KapzsiLaci

Regisztráció: 2019-08-31 14:58:05

Hozzászólások száma: 42

Utolsó hozzászólás: 2020-04-03 21:52


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

megélek a tőzsdéből péntek, 21:52

A legfontosabb, amit mondanék, hogy tedd be a stop loss-t.
Illetve a jelennek vagy egy hatalmas ereje, ami sokszor minden mást elhomályosít, de rossz értelemben.
Pl. pár hónapja, amikor az első kínai fertőzöttről tudomást szereztünk, sokan legyintettek, mert még semmi nem történt a tőzsdén ami ezzel összefüggene, és a jelennek, hogy "nincs semmi baj" óriási volt a hatása.
Aztán elkezdtek esni a dolgok, és sokan nem szálltak ki a long-ból, nehogy a levonás sok pénzt vigyen el, meg az esetleges "kiszállok, mégis erősödni kezd és nem tudok visszaszállni" gondolkodás is a kiszállás ellen dolgozott. És leestek a dolgok. Teljes zavar van most.
És észre kell venni a dolgokat, Hónappokkal, talán 1 évvel ezelőtt is már nyilvánvaló volt, hogy a kormány érdeke a gyenge Forint. Aki ezt tisztán látta, az jól keresett a devizával.
BEFEKTETÉSI ALAPOK péntek, 20:02
Nem értem az OTP Suprát.
Nekem úgy tűnik, mintha elengedték volna a papírt.
Kb 40 %-ot zuhant 1-2 hónap alatt. Az esés közepe, vége felé az Alap azt a tájékoztatást adta ki, hogy kb 50 % van olajban, és az olaj esik, tehát a Supra is.
Leesett az olaj a mélybe, igen. De tegnap már vagy 20 %-ot emelkedett. Megnéztem a Supra legutóbbi, március végi jelentését, és már csak kb 13.7 % volt olajban, mert kiszálltak belőle. Aztán az olaj megindult tegnap... De a mai adat szerint (ami a tegnapi változásokat tartalmazza) a Supra nem emelkedett semmit sem.
Nem figyelték az olaj emelkedését ? 
Szerintem látni kellett volna, hogy Trump be fog avatkozni....
Nekem úgy tűnik, mintha hagyták volna a mélybe hullani, mintha az alapot kezelő szakemberek nem követték volna az eseményeket se tegnap, se az elmúlt hetekben,
Sorra dönti be a tõzsdei zuhanás a befektetéseket: újabb alap vesztett irdatlanul sok pénzt péntek, 19:09
#4
Nem értem az OTP Suprát.
Nekem úgy tűnik, mintha elengedték volna a papírt.
Kb 40 %-ot zuhant 1-2 hónap alatt. Az esés közepe, vége felé az Alap azt a tájékoztatást adta ki, hogy kb 50 % van olajban, és az olaj esik, tehát a Supra is.
Leesett az olaj a mélybe, igen. De tegnap már vagy 20 %-ot emelkedett. Megnéztem a Supra legutóbbi, március végi jelentését, és már csak kb 13.7 % volt olajban, mert kiszálltak belőle. Aztán az olaj megindult tegnap... De a mai adat szerint (ami a tegnapi változásokat tartalmazza) a Supra nem emelkedett semmit sem.
Nem figyelték az olaj emelkedését ? 
Szerintem látni kellett volna, hogy Trump be fog avatkozni....
Nekem úgy tűnik, mintha hagyták volna a mélybe hullani, mintha az alapot kezelő szakemberek nem követték volna az eseményeket se tegnap, se az elmúlt hetekben,
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 03. 22. 21:06
Illetve pénzt se kell nyomtatni. A támogatást majd a tartalékra félretett pénzből osztják ki. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 03. 22. 21:05
Szerintem - sajnos - a kormánynak van jövője, mert az embereket nem igazán érdekli, hogy mit csinál a kormány. Eldöntötték : Fidesz, teljesen függetlenül attól, hogy mit csinál. A Fidesz és vezetője egyfajta negatív legendává nőtte ki magát, a nép nagy része mindent elhisz nekik, és mindent megtenne, hogy hatalomban maradjanak. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 03. 22. 20:23
A kormány szerintem részben a szavazatokért támogatja a családokat, részben pedig azért, mert akkor nem úsznak el anyagilag, és többet tudnak a közértben vásárolni amiből ÁFA folyik be. 
Ha egy "tökéletesen versengő rendszer" lenne, ahol nem lenne semmilyen nagy autó támogatás, végtörlesztés, stb., akkor teljesen más lenne a társadalom szerkezete. Ekkor nyilván sok politikus börtönben lenne, mert felvette a deviza hitelt, és el is úszott vele, mert nincs végtörlesztés. Persze még az is kellett volna, hogy az eluszott hiteleket ne a lakossággal fizessék ki.
Teljesen beteg ez a magyar társadalom. Fizetnek a munkahely teremtésért a multiknak ? Hol van még ilyen ? Amerikában, Angliában, stb. biztos nincsen.
Pénzügyileg most egy komoly zavar keletkezett Magyarországon is. Sajnos úgy érzem, hogy az erre adott válasz rossz válasz lesz. Rossz válasz, mint példáúl a végtörlesztés, vagy a CSOK.
Itt a kormánynak ki kell szolgálnia egy szavazó bázist. Itt nem azok a szempontok, hogy mi lenne jó 10 év múlva. Itt az számít, hogy mi lenne jó 2 év múlva. 
Szerintem az lesz, hogy száz, ezer milliárdokat szórnak ki megroggyant cégeknek, meg olyanokra, hogy "nem megyek be dolgozni, mert megbetegedhetek....kérem a fizetésemet a virus idejére", stb. 
Ilyen alapon mondhatnám azt, hogy ha nem adnak havonta százezreket, akkor összeszedem a vírust, és megfertőzöm az embereket. Ez a "fizessék a betegszabadságot, bár beteg nem vagyok...." egy közönséges zsarolás.
Teljesen megőrült minden, és azért nem indokolja a jelenlegi helyzet azokat a hibákat, amiket szerintem a vezetés el fog követni. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 03. 15. 15:31
Sziasztok
szerintetek elképzelhető, hogy ezekben Korona vírus által áthatott drámai heketben, hónapokban esetleg nyomott áron lehet pl. Észak Olaszországban ingatlant venni ?
CoronaVirus 2020. 01. 27. 12:15
#61
Volt egy Ebola is. Az fenyegetőbben indult mint most a Corona vírus.
MOLly tulajok topikja 2020. 01. 21. 13:32
Nem tűnik egy tisztességes részvénynek. Zavaros az egész. Talán semmi köze a valós élet folyamataihoz. Mintha eszetlen robotok uralnák a papírok nagy részét, akik random módon lépnek. 
MOLly tulajok topikja 2020. 01. 16. 12:44
Sajnos azt kell hogy mondjam, nem jó papír ez. Zavaros az egész. Kijön az elemzés tavaly év végén, 3020 körül, hogy milyen jó. És itt tartunk. Azok a jó papírok, amelyek sokkal inkább mozognak, pl. OTP, Facebook, Apple, Microsoft, stb. Döglött sajnos ez az egész.
Matolcsy egy zseni!! 2020. 01. 13. 23:46
Nem tudom, kik "talaltak fel" a devizahitelt, de oriasi felelotlenseg volt Magyarorszagon is megcsinalni. Ez egy hazardirozas volt, az elejen bejott, a vege rossz lett. Arra nem lehet epiteni, hogy "eddig 140-160 Ft volt a frank, tehat annyi is marad...". Kb ez volt.  Semmilyen szakmai alapja nem volt az egesznek. De ahogy Matolcsy mondta, a Fidesz mostani lakas programjanak is rosszak voltak az alapjai.
Matolcsy egy zseni!! 2020. 01. 13. 22:32
milyen trendeket ? Kitakaltak uj otleteket, aminek nem lett jo vege. Hallotam, hogy a devizahitelt egy amerikai beszelgeto musorban egyszeruen kinevettek... Nem volt trend.
Matolcsy egy zseni!! 2020. 01. 13. 21:00
Ennyi gazdasag politikai hibat elkovetni kb 15 ev alatt (a deviza hitelektol az szja mentesitesig)....hat ez nem sok bizakodasra ad okot. A kormanyparti szavazok teljesen megszedultek az egesztol, hogy ez mennyire klassz volt, erre meg a penzugyek vezetoje mondja ki, hogy kudarc volt.
Matolcsy egy zseni!! 2020. 01. 13. 20:23
Matolcsynak ez a vallomasa amugy siman a kormany vereseget hozhatna. Oszodi beszed volt ez, karomkodas nelkul. Vajon az ellenzek eszreveszi a ziccert ?
Ha fiatal lennek, elhagynam az orszagot.
Matolcsy egy zseni!! 2020. 01. 13. 19:09
A mostani nagy lakástámogatás, CSOK, szja elengedés (4, és esetleg talán 3 gyermek esetén) 5-10 év múlva borzasztó hatása lesz. De a végtörlesztés is ugyanez volt. És mind azért, hogy majd a "fiatalok saját lakásban szüljenek." A társadalom egyik részétől elvették a pénzt, hogy bizonyos embereknek kedvezzenek.  És szerintem úgyse lesz eredménye... Minden évben csökken a lakosság. És ha nőne is... 23 évesen majd lelépnek külföldre a közpénzen születettek. Magyarországon sok olyan ember él viszonylag jól az államnak  köszönhetően, aki Nyugaton senki nem lenne, csövezne az utcán. Teljesen torz a  magyar társadalom. Aki tud, menekül az országból. Én erre a kormány helyében nem lennék büszke. 
Meglepett Matolcsy őszintesége, jól mondja. Nem volt jó ez egész támogatósdni, és csak finoman fogalmaztam. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 01. 10. 12:36
Soros vagyona  6-9 milliard dollar kozott van. Csanyinak van kb 1, Meszarosnak 1.4 milliard dollarnyi erteke. Soros vagyona messze van attol, hogy a "vilagot iranyitsa'". A vilagot technologiak, otletek iranyitjak. Orban azert szidja a gazdagokat, mert Magyarorszagon nincs (mar) otlet se... Minimalis a komoly magyar cegek szama. Hol egy igazan nagy marka ? 2Rule  ?
A fidesz elcseszte az országot. 2020. 01. 10. 12:06
Persze az 5000 Ft-os szavazatvasarlas se jo. Mondjuk 100 ezer romat megvettek ilyen aron. Ez 500 millio Forint ha jol szamolom. De hol van ez a csaladokra szort szazmilliardoktol ? Vagy a TAO-tol ? Ossze se lehet hasonlitani a nagysagrendeket. Es nem az a lenyeg most, hogy mit igertek a BKV-val kapcsolatban, hanem az, hogy mit mire koltottek el. A TAO nem igeret volt, hanem ki is fizettek az adokbol. Ugyanigy a CSOK auto tamogatas nem igeret, hanem valosag. Ne az igeretet hasonlitsuk a valosaghoz.
A fidesz elcseszte az országot. 2020. 01. 10. 10:07
Szavazat vásárlásra jó ez a 3 gyermekes ingyen millio. Ez tulajdonképpen adócsalással fűszerezett közpénz lopás. Ezzel amúgy meg is nyerhetik a választást, de a hatása borzasztó. Tovább dráguló ingatlanok, külföldre tántorgó szakemberek, fiatalok, értelmiségiek. Teljesen torz lesz a társadalom, a folyamat már elkezdődött. Egyfelöl elszegényedő nyugdijasok, hitelbe vert emberek tömegei, válások, öngyilkosságok, másfelöl az ingyenpénzen dőzsölő családosok, illetve TAO-s támogatottak, stb. 
MOLly tulajok topikja 2019. 11. 21. 15:39
Miert ilyen gyenge a MOL ? Tegnap 2-3 %-ot dragult az olaj, es ma is 1 % feletti pluszban van...
MOLly tulajok topikja 2019. 11. 17. 17:35
Lesz ebbol 3200 Ft a kozeljovoben ?
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek