Tibor78

Regisztráció: 2019-01-06 23:50:49

Hozzászólások száma: 3 400

Utolsó hozzászólás: 2022-03-30 20:41


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

189 874
csütörtök, 10:01

utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja 2022. 03. 30. 20:41
Most nincs kedvem visszakeresni, de emlékszik valaki, hogy 3200ft volt a célár ugye, amikor a főnök megkapja a jutalmat, a prémiumot? Mert akkor azt meg fogjuk most nyalni tutira.
MOLly tulajok topikja 2022. 03. 30. 20:34

Kezd egyre szebben kinézni a részvény. Amikor betoltam kb egy ház árát az 1500-1650 sávban, akkor úgy gondoltam, hogy 3k a kiszálló pontom, úgyhogy a felét ki is szórom 3k felett és átrakom otp-be. Ott számítok egy 40, talán 50% nyereségre 1 éven belül.
Naggggyon jó ez gyerekek. Emlékszem milyen viták voltak 2 éve, hogy lakást kell venni, mert annál nincs jobb. Aha, a MOL meg az OTP is duplázott (ok, OTP-ből most éppen nem tudnám a pénzt kivenni, de ott is meglesz a dupla a 8500-9000-es vételeimre).
Jó kis részvény ez, éreztem én és nagyon jól tettem, hogy nem egy túlárazott kéglit vettem 2 éve a pénzből.
MOLly tulajok topikja 2021. 10. 11. 18:31

Ki mikorra várja a 3000-t? Azon az árfolyamon már megfontolnám az eladást. Végül is ott 2 lakás ára lenne molban nekem, nagyjából duplázás tavaly óta, osztalékkal együtt.
Az oti beduplázta a pénzemet, jó lenne a mol is duplázna.
MOLly tulajok topikja 2021. 05. 05. 15:35

Egy ideje nem olvastam a fórumot. Azt lehet már esetleg tudni, hogy mikor fizetik ki az osztalékot? Abból akarok új kocsit venni, már hogy az első negyedet ez fedezné. A shell is jól termeli az osztalékot még így is, hogy jelentősen csökkentették tavaly. A beszerzési áramhoz képest bruttó éves 5% ott is megvan és talán valamikor visszaemelik az osztalékot a korábbi szintre, akkor meg dőzsölés lesz :) 
Ehhez mollyhoz is türelem kell most. Ki fogom várni a 3,1-3,2e-s szintet, amikor közel duplázok majd, nekem nem sürgős. Főleg, hogy ilyen jól adják az osztalékot is közben.
Amennyire temetik sokan az olajipart már most, szerintem még bőven benne van az olajban egy sikeres következő évtized. Így gondolom.
MOLly tulajok topikja 2021. 03. 26. 23:40

Ez igen csinos osztalék lesz. Áldom a szerencsémet, hogy a két mélyponton is bevásároltam MOLból. Vaciláltam tavaly, hogy lakás vagy részvény, de a lakástéma most évekre felejtős majd 3 év múlva ránézek a lakásokra, addig nem érdekelnek. Betoltam a lakásra szánt zsét inkább MOLba az év végi mélyrepülésben.
Ez a MOL viszont egészen jó kedvet csinált nekem most. Gyakorlatilag egy kocsi árát behúzom majd csak osztalékban és mellé egészen korrekt árfolyamnyereség is.
Tudom, az amcsi kockázatos részvényekben ennél többet is lehetett nyerni, de nekem elég amit az OTP meg a MOL letett eddig az asztalra.
Reméljük a vezetőknek kell a prémium és megnyalja a MOL a 3000-es szinteket is a belátható jövőben.
Mtelekom 2021. 02. 25. 23:54

Gyémántkéz :)
Egyébként valaki magyarázza már el nekem, hogy pl a KBC is úgy tálalja a 10ft srv, hogy az részvényesi juttatás.
Nade én mint kisbüfi, nekem az osztalékból van pénzem, ami csökkenő pályát mutat évről évre meg a részvény árból. A részvény árat meg meg sem röccenti gyakorlatilag ez a mutyizás szerűen végrehajtott srv vásárlás.
Akkor hol a juttatás? Egyszerűen nem látom.
Mtelekom 2021. 02. 25. 21:25
Maradt még pár részvényem és most sajnálom, hogy nem adtam el a ma nap végén és vettem inkább MOL-t helyette. Ez a 15ft nagyon kevés, bíztam abban, hogy legalább a tavalyi 20ft -ot megtartják. A srv "értékteremtő" mutyizás meg tényleg bűzös dolog.
Milyen értéket képvisel egy kisbüfinek, ha csökkentik a szabad részvény állomány, de csökkentik az osztalékot is?
A részvényárat láthatóan nem akarják feltolni valami rejtélyes okból, ami egészen példátlan egy tőzsdei cégnél. Hogy létezik az, hogy a részvény árfolyam nem része a vezetők értékelésének???
Meg ez az srv mutyi is. Ha már értéket akarnak teremteni, akkor miért nem tőzsdén vásárolják, ami tekintve a részvény forgalmát, akár 1 évre is elnyújtható lenne és stabil támaszt biztosítana és valós értéket, magasabb részvény árat eredményezni.
gáz ez a részvény, remélem még ki tudok belőle szállni némi nyereséggel és veszek inkább mást a pénzből.
osztalék fizetés után ez bezúg majd 370 környékére
A MOLban például sokkal több potenciál van idén szerintem és talán még osztalékot is fizetnek, hasonló mértékűt mint itt és a részvényár növekedési kilátások is sokkal kecsegtetőbbek.
MOLly tulajok topikja 2021. 01. 08. 17:26

"Úgy néz ki hogy nagyon hamar " igen, meg is keresem mindjárt, hogy mi az a szint és berakom eladásra a teljes pakkot alatt pár forinttal. Nem vagyok én mohó ember, elég nekem a vezetői bónusz szint alatt is 5-6 forinttal :)
Egyébként nem sűrűn van ilyen, hogy pontosan lehet tudni az árfolyamszintet, amit el fog érni a részvény :)
MOLly tulajok topikja 2021. 01. 08. 16:59
Kezd tetszeni ez a MOL árfolyam. Lakást akartam venni, de amikor újra lehetett MOL-t venni 1600 alatt, mondtam egy allin-t inkább :) Vesződjön a túlárazott lakásokkal, akinek két anyja van.
Az OTP is jól megy, az MTEL is, nagyon szépen megindult, már abban is pluszban vagyok, jól indult ez az év.
A Mollal kapcsolatban azon morfondírozom, hogy az a 3000 körüli célár, amikor megkapja a bónuszát a vezető, mikor fog realizálódni? Mert hogy elérünk oda, abban biztos vagyok. A kérdés csak annyi, hogy mennyire gyorsan.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 16. 12:39

Az nevet, aki a végén nevet. Mollyt venni 1550 környékén? All in-t mondtam rá azonnal.
A leghangosabb akkor lesz a nevetésem, ha újra 3e lesz az árfolyam.
A lakáspiac meg felejtős. Lassan változik, sok türelem kell. 2-3 év múlva még sokkal mélyebb árak lesznek, miközben nekem nagyon szépen fial a pénzem máshol.
Egyébként lehet, hogy visszamegyek map+-ba, nálam ez nem hitvita, hogy csak ezt vagy azt csinálhatom. Azt csinálom, amit éppen a legkedvezőbbnek ítélek. Mondjuk mollyban eddig is volt szép mennyiségű pízem, most meg egy kisebb vagyon benne ül, de lestoppolva természetesen.
Pösti ingatlanpiac: nevetséges árak, elvarázsolt eladók, kapzsi vállalkozók és pár idióta pénzes madár, akinek a pénzét egyre többen el akarják szedni.
Egyébként ha további rakétát gondolsz bele a pösti inygatlan piacba, akkor miért is kótyavetyélted el a házadat ilyen nevetségesen alacsony áron?
Miközben a nagyobb burzsujréti panyeleket 50 milliókért hirdetnek, te meg elkótyavetyélted a házadat az első nyerészkedőnek ilyen nevetséges 1,5-1,6 panyel áron :) Aki megvette a kéglidet jövőre már 100m felett fogja hirdetni úgy, hogy még tisztasági festést se csinál benne :) Vagy nem?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 16. 10:34

Én már nem nézegetem a lakásárakat, maximum ha szól majd egy ismerősöm, ha alkalmi vétel lesz. Hagyni kell a fenébe az ingatlanokat pár évre. A változás lassú, még havonta se érdemes ránézni.
Voltunk nyaralni zalában és asszony szeretne venni Keszthelyen egy kéglit, hogy a gyógyfürdők közelében legyen meg a rokonaihoz is közel.
Ez ellentmond a rideg befektetési logikának, de jogos volt a nejem érve, hogy tulajdonképpen most szól bele komolyabban az ingatlanvásárlásba, eddig követett engem, de ezt meg nagyon szeretné. Üsse kavics, meglépjük.
Mondtam neki, hogy vehetünk, nem is nézem most az optimális megtérülést, de csak olyant vehetünk, ami valamennyi pénzt termel majd, hogy mindenképpen befektetés legyen. Van egyetem is, tehát elvileg diákok is játszhatnak 9 hónapra, hiszen úgyis inkább nyáron tudunk menni, de 2 hét múlva beszélek egy rokonom ismerősével, aki turistákból meg diákokból él a városban. Nyilván most nagyon gáz a helyzet az egész turizmusban, de ezért kell most venni, pontosabb jövőre. Ha nyárig nem tudok, akkor meg a következő télen, kora tavasszal, annyira nem sietek vele, szeretem felderíteni a terepet előbb.
Azért is széles a mosolyom most, mert kivettem mindent map+-ból és megvettem a molly esést. A teslákat korábban eladtam, a zotp is brutálisan jól hozott. Természetesen stoppal levédtem a nyereséget. Amit veszünk Keszthelyen, persze maxi hitellel, mert a hitelkamat kevesebb, mint amennyit én tudok a pénzzel keresni, de mégis olyan, mintha kitőzsdéztem volna az 50-60%-t a kéglinek. Ez így azért nem olyan rossz már. Mondjuk most a map+ helyett kockázatos molban van a pénzem, de stoppoltam.  Ha meglesz a 3e pár éven belül, akkor meg brutális összegű kaszálás lesz :) A zingatlanárak meg szépen szelidülnek közben :)
Nem ezt akartam belőle venni, de a nejem születésnapjára vagy jövőre vagy utána kap egy kéglit Keszthelyen. Átbeszélem majd a helyi ismerőssel, hogy békeidőben mennyit hoz egy kégli ott, de nyilván kevesebb lesz, mint amennyit a pösti termelne,  de magáncélra is használnánk nyáron.  Illetve hogy ő mennyiért vállalná a lakás/ház/sorház (még nem eldöntött, a keret 25-30 mihály) "futtatását" :) mert innen lemászkálni az nem opció.
A pösti lakáspiac meg álomra készül, én is így teszek. Ránézek félévente a zárakra. Pöstön a helyzet változatlan, kell pár év, amíg megszelidülnek a zárak. Az idő nekem dolgozik, meglesz pöstön is a 2-3 kégli kiadásra, csak türelem kell.
Úgyhogy gyerekek, ne ijedjetek meg, ha csak félévente nézek rá a piacra. Másnak is ezt kéne tennie. Nincs itt semmi látnivaló jelenleg egy befektetőnek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 25. 12:49

"Egyszerűen ketyeg a nyugdíjbomba"
Ja persze, ezért szüntette meg a fityesz azonnal a manyupot, eléggé útszéli bandita módjára. Hazugsággal (hogy azt mondták, 25%-al kevesebb lesz a nyugdíj és nem csak arányosan kevesebb) egyébként, bár a gátlástalanságuk ismert.
Ha ennyire fontos lenne nekik a nyugdíjrendszer, akkor miért nem alakították át a manyupot. Ami eddig odament, az odament, a jövőben meg egy átdolgozott magánnyugdíj pénztári rendszert is csinálhattak volna.
Az is egy nettó hazugság volt, hogy majd ebből az államadósságot csökkentik. Nem kell részleteznem, miért. Olvass utána, ha nem hiszed.
Kellett nekik a píz a saját céljaikra és elvették, ennyi, letisztult, egyszerű gondolkodás, ahogy a haramia gondolkodik az út szélén.
Beszéld ezt meg egy szinglivel, ha ismersz ilyen embert. A nagyvárosokban a szingli kiszorul, hiszen eléri lassan  a qrmány a célját, hogy csak az állami támogatással lehessen venni egy fiatalnak hátszél nélkül kéglit. Emiatt legyen kiszolgáltatott és vagy a magáévá teszi a magyar család 3 gyerek eszményképet vagy nem jut lakáshoz.
Lehet az ellenség szó kicsit erős valóban, de a gyakorlatban ez így érződik.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 25. 12:41

"még többen lesznek"
Aki jogosult, hitelképes, azok nagy része már felmarta a támogatásokat. Akár úgy, hogy előre hozták a házasságot is, csak píz legyen. Amikor a csapból is az folyik, hogy csók meg BV meg falusi csók?
Vannak, persze hogy vannak "népes" családok akik jogosultak, csak ők nem hitelképesek :) ügyesen van ez megszerkeztve, hogy banki szintű hitelbírálat kell hozzá. A gyerekek több mint fele ilyen családokban nevelkedik. Ők lehetnének a célközönség, de hitelt nem tudnak visszafizetni, tehát át kéne dolgozni támogatási formára az összes helikopterpénzt. Ez elméletben lehetséges, tekintve a qrmány haladási vonalát, nem fog megtörténni, mert más a szempontrendszer.
Egy csökkenő számú célközönségre alapozni bármiféle magasra ívelő jövőbeli tervet. Öreg hiba.
Ha már mindenki aki hitelképes felvette, akkor mi legyen, utána ezt a kérdést kell feltenni.
Lehet ötletelni, mondjuk 4-5 gyerek esetén 50 milliót adni, de talán még ennek a qrmánynak se megy el az esze ennyire, bár ezeknél tényleg nem tudni.
Saját célra is ha túlárazottan veszed a kéglit, akkor sajnos idióta vagy. Egyrészt azt is jelenti, hogy nem vagy hajlandó a legkisebb kompromisszumra sem, a másik, hogy emiatt magadat bünteted és a szükségesnél jóval több forrást vonsz el magadtól a lakhatásra. Nem kell ezt szépíteni, ez pénzügyi idiotizmus, buta pénzes vásárló.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 25. 12:27

Valóban, sok minden változhat, de ami egészen biztos, hogy egyre fogy azoknak a száma, akik ezekre a juttatásokra jogosultak és vannak annyira hitelképesek, hogy meg is kapják.
A szingliket nem fogják támogatni, ők az ellenségek a mostani qrmánynak, akik nem értik az ideológiát és az ideális, elképzelt magyar ember, magyar család eszményképet 3 gyerekkel.
A másik ami szintén biztos, hogy airbnb, rövid távú kiadás helyzete ennél csak rosszabb lehet. Jobb soha nem lesz már, vége az aranykornak. A szabályozások miatt. Ha elkezdene visszatérni a turista áradat, akkor a polgimájszterek fognak lépni, mert az újraválasztásuk múlik ezen a belső kerületekben.
Egyébként diák is egyre kevesebb, közben meg azért épülgetnek kóterek is nekik, tehát a hosszú távú bérleti piac is inkább zsugorodásnak néz elébe már csak emiatt is és kérdés, hogy úgy egyébként melósok jönnek-e ide olyan számban vagy inkább ugyanazzal a lendülettel mennek nyugatra.
A diákok esetében lehet persze lépni és idehozni mongol meg egyéb országokból diákokat, ez az egyetlen dolog, ami képlékeny lehet.
Mindezzel együtt én csökkenő számú diákot és vidékről felköltöző fiatalt vízionálok, évről évre kevesebb lesz és ők az egyik támasza a hosszú távú kiadásnak. A fiatalnak ráadásul ott a BV, sok évvel hamarabb vesz majd kéglit, mint korábban, ennyivel is csökken a bérleti piac.
Figyelj, volt egy rövid aranykor pesten 2016-2019, amikor a csótánysz.ros panyel is kincseket ért a fényes jövő előtt állt a végtelenbe és még tovább emelkedő árak miatt. Ez egy egyedi és megismételhetetlen esemény láncolat eredménye volt. Ahogy telik a zidő mindenki megérti ezt, a lakáseladók meg elfogadják, hogy soha többet nem ér már annyit a kéglijük és helyére kerülnek a dolgok.
Ez elkerülhetetlen, ez így lesz.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 25. 11:32

Arra várni kell 2-3 évet. Te sem adnál el a kéglidet ócsón, amikor alig 1 éve még micsoda árakon mentek és egymás sarkát taposták le a vevők.
A lakásárcsökkenés és a kiadási piac problémái egy spirális folyamatot indítanak el lefele, de ehhez idő kell. Időt kell adni a zeladóknak, hogy feldolgozzák a "veszteséget", hogy például a panyel kéglijüknek egyszer volt csudálatos ára és nem lesz soha többet.
Miközben a lakáspiac szenved, a lakásra fordítandó pénzem szépen hízik map+-ban. A részvényekben tartott pénzem meg majd meglátjuk, mikor kezd fialni. Tesla, OTP eddig is jól hozott, de a részvény amúgy is hosszú távú befektetés, nem lehet a jelenben értékelni az eredményt, hiszen nem szándékozom kivenni a pénzt belőlük most.
Vannak akik alábecsülik a map+-t, hogy mert az infláció, miközben nem tudnak mondani semmi hasonlót, amiben nincs tulajdonképpen kockázat.
Közben már módosítottam a befektetési stratégiámat, mert úgy látom, hogy az én szempontomból jól alakulnak a dolgok, tehát a piac teljesen kiszárad azokon a kégliken, amikre én pályázok. Panyel elsősorban, 2 de inkább 3 szobás.
Úgyhogy, ez így fog kinézni, hogy aakást akkor kell venni, ha legalább 6% nettó hozamot tud a kégli és nem szabad annak bedőlni, mint aminek bedőltek sokan, hogy de majd a zárak mennek fel a végtelenbe és még tovább is a jövőben. Mert ez vagy így lesz, vagy inkább azt lehet mondani, hogy nem így lesz.
Csak, hogy érzékeltessem ez mit jelent a befektetés szempontjából: ha egy kéglit bruttó 125e-ért lehet kiadni, akkor 20milliót lehet érte adni és ennyi, itt a vége normál esetben. Ennél többet csak az idióták adnak érte illetve valami jó indok kell a magasabb árhoz, például ha majd egyszer akár saját lakhatásra is jó lenne, jó a lokáció, esetleg ígéretes közlekedési fejlesztés van a közelben (de nem nagyon közel). Még ha nagyon klappol is a kégli, akkor sem szabad 24m fölé menni, mert akkor már a map+ jobban hoz, sokkal kisebb kockázatokkal és befektetett munkával. A jövőbeli árnövekedésre meg egészen egyszerűen szólva nem szabad semmit építeni egy befektetésnél, mert az már azt is jelenti, hogy le kell vadásszak az esetleges eladásnál egy idióta balekot, ami nem biztos, hogy egyszerű és erre semmiképpen nem építenék egy befektetést.
Tehát az optimális szorzószám, havi bruttó bevétel x 160 (vagy ez alatt) és a max ameddig el lehet menni nagyon optimális kégli esetében a havi bev. x 192.
Az efölötti ársávok a balek idióták, a buta pénzes "befektetők" játékterei, meg kell hagyni nekik ezt a lehetőséget, hogy megvegyék a túlárazott kégliket :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 24. 14:35

Az egész ott kezdődött, hogy mindenki főnök akart és akar lenni, mert csak ők keresnek értelmes béreket. Mostanra sokat változott és javult a helyzet, de 2000 környékén például egy sima beosztott qrva sz.r bért kapott és csak a főnökök, managerek kaptak annyit, mint egy nyugati közepes bér.
Emiatt nagyon agresszíven törtetett mindenki, mindenki főnök akart lenni, erőltették a diplomát.Ebből az is következik, hogy egyre kevesebben akartak és akarnak sima beosztottak és fizikai munkások lenni.
Aki mégis, azok közül is sok kimegy nyugatra, mert nem akar trágya bérért dolgozni.
Ezért lett hiány szakmunkásból meg úgy általában fizikai munkásból.
Meg fog ez is fordulni idővel, mert ha ilyen hiány marad fizikai munkásokból, akkor felgyorsul az automatizálás és még ennyire se lesz szükség rájuk, mint most.
Az építőipar azért kivétel, mert a többi iparághoz képest alig fejlődött az évtizedek alatt. Most is ugyanazok a primitív munkafolyamatok vannak, de ha tartós marad a szakember hiány, akkor ki fognak találni valamit a nagyobb automatizálás érdekében.
Ez amit nem ért meg a sok ostoba szaki, hogy egy versenypiacon nem fog tartós maradni a kényelmes helyzetük és csak maguk alatt vágják már középtávon is fát.
Az automatizálásnál is hamarabb megvalósulhat az, hogy ahogy az arab országok építették a modern városaikat, idehoznak ezerszám indiai építőipari munkásokat. Igen, valószínűleg nem olyan minőségben dolgoznak (már mintha minden magyar szaki olyan hűdenagy minőségben dolgozna, főleg az alkoholisták), de olcsóbbak és rendelkezésre állnak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 23. 10:32

Az a gond és ezért tudnak sokan a zavarosban halászni, mert nincsenek összekapcsolva az adatbázisok. Az, hogy született gyerek, úgy tudja meg a csókkal BV-vel foglalkozó hatóság, hogy egy pöcsétes papírt kell vinni egy másik hatóságtól. Temérdek időt erre áldozni, mind az ügyfél mind az ügyintéző részéről és utána az ügyintéző átnézi, rögzíti valahova újra, lefénymásolja, elteszi, azt archiválni kell, tárolni stb.
Egy példa csak ebből a kafkai szürreális világból. Ismerősöm kap üzemanyag támogatást, mert pestre jár a gyereke. Nem tudom pontosan milyen okból, de kapja. Az iskola kitölt, lepecsétel és aláír egy űrlapot minden hónapban. Ő minden hónapban beviszi személyesen, mert amikor levélben küldte be, több is eltűnt valahogy. Ott kér sorszámot, kivárja a sorát, az ügyintéző lefénymásolja, aláírja, iktatja, de olyan szinten sincs automatizálva a rendszer, hogy a bankszámlaszámot is minden egyes hónapba rá kell írni az űrlapra és rögzíteni kell.
Meddig tartani egy ner haver programozóval megoldani azt, hogy az iskola egyből bevinné egy központi adatbázisba, ebből nyomtatnának egy példányt a szülőnek, de mehetne pdf-ben is papír nélkül. Ha rendben van és semmilyen adat sem változott, akkor a szülőnek semmi dolga utána. Ha valami megváltozott, mondjuk számlaszám, akkor meg van rá mondjuk 5 napja, hogy bemenjen személyesen és módosítsák az alap adatokat.
Nem, ez túl egyszerű lenne és akkor kevesebb dolga lenne az ügyintézőnek vagy nem tudom, mi a megfontolás. Nem tudom, hogyan és mennyi gyereknek jár, de már 1000 gyerek esetében is mennyi felesleges pluszkiadás ez az egész? És ez csak egy nagyon nagyon kis apróság, egy egyszerű, rendszeres üzemanyagtámogatás kifizetése. 21. század, pöcsétes papírt kell logisztikázni A-ból B-be és minden alapadatot újra és újra ráírni arra a nyomorult űrlapra. Hatékonyság, Magyarország. 10 stadiont hamarabb felépítenek, minthogy az államigazgatást korszerűbbé tegyék.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 23. 09:34

"Az meg, hogy kizart lenne az elengedes, maradjon a jovo bizonytalansaga."
Ott a fészekrakó a korábbi pénzosztás, hasonló célokra. Olvastál, hallottál valaha is olyant, hogy akkor hivatalosan kijelentik, hogy futni hagyják azokat, akik nem teljesítették a vállalást? Senki nem fog ilyen törvényt hozni.
kiszámoló miklós is írt róla mostanában
Ezzel szemben elég sok embert megtaláltak már közülük azzal, hogy akkor vissza kéne a pénzt fizetni, részletekben. Folyik is vissza pénz, bár tény, hogy nagyságrenddel több kéne. Tehát meg lehet úszni, eddig úgy tűnik, de nem lesz hivatalos amnesztia és nem is évül el ez a fajta követelés.
Volt aki nem bírta ezt a feszt és maga ment be rendezni a helyzetet önként.
Nem annyira kellemes ám úgy élni, hogy bármikor megtalálhatnak ezzel a fizetési kötelezettséggel. Most sokan azt gondolják, hogy hülyeséget írok, pedig nem, ez a fajta állandó stressz meg is betegítheti az illetőt. Devizahitelesknél ez megfigyelhető volt, olyan stresszben éltek évekig.
Hétszentség hogy nem lesz hivatalos amnesztia azoknak, akik nem prezentálják a vállalt gyerekszámot. A legjobb amire számíthatnak, hogy nem ér rá a hivatal velük foglalkozni, de például az állami kezességvállalást levehetik róluk 10 év után és akkor a bank újratárgyalja a hitelt más feltételekkel.
Hiszen az eredeti szerződés semmis, megszegték a hitelfelvevők.
Meg propaganda szempontból is, a 3 gyereket megígérők a nemzet üdvöskéi. Aki 0 gyereket vállal azok a nemzet ellenségei, 1-2 gyerekesek meg nem ellenségek már, de nem is eléggé elkötelezettek az ügy iránt.
Kizárt dolog, hogy hivatalos amnesztia legyen nekik. Évtizedekig élhetnek egyfajta rettegésben.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 22. 22:34

"Nem érdekli hogy hol mekkora profit marad. Eladja a 30 milliós kétszobás panelt, beígér 3 gyereket, és babaváróval, csokkal, áfamentesen átül egy 52 milliós kecóba."
Kinek tudják eladni a 30 milliós panyelt? Nagy számban ráadásul és viszonylag gyorsan.
Befektetőnek nem jön ki a matek, csak az ostobák vesznek ennyiért. Csókos, BV-s másik versenyzőnek? Az a baj, hogy az a másik ember akkor már inkább vesz egy új lakást valahogy, hiszen arra adják a mennyei pénzecskéket, nem a használt kéglikre.
Ha ellövi a pénzecskét egy 30 milliós panyelre, akkor őneki már nem jut utána a sok jóságból, amit az új építésűre adnak.
Már a zújság megírta, hamarosan bemondja a tv is, hogy csökkenésnek indultak a használt lakás árak. Ez pedig spirális folyamatot indít el, hiszen kiadni nem érdemes, árnövekedésre játszani nem érdemes. Akkor miért is kéne brutális felárat fizetni egy kégliért?
Örülök az olyan híreknek, amit te mondasz, mert én mást látok benne. Azt látom benne, hogy hamarosan ilyen 52 milliósba ugrani akaró ember lesz jókora bajban, amikor indítja a hirdetést 35-38 mihályért, mert nix kótyavetye, aztán fut ki az időből és akkor mi lesz? Az új kégli meg készül közben.
Én tudok személyesen legalább 3 panyelről, amit tavaly nyár óta árulnak. Persze megegyezni nem lehet a tulajokkal és még mindig brutálisan túlárazva akarják eladni. Néha egy kicsit szelidítettek a zárakon. Egyébként venném akármelyiket, de jó 8-10 mihállyal lejjebb, mint most vannak.
Jó érzéseim vannak. Azt hiszem, hogy ezt a türelmi játékot most már én fogom megnyerni és ha nem is ezeket konkrétan de hasonlóakat tudok venni annyiért, amennyiért én gondoltam.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 22. 21:15

"Nagy tételbe mernék fogadni, hogy sose fogják rajtuk bevasalni, ha nem születnek meg a gyerekek."
Az lehet, csak amikor függőben van valakinek egy ilyen dolog akkor nem nagyon fog ugrálni, hanem lapít. Tehát onnantól ő már nem lesz az ingatlanpiac aktív részese jó sokáig. Nem fog nagyobba költözni még a csok türelmi idő után sem.
Az meg gyakorlatilag egy tollvonás lesz, hogy akkor az állam kihátrál a hitel mögül ha nincs meg a gyerekszám és a bank meg kamatot emel emiatt. Szerintem ezt megtehetik.
Ráadásnak ez soha nem évül el, akár 15-20 év múlva is elővehetik ezt az ügyet, mert olyant nem hiszem, hogy bárki ki fog jelenteni, hogy akkor ha mégsem prezentálták a gyerekszámot, amit pedig beígértek, akkor spongyát rá és felejtsük el az egészet. Hanem senki nem mond semmit, ami bármit is jelenthet később.
Egyébként a fészekrakó kapcsán is nem teljes az immunitás. Elég sok család van, akiket utolértek azzal, hogy akkor tessenek csak visszafizetni a jogtalanul igénybe vett pénzecskét. Igaz nem mindenkit. Vannak akik megúszták (még).

friss hírek További hírek