RuszinZsolt

Regisztráció: 2014-02-11 22:52

Hozzászólások száma: 6

Utolsó hozzászólás: 2018-01-26 17:09


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Júliustól a cégeknek is besegít az adóhatóság 2018. 01. 26. 17:09
#4
Mégsem törölték, csak ilyen gyenge a kommentelési felület. 
Júliustól a cégeknek is besegít az adóhatóság 2018. 01. 26. 17:09
#3
A cikk főcíme hamis, az NGM nem fog áfa bevallást készíteni. Az eredeti cikkben ez "főfeladat", nem pedig tény. Az előző - azonos tárgyú kommentemet törölték, ami szégyen a Portfolio-ra nézve.
Júliustól a cégeknek is besegít az adóhatóság 2018. 01. 26. 09:11
#2
A cikk vezérmondatát valaki átszerkesztette, így a hír hamis lett.
2018.07.01-től nem indul el a bevallástervezet, az az alábbi forrás szerint a "következő nagy feladat".
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/a-nav-julius-elsejen-inditja-elesben-az-e-szamlarendszert
Varga Mihály egy új adókedvezményt jelentett be 2017. 11. 05. 14:48
#2
Ez nem egy adókedvezmény!
Az alanyi áfa mentesség 12 mFt-ra való emelése azt is jelenti, hogy a beszerzett áruk, szolgáltatások áfája is "bukó". Az értékesítéskor fel nem számított áfa elsősorban a magánszemélyek felé való teljesítéskor jelent előnyt, hiszen ők nem áfa alanyok. A jelenlegi határ 8 mFt, az emelés azért lehet pont 12 mFt, mert a kormány szerelemgyereke, KATA éppen ekkora összegig kínál rendkívül kedvezményes adózást.
Én nagyon örülök, hogy az általam tucatszor leírt és elmondott 12 mFt-os áfa mentesség elért a kormányig, bár nyilván ez a nemzetgazdasági minisztérium illetékeseinek is eszébe jutott.
Kihagyták Miskolcot és Zalaegerszeget az új kiválasztottak közül 2016. 01. 17. 12:29
#2
Csak Miskolc és Zalaegerszeg tudta már az első körben, decemberben teljesíteni az 500 millió Ft átutalásához szükséges feltételeket, így mi már december 30-án megkaptuk a pénzt, míg a többiek érdekében módosítani kellett a határozatot.
Behajtási költségátalány - bizonytalanság a köbön 2014. 02. 11. 23:55
#2
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerint nem minden esetben kötelező a késedelmesen fizető partnereknek késedelmi kamatot, és amellett minimum 40 eurónak megfelelő behajtási költségátalányt is felszámítani, a lemondásnak, mint tartozás-elengedésnek ugyanis a Ptk. alapján nincs akadálya.

Az irányelv arra vonatkozóan nem tartalmaz rendelkezést, hogy a jogosult a késedelembe esést követően jogszerűen lemondhat-e a behajtási költségátalányról, így ezt a Ptk.-ban sem kellett szabályozni, a lemondásnak – mint tartozás-elengedésnek – a Ptk. alapján nincsen akadálya. Tehát a cikk megállapítása, mely szerint ” késedelmesen fizető partnereknek kötelező késedelmi kamatot, s amellett minimum 40 eurónak megfelelő behajtási költségátalányt is felszámítaniuk”, nem helytálló – közölte a tárca.

A kötelezettnél szó sincs arról, hogy a késedelmes fizetésnél automatikusan felmerülne a behajtási költségátalány és a késedelmi kamat. Ráadásul a számviteli törvény szerint szó sincs arról, hogy vaktában egyéb ráfordítást kellene elszámolni. A szállító tehát előbb közli az igényét, és ez lesz a számviteli bizonylat, ami alapján a ráfordítás a késedelembe esőnél jelentkezik.

A cikk így pontatlan.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek