A Duna jelenti az új törésvonalat az Európai Unióban: a folyótól keletre fekvõ országok egy részében a korrupció és a független intézmények elleni politikai támadások aláássák a jogállamiságot, ez pedig az európai
Engem nem kell győzködnöd, utálom a bürokráciát. De játsszunk el a számokkal egy kicsit. 500.000.000 fő életét szabályozza 100.000 oldalnyi joganyag.
1., ez 0.0002 oldal /fő
2., a hasonló magyar adat mennyi? Kétlem hogy 1960 oldal lenne összevissza...
Emellett az is kérdéses ki kinek adja a munkát? Biztos hogy nem a tagországok bürokratái szervezték így (maguknak)? A kérdés természetesen költői volt, nem akarok új vitát erről.
Persze, ez az egyik trükk. Átszervezés, egyrészt az is leköt munkaerőt, másrészt a számok nem összehasonlíthatóak hosszabb idősoron, vagy csak nagyon nehezen bogarászhatóak.
Ez most komoly?
1, nem tök mindegy ha bérét+ juttatásait az adófizetők állják úgyis?
2, nézd meg az összegeket is az még durvábban nőtt
3, ha 2010-ben bő 200.000 fővel nagyobb lakosság (ebben a kivándorlás még nincs benne jelzem) ügyeit 90.000 fővel kisebb létszám is el tudta intézni, akkor mi a magyarázat a növekvő létszámra? (és most tök mindegy műtött, tüzet oltott, vagy aktát tologatott az egyes egyén)
Csak azt ne hidd, hogy komolyan veszem a magyarul értelenkedő beírásokat! Én megtanultam magyarul, neked meg érteni kellene legalább, ami magyarul van leírva, Pali szlengjeiről nem is beszélve!
a magyar joganyag 2004 óta mindössze az EU jogszabályok, jogelvek magyar jogrendbe történő átültetéséről szól...
itt semmi sem mehet szembe az EU joganyaggal, mivel azt nagyon könnyen ki lehet nyírni az Európai Unió Bíróságán
KSH....
Azt mivel magyarázza akkor a sóhivatal (1306 fő csak ott dolgozik), ha ekkorát csökkent szerintük a létszám, miért nő a rájuk fordított kiadás ennyire?
a jövő különben egyértelmű:
az EU szocializmus keretében jottányit sem fog csökkenni a joganyag mennyisége ellenben egyre inkább minden online lesz és automatizált...
legutóbb az ügyfélkapus adóbevallásom esetében szembesültem ezzel
a NAV lényegében mindent szépen összevezetett...
ha ez általánossá válik, pl. mindenkinek alanyi jogon biztosítanak internetes hozzáférést, akkor semmi akadálya sem lesz a költséghatékonyságnak
de teljesen komolyan gondoltam, minden magyar jogszabályt meg lehet támadni az Európai Unió Bíróságán...
és ha az adott jogszabály nem kompatibilis az EU jogrenddel akkor hatálytalanítani kell
számos példa volt már erre
Ez sem feltétlenül igaz? Én spec egyszer jártam ilyen hivatalban, még én is meglepődtem hogy 3 fő egerészett egy méretes irodában. Sok állami sóhivatalnál a portán többen vannak ennél, szintenként ül egy-két nünüke egy asztalnál, és semmit nem tud (ki illetékes? ki van bent? honnan lehet megtudni?). Az nem tudom pl. feltűnt-e , minden egyes szervezetnek megyénként, de sokszor városonként is külön szóvivője van. A legkisebb, legjelentéktelenebb árnyékhivatalnak is.
Kihagytad a Merkel apparátust, meg amit a Macron most átvett a franciáknál, meg sem említem a Benelux garmadát! STB...
Te azt hiszed, hogy az a 33 ezer "megosztott" apparátcsik irányítani tudná ezeket a nem teljesen neked bemutatott, UNIOnak elkötelezett kiszolgáló államapparátusokat? Akiket ugyanabból az összegből fizetnek, mint amivel a tagállamoknak kell hozzájárulni!
Azok a gazdasági számításaid figyelmen kívül hagynak 500 millió európait! Pomperjnek is említettem, hogy a logikátok akármilyen jó is, a számokkal akkor is hadilábon álltok, mert célzatosan csoportosítjátok a hatalom megosztást és a pénzügyi forgalom valódi tartalmát! Számokkal álltok hadilábon nem a logikával!
Már megbocsáss minek neked megye, minek neked ország, minek neked RÉGIÓ? Mit tudsz meghatározni az Államapparátusról pl. Magyarországon, összevetve pl. Németországgal? Nehogy meglepetés érjen, ha az összehasonlítás számokban arányos lesz!
Ezek nálad gondolati alapon működnek, vagy úgy mint a Mészáros Lőrincnél? Mészáros mindenütt ott van, ad-vesz irányít, korrumpál, csal, lop hazudik?
Mert akkor az UNIO is úgy működik, mint ahogyan a Mészáros!
már bocs de hozzájuk képest egy eurokrata kb. az élet császára...
LEGENDÁK keringenek a bérezésükről...
+ a természetben kapott juttatásokról...
+ fantasztikus munkakörülményekről...
Ez most komoly?
A brüsszelokraták létszámát hasonlítgatod az orvosokat, tanárokat, rendőröket, katonákat, stb. is tartalmazó közalkalmazottakkal?
A bürokrácia magas itt is és ott is. Viszont a közszféra nem azonos a bürokráciával, ne keverd!
Egy komment a cikkedből: "@Winter:
Ja, a vitaindító cikkben is látható, hogy a cikkírónak fogalma sincs
hol, mennyien, milyen munkakörben dolgoznak és az minek számít." - vagy neked sincs, vagy direkt csinálod.
az se semmi, hogy eurokrata állásra nem lehet közvetlenül jelentkezni
először egy életidegen és felettébb időpazarló procedúrán kell átesni az un. "versenyvizsgák" keretében amelyek semmilyen garanciát sem jelentenek azzal kapcsolatban, hogy munkát kapsz...
EPSO
link
Ugye nem akarod azt mondani, hogy a 90.000 fős növekményt az orvosok, tanárok adták az elmúlt 7 évben?
A bürokratákba amúgy nem számoltam bele ezeket, ha olvasnál is nem csak irkálnál, láthatnád hogy sem az EMMI sem a BM létszáma nincs benne., sőt a HM sem került bele, bár a 27.000 körüli létszám hadseregnek kicsi lenne, minisztériumnak meg sok...
Na ezt vártam tőled! A számokat, amiket lehet aztán ide-oda tologatni!
Az UNIO 33 ezer, magyar is lehet 30 ezer! Add csak hozzá a németekét, franciákét meg a többi24 országét és máris kijön hányan irányítják ezt a mi UNIÓnkat! Csak bátran, nekem annyit számolhatsz amennyit akarsz!
"A magyar honvédség országgyűlési határozatban kitűzött létszáma 29 700
fő, a 2016-os költségvetési törvény indoklásában viszont 25 533 ember
szerepel. Valójában még ennél is kisebb a létszám, mert a csapatoknál 8
ezer ember hiányzik. Így marad 17 533 fő, ám ebből is 11 886 a központi
szerveknél és háttérintézményeknél dogozók száma."
link
a központi
szerveknél és háttérintézményeknél dogozók számához csak annyit fűznék hozzá, hogy tiszti fizetés nélkül nem nagyon tudnának diplomás embert szerezni
így sem olyan nagy buli felcsapni katonának
Majd dekódold mit akartál mert ez megint igen zagyvára sikeredett, (akárcsak a #139 ). A fröcsögés részét értem csak nem tudom ezzel nekem mi dolgom?
Tőlem a megyerendszer holnaptól kukába mehet (semmit nem csinálnak, csak fenntartják magukat a mi pénzünkből), de az önkormányzatokat is megtizedelném.
Ha összehasonlítást akarsz tudok egy jó példát. Anglia 60 milliós országként elvan 700 önkormányzati egységgel, a 9,8 milliós Magyarországnak 3200 kell. Fussa rá...
1. direkt írtam hogy nem számoltam bele a HM-t pont ezért
2. érdekes az állomány/tiszti állomány arányszáma. Ez spec régi betegsége a honvédségnek. Különösen pikáns az alezredestől fölfelé a létszám (különös tekintettel a fizetés/valós munkavégzésre)
3. a honvédség hadrafoghatósága évtizedek óta 0-hoz konvergál, ezt sok ezer embernek irányítania a minisztériumban teljesen felesleges, viszont rohadt pazarló.
4. jellemző adat volt anno, a 2009 évi válság költségvetésben a HM alkoholbeszerzésre elkülönített 77 millió Ft-ja
5. az elmúlt évszázadok hadi sikereit elnézve, bizonyosan jobban járnánk ha a békeévekben alapot képeznénk az esetleges jövőbeli konfliktusainkra, majd külföldi zsoldosokat fizetnénk megbízásos alapon. (vicc, mielőtt nekem esne valami honvédő )
" Valójában még ennél is kisebb a létszám, mert a csapatoknál 8
ezer ember hiányzik. Így marad 17 533 fő, ám ebből is 11 886 a központi
szerveknél és háttérintézményeknél dogozók száma."
Megoldás, a minisztériumi puha bőrfotelekből és szolgálati gépjárművekből irány a csapatokhoz, annak megfelelő fizetésért. Ha a közmunkásoknál bevált, miért ne működhetne itt is? Kirúgták a delikvenseket, majd közmunkásként dolgoztatták kevesebb bérért ugyanabban a munkakörben. Tud spórolni az Állam ha akar, bizonyos színt alatt legalábbis...
Nem kellene összehasonlítanod, mert azt sohasem tudod bizonyítani, csak közöltél egy adatot!
Adatközléssel nem adtál választ a kérdésemre sem! Ennyi mellébeszéléssel én biztos nem tudok mit kezdeni, de ha neked csak ennyire futja felesleges vitában továbbra is a számokkal bűvészkedni.
Az ÁLLAMAPPARÁTUS Nagy-Britanniában olyan messze esik tőled, hogy én ahhoz a kedvedért sem tudok mit hozzátenni, mert nem kívánok hamis adatokat egy másik országot minősíteni!
Csak egy példát a gazdaságod működéséről: hogyan oldod meg a szárított lazac terítését egy olyan országban, ahol nincs szárított lazac, de nagyon szeretnének szárított lazachoz hozzájutni?
biztos van abban vmi amit mondasz de azért egy kissé óvatosabb lennék a helyedben
pl. hogyan tudsz ilyen fizetés mellett magasan képzett személyzetet szerezni egy vidéki támaszpontra?!
én különben két katonát ismerek az egyik vmi dörgedelmes rendfokozatban szemorvos a honvédkórházban, a másik pedig a tábori püspökségen nyomul
mindkét esetben indokolt a fővárosi lokáció (kórház nincsen minden faluban, a tábori püspökség pedig országos feladatot lát el)
a tábori lelkész szolgálat kapcsán érdemes tudni, hogy ez több száz éves hagyományokra tekint vissza
link
szóval nem vmi modern szinekúráról van szó
Ha csak ennyire vagy képes inkább hanyagold a nekem címzett beírásaid. Érdemi hozzászólás zero, a beszólogatásaidra meg nem vagyok kíváncsi, főleg ilyen elképesztő zagyvaságözön formájában.
Nem kene lenezni az EU adminisztrator allasban levok tudasat es kepesseget. Erosen ketlem, hogy tudnal veluk versenykepesen franciaul es angolul vitakesz lenni. Ezenkivul 1-3 nyelvet "jol ertes" szinten tudni es azon tarsalogni. Persze, ezen kivul, a sajat szakmadban cucs hozzaertest bizonyitani, es mondjuk a Szloven referenskent, tisztaban lenni legalabb egy ottani NemzetiBankos foosztalyvezeto szintjen, es a penzugyekrol 10 perces eloadasban ellenvelemenyt kifejteni.
Es ha megis igy lenne, mekkora fizetest adnal magadnak? Azt gyanitom, "LEGENDAS" lenne.
Cáfolni nehéz lenne, főleg ilyen ismeretséggel :)
" a tábori lelkész szolgálat kapcsán érdemes tudni, hogy ez több száz éves hagyományokra tekint vissza
link
szóval nem vmi modern szinekúráról van szó
"
Pár évtizedig megvoltak nélküle a hon védői, ahogy ma meg politikai tisztek nélkül is elvannak (ki tudja meddig?). Az állami polipban pont ez a "csodálatos". Igen változatos alakot képes ölteni, rendszereken átívelő karrierek bizonyítják példás rugalmasságát. Az egyéni életutak vége pedig jellemzően egy jól megérdemelt magas nyugdíj. Végül is erre megy a játék.
elég ha a saját anyanyelvén kívül angolul tud
a versenyvizsga pedig egy marhaság
próbatesztek
link
persze remek kurzusokat lehet erre szervezni
Felkészítő kurzusok az Európai Unió (EPSO) versenyvizsgáira ...
link
kár hogy a sikeres vizsga sem garancia semmire...
"Az eljárás versenyvizsga-felhívással indul, amely
tartalmazza a profillal, a pályázati feltételekkel és a kiválasztási
eljárással kapcsolatos valamennyi részletes tudnivalót.
A kiválasztási eljárás lefolytatása a felhívás közzétételétől számítva általában 5–9 hónapot vesz igénybe.
A
tartaléklistára azok neve kerül fel, akik az értékelési szakaszban a
legmagasabb pontszámot szerzik. Őket az uniós intézmények behívhatják állásinterjúra.
Az általános versenyvizsgák esetében a tartaléklisták általában 1 évig, a többi profil esetében pedig változó időtartamra érvényesek. A tartaléklisták érvényessége meghosszabbítható."
link
amennyire tudom igen alaposan belenyúltak abba a korai nyugdíjazásukba
különben szórakoztató, hogy a központi költségvetésnek pont azon a fejezetén köszörüljük a nyelvünket amely az utóbbi évtizedekben vitathatatlanul a legjelentősebb "karcsúsításon" esett át...
ha a többi szektor is hasonló "fogyókúrán" ment volna át akkor ma alacsonyabb lenne itt a központi újraelosztás mint Szingapúrban..
Hoppá!
"Az EU intézményeiben több mint 40 000 ember dolgozik az EU 28 tagországából. A munkatársak létszáma folyamatosan bővül"
a 30.000-ből már 40.000 lett közben!
és folyamatosan bővül... :-)
Igen a korai nyugdíjazást szigorították pár éve. Ez mondjuk az adófizetőknek sajnos nem nagyon számít, mert tök mindegy fizetésként vagy nyugdíjként kapja az illető a juttatást. Mellesleg ez az intézmény évtizedeken keresztül fosta az ötven éves nyugdíjasokat (rendőrséggel, büntetés végrehajtással, tűzoltósággal egyetemben), ez összességében igen jelentős létszám, nem is a legalacsonyabb nyugdíj sávban jelzem.
GDP arányosan évtizedek óta kb ugyanannyit költünk a honvédségre, csak az összeg eloszlása változott. Hol eszközre jutott több, hol munkabérre, a rendszerváltás óta inkább bérre. Ami mindig szent tehén volt azok az intézmények. Honvédkórház, HM üdülők, vendégházak és minden ami a tisztikar számára kellemesebbé tette a mindennapokat. A hadrafoghatóság pedig nulla, ha bárki megtámadna a környékről (törpeállamok kivéve), sanszos egy gyors kapituláció a hagyományokhoz híven. Ezért jó állatorvosi ló a honvédség, tipikus példája hogyan baltázza el az adófizetők pénzét az állam errefelé.
visszatérve a közkatonákra:
az, hogy képtelenek feltölteni az állományt (jóformán a tervezett közkatona állomány fele hiányzok...) ékesen beszél arról, hogy ennyi pénzért a fene se akar elmenni egy vidéki laktanyába katonának...
pedig kb. csak nyolc általános kell hozzá...
a diplomások számára - különösen ha nem túlzottan keresett a végezettségük - még bír vmi nem túlzottan jelentős vonzerővel a honvédség
többek között ezért vannak felülreprezentálva
ezt a részt még fel tudják tölteni a közkatona állományt pedig nem
Nos, hanyszor volt alkalmad EU-s adminisztratorokkal (tehat nem igazgato es nem stager ) mint kollegakkal beszelni? Ket havonta jarok oda, van nemi tapasztalatom. Mindannyian kivalo angolt es franciat beszelnek, es atlagosan meg 2 nyelvet ertenek, abbol egyiket valoszinuleg anyanyelvi szinten. Az lenne baj, hogy szabad csak angol tudassal is verseny-vizsgazni? Igen? Ha meg nem, akkor mit kezdjenek a kormanyok altal oda kuldott semmit-tudo kikuldottekkel ? Egyebkent ketlem, hogy az itt olvasok 1%-a atmenne azon a versenyvizsgan.
Aki pedig a szakmajaban a fentiek mellett van olyan felkeszult es vitakepes, mint mondjuk az NMB foosztalyvezetok szinvonala, az bizony ugyanolyan fizetest es juttatasokat is erdemel.
Szabad barkinak megverni oket tudasban, van is ra lehetoseg. De ketlem, hogy nagymellenyu odajarogatonk kepes-e barmelyik Eu adminisztratort megverni egy intelligencia-tesztben. Szakmairol nem is szolva.
"versenyvizsga pedig egy marhaság" ? Olvastad Parkinson torvenyet a kinai es az angol vizsgamodszerrol?
ha valóban szakembert akarsz a piacról, akkor nem "intelligencia tesztekkel" vegzálod őket, hanem a szakmai múltjukra és a szaktudásukra vagy kíváncsi...
pl. adsz nekik vmi szakmai feladatot, mivel kíváncsi vagy arra, hogy élesben hogy oldják meg...
efféle rekrutációs rendszer már önmagában garancia arra, hogy a valódi szakmai múlttal, szaktudással rendelkező jelöltek elsöprő többsége seperc alatt lemond a pályázás lehetőségéről, mivel nem fog magából bohócot csinálni egy olyan életidegen kiválasztási rendszer keretében ahol jó vizsgaeredmények estében 5-9 hónap után esetleg behívhatják egy valódi interjúra...
és persze évente meg kell ismételni ezt a ZÉRÓ hozzáadott értékkel rendelkező hülyeséget...
a fantasztikus nyelvtudásukról kb. annyit, hogy kínszenvedés az EU események angol hanganyagát hallgatni... (tisztelet a kivételnek... bár köztük meg felülreprezentáltak az angol és az ír eurokraták)
Hogy mitől dagad a vízfej? Hát pl. az ilyen gittegyletektől sokaságától. Tanulságos elolvasni az egész cikket, hogyan működik korunk hűbéres rendszere. És ez még nem is egy belsőkörös potentát, mégis évi 600 milliós költségvetésű családi verkli közpénzből.
" A szervezet az úgy működik, hogy Veronika (Antall Péter felesége -
szerk.) döntött el mindent, a Péter bejött néha, megebédeltek, és volt
egy igazgató, aki semmit nem csinált. 'Lebegek a vizek felett' -
mondogatta"
" valós teljesítmény nincsen, jogosítványa nincsen, diplomája nincsen, nyelvet nem beszél. Csak egy 600 milliós költségvetés."
" link
A sok emberi nagyság ami feltárult a per során külön kiemelésre érdemes. Okádék az egész, miközben diszkréten csengene a kassza, ha nem zördülnek össze a résztvevők. Illetve cseng így is , csak már lehet tudni róla...
Újra címlapon Magyarország: másodrendûek lehetünk a jövõ Európájában
Ugrás a cikkhez