"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Igaz, de az oroszok nem engednek, és az ukránok sem. Valami megoldást kell keresni. Az orosz követelések: Luhanszk, Donyeck legyen független. Semlegesség. Krím elismerése. Nácitlanítás. Szerinted mi a megoldás? Az oroszok nem fognak visszavonulni.
A tény kb ez: . https://www.bbc.com/news/world-europe-60715492 . "The Russian embassy in the UK tweeted a conspiracy theory that Ms Vishegirskaya was an actress and the aftermath of the attack had been staged.However, the BBC's disinformation team found evidence which contradicted the unfounded claims, including that she had somehow pretended to be several women photographed at the scene.Twitter later removed the Russian embassy's tweets, saying they violated rules "related to the denial of violent events".Further claims circulating online suggested that Ms Vishegirskaya was not even pregnant. However, the beauty blogger revealed she was pregnant in January to her followers - weeks before the invasion - and later asked them if whether they thought she would have a girl or a boy."
"Kérdezd meg őket kik hibáztatnak. 99%-ot adok hogy nekik Putyinnal lesz a fő bajuk mint amúgyí a legtöbb értelmes embernek." Te nem a kérdésre válaszoltál. Itt az a kérdés, hogy hányan szavaztak volna a háború mellett, ahol az ukrán haderő a városokat használja védőpajzsul, miközben azok a lakossággal együt felőrlődnek, és hányan a kapituláció mellett. Értelmes ember pedig nem csak az egyik oldal szemszögéből nézi az ügyet, amikor ítélkezik. "A legtöbbjuk hótziher hogy angolul se tudd." Mi köze ennek az angol nyelvhez? Te szándékosan beszélsz mellé? És mi köze a szovjet diktatúrának a mostani oroszországhoz? Igen egy korrupt ország korrupt vezetőkkel, akárcsak sokak szerint ukrajna, vagy akár magyarország. De nem a pokolról beszélnük, még sosem hallottam, hogy oroszországban olyan rossz lenne az élet, mint annó a volt szovjetúnióban. És azt ki vetette fel, hogy az oroszok békével jöttek volna? Mivel úgy látom, hogy fals logikával vagdalkozol, és folyton
mellébeszélsz, ezért én részemről lezárom a veled való kommunikációt.
"Meg ne tőlem kérdezd, hogy mit akarok ezzel elérni: kérdezd az ukrán vezért" és ha segítséget akar elérni, abban mi lenne a hiba ? Mi is könyörögtünk 56-ban amerikai segítségért.
Nem fáj ha az Usa ellen pofáznak. Egy mondatommal is védtem az amcsikat? Még az ukránokat se tartom szneteknek. na de hogy a jelenlegi helyzetben az oroszok szétbarmolják az országot és ezért az ukrán vezetés a felelős aki nem feküdt azonnal le nekik hogy legyenek egy jó Fehérorsozország 2.0? . És ezt itt talán 2 hsz-el lejjebb egy az egybe leírják. Na ezektől pattan el az idegem néha.
"Ezek szerint nem történik Ukrajnában semmi, nincsenek ott orosz tankok
és az ukránok a hibásak mert megvédik magukat - nem hiszem egyébként,
hogy már sokáig. Mit akarsz ezzel elérni ?" Semmi többet, mint azt, hogy az a történet azzal a kórházasdival nem tűnik kereknek. Te mit akarsz elérni azzal, hogy ezt nem veszed figyelembe és az abszurd véletleneket tartod inkább lehetségesnek? :) Meg ne tőlem kérdezd, hogy mit akarok ezzel elérni: kérdezd az ukrán vezért.
"Belekezdtem olvasni de hagyjuk már. Te beszélsz propagandáról és ez az újság még az origóhoz képest is elfogukltabb." Oké. A tény ez: Van egy híres, magát mutogató blogger. Hogy-hogy nem, véletlen megtaláljuk egy bombázásnál, csak őt, mint terhes nőt. Szóval van egy bazi nagy kórház, ahol egyetlen egy terhes nőt sikerül lefotózni, azt is háromszor, az is meg véletlen abból él, hogy mutogatja magát a neten, fotók tömkelegével. Te élsz abba a világba, amibe ez csak véletlen egybeesés és én meg élek olyanba, ami szerint ez meg nem az. Ennyi az egész. :)
"Na neee, Petya, mi van veled, ennyire elvarázsolt a srác? Mondjuk nem néz ki rosszul. Na mindegy, szerintem korai a szentté avatása." . Szenté isten ments. Churchill még nála is menőbb vezető volt de melette elbaltázott egy Galipoli partraszálást s Indiába pár millióan meghaltak miatta éhinség miatt. Szent életű ember nincs. Zelenskijnek is megvan ezernyi hibája. de nem irigylem milyen helyzetben kell helytállnia és messze jobban teljesít mint az amúgy magukról nagy és bátor harcosként már már géniusz vezetőként nyilatkozó és ebben a szerepben tetszelgő politikusok ( Trump, putin, Orbán, erdogan, bolsanaro stb... ). Ezek java fülét farkát behúzva menekült volna már az országból ilyen helyzetben miközben őket tömegek istenítik a semmire mint hatalmas vezetők.
Orbánnak is van támogatottsága, főleg nyugdíjasoktól akik ellen hatékonyan működik a propaganda gépezete, és még naplopóktól, szélhámosoktól, akiknek kiszórja a megmaradó lerágott csontokat és morzsákat, hogy rá szavazzanak. Én értelmiségi körökben még soha sem hallottam hogy támogatták volna, mégis megnyerte a szavazásokat. De mondj amit akarsz, én inkább a józan észre hallgatnék. A megerőszakolós példád is fals, az oroszok nem a népet akarják kizsigerelni. Ha a hadsereg kapitulált volna, akkor most egy fehérorosz jellegű diktatúra alakult volna ki, ami ahogy én hallottam, nem lenne sokkal rosszabb mint a jelenlegi korrupt kormányzat. Ehelyett most romokban a fél ország, ez biztos sokkal jobb a népnek.
USA-OROSZ háború
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.