JabbahWashington

Regisztráció: 2019-11-15 12:54:50

Hozzászólások száma: 768

Utolsó hozzászólás: 2020-08-14 21:08


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

132
2020. 06. 02. 11:35
582
2020. 07. 01. 10:16
5 619
hétfő, 18:18
DAX
232 059
hétfő, 19:21
2 670
2020. 04. 30. 21:36
28 467
hétfő, 18:18
1 391
2020. 08. 03. 16:40
51 220
hétfő, 20:05
9 275
2020. 08. 07. 09:51
28
2020. 05. 21. 10:49

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-06-19 20:17-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
páros felfüggesztés, szeressétek egymást máshol, különben tiltunk végleg

utolsó 20 hozzászólás

Akko Invest péntek, 21:08
Nem megyek széttrollkodni az AW-totyikba, bár engem szórakoztatsz ill. bizonyítod, hogy szét lett hígítva egy jó részvény és most feszengsz, azt hiszed hatása van az AW-ra, mit írsz az Akkoban. Míg te itt folyamatosan magyarázkodsz, toporogsz, kéztördelve vergődsz, erőltetetten poénkodsz, és próbálod magyarázni hogy sajnos ki lettél hígítva. Ez van. Lehet Akkoban is ez lesz, de legalább már óvatosabb mindenki vele. Mindenképp érdemes az AW-t ellenpéldaként felhozni.....Én nagyon sajnálom, hogy ahogy írtad nem láttad anno hogy a kihígítás milyen veszélyekkel jár rád nézve, és behatárolt az emelkedés. Akkosok csak remélhetik nem ez lesz mint az AW-ban. Amiket pedig leírtam, azok a kemény tények, ennek utána járhat bárki a jelentésekben 5 perc alatt, mennyi részvényt nyomtattak, ellenben úgy teszel mintha tudnád a jövő évi eredményeket, holott ez csak elkeseredett reménykedés. Gáz, no nem baj, ez az AW-színvonal. Nem csoda, hogy kaptok a nyakatokba részvényt kaptok mellé szép marketing-hírt. Egyet lehet tudni AW-ban, hogy részvényt nyomtatnak, nem is keveset. Egyébként a folyamatosan növekvő vesztődet a kihígított AW-ban hogy kompenzálod a sportfogadáson felül :))))? Na de megyek mártózni, írj valami erőltetett poént még, tuti hogy fogsz, hogy tereld az AW-hígítást. Holnap lehet válaszolok is ha jól viselkedsz. Amúgy így belegondolva tényleg gáz lehet az AW-ban ha AW-szoba után még ide szaladgáltok magyarázkodni, ott már nem is mertek?....Akkor AW-ban nagyobb lehet a baj mint gondoltam.
Akko Invest péntek, 20:25
Ja nem lehet szóba hozni más papírt? Nyilván egy kitűnő elrettentő iskolapéldája az AW, hogy mekkora árfolyamesést is okozhat a hígítás, ami most cirka -65% a csúcstól, és úgy gondolom szóba lehet hozni talán az Akkonál is az AW-t, mert van némi átfedés, így nyilván szóba is fog kerülni, és rettegve várják az Akkotulajok a jegyzett tőke emelését gyomorgörccsel gondolva az AW-ban történt trancsírra.
Jegyzett tőke 2017 dec.: kb. 344M HUF
Jegyzett tőke 2019 dec.: kb. 3.4 MRD
Azaz 10X-ték a részvényszámot (split hatással nem számítva).
2020 decemberében ennél még több lesz.
Természetesen unalomból céltalanul emelkedett még 10%-kal a részvénydarabszám, csak hogy álljon a pócon ;-) Mondjuk a Nutexért elnézést kérek, mert ott viszont van likviditás legalább és már névértéken vehető ;-) Mondjuk nálam az a bottal sem kategória.
Akko Invest péntek, 19:49
Figyi AW-nek van már több szobája, alkossatok még egyet, az AW kihígítottak topicot és ott átrágjátok....sok sikert hozzá!
Akko Invest péntek, 19:48
Na látod: Hajrá;-) Te vagy a fő látnok....;-) Aki így keni vágja az AW  2021-es EBITDA-ját és bevételét az miért kérne tőlem tanácsot bármiben is, hallgatna rám, én nem értek ezekhez...
Akko Invest péntek, 19:39
Nekem az AW-károsultakból idejöttek megnyilvánulásai is elég bizonyíték arra, miért is veszélyes a részvénynyomda az Akkoban :DDD 5 forintot nem vár részvényenkénti adózott eredménynek de duplázást vár árfolyamban :-DDDD, de 2021 tutira jó lesz (horoszkóp?), "következetes"....ez az AW-kisbefektetői főtengely? Nem csoda hogy nyomtatnak...
Akko Invest péntek, 19:33
Neked mi a bajod? Menzesz? Vagy már klimax?
Akko Invest péntek, 19:13
"de cserébe kb megduplázzák a cég bevételeit."
Igen? És az adózott eredményeire is van tutifix becslés ill. a meglevő csoporteredményekre?
"Elvégre a részvényeseket nem a bevétel nagysága hanem az eredmény érdekli..."
Bingo: az egy kisebb csoda lenne ha a részvényenkénti adózott eredmény a következő 3 évben 10 forint fölé menne szignifikánsan.
"a jelenlegi portfóliójukkal simán elérhető a 6 milliárdos EBITDA és 300 milla részvénnyel számolva a sáv felső határa  akár 30-50%-al  is növekedhetne. (és itt a növekedhetnén van a hangsúly:-) "
Na az ilyen tutifix meggyőződések kerülnek be a "befektetők utolsó mondatai " totyikba....szerintem ezt a világon nincs aki megmondja. Ha 5 forint adózott eredmény meg lesz részvényenként idén (ami a lényeg) az már szép teljesítmény.
"70-120 forintos sáv.... jelenleg ez valóban reális de egy jó 2021-es év esetén,..."
Akkor a lényegen nem változtat, köszi. "De, Ha....hogyha"....na igen, ha jól töltöm ki a lottószelvényt...meg jól sorsol a gép, ez kb ilyen fikció.
Akko Invest péntek, 19:02
Nyilván ha a bekered az apport értéke körül van, akkor már lehetsz pragmatikusan pozitív, de semmiképp sem biztos bármiben is, mert más a tőkeemelés értéke, az értékelés és az árazás. Nos a tőzsdét csak árazásra játszák, hogy erre mi hat azok között vannak olyan tényezők amik előre nem bekalkulálhatóak, és te nem látsz/nem láthatsz, de ha az összbekered az apportbekere körül van, akkor már nagy eséllyel (nem 100%) lehet pozitív hozamod, de mértékét sosem tudod előre. 
130 forint???? Sosem lesz ekkora adózott eredménye részvényenként. Kb. 3-8 forint a részvényenkénti adózott eredmény az elmúlt években és ugye ez a részvény keletkeztetéssel csökken. Szerintem Ha 130 forint részvényenkénti eredmény lenne mondjuk 3 éven belül, akkor nem csorogna az árfolyam. Ez a 130 forint honnan jött? A 3-10 forint reális várakozás azaz kb reális az árazás ahol most van. Vagy a 88 forint apport miért érne jövőre 130 forintot ha vagyonra gondolsz? Van persze átértékeltség, de példul ha olvastad  a mai GS-Park interjút, akkor ott is az van, hogy a piaci értéket SEM értékeli be a piac (azaz az ár az érték alatt van és lehet ez így is marad). Ezért van itt mindenki kész a tőkeemelésre, hogy ez mire vonatkozik. A szentlélek tartja az Akko-t is árazásban, jön egy rossz, bzonytalan ősz, Covid hullámok, még egy instant nyomda nem hiányzik ide is. Soha nincs előírva, hogy a te apport számított értéked be is lesz árazva valaha is...lehet a 88 forintod 30 forintra lesz árazva jövőre. Nagyon sok papír forog érték alatt. Abszolút tévúton jársz, de értem mit szeretnél kihozni: Csakhogy attól, hogy 88.5 forintként van beárazva az apport nem biztos ennyi is a bekerjük a bennfenteseknek eredetileg. Azaz lehet nekik csak 20 forint volt anno a bekerjük, de 88.5 forinton értékelik be apportként (túlértékelve hozzák be, nem ritka általánosságban), de mondjuk beárazza 40 forintra és ha ezt el is tudja adni akkor már nyeresége van 20 forint bekerre, te meg nem érted miért nem éri el a 80 forintot sem. Árazás lehet 500 is, de 50 forint is, de alapja számomra nem sok van, hogy hatalmas potenciál lenne ebbe a papírban, kockázat annál több. Természetesen bármikor lehet benne eszement rally, de érték alapon nem látok. Akko is meredek,de ott jó a hozam/kockázat mutató, hisz van egy beértékelési potenciál, de  AW meg brutál rossz hozam/kockázat mutatóval rendelkezik a jövő árazásra nézve (nagyon le sem gondolom h esik). Az én véleményem szerint.
Akko Invest péntek, 18:16
Akkor azt is olvashattad hogy mekkora riadalom volt itt többször amikor felmerült, hogy itt is instant nyomda lesz, pont az Altera-AW-ból okulva (ára ott van mint 2018 tavaszán- őszén). És nyilvánvaló miért, mert pozitív adózott eredményű cégnél veszélyes a jegyzett tőkeemelés mértéke. Így végig gondolva tényleg így van, nekem is így tavasszal-nyáron esett le igazából...
Akko Invest péntek, 18:08
ez tagadhatatlan tény. Azonban az eladósodottsági arány éppenséggel 80% fölött van az AW-ban (dec. 31) eszközarányosan (és emelkedik évről évre) és ehhez képest nem olcsó az AW (nem is drága, pont reális). Amúgy éppenséggel pont akkor jár pozitív hatással a másodlagos tőkeemelés, ha mínuszos a cég, mert így a veszteség is csökken a részvényeseknél és jelzi, hogy van aki finanszírozza a veszteséges céget. Ellenben az AW nyereséges és az is lesz várhatóan, tehát a részvényre eső eszköz/vagyon/saját tőke/adózott eredmény (ki mire izgul) esik minden egyes tőkeemelésnél egy részvényre vetítve. Erre írtam, hogy olyan eget verő potenciált nem látok az AW-ban. Ez a 70-120 forint reális sáv.
Akko Invest péntek, 17:31
...igen, és vagyon(illetve eredmény)arányod kihígul a részvénykeletkeztetéssel ugyanúgy, nem nő a részvényed mögött megbújó értéked, ahogy azt te gondolod és írod, de egy számológéppel leellenőrizheted. Nézz egy picit utána a tőkeemelés hatásaira a részvényesi vagyonra, úgy könnyebb és nem kerülsz kellemetlen toporgós magyarázkodós helyzetekbe ;-) DE hogy egyszerű legyen megértened: van x gramm tulajdonod a tortákból ami az asztalon van. Betolnak az asztalra még egy tortát, akkor a te grammhányadod százalékosan kisebb lesz az asztalon levő tortákból, mert a grammod ugyanaz marad, csak több lett a torta (ez a cégvagyon amire utalsz). Hiába nő a tortaszám, a te részesedésed csökken arányosan, ergo ugyanott vagy vagy még ott sem.
Akko Invest péntek, 17:14
Igazság szerint pont a héten leírtam, hogy az AW jó is lehetne mert van benne érték csak szét van hígítva, amit persze az ombre nem olvasott vissza (igazság szerint azt sem amire böfögött), nyilván kiragadva , csúsztatva relativizál, mert be van ragadva, és ez nem szimpi neki és beír egy tök baromságot. Csak hogy a piac meg beárazta, ami neki bukó. Ez van, máshova címezze az okosságait.
Akko Invest péntek, 15:20
Köszönjük, de legközelebb a kontextust is vizsgáld amiben a jegyzett tőke emelést említettem, ne csak relativizálj, akkor érteni is fogod a mondandóm lényegét ;-) Magyarán: állításod hamis, mert nem ezt mondtam. Szia.
Akko Invest péntek, 15:01
AW érthetetlen számomra: WAM, Prest stb...azaz a Veres birodalom bőven 90% felett tulajdonolta a részvényeket a jegyzett tőke (10X-re!!!) emelése előtt (szerintem ez parádés), ott hígítással elérték az eszközbeárazást, másképp fogalmazva a darabszámmal érték el a kapitalizációt, nem az árfolyam emelkedéssel, de ezt kifejtettétek többször. Vagy volt egy potenciális nagybefektető aki mégsem vette meg a kinyomtatott részvényeket, holott úgy volt....? Vagy csak egy balul elsült ötlet volt. És most is volt egy adag nyomda (+10%), de ott van még a szlovén leány is ősszel...hiába nő a vagyon és az adózott eredmény, ha részvénykeletkeztetéssel hígítanak ki "téged mint kisbefektetőt". Hozzáteszem óvatosan, még az is csoda hogy AW ára olyan árban van amiben most van. Persze ettől lehet az is több száz forint bármikor, rde én nem érzek potenciált benne hisz be van árazva ott a vagyon, pedig gondolkodtam hogy beleveszek, de minden cégfelvásárlást nyomdával kompenzálnak le, fizetnek ki:( Így nekem nem buli, nekem ez NUTEX-style, ha már szóba került Peti84 által.
Akko Invest péntek, 14:47

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200814/wood-66-szazalekkal-tobbet-er-a-graphisoft-park-444928
GS-ben is max a részvényvisszavásárlás segíthet, hogy beárazza a vagyont, ami ugye a cég pénzét égeti viszont, de klassz, hogy itt az esetleges apportörnek ingyenbe kerülve nem kell kinyomtatnia felesleges (hígító) részvényeket az Akkoban...még jó helyzet is kialakulhat itten, talán.
Akko Invest péntek, 14:20
Köszi, igen ezt is kidobta a kereső. Ami bejött neki mint vízió:
"Ráadásul 1799-ben Napóleon serege is hiába ostromolta, márpedig Korányi G. Tamás nem szeretné, hogy a befektetők ebből arra asszociálnának, hogy az árfolyam biztosan sikertelenül ostromolja majd az újabb árfolyamcsúcsokat."
Szóval  ez eddig igaz, én is múlt év 3. 4. negyedév vártam az vételit, apportöri beárazást, fene vinné el nem jött be, nekem meg kellett a pénz eladogattam szépen a pakkot dec-januárban (tizede se volt mint Korányinak), azóta, mintha a múlt év II. fele ismétlődne, most is. Talán sokkal kisebb a lelkesedés most, de a makroklíma sem a legideálisabb. Meg ahogy nézegettem az összes ingatlanrészvény rotty árban az értékéhez képest a BÉT-en, talán Akko-nak van esélye egyedül beárazni az értékét, már ha csak azt nézzük most is az ingatlanérték 2X-n forog árban, ha ezt tudná tartani az apportöri vagyonra is és az árazás bőven fedné kb az értéket az már nem lenne rossz szerintem, ahogy itt többször levezettétek. Csak rongyolunk bele egy randa őszbe makroszinten.
Akko Invest péntek, 14:10
Igen, köszi, ahogy olvasom individual befektető és nem csak nyerői voltak az életben, ahogy olvasgatom a cikkeket róla. Világos, csak itt ugye 2018 év végén 2019 év elején volt potenciális jelentősége személyének, most meg egy giga apportört várnak itt többen (ahogy vagy még 4-5 papírban), azaz mi ez a visszatekintés a 1.5 éves történésre, ami végül is nem vezetett sehova? Akko néven nem volt olyan óriási hype, de a Potinusos 700 körüli csúcs sem tekinthető hype-nak, lecsorgatás sem volt, ami mindez jó jel. Ami meg nem jó jel, hogy de ja vu-m van, mert 1 éve is itt toporgott a papír árban, IT választásokban, várakozásban, tippekben hogy ki jön stb. Tehát túlzásnak tartom azt a várakozást, hogy idén lesz valami érdemleges (vételi ajánlat, apportöri eszközérték beárazás, Steinberg Úr IT-tag), de azt is, hogy Korányit emlegessük fel, meg azt mi volt átvételkor 2019 elején, ami elmúlt.
Akko Invest péntek, 13:49
és ez a x64-es split előtti állapot volt még ráadásul. Bár most nem vágom, miért került elő Korányi neve ennyiszer többeknél,ő ha jól olvasom most a neten, az elején volt aktív a papírban 2018/19 fordulóján, ráadásul az elődpapír Potinusnál. Lehet elkerülte valami a figyelmemet? Ami lehet, mert nem követem konstansan a papírt, szóval bocsi, de Korányi lesz az új IT-tag vagy mi, hogy ilyen sűrűn megfordul a neve? Ja és a kérdező szerint ő írt be majd törölte magát, egy kicsit összezavarodtam.Úgy látom itt még hype előtt már vannak akik nem kapták meg amit vagy amennyit akartak. Hát a modinak és a tulajoknak nem lesz könnyű dolguk,tuti fix lesznek falak az eladóin rendesen, meg kemény szórások. Nem tudom, hogy ez AW-örökség-e vagy elszigetelt eset-e vagy épp nagyon is jó ómen (EST-nél is így kezdődött). Kíváncsi leszek meg lesz-e a beárazás.......kis ingatlankitekintő a GS-től, ami adhat támpontot: https://www.portfolio.hu/uzlet/20200814/bojar-gabor-felesleges-volt-az-aggodalom-a-home-office-nem-helyettesit-mindent-444868
"...ezzel nem azt akarom mondani, hogy elégedett vagyok az árfolyammal, hiszen még mindig messze elmaradunk az egy részvényre jutó valós eszközérétéktől. Tehát dolgoznunk kell még, hogy közelebb kerüljön az árfolyam a valós értékhez. "
Múlt évben többször megfordultam GS-ben, nullán szálltam ki, de az idei vaskos oszti sem nyugtatott meg, és ahogy látom ők is küzdenek az eszközár beárazással, APP-ban úgy szintén. Lehet ezekben sok a közkéz ami gátolja a beértékelést? Akkesznél vajon hogy lesz...?
Akko Invest péntek, 11:18
Érthető, hogy partvonalon állsz, de ha valamit ezt a papírt érdemes figyelni a BÉT-en, még ha időbe is telik mire kiforrja magát.....
Akko Invest péntek, 11:08
Ahogy mondod, nagyon ügyelniük kell a felépítésre és a részletekre: minél nagyobb story lesz, annál több "kedves, jószándékú" ember fog megjelenni és rombolni. Elég egy rossz lépés, borítás, egy túlméretezett jegyzett tőke emelés, és bammmm.....úgy érzem kemény lesz még Nektek, de az AW-sokat sem irigylem.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek