100 evvel ezelott a mai vilagot sem lehetett elkepzelni..ez alatt a most konkretan a legikozlekedest ertem...meg par evtized es talan meg mi is megeljuk, hogy turistaosztalyon utazzunk egyet a fold korul☺ Irtos sokan vannak urutazasi varolistan..tobben varnak mint itthon egy mutetre
Ez mar bizonyitott...az atlag IQ fokozatosan csokken..ezert is ertettem meg nehezen magam itt a forumon is☺ /vicc/ Erdekes dolog ez is..azt gondolnank ha osszerakunk egy zsenikbol allo teamet, akkor ok megmentik a vilagot..ha jol tudom epp az Apollo programban derult ki az ellenkezoje..kinyirjak egymast ha mind dominans vagy ha sokan vannak akkor meg bejon a tarsas lazsalas.
Van egy olyan épületegyüttes Machu Pichun, aminél az alsó réteg precízen van kirakva, a felsőbb rétegek meg amolyan "középkoriasan". A precíz rétegnél papírlapot is alig-alig lehet beilleszteni a kövek közé. Olyan, mintha lézerrel vagy hasonlóval vágták volna - csakhogy ezek gránitkövek meg egyéb vulkanikus alapú kőzetek... bazalt, stb. Iszonyat kemények, nehéz ezeket megmunkálni. Kb. egy városnyi van ezekből az épületekből. De mondjuk az antikythera-eszköz is érdekes...
Így van. Előbb-utóbb létrejönnek olyan cégek, amiknek az az egyik fő profilja, hogy az űrből profitáljanak. Sajnos az emberi psziché még mindig olyan, hogy egy "dolog" ill. cég csak akkor képes "jól működni" általánosságban véve, ha anyagi nyereség motiválja... a pénz- és/vagy hatalomvágy motiválja a legtöbbet...
Még annyit elárulok, hogy 1970 környékén ---talán Marik Miklós előadásán--- szóba került a technológia fejlődése. Tisztán látszott a másfél millió évet átfogó grafikonon, hogy 2010 környékére függőleges lesz a hiperbóla, nem reális a tudás duplázódása havonta..... Korrekciós szakasznak kell következni, akár az Elliott hullámoknál.... lehet, hogy már benne is vagyunk. Nem tudom.
Tudomány és Csillagászat