Negev

Regisztráció: 2008-11-28 13:54

Hozzászólások száma: 681

Utolsó hozzászólás: 2009-03-27 12:51


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

Soros György áll az OTP megtámadása mögött - megdöbbentő részletek 2009. 03. 27. 12:51
#76
Kedves Matgab !

Tudom hogy ezen hozzászolásom nem lesz sokáig fenn, és kitiltanak érte, de valakinek végre ki kell mondani dolgokat. Sajnos hiába kozmetikázod magad, nem vagy más mint egy kis sunyi fasiszta majom, aki tele van kisebbrendűségi komplexusokkal. Még felsorolhatnék ide pár nicket, akik hasonszőrűek, de nem teszem, mert felesleges. Semmivel nem vagy jobb Sorosnál!!! Te csak azért nem teszel ilyet, mert nincs megfelelő tőkéd hozzá. Kizártnak tartom, hogy nem kerested szarrá magad a shortokon te is. Mert gondolom azért akkora nagy hazafi nem vagy, hogy hagytad volna elúszni a lehetőséget. Olvaslak, és rosszul vagyok tőled!! Olyan erkölcsökről prédikálsz, amihez közöd sincs és nem is lesz soha. Valószínűleg ebből adódnak a komplexusaid. Egyszer már írtam neked, hogy sajnállak és szánlak. Most az kell neked mondjam, hogy nézz tükörbe és köpj egyet magadra !

Sziasztok!
Mi lesz veled világ? 2009. 03. 20. 11:01
"Az egyik kutya a másik eb." ???? Tök jó ! Csak azt nem tudom, hogy származásom alapján én most melyik vagyok ? Képzeld el, ha én is ez alapján ítélném meg a magyarságot, bizonyos magyarok múltbéli tettei miatt! Felszínes ismeretekkel rendelkezel arról az országról és népéről, tehát te se csodálkozz, hogy az ilyen vélemények miatt hasonló reakciókat váltasz ki az ottani politikamentes emberekből, magyarországról, és a magyarokról!
Mi lesz veled világ? 2009. 03. 19. 13:42
Samir Kuntar, az Arab Nemzet lelkiismerete2008.07.18.

Miután Izrael megkegyelmezett Samir Kuntarnak és négy társának, a vöröskereszt tegnap átszállította őket hazájukba, Libanonba, ahol a nép mellet az államfő és a miniszterelnök köszöntötte őket. Ezekután a Hezbollah vezetői Bejrút déli részében ünnepséget tartottak Kuntar tiszteletére.

Szülőfalujában Abayben, az utcákat feldíszítették a Palesztin Felszabadítási Front egykori tagjának visszatérését ünnepelvén. Az egyik transzparens szerint:

„Samir Kuntar Libanon, Palesztina és az Arab Nemzet lelkiismerete. Aabey köszönti a hőst, börtönviselt Samir Kuntart.”

Ismerkedjünk meg hát Palesztina, és az Arab Nemzet lelkiismeretével:

Hogy ki ez az „ember”?

Samir Kuntar drúz származású, 1962-ben született Libanonban, a Palesztin Felszabadítási Front egykori tagja. 16 évesen, 1979-ben négy társával részt vett egy Izraelben végrehajtott terrortámadásban, melyet a „Nasser Hadműveletnek” neveztek. (A támadást a PFF nyilatkozata szerint tiltakozás volt az Izrael és Egyiptom között megkötött béke ellen.) Négy izraelit ölt meg: a 24 Eliyahi Shahar rendőrt, a 31 éves Dannyt négy éves kislányának szeme láttára, majd a kislányt, Einatot is, és egy katonát. A férfi két éves kislánya megfulladt, mikor édesanyja megpróbálta elhallgattatni, nehogy a Kuntar és társai megtalálják őket rejtekhelyükön. Őt és egy társát életfogytiglanira ítélték, ám 46. születésnapját már otthon fogja ünnepelni.

Samir Kuntar tizenévesen, a támadás előtt.

Részletek a bírósági eljárásból:

1979. április 22.-ének estéjén, Kuntar és társai egy gumicsónakon áthajóztak Libanonból az izraeli Nahariya partjaihoz. Rálőttek egy rendőrautóra, megölve Eliyahu Shahar rendőrtisztet. Továbbhaladva, a Haran család lakásába törtek be a Jabontinsky utca 61.-es szám alatt, kirángatták a családfő Danny-t és lányát, a négyéves Einatot a partra. Feleségének Smadarnak és két a két éves Yaelnek sikerült elrejtőznie, ám Yael megfulladt, mikor édesanyja megpróbálta elhallgattatni, nehogy a terroristák megtalálják őket.

A motorcsónak, amit Kuntar és társai használt

A parton a biztonsági erőkkel folytatott tűzharc közben Kuntar Dannyt közelről hátba lőtte, és Einatot is meggyilkolta. Két másik társát megöltek, ám Kuntar és Abras túléltek, így bíróság elé állíthatták őket.

Rögtön letartóztatását követően Kuntar beismerte, hogy a négy éves Einatot puskatussal agyonverte. Mégis később, mikor a bíróság előtt tanúvallomást tett, tagadta a vádakat.

„Nahariya partját reggel 2:30-kor értem el” mondta 1980. január 6.-án tett vallomásában. „Kikötöttük a csónakunkat egy sziklához. Olyan utasításaink voltak, hogy ne nyissunk tüzet, ejtsünk túszokat, és vigyük őket Libanonba. Én voltam az egység parancsnoka. Azt terveztem, hogy bekopogok az egyik házba. Majeed és én az egyik ház felé sétáltunk. Mondtam neki, hogy csöngessen be, de ne beszéljen, mert én akartam az ott élőkkel angolul beszélni. Amikor bementünk Majeed felzörgette az egyik lakást, és a nővel arabul kezdett beszélni, a nő pedig héberül válaszolt neki. Hibázott, és így nem nyitották ki az ajtót.

Bizonyíték a patológus jelentéséből, mely mutatja Einat Haran agyszövetét Kuntar fegyverén. A képre kattintva a jelentés egy nagyobb részletét lehet megtekinteni.

„Aztán egy autó hangját hallottam és azt amint megáll…, tüzet nyitottam, aztán felmentünk az egyik lakáshoz, ahonnan kihoztunk egy férfit és egy lányt, hogy magunkkal vihessük őket. Úgy döntöttem, hogy a lányt visszük magunkkal, hogy így biztosítsuk az életben maradásunkat, aztán visszajuttattuk volna Izraelbe a Vöröskereszten keresztül.”

„Amikor velük voltunk, tüzeltek ránk… Visszalőttem párszor Kalasnyikov géppisztolyommal, az egyiküket eltaláltam. Amikor láttam, hogy a csónakot eltalálták… megpróbáltunk gyalog visszavonulni, és megszökni a ránk lőtt golyók elől … A hadsereg megtámadott minket… Próbáltam módot keresni arra, hogy szóljak nekik, hogy ne lőjenek ránk, mert a célunk az volt, hogy túszokat szedjünk és elvigyük őket Libanonba. De nem volt nálam megafon… öt golyó talált el. Aztán [Danny] Haran felállt és integetve jelzett a hadseregnek, hogy ne tüzeljenek. Azok a golyók találták el, melyeket a katonák lőttek rá. Az öt golyó érzékeny helyeken találtak el, így sok vért vesztettem és elájultam. Nem tudtam mi történik egészen addig, míg felébredtem egy reggel és a(z izraeli) hadsereg kezei között találtam magam. Egyáltalán nem bántottam a lányt, és nem tudom, hogy halt meg.”

A bírósági eljárás négyesszámú tanúja viszont látta azt amint Danny Haran feláll és azt kiabálja, hogy „Tüzet szüntess, ne lőjetek! A kislányom itt van velem.” Rögtön ezután látta amint Dannyt lelövi Samir Kuntar. Egy másik tanúvallomásban az orvosszakértő megállapította, hogy a négy éves Einat halálát egy tompa tárgyal való ütlegelés okozta, mint egy husáng, vagy egy puskatus.

Danny, Einat és Yael Haran - Samir Kuntar áldozatai között

A sátáni tett:

A bírósági eljárások sorát az anya, Smadar Haran nem tudta elviselni. Az egyiken Kuntar védőügyvédje azt állította, hogy védencét a börtönben megverték. Smadar, ki nem bírta tovább, valamit a gyilkosok felé motyogott, mikor is a főbíró felszólította, hogy kérjen bocsánatot. Smadar a tárgyalóterem elhagyását választotta, és megtagadta a bocsánatkérést.

Az lelőtt rendőrtiszt, Eliyahu Shahar édesanyja nem ment el az 1980 januárjában az ítélet kihirdetésére. Szíve négy nappal azelőtt feladta. Mindenki, ki a tárgyalásokon jelen volt, megszokta, hogy mindíg jelen van, és érezték hiányát. Smadar Haran mellette ült, lehajtott fejjel, fájdalomtól meggyötörve. Egy akkori jelentés szerint Kuntar meglepődöttnek látszott.

„Kuntar odament Einat Haranhozt, kétszer fejbeverte puskatussal, azzal a céllal, hogy megölje.” áll a bíró ítéletében: „A második vádlott szintén erőteljesen fejbevágta. Az ütések eredményeként Einat koponyatöréseket és agykárosodást szenvedett, melyek a halálához vezetettek. Hidegvérrel ölték meg túszaikat, a védtelen apát és lányát” „Ezen tetteikkel az alperesek hihetetlen erkölcsi mélységet értek el… a páratlan sátáni tettel… a büntetések melyeket kiszabtunk az alperesekre, meg sem közelíthetik tetteik brutalitását…”

Kuntart, ki szociális tanulmányokból és bölcsészetből bachelor diplomát szerzett az izraeli börtönben töltött ideje alatt, az izraeli kormány tárgyalási alapnak ítélte a Ron Arad ügyben.

Mindez négy évvel ezelőtt történt, azon egyezmény keretében, mely szerint a Hezbollah Elhanan Tannenbaumot és három izraeli katona holtestét (kiket 2000-ben raboltak el) visszajuttatja Izraelbe. Izrael beleegyezett abba, hogy szabadon eressze Kuntart, ám csak Ron Aradról szóló információért cserében. Semmilyen információt nem kaptak, így Kuntar börtönben maradt.

Két héttel ezelőtt Smadar Haran egy sajtóértekezletet tartott, és világossá tette, hogy megbékélt a Hezbollahhal kötött (mostani) egyezménnyel. Eldad Regev és Ehud Goldwasser visszatér Izraelbe Kuntar szabadon bocsátásáért cserében. „Kuntar nem az én személyes foglyom”, magyarázta. Két napon múlva családjának mészárosát szabadon engedték, és Izraelnek még mindig nincs megbízható információja Ron Aradról.

Ám nem a Ron Arad ügy volt az első alkalom, amikor Kuntart ki akarták szabadítani:

Az Abu Abbasz és George Habbas vezette Palesztin Felszabadítási Front 1986-ban az Achille Lauro óceánjáró elrablásakor Kuntar és más terroristák szabadon bocsátását követelte. A gyilkos akció során egy idős zsidó utast, Leon Klinghoffert lelőtték és a tolószékével együtt a tengerbe dobták. A terroristák Egyiptomban kötöttek ki, ahonnan repülővel akartak elmenekülni. Ronald Reagan elnök parancsára egy amerikai vadászgép Olaszországban leszállásra kényszerítette a terroristákat, akiket azonban Bettino Craxi szocialista miniszterelnök az iraki diplomáciai útlevelükre való hivatkozással szabadon engedett.

Sajátos mosollyal az arcán üdvözli az őt éltetőket Samir Kuntar Libanonban.

Harmadrészt pedig a 2006-os libanoni háborút kirobbantó Hezbollah „akció”-nak két célja volt, az egyik, hogy elterelje Irán atomprogramjáról a figyelmet, a másik pedig hogy szabadon eresszen Izrael a Hezbollah által elrabolt katonákért cserébe libanoni terroristákat, és főleg Samir Kuntart, kinek szabadoneresztését a Hezbollah Al-Manar televíziója már a konfliktus első óráiban követelte.

Nézzük meg, hogy az Arab és Palesztin nemzet képviselői hogyan reagáltak a fogolycserére, egy ilyen „teljesítményű” gyilkos szabadonengedésére:

Tiszteletből állampolgárságot adományoztak Samur Kuntarnak.

A gázai övezetben ismét édességet osztogattak a járókelőknek, mindemellett a kormányzó Hamasz miniszterelnöke, Ismail Haniyeh így nyilatkozott:

„Az ellenállás ezen győzelme bizonyította igazunkat!”

"… Még egyszer gratulálni szeretnék Libanonnak. Mondjuk meg nekik, hogy ez a művelet a legjobb példája annak, hogy lehet győzedelmeskedni a megszállás felett, felszabadítva a földeket és kiszabadítva bebörtönözöttjeinket. „„Ma a palesztinok egy új éra kezdetén állnak. Samir Kuntar, a hős, ki 30 évét áldozta fel a Palesztin Ügyért, egy legenda, amiért annyi gyötrelmet szenvedett az izraeli börtönben.”

Kuntar szenvedései a Palesztin Ügyért: a börtönben eltöltött évei alatt az Israeli Open University hallgatójaként két bachelor diplomát szerezhetett, és megházasodhatott (később elvált).

A Palesztin Hatóság elnöke, a „mérsékelt” Mahmud Abbasz gratulált Samir Kuntar családjának a gyilkos szabadon engedése nyomán.

Mahmud Abbasz párja, a Fatah ünnepséget tartott Ramallahban, hogy üdvözöljék Kuntar szabadonengedését.

A palesztinok szintén tüntettek Omar Hassan al-Bashir szudáni elnök mellett, kit a Hágái Nemzetközi Bíróság éppen most vádolt meg népirtással.

Samir kuntar volt cellatársa, Jaber Weshah, ki mostmár az Emberi Jogok Palesztin Központjának alelnöke:

„A mai nap az öröm igaz napja minden palesztinnak, és minden szabadságszeretőnek szerte a világban.”

A kép árnyalása végett meg kell jegyezni, hogy nemcsak Izraelben raboskodnak libanoniak: A (libanoni) polgárháború során 17,000 ezer ember tűnt el, nagy részük tömegsírokban fekszik, ám úgy 700 fő szíriai börtönökbe kötött ki. A háborút követően a szíriai erők folyamatos jelenléte miatt az azt ellenzők eltűnése általános volt.

Samir Kuntar és más terroristákat így ünnepelték Libanonban:Samir Kuntar édesanyja örömkönnyekben tört ki, miután a foglyok között fia átjutott Libanonba, és Nasrallah sejket a Hezbollah vezetőjét dicsérte, ezért a „hatalmas eredményért.”

Az al-Manar televízónak nyilatkozva:

„Ma nincsen határa örömömnek. Nem tudom kifejezni az érzéseimet. Ez a teljes szabadság. Három napja telefonhívásokat kapok Palesztinából, Jemenből, Marokkóból és más országokból, akik gratulálnak nekem, én pedig nekik gratulálok.”

„Gratulálok a Hezbollah főtitkárának Hasszan Nasrallahnak, ezért a hatalmas eredményért, mely az ő munkájának eredménye, (gratulálok neki) bölcsességéért és becsületességéért. Szintén gratulálok Libanonnak és Aabey falunak, ahol Samir született.”

Kuntart és a négy másik szabadon eresztett terroristát Libanonban tömegek köszöntötték, zenével, ünnepséggel, és örömkönnyekkel, majd állami fogadtatásban volt részük.”Gyászolnak Izraelben:

Ünnepelnek Libanonban:Smadar Haran Kaiser később újraházasodott, két gyermeke született. Ezt írta Kuntar csapatának támadásáról a 2003-ban a Washington Postban:

"A terroristák Dannyt és Eliatot levitték a partra. Ott a szemtanúk szerint, az egyikük lelőtte Dannyt Einat előtt, hogy (apja) halála legyen az utolsó dolog amit életében lát. Aztán szétverte fegyverével lányom fejét egy szikán. Ez a terrorista Samir Kuntar volt.

„Hihetetlen kegyetlenségű gyilkosság volt. Egy békés Sabbat volt. A férjem Danny és én két kislányunkkal Einattal (4), és Yaellel (2) piknikeztünk a parton. Éjfél környékén, a terroristák betörtek a házunkba. Danny segített az egyik szomszédunknak elbújni a hálószobánk felett, míg én a szomszéd mögé bújtam Yaellel a karjaimban. Danny megragadta Einatot, és a bejári ajtót tartotta, amikor a terroristák betörtek a lakásunkba. Elfogták Dannyt és Einatot.

Sosem felejtem azt a gyűlöletet és élvezetet a hangjukban, amint arról hetvenkedtek, hogy hogyan vadásznak ránk, azt amint lőttek a fegyvereikkel, és gránátokat dobáltak. Ahogy ott feküdtem, az jutott eszembe, amit az édesanyám mesélt arról, hogy hogyan bújt el a nácik elől a Holokauszt idején. Ez pontosan ugyanaz, ami akkor anyámmal történt, gondoltam.”

„Nehéz bárkinek normális ésszel felfogni, hogy hogyan érezhet valaki örömöt és gyűlöletet miközben egy négy éves gyermek fejét töri össze. Milyet betegség késztethet egy társadalmat arra, hogy egy ilyen gonoszt ünnepeljen?”Pár mondatban összefoglalva, hogy milyen következhet a fentebb leírtakból:„Amikor a palesztinok (és mások) egy ilyen szörnyeteget ünnepelnek, akkor ezzel üzenetet küldenek az izraelieknek, és valójában mindannyiunknak. Azt árulják el magukról ilyen módon, hogy mint a nácik, olyan szinten mérgezték magukat gyűlölettel, hogy már nem veszik ellenségeiket emberekszámba, és nincs az a szörnyűség, mely túl dúrva lenne ahhoz, hogy ne kövessék el. Tudatják a világgal, hogy velük a megbékélés nem lehetséges.”

--- ---

Érdemes még elolvasni az Index cikkét, és AP angol nyelvű cikkét.
Mi lesz veled világ? 2009. 03. 19. 13:36
"Tudom, miről beszélek, mert tudom, mi történt a volt Jugoszláviában, Afganisztánban és Irakban. Természetesen előfordulhatnak kivételek, és minden állítást meg fogunk vizsgálni" - mondta Barak.

Mi lesz veled világ? 2009. 03. 06. 13:21
Rossz hírem van a jobbszélnek! Válságot ott csak a hiradóból ismerik! Tehát a sokat hangoztatott magyarország gyarmatosítása igény hiánya miatt elmarad! Különben is egy marhaság volt már maga a sztori is.
Mi lesz veled világ? 2009. 02. 22. 23:20
link

Latod en innen is gondolok arra , hogy jobban tajekozott legyel!
Mi lesz veled világ? 2009. 02. 18. 12:45
Tárgyilagos!
Richter topik 2009. 02. 17. 15:21
Nem lennék meglepve, ha nemsokára jelentkezne még egy ötszázalékos pack tulajdonosa a ricsi vezetőségénél!
Richter topik 2009. 02. 17. 15:20
A ricsit is támasztják egész nap! Szerintem lejjebb szinte üres a könyv!
Richter topik 2009. 02. 17. 15:14
Richter topik 2009. 02. 17. 15:13
Richter topik 2009. 02. 17. 15:10
ottan van a bűvös egyes
Richter topik 2009. 02. 17. 15:08
Nem tudom, mert az amcsi nyitás bekavarhat!
OTP részvényesek ide! 2009. 02. 17. 14:58
Áááhhh...Ez mészárlás. Mintha valakik szándékosan ki akarnák nyírni az otp-t. Céges szinten gondolom!
Richter topik 2009. 02. 17. 14:57
Nekem is a ricsi a kedvencem, csak valamiért úgy érzem, hogy nem normálisan mozog az árfolyama! Amikor meglátom az 1db jelzéses mahinációk nyomát akkor inkább kihagyom!
OTP részvényesek ide! 2009. 02. 17. 14:53
Ki az az elmebeteg barom, aki ilyen áron képes eladni? Még egy nagy büfi sem lehet ekkora marha!
Richter topik 2009. 02. 17. 14:48
Ma nem vettem bele, mert nagyon kétesélyesnek tűnt számomra ! Most inkább azt figyelem, hogy mi lesz az egisnél a 12k körüli harc eredménye!
Richter topik 2009. 02. 17. 14:41
Lassan lassan visszatérnek a kockázatmentesebb két gyógyszerpapírba azok is aki a nagy oti kitörésre várva dobták!
politika és társadalom ahogy én látom (2) 2009. 02. 17. 13:31
Elnézést! Csak sajnos van egy pont, amikor már az ember elveszti a józan eszét, és türelmét!
ÉBREDJ MAGYAR! Kifosztják hazádat és házadat!Magyarok madara segítsed e népet...repülj TURULMADÁR... 2009. 02. 17. 13:21
Necces! Ki tudja milyen a vérvonalad ? Nehogy már elhidd, hogy te majd eldöntheted, hogy magyar vagy! Majd aztatat ők fogják megszabni, hogy megfelelően árja-é?

friss hírek További hírek