha nem, akkor ők miért importálnak egy csomó olajat, miért nem térnek át más technikára? "

Mit számít, mit bizonyít ez vagy mit cáfol? Semmit. Kína miért dollárban tartalékol, amikor a dollárt egy másik nemzet folyamatosan minden erőlködés nélkül önti a világ pénzrendszerébe? Kína meg dolgozik (dolgoztat). és minden tartaléka ebben a papírdarabban van. Ez mit bizonyít? Vagy mit cáfol? Kína hülye? Kötve hiszem. Nem adom meg a választ erre a kérdésre, mert túlnőne a kereteiden. De a peak oil utáni időszak katartikus látomásait ugyan miért bizonyítaná ez és mivel? Vagy arra bizonyíték , hogy nem létezhet elviekben az olajat kiváltó fő energiaforrás? Ostobaság. Semmit sem bizonyít.

"2.
A., Geotermikus energiára Magyarország a legjobb példa."

A legrosszabb példa rá. Valóban keveset kell lefúrni, és már melegvizet kapunk, de nem ezen múlik. Egy sóbányában is lefúrnak nagyon mélyre, a sórétegekbe, a feljövő sós vízből kinyerik a sót. Bárki bármikor megtehetné, csak döntés kérdése. Nálunk semmi sem működik. Semmi. Egy vécéajtó kinyitásának hárman nekiállnak egy helyett, és elrontják. Ez van nálunk.

"B, Napenergia. A jelenlegi tudásunk alapján alacsony hatásfokú a PV technika". Már engedelmet, ezt ki a fene állítja? Járj kissé utána jobban.

"C, Apály-Dagály, Hullám erőművek nem működnek. Nincs is működő, mert nem megy a megvalósítás" lent írtam, a brit szigeteket MOST negyvenvalahány áramlásturbina veszi körbe. Miről beszélsz?
A vízfelszíni hullámerőművek megvalósítása nem megy? Kész a technológia rá. Nem készült még egy sem tudtommal. Megsúgom, nem azért, mert nem lehetne, hanem azért mert villámgyorsan az olaj ára az 1,50 usd és 3 usd között duplázódna meg feleződne. Azért...1970 körül már volt egy "olajválságnak" titulált szélhámosság, Amiről láthatóan fogalmad sincs. Pedig ha belemélyedtél volna, a mostani olajvásgáról is több fogalmad lenne.

"D. Szélenergia. Még ez a legígéretesebb," Ez a legkevésbé ígéretesebb, de feltétlenül hasznos kiegészítője a többinek. Mint írtam, 3 állam betelepítése az összes usa állam energiaszükségletét fedezné.

Drop. Háborúk törnek ki az olaj birtoklása miatt. Irakot simán lerohanhatták az olajért. Más országokat Afganisztán, satöbbi...nem kevésbé akadálymentesen. Szerinted ki a fene akar 50 centes olajárat?

"Te az alapjait sem érted annak, amiről írok. " - mondod nekem. Rendben. Mondd.
Azt hiszel amit akarsz. De tudnod kell, régóta ez az érzésem rólad, de tapintatból ilyet sosem írtam volna neked. Eddig. Innentől igen. Nézd meg tényleg azt, hogy kiváltható, vagy nem váltható ki az olaj más energiadforrásra. Nézd meg. Mielőtt következtetéseket vonsz le, ráadásul ilyen szélsőségeseket. (lásd pl. nem lesz energia emiatt....satöbbi...) és világvégét látsz emiatt.

További boldog ünnepet.
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 25. 22:33
Spade ez aranyos. Csak tudod...az olaj és levegőszennyezés miatt sokkal több élőlény elpusztul,. köztük madarak is, mint szélerőművek miatt pusztulna el. Ha kiépítenének ilyen rendszereket. De nyilván létezik megoldás az élővilág elszigetelésére is. Hogy ne essen bajuk. Nem látom a gondot, Továbbá nem hiszem, hogy millió években kéne gondolkodni. Elég csak párezer. A többi összehasonlításod arányaiban nem stimmel. Hacsak nem nő meg a világ energiafogyasztása drasztikusan milliószor akkorára mint most, sem a föld sem a nap, sem a kozmosz se senki meg sem érzi ha abból elveszünk. Ahhoz ez túl kevés.
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 25. 22:28
"Te az alapjait sem érted annak, amiről írok. "
Már megobcsáss, de engem ugyan ne nézz hülyének. Bárki mást felőlem nyugodtan.
Ne csűrd a szót, pontosan tudom miről írtál a peak oil kapcsán. És váltig állítasz valamit, ami egy határtalan faszság..

Hogy honna veszed ezeket itt lenn, el nem tudom képzelni. Te tényleg elhiszed, hogy nem létezik más energiaforrás, csak az olaj?
Részemről ezt a vitát stilisztikai okok miatt lezártam. ,De ezekről olvasni unos untlalan, tudva mennyire megalapozatlan....inkább nem is olvasom.
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 24. 19:02
Lehagytam egy részt :

Geotermikus energia : 2000 ZJ kinyehető könnyedén, a világ éves energiaszükséglete jelenleg 0,5 ZJ.

Miről beszélünk? A semmiről...

Ha ehhez még hozzáveszem, hogy a Föld bolygó szennyezettsége milyen fokú jelenleg, és azt, hogy ezt mi emberek tesszük, nem pedig természetes folyamatok, és ha ehhez hozzáveszem,. hogy ez a szennyezés 80 % -ban a kőolajalapú energiafelhasználás és gyártás miatt van, és végül ha ehhez hozzáveszem, hogy a fejekben az a hazugság tudatosul , hogy ha elfogy a kőolaj vége a világnak....a kép elkeserítően siralmassá válik.
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 24. 18:28
Na innentől lett sajnos szétpancsolt a történet logikája a számomra. Energiaválságról beszélsz, tehát ezt a mondatot hogy kell érteni?
"Egyrészt az olajnak egyik sem helyettesítője, " - mint gyártási alapanyag?
// valóban, az olcsó műanyagflakonok ideje le fog járni//
"Egyrészt az olajnak egyik sem helyettesítője, " - mint energiaforrás?
Energiaválságról beszélsz, katartikus következményekkel, melyekről a jelenben senki nem vesz tudomást, nem is foglalkozik vele. Fosszilisekről beszélsz, tehát már a szenet is ide veszed, de ezek nem egyszerre fogynak majd el. Ha mint energiaforrás nem helyettesítője, akkor a fenti mondatod ugyanaz mint az alsó vagyis ugyanazt ismételted el még egyszer.

Lássuk :
a nap 1 óra alatt annyi energiát sugároz ki magából, ami a föld népességének egy éves összesített energiafelhasználása. Ha csak 1 % kinyerjük, nincs enegiahiány.A technológia erre létezik.

2007 Amerikai Energiaügyi Hivatal : ha csak 3 államot felszerelnének szélerőművekkel , az egész Usa energiaszükségletét kielégítené. A techonógia erre már rég létezik.

Angliai felségvizeken ma több mint 40 tengeráramlási energiát kinyerő turbina van telepítve...az ország energiaigényének több mint 30 % fedezhető ebből. A technológi erre már létezik.

Egy, az óceánok felszínén futó hullámok energiáját kinyerő erőmű 80 000 TWh termelőpotenciállal bír. A technológia erre már létezik, ilyen erőmű még nem. (ha jól tudom)

Ezeket meg lehet nézni a neten is, egy-két óra kutakodás után.

Mesterséges hiány...ismét leírom. Ez mozgat mindent, ez a lényeg, ez az erő. Nem a bőség, hanem a hiánykeltés. Ez ma a világ tőkés pénzügyi berendezkedésének egyetlen valódi profittermelő eszköze. Ez állítja elő a proftiot. Ezek köré csoportosul a monopólium és más aljas intrikák bonyolult szövevénye is. Bőséges az energia a földünkön, melynek kinyerésére már létezik a technológia. Mesterséges hiánykeltéssel a profit maximalizálásának kényszerével , "energiahiányt " is elő lehet állítani. Ha épp katonai diktatúra bevezetése a cél az Usában, és a teljes alkotmány megreformálása, mely a ma már csak papíron létező híres szabadságjogokat nyomtalanul lesöpri és a függetlenségi nyilatkozatot archívumba teszi örökre.

Aki azt állítja, hogy "nincs élet az olaj után", az nem más, mint maga a globális olajlobbi, melynek jól felfogott érdeke, hogy saját pótolhatatlanságába vetett illuzórikus hitet fenntartsa. Nem sok utánajárással könnyen belátható, hogy ez egy szemenszedett hazugság, semmi más.
Áldott Bkés Karácsonyt 2008. 12. 24. 07:46
#21
Fogadd őszinte részvétem.
Gazdasági folyamatok 2008. 12. 24. 07:38
Hm. Nem kommentálom ahogy ez benned lecsapódott, helyette inkább a válaszom....

1, nem tudhatjuk, hogy az a hatalmi struktúra, mely a világon jelenleg dominál, mennyire "függ" az olajtól. Ugyanis...nem keverendő össze az "átlagember" -ahogy írod - olaj alapú berendezkedése és függősége azzal, hogy jelenleg valójában a világ hatalmi tényezői az olaj birtoklásának függvényei vagy sem.

2, nem kőolaj és földgáz alapú , hanem pénzügyi alapú világrendben élünk, energia van, lesz és volt is mindig. Nem vész el, csak más formát ölt, jelenleg a kőolajban koncentráltan megtalálható szénhidrogének felhasználására épülő egész civilizáció alakult ki, ennek birtoklói pedig hatalmi tényezők, de nem ettől azok, ez nem más, csak döntés kérdése....mint ahogy egy pénzügyi válság sem "kialakul" csak úgy...egy "energiaválság" sem fog magától kialakulni...

3, összeesküvés-elmélet gyáros fóbiák helyett inkább adjunk teret annak a benyomásunknak, mely mintha azt sugallná nekünk...a világban semmilyen lényegi dolog sem törénik csak úgy..véletlenül...és ne féljünk elfogadni alternatívának azt, hogy hátha a világ vezetői (és nem feltétlen a színpadi vezetők), nem hülyék, nem ostobák, képesek szervezetten és összehangoltan ténykedni, is miközben a megtévesztés látszatát is profin művelik...

Számomra érdekes az, hogy az életünkben előforduló "hétköznapibb" szegmensekben nem irtózunk az alábbi dolgok realitásának elfogadásától, mely területeken ezek a dolgok standard technológiaként definiáltak

folyamattervezés -(pld. tudományok tömege, kibernetika...) bonyolult logikai elágazások kezelése és kézbentartása -(pld profi sakkozók, hadászati logisztika...), megtévesztés művészete (hadászati pszichológiai hadviselés..., kémelhárítás, kémkedés, filmipar), tudatmanipulálás ( pszichiátriai kísérletek dokumentált eredményei)..százszázalékos lefedettségű szervezettség...(a legeredményesebb tőkés társaságok működése, bármely hadsereg működése egy háborúban...) csak néhány péda volt........ugyanakkor ha arról van szó, hogy a világkormány jelenleg milyen képességekkel bír...azonnal és zsigerből alá vannak becsülve, mintha véletlenek sorozatán keresztül bukdácsolna az emberiség irányítása előre valami homályos, fel nem térképezhető jövő felé....ők meg hülyék, még a wécépapírt sem találják meg ha eljött az idő, de bezzeg mi aztán tudnánk mit kéne tenni....nem is értjük ilyen idióták hogy lehetnek ilyen "magas" posztokon...már írtam neked...ez hasonló ahhoz, amikor egy 1-2 éve tőzsdéző elmagyarázza nekem, mit is kellett VOLNA tennem.....visszanyal a fagyi...gondold csak el...ha ennyire tudod mi van, miért van és mi lesz...és annyira tudjuk mások HELYETT, hogy mit kéne tenni...itt volnánk? itt írigatnánk egymásnak a neten abban az illúzióban, hogy milyen fa..a gyerekek vagyunk, mi aztán tudjuk mitől döglik a légy, és le is írjuk.....ez a mondás...a legreménytelenebb rabszolga, aki azt hiszi magáról, hogy szabad...így is igaz...a legreménytelenebbül elérhetetlen az igazság annak, aki azt hiszi magáról, tudja és elérte azt....a világ hatalmi tényezőit alábecsülni a birkanyáj sajátossága...persze ez sem véletlen, de ebbe már nem megyek bele.

4, az emberiség "energiaválsága" nem létezik, mert nincs értelme...válság lehet, sőt lesz is, sőt, van is, de ezek a
>>> h i á n y <<<
megkeletkeztetésének okán létezhetnek csak. Minden válság oka nem más, mint a mesterséges hiány előidézése, Lecsapolatlan energia körülöttünk annyi van, és olyan hatásfokkal lehetne kinyehető, hogy amíg a Föld bolygó létezik, minden ember ingyen kaphatná....minden ellenszolgáltatás nélkül. És ez a baj. Ezért nincs bevezetve, ezért nincs szó róla, ezért nem tudunk róla.
Néhányat említek, eltérő hatásfokkal de kifogyhatatlan energiaforrások (mielőtt bárki nekem esne, utánajártam , és nem a "levegőbe" beszélek):

-napenergia ( míg a nap létezik)
-szélenergia (míg az időjárás meg nem változik abszolút szélmentessé)
-a föld tömegvonzása miatt keletkező energia lecsapolása - vizierőművek folyókon...a folyók az alacsonyabb tengerszint felé folynak (míg a föld tömegvonzással bír, és a földön lesz csapadék)
- a föld más-más pontokon jelentősen eltérő hőmérsékletéből kinyehető energia - geotermikus energia (míg a föld bolygó létezik)
- a Hold tömegvonzása okán keletkező energia kinyerése , óceánok , tengerek ár - apály változása (míg a Hold és az óceánok léteznek)
- mélytengeri áramlások mozgási energiájának kinyerése - míg az óceánok áramlása a mélyben le nem áll

Fentiekre a tecnológia most is ebben a pillanatban az emberiség "rendelkezésére" áll. Mindezek együtt bármely életképes kombinációban az emberiség létezésének egész idejére biztosítathatnák a korlátlan energiát a számunkra, csak
>>> döntés <<<
kérdése az egész, semmi más. Persze nem a mi döntésünké "átlagembereké".

Az energia tárolásának és szállításának problémáját ne keverjük ide, az kőolajnál ugyanúgy fennáll, mint bármi másnál.

5, Tehát a probléma nem az, hogy elfogy vagy sem a kőolaj. Elfogy. Ezzel Drop semmi újat sem mondtál. Azt vizionálod, hogy a kőolaj fogyásának majd "el" fogyásának ténye egy katartikus világvége jellegű felfordulást fog okozni.

Ezzel alapvetően nem értek egyet a fenti öt (és még vagy tíz amit nem írok le) pont miatt. De megcáfolni az oksági viszonyt elég ez az öt pont is. Nem olyan fontos, de ha belegondolsz Drop, jelenleg 1/4 áron futó kőolajár a dollár erősödését nem számítva is legalább elfeleződött. Mindez csak azért, mert a piac úgy árazza most be, a spekulánsok az olaj vételeikkel nem tartják az árfolyamot, az olaj shortja pedig nem befolyásolja az árfolyamot lefelé érdemben. Ez szigorúan kereslet-kíníálati ár most, a jövő lett beárazva. A kevesebb fogyasztás, és fogyás. Ennyi. Ha erre képes, és ilyen arányban, akkor majd képes lesz tízszeres áron is forogni a mostanihoz képest, amint a 2010 közelébe kerülünk...nade már 2009 van lassan...a fogyasztási válság meg csak most kezdődött ...hogy lehetne ebből 2010-re egy "energiaválság"?

Következtetéseim:
1, nem az a probléma amit írsz, és nem úgy, ahogy írod
2. minden struktúraváltozás óhatatlanul valamilyen válsággal párosulva fut le, de azt vizionálni, hogy világvégeszerű káosz és brutális világ jön el...mert elfogy a kőolaj és

>>>> nem lesz energia <<<<

nagy tévedés. Fizikai , logikai baki. Ilyen nincs. Energia mindig van, volt, lesz. A probléma az, és olyan formában amire fent céloztam és amiről írtam. Pénzügyi viilágrend van , nem kőolajvilágrend.
Tehát a fenti gondolataim közlése után állítom neked : nincs, nem volt, és nem lesz "energa" válság, mert az, mint olyan nem létezik, nem létezhet. Ugyanis semmi értelme. Csak mesterségesen kialakított korcs állapot lehet egy majdani energiahiány, de ennek a mesterséges hiánykeltésnek is meglesz a maga jó oka.

A blogon ezt is kifejtettem volna neked, mint ahogy sok mást volt szerencsém kifejteni. Most olybá tűnhet, mintha azt a vitát ide hoztam volna, és folytatnám itt. Nem. Határozottan nem. Erre kár több szót vesztegetni szerintem, de egyszer meg kell érdemben válaszolnom, miért eleve butaság az, amit következtetsz az olaj elfogyásából. A blogon az ilyen véleményeimre újabb linkeket adtál külföldi honpalokról, melyek az olaj efogyásáról és annak katartikus körülményeiről vizionálnak, vegyük észre, a tényt magát, hogy elfogy, senki sem vitatta a blogon, és most sem ezt teszem,. ha észrevetted.

Boldog , békés ünnepeket.

Szia.

dlph
Áldott Bkés Karácsonyt 2008. 12. 24. 05:53
#18
Boldog, békés Karácsonyt!
OTP részvényesek ide! 2008. 12. 22. 19:22
lehet :))

mennem kell...sziasztok.
OTP részvényesek ide! 2008. 12. 22. 19:22
sp és dow egyben ad egy képet
nasdaq felejtős manapság...russel finomhagolós dolog...legalábbis arra használom
OTP részvényesek ide! 2008. 12. 22. 19:19
vannak fura kivételek év közben is, pld egy mol-omv őrület, vagy rahim otp húzása 2006 ban elkezdve....ezek borítják a dologkat, de a kivételek nem érdekesek, mert nagyon ritka, arra építeni nem érdemes
OTP részvényesek ide! 2008. 12. 22. 19:17
az egész világ követi az amcsikat, nem csak mi....az időeltolódás az érdekes csak, az év vége ne tévesszen meg, az év döntő részében masszív következmény a bét, semmi más
OTP részvényesek ide! 2008. 12. 22. 19:15
üdv :) írtam neked azon a másik helyen a napokban erről

amit írtál , ez így korrekt...ügyes vagy
OTP részvényesek ide! 2008. 12. 22. 19:01
8410 alatt begyorsul
Forex és egyebek 2008. 12. 22. 18:26
"Nyilván az usd/jpy meg pont éjjel pörög.
shortosgyula "

Kedves ifjú devizások.....kcisit finomabban a következtetésekkel....

megfigyelés...sokáig...sokáig...sokáig....

Nagyon nagyon nagyon sokat kereshettek itt és bukhattok is. Rajtatok áll, melyiket választjátok. De csodák nincsenek. Munka nélkül, befektetett energia nélkül nincs haszon. Itt extrahaszon kecsegtet bármikor, de ezért tenni kell. Extra sok befektetett energiát. A türelmes sokra viheti (feltételes mód). A türelmetlen esélytelen.

A fenti állítás az usdjpy-ről természetesen nem igaz.

dlph

friss hírek További hírek