Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Toka
Toka 2025. 01. 13. 10:16
Négyhavi csúcsra lőtt ki az olaj ára.
GERI-inv
GERI-inv 2025. 01. 13. 07:57
Ma csak a stabil jó fundás papírok! Semmi speka bizonytalanba ne nyúljatok bele! Jó cégeket szabad csak venni!
Nacky 2025. 01. 13. 07:54
Országos előrejelzés: hétfő estig                                                                                                              Elsősorban a Dunántúlon számíthatunk tartósabban felhős időre, de időszakosan az ország többi részén is erősen megnövekedhet a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb hószállingózás fordulhat elő. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 0, +5 fok között várható. Késő estére általában -6 és 0 fok közé hűl le a levegő
Nacky 2025. 01. 13. 07:53
Boldog névnapot a Veronikáknak !                                                                                                                           A Veronika név eredetére kétféle magyarázat is létezik. Az egyik szerint a görög eredetű Phereniké név latinos formája, mely az ókori macedón nyelvben Bereniké alakban ismert. A név jelentése győzelmet hozó  .A másik magyarázat szerint ez a név egy két szóból álló összetett szó melynek első tagja a latin verus melléknév, mely igazat jelent, második tagja pedig a görög ikon szó, melynek jelentése kép. Ezen magyarázat alapja egy legenda miszerint Krisztus a Golgotára vezető úton összeroskadt a kereszt súlya alatt, és ekkor egy egyszerű asszony lépett oda hozzá, és kendőt nyújtott Jézusnak, hogy az arcát megtörölje. A hagyomány szerint Jézus arcának lenyomata látható maradt az asszony kendőjén. Erről kapta a nő a Veronika ’igaz kép’ nevet. Erről a legendáról egy apokrif irat tanúskodik .A Veronika névnapokhoz több szent is kapcsolódik. Az egyik, melyhez a február 4-i névnap köthető egy az I. században élő szent életű asszony volt, akit azonban az evangéliumok név szerint nem említenek. Ábrázolásain mindig ott van Veronika kendője, amelyen Jézus arcképe látható.  A fő Veronika névnap Binascói Szent Veronikához kapcsolható, aki Ágoston rendi szolgálótestvér volt Milánóban. Ismerjük még Giuliani Szent Veronica olasz kapucinus apácát akinek július 9-én van az ünnepnapja, mely szintén névnapja a Veronika névnek.A Veronika névvel találkozhatunk a magyar irodalomban is. Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művének egyik főszereplője a Veronika nevet viseli, csakugy mint Dugonics András Arany pereczek című művének hősnője.
GERI-inv
GERI-inv 2025. 01. 13. 07:44
Előzmény: #10074  GERI-inv
Egyébként a Japán hagyományokban január második hét hétfőjén a 20. Életévüket betöltötteket ünneplik! Seijin no Hi ünnepe, a felnőtté válás ünnepe. Ilyenkor fogyasszák el az első alkoholos italukat, üdvözlik őket a felnőtt társadalomban, ez nagy ünnepség szokott lenni. Beszédeket mondanak a tiszteletükre!
GERI-inv
GERI-inv 2025. 01. 13. 07:34
Előzmény: #10073  GERI-inv
https://www.jpx.co.jp/english/corporate/about-jpx/calendar/
Nikkei:
  • Markets will not be opened on January 13, 2025 (Coming of Age Day) due to a JPX Group-wide BCP testing (disaster recovery testing) of FY 2024 which is planned to be implemented for January 11 through 13.
GERI-inv
GERI-inv 2025. 01. 13. 07:25
Jó reggelt!
USA futures
S&P -0,38%
Dow -0,14%
NASDAQ -0,54%
Ázsia 
https://www.jpx.co.jp/english/derivatives/rules/holidaytrading/index.html
Hsi -1,12%
USA Nem szép… nyitóban úgyis megveszik, megszokták a longot utána le…
USD/JPY -0,09%
Toka
Toka 2025. 01. 13. 06:46
Előzmény: #10070  balalajka
👍
balalajka 2025. 01. 12. 22:46
Előzmény: #10069  Toka
Köszi, én kértem a Polyt!
Én is úgy látom, ahogy Te, hogy csak a Dezsőné miatti érdektelenség tartja vissza, de amióta nagyobb vevő van a könyvben, már nem olyan sürgős eladni neki! 
Abban bízok, hogy ha a 2021-22-23-as jó eredményeire nem tudott érdemben emelkedni, akkor majd a 2024-es gyengére szárnyalni fog:)))))
Mert a BÉT márcsak ilyen logikus!!!
Toka
Toka 2025. 01. 12. 22:29
Polyduct:van aki kérte, hogy nézzem meg.Annyira nem rossz, a cég most ilyen ugrás előtt is lehet.Az hogy a 24es év elmarad a 23 tol, nem vészes, hisz nem volt vesztesèges.Az eximbankos hitelt is visszafizette.Ezek a Dezsone papirok kicsit megfogjak, de jol lecsokkent neki.Sajnos nem likvid, a befektetők nem fedezték fel.Azonban épit egy uj uzemet is, ezt nem neztem mit, de gondolom szintén muanyagipar.Nekem nincs, de 1 szer majdnem vettem.Meg kellene varni a 24es eves jelentést, ami jo hogy osztalékot is szokott fizetni, s az eredmenytartalekban is van pénz. Szerintem az az ár amit mondtál elképzelhető akár 1 éven belül is.A presszo bérlése tovabbi tárgyalás targya🙂
GERI-inv
GERI-inv 2025. 01. 12. 22:20
https://www.portfolio.hu/uzlet/20250110/eljott-az-uj-vilag-magyarorszagon-sokan-nem-keszultek-fel-a-kibervedelmi-szabalyok-valtozasara-733203
Aza. Helyzet erre egy cég sem költött igazán… olyan biztonsági rések vannak el sem tudjátok képzelni…Amikor folyamatot kell optimalizálni költséget csökkenteni profitot növelni, akkor van it fejlesztésre lóvé… és sokszor kókány a megvalósítás, tele biztonsági lyukakkal. Láttuk nemrég egy elcseszett frissítés milyen globális galibát okozott… https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191206/meghoztak-az-iteletet-a-magyar-telekom-rendszeret-feltoro-hacker-ugyeben-409505?amp
Nagy IT cég… és ott az infrastruktúra… hogy történhet ilyen!? Kicsapják a távközlést a hackerek aztán nézhetünk… és ez még nem egy kkv… na gondoljatok el ott mi lehet XD
Kis gondolat ébresztő: Távol a világtól (netflix)
Szóval a Gloster nagy szerepet kaphat, mert meglepő szakértők a témában… persze eddig piaci igény nem volt rá… jó az van vírusirtó, tűzfal…az nagyon kevés! 
GERI-inv
GERI-inv 2025. 01. 12. 21:39
Előzmény: #10065  szieszta
Applenél a beállításokban egyesével ki tudod kapcsolni a helyadatokat az alkalmazásnál… olyan komolyan profiloznak minket. El sem tudjuk képzelni. Elég egy Google keresés… sokszor thor böngészőt használok VPN-el sokszor. Akkor rejtve mozgok. Ezek az AI robotok mégprofibbak, mint a Google kereső…
szieszta 2025. 01. 12. 21:38
Előzmény: #10064  GERI-inv
Az biztos, hogy valamit tudnak, mert régebben például a Halottak napja után több raklapnyi gyertya szokott maradni, az idén már szinte hiány volt a végén. Hasonlóan  a karácsonyfa díszekből, iskolaszerekből. Minden ilyen szezonális alkalomra már egy hónappal korábban indul a kampány, lassan kezdik kirakni a húsvéti cuccokat. :-)
szieszta 2025. 01. 12. 21:31
Előzmény: #10063  szieszta

Ez az applikáció nagyon érdekes, mert azt írja, ha 100 méteren belül vagy az éteremtől, akkor tudod használni. Ezek alapján tudniuk kell, merre jársz.
Itt hol van  a személyes adat védelme? Ja, adsz rá engedélyt, hogy felhasználhatják, mert azt elején megkérdezik. De ki figyeli, mire ad engedélyt, mikor 3 oldalt kellene előtte elolvasni?
GERI-inv
GERI-inv 2025. 01. 12. 21:23
Előzmény: #10061  szieszta
Hát igen! Nagyon komoly lekérdezéseket lehet írni rá mindenre… mi fogy az adott helyen a legjobban… milyen akciókra mozdulnak meg. Pár programsorral lehet ezt dinamikusan kezelni… pl egy Lidl üzletben is automatikus a készlet rendelés. Boltvezető, csak hozzáadhat, ha úgy ítéli meg. Ezek a folyamatok magasan automatizáltak.. anno az Interfructnál a készlet gazdálkodáson nagy felelősség volt rajtunk… állandóan riportokat elemeztünk, sakkoztunk jobbra, balra. Szerintem manapság már kb elég erre 8-10 fő a nagy cégnél! A többi minden autómatizált a fogyasztóig. Voltam anno pár ilyen projektben, folyamat optimalizálásokkal kapcsolatban. Érdekes meló volt nagyon.
szieszta 2025. 01. 12. 21:21
Előzmény: #10059  Toka

Szerintem sem tudja 100 millióért eladni tudományát, mert már mindenki gyűjti az adatokat és nem egy pici cégnek a pici adatbázisa kell.
Már nem is elég a hűségkártya, különböző applikációkkal látnak bele a vesénkbe is.
A gyorsétteremben kedvezményt kapsz, ha a telefonodon, applikáción keresztül rendeled meg a kaját.
Toka
Toka 2025. 01. 12. 21:20
Közben kevertem 1et, ma összesen 2 keveréket készitettem.
szieszta 2025. 01. 12. 21:03
Előzmény: #10054  mcbull

Nekem van egy ismerősöm, aki régebben közvélemény kutatással is foglalkozott. Hívogatta ismerőseit, meg ismerősei ismerőseit, hogy szokásaikat elemezze.
Már legalább 15 éve nem csinálja, mivel a hűségkártya átvette ezt a szerepet. Névre szólóan tudják figyelni szokásaidat és ezek alapján megszólítani.
Elég egyszerű összerakniuk, hova érdemes új üzletet telepíteniük, de az árukészletet is tudják eszerint szabályozni.

Topik gazda

Toka
Toka
3 3 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek