KBC_Equitas

Regisztráció: 2011-06-17 09:15

Hozzászólások száma: 13

Utolsó hozzászólás: 2011-06-22 13:08


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

KBC Equitas 2011. 06. 22. 13:08
A jutalékokkal kapcsolatban nem ez a teljes kép, pontosan így fest:

KBC Equitas: 190 Ft/kontraktus, illetve 250 Ft/kontraktus (díjcsomagtól függően, forgalmi kedvezménnyel mérsékelhető)
KBC Equitas 2011. 06. 22. 11:30
Mindenkitől elnézést kérünk, a fórummotor ismét játszik a nicknevekkel (feltehetően nyitva volt egy másik ablak vagy és/vagy a cache tréfált meg, ki tudja). A lényeg persze nem változik.

A KBC Equitas új elemzéseit nem Babics Egon készíti majd, ő egyébként sem a KBC Equitas elemzője, hanem független (a munkái elérhetők lesznek természetesen, mert sokan figyelik az elemzéseit). Az elemzési termékeket a KBC Equitas saját elemzői készítik, támaszkodva a KBC Securities mögött álló nemzetközi intézményi elemzési háttérre is. Sok ügyfelünk találkozhatott egyébként már velünk a különféle előadások, oktatások során az elmúlt hónapokban, és még több ilyet tervezünk a jövőben.

Az nem mellébeszélés, hanem alapvető etikai kérdés, hogy nem nyilatkozunk a versenytársainkról semmilyen név alatt, az összehasonlítást meghagyjuk az ügyfeleknek. Eddig is volt nálunk ilyen vagy olyan díjtételben olcsóbb ajánlat a piacon, de önmagában az árat nem tartjuk megfelelő mércének egy online brókeri szolgáltatás értékeléséhez. A "kisbefektető számára, akinek csak néhány millió tőkéje van erre a célra és esze ágában sincs a külföldi piacokon kereskedni" az Equitas Start csomagot ajánljuk, ami kifejezetten ezekre az igényekre van szabva.
KBC Equitas 2011. 06. 22. 09:10
Kedves parkinson,

Az új kondíciós listába elsősorban pontosítások kerültek azokon a helyeken, amelyek az ügyfelek visszajelzései alapján (például itt a fórumban) nem voltak világosak. Másodsorban a kevés változás minden esetben az ügyfelek számára kedvező irányba történt, így például lehetővé tettük, hogy amíg nem választ díjcsomagot valaki, addig a "régi" kondíciókkal szembesüljön minden téren, nem csak a számlavezetésben (természetesen addig nem tud kereskedni, amíg számlacsomagot nem választ). Épp fordított tehát a helyzet, mint ahogy írod: az eredetileg megalkotott szigorúbb kondíciós listát tettük rugalmasabbá, részben az ügyfeleink észrevételei alapján is.
KBC Equitas 2011. 06. 22. 07:58
Sziasztok,
 
Szeretnénk pontosítani néhány dolgot, ami felmerült péntek óta, valamint picit változtattunk is a 2011. július 1-től érvényes Kondíciós listán. Nézzétek meg az újat! ( link ) Néhány fontos dolog, ami eddig talán nem volt tiszta, vagy módosult:
 
- A számlavezetési díj maximuma havi 2500 Ft
 
- Nullás egyenlegű számlára nem terhelünk számlavezetési díjat. Tehát ha valaki például csak a nyesz számláján kereskedik, tbsz számlája nincs, a normál számláján pedig nincs pénz, akkor csak a nyesz számlavezetési díjat (évi 2 000 Ft) fizeti.
 
- Amíg Ügyfeleink nem választanak díjcsomagot, addig a KBC Equitas Zrt. által 2011. július 1. előtt alkalmazott kondíciós listájában szereplő díjak vonatkoznak rájuk. Tehát nem vonunk le tőlük például számlavezetési díjat és az egyéb díjak tekintetében is a "régi" díjszabás a mérvadó). Ugyanakkor 2011. július 1. után a PETI és a WebBroker kereskedési rendszerekben csak az tud majd kereskedni, aki választott már díjcsomagot. Természetesen a díjcsomagot kiválasztani, illetve megváltoztatni 2011. július 1. után is bárkinek lehetősége van a WebBroker Beállítások/Díjcsomagok almenüjében.
 
Volt kérdés a devizaárfolyamokkal kapcsolatban: a kereskedési rendszerben jól látható lesz majd minden pillanatban, hogy éppen milyen áron tudunk egy adott devizából eladni, illetve venni. Konkrét árazást nem lehet most mondani, mert a pillanatnyi árfolyamok rengeteg piaci tényezőtől függnek majd, de az a cél, hogy a piacon elérhető vételi-eladási árfolyamkülönbözetnél kedvezőbb kondícióval váltsunk (a bankoknál megszokott spreadeknél biztosan kedvezőbbek leszünk). A lényeg: mindig világosan, naprakészen látni fogjátok az árfolyamokat.
 
Reméljük, hogy így még világosabbak a kondíciók, de ha még van kérdés, továbbra is örömmel állunk rendelkezésre.
 
Üdv,
A KBC Equitas csapata
KBC Equitas 2011. 06. 20. 13:27
Az info@kbcequitas.hu emailcímen biztosan elérhető az ügyfélszolgálat, és a telefonnal sem szokott gond lenni. Elképzelhető, hogy most nagyobb a forgalma a kollégáknak, mint általában, de biztosan el fogod tudni érni őket.
KBC Equitas 2011. 06. 20. 13:24
A KBC valóban bank Belgiumban, de a KBC Securities, amellyel a KBC Equitas július 1-jén egyesül, egy nemzetközi brókercég, amely nagyfokú önállóságot élvez a cégcsoporton belül, egészen elkülönült vállalati struktúrával és arculattal. A KBC Securities magyarországi fióktelepe is független vállalkozás a K&H Banktól, a két cég között nincs alá-fölérendeltségi viszony, csak partneri együttműködés sok területen, és kiváló munkaviszony, ami sok mindent egyszerűbbé tesz nemcsak nekünk, hanem az ügyfeleink számára is.

Állításoddal ellentétben pedig a hazai brókercégek többségénél nem magasabb az új árszabás sem.
KBC Equitas 2011. 06. 20. 13:24
Kedves Assur-nasir-apli!

A NYESZ-hez kapcsolódó kereskedési jutalékok valóban megemelkedtek, de a erőteljes relatív változásban az is közrejátszott, hogy a korábbi díjaink igen alacsonyak voltak mindenféle összevetésben. Az új díjstruktúrában egységessé váltak a jutalékok az egyes számlatípusok között (azonos díjcsomagon belül persze), így tehát nem válik kedvezőtlenebbé a NYESZ a többi megoldáshoz képest sem, miközben az állami kedvezmények továbbra is érvényesek. Az új jutalékok ráadásul egyáltalán nem lógnak ki felfelé a hazai mezőnyből, e tekintetben sem veszítette el tehát a versenyképességét a NYESZ.

Sajnos az sem reális elvárás, hogy egy szolgáltató harminc-negyven éven keresztül pontosan ugyanazon az áron nyújtson szolgáltatást (bármennyire is örülnénk, ha őszintén vállalkozhatnánk ilyesmire), kénytelenek vagyunk időről időre változtatni a díjszabáson, ahogy minden iparágban erre kényszerülnek néha a szereplők. A díjak emelkedését viszont ellensúlyozni kívánjuk a szolgáltatások bővítésével, például az elemzési termékek terén (ne csak a most elérhető termékekre gondoljon, a bővebb terveinkről itt olvashat: link ), amivel még sikeresebbé szeretnénk tenni a kereskedést az ügyfeleink számára, akár rövid, akár a NYESZ-szel természetszerűleg együtt járó hosszabb távról van szó.

Üdvözlettel:
A KBC Equitas csapata
KBC Equitas 2011. 06. 17. 17:33
Bocsánat, valóban elkerülte a figyelmünket a kérdésed. Úgy van, ahogy írtad. Amíg nem választasz díjcsomagot, addig viszont nem is tudod használni a számládat kereskedésre.
KBC Equitas 2011. 06. 17. 16:23
Sziasztok!

Pár felmerült dologhoz szeretnénk még hozzászólni:

A banki háttér: a KBC Securities egy nemzetközi nagy befektetési szolgáltató, ezzel foglalkozik, ehhez ért, és ezt a tudást igyekszünk az ügyfeleinknek is eljuttatni, például a külföldi kereskedés révén is. A K&H bankkal nincs alárendelt viszony, sokmindenben együttműködünk, de a KBC Equitas anyja a KBC Securities, így nincs szó arról, hogy egy nagy keskedelmi banki szolgáltatásportfólióban elveszne a tőzsde. Mi csak erre fókuszálunk, a fejlesztések pedig folytatódnak.

A tájékoztatás terén maradéktalanul betartottunk mindent, amit a PSZÁF és a jogszabályok ránk hárítanak. A tegnap megjelent tájékoztatás ráadásul csak egy kis része a terveinknek, szeretnénk majd minél alaposabban bemutatni az új lehetőségeket élesben is.

A készletértékelés láthatóan sokak szemében szálka. A kritikákat megjegyezzük, levontuk a konzekvenciákat, és komolyan elgondolkodunk a kérdésen, látva, hogy ez fontos szempont.

Ha valaki a változások miatt szolgáltatóváltásra szánja magát, azt nagyon sajnáljuk (kivéve persze, ha más szolgáltatótól jön át hozzánk...), és mindenképpen arra buzdítjuk, hogy ne hozzon elhamarkodott döntést. Hiszünk benne, hogy kellően meggyőző lesz a szolgáltatásunk.

A több szálon futó diskurzust szeretnénk összefűzni, ezért ha van további kérdés, akkor a Facebook oldalunkon szívesen válaszolunk rá link

Üdv,
A KBC Equitas csapata

KBC Equitas 2011. 06. 17. 13:42
Tessék, rögtön sikerült is rossz nickkel hozzászólni. Szóval ez a hivatalos.

Bocsánat a késlekedésért, a válaszok a korábbi kérdéseidre:

1. A két hét a PSZÁF előírása, minden jogi kötelezettségünknek maradéktalanul megfelelünk. Óriási munka összehozni egy ilyen összeolvadást és a szolgáltatás ilyen mértékű bővítését, ezért rengeteg volt a kérdőjel egészen az utolsó pillanatig. Az is fontos, hogy a szolgáltatásokat úgy indítjuk el, hogy aki "későn kapcsol", vagy egyszerűen időt szeretne még kapni, azt nem kényszerítjük semmire, az új dolgok csak akkor aktiválódnak, amikor az ügyfél jóváhagyja a díjcsomagválasztással.

2. Az Equitas Profi díjcsomag jutalékstruktúrája nagyon közel esik a mostani díjszabásunkhoz (a számlavezetés és a minimumjutalék változott). Az új szolgáltatások között egyébként a külföldi kereskedés a leglátványosabb, de olyan elemzési termékeket kínálunk majd az új felállásban, ami a kizárólag a BÉT-en kereskedő ügyfeleink számára is értéket képviselnek. Hogy miért alakítottuk így át a díjakat, valamint a részletes táblázat is megtalálható az oldalunkon: link

3. A fejlesztéseket nem tekintjük hibának. A díjstruktúra változása elsőre riasztónak tűnik, de ha szusszan egyet az ember, és alaposan összehasonlítja a piacon elérhető díjakkal, mellé téve, hogy milyen minőségű és kiterjedésű szolgáltatást kap a pénzéért, akkor bizony egyáltalán nem vallunk szégyent. A KBC Equitas díjai a jövőben is bőven versenyképesek lesznek a piacon, miközben új izgalmas területeket nyitunk a szolgáltatásban. Sajnos ezek a nyilvános felületek kontraszelektívek, a negatívumok kerültek előtérbe, de nem bánjuk, mert semmit nem szeretnénk eltitkolni vagy elsumákolni, a világos párbeszédre törekszünk.

4. Elfogadjuk a két tanúval ellátott, levélben megküldött számlamegszüntetési kérelmet is, ha visszaküldöd a digipasst.

5. No comment, világosan elmagyaráztuk a díjváltoztatások hátterét és okait.

Végezetül ismét fel szeretnénk hívni a figyelmeteket, hogy a KBC Equitas csak ezen a néven kommentel, mi ellenállunk a csábításnak, hogy egyszerű, jóhiszemű felhasználónak álcázva magunkat próbáljunk marketingüzeneteket elhelyezni a fórumban. A versenytársakkal való összevetést persze nem bánjuk, mert büszkék vagyunk az új szolgáltatásainkra, a fejlesztések pedig egyáltalán nem állnak meg.
KBC Equitas 2011. 06. 17. 11:08
Szó sincs róla, hogy dezinformációval vádoltunk volna, csak leszögezzük, hogy ez téves információ volt (a dolog lényegén viszonylag keveset változtat, egyszerűen technikai kérdésről van szó).
KBC Equitas 2011. 06. 17. 10:52
Egyben reagálunk felvetésekre, bocsánat, hogy nem közvetlenül válaszolunk mindenkinek, az nagyon sok lenne, és széttöredezne a beszélgetés.

A díjcsomagok bevezetése csak az egyik oldala az éremnek, a másik oldalon a szolgáltatások bővítése áll. A BÉT sajnos tényleg nem kínál mindenki igényének megfelelő lehetőséget, ezért bővítjük a szolgáltatást, 10 piac becsatornázása pedig elég nagy ugrás szerintünk. A külföldi kereskedés remélhetőleg Nektek, felhasználóknak nagyon simának és egyszerűnek fog tűnni (ez a célunk), ami látszólag nem indokolna változásokat, de elég nagy ráfordítás van mögötte technikai, jogi és üzleti szempontból is. De a lényeg, hogy ugyanolyan egyszerű, gyors és világos lesz a külföldi kereskedés, mintha a jó öreg BÉT-en pörögnénk, csak éppen induláskor is nagyjából 400 részvénnyel lehet kereskedni, amit igyekszünk minél gyorsabban bővíteni. Az nagyon fontos, hogy részvénykereskedésről beszélünk, nem CFD-ről, spreadről és hasonlóa fogadási szolgáltatásokról.

Az elemzési szolgáltatások bővítése nem kizárólag a külföldi piacon is kereskedő ügyfeleknek szól, hiszen az elemzéseket, oktatásokat mindenki ingyenesen igénybe veheti, és nemcsak a már most is elérhető termékekről beszélünk (bővebben itt: link Sajnos ezeket a szolgáltatásokat rajtunk kívül álló, adminisztratív okok miatt csak július 1-től indíthatjuk el, de reméljük tetszeni fognak majd. Mi már alig várjuk :)

A készletértékeléssel kapcsolatban az a helyzet, hogy a piaci trendekkel összhangban áll a dolog, egyre kevésbé jellemző a piacon a választás, de ez tényleg inkább csak technikai kérdés (az adóbevallások saját nyilvántartás alapján történnek), a szolgáltatások bővítése jelentette előnyök mellett pedig eltörpül. Az félreértés lehetett, hogy a BÉT megszünteti, nem ez az oka a változtatásnak.

Hirtelen ennyi, igyekszünk feldolgozni a folyamatosan érkező kommenteket, stay tuned! :)
KBC Equitas 2011. 06. 17. 09:49
Sziasztok!
 
Teljesen érthetőek az észrevételeitek, és számítottunk is ezekre a kritikákra, de néhány dolgot nem árt leszögezni:
 
Ennyi külföldi részvényt (nem CFD, nem spread, nem hókuszpókusz) és a magyar piacot egyetlen számláról, egyetlen rendszerből kevés brókercég ér el. Magyarországról a világ vezető tőzsdéin kereskedni nem olcsó dolog, beruházás, IT fejlesztés, humánerőforrás, stb. kell hozzá.

Olyan tartalomszolgáltatást, mint a miénk (ingyenes oktatások, egyedülállóan széles elemzési bázis, stb) kevés helyen kaphatnak az ügyfelek. Mindemellett a díjaink még 2011. július 1. után is versenyképesnek számítanak majd a piacon, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy aki nálunk számlával rendelkezik, az a fenti szolgáltatásokra automatikusan jogosult.
 
Nagyon sajnáljuk, ha bárki a változások miatt elhagy minket, de szerencsére eddig több pozitív visszacsatolást kapunk, mint negatívat. A kritikákból ettől függetlenül igyekszünk tanulni.
 
Természetesen nem valószínű, hogy minden egyes hozzászólást követni tudunk, de itt vagyunk, és szívesen válaszolunk, ha kérdés merül fel. Azt is garantáljuk, hogy nem fogunk a fórum lehetőségeivel visszaélve mindenféle egyedi név alatt hozzászólni, a KBC Equitas csak ezen a felhasználón keresztül szólal meg.
 
Üdv,
 
A KBC Equitas csapata