Országos előrejelzés: hétfő estig Elsősorban a Dunántúlon számíthatunk tartósabban felhős időre, de időszakosan az ország többi részén is erősen megnövekedhet a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb hószállingózás fordulhat elő. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 0, +5 fok között várható. Késő estére általában -6 és 0 fok közé hűl le a levegő
Boldog névnapot a Veronikáknak ! A Veronika név eredetére kétféle magyarázat is létezik. Az egyik szerint a görög eredetű Phereniké név latinos formája, mely az ókori macedón nyelvben Bereniké alakban ismert. A név jelentése győzelmet hozó .A másik magyarázat szerint ez a név egy két szóból álló összetett szó melynek első tagja a latin verus melléknév, mely igazat jelent, második tagja pedig a görög ikon szó, melynek jelentése kép. Ezen magyarázat alapja egy legenda miszerint Krisztus a Golgotára vezető úton összeroskadt a kereszt súlya alatt, és ekkor egy egyszerű asszony lépett oda hozzá, és kendőt nyújtott Jézusnak, hogy az arcát megtörölje. A hagyomány szerint Jézus arcának lenyomata látható maradt az asszony kendőjén. Erről kapta a nő a Veronika ’igaz kép’ nevet. Erről a legendáról egy apokrif irat tanúskodik .A Veronika névnapokhoz több szent is kapcsolódik. Az egyik, melyhez a február 4-i névnap köthető egy az I. században élő szent életű asszony volt, akit azonban az evangéliumok név szerint nem említenek. Ábrázolásain mindig ott van Veronika kendője, amelyen Jézus arcképe látható. A fő Veronika névnap Binascói Szent Veronikához kapcsolható, aki Ágoston rendi szolgálótestvér volt Milánóban. Ismerjük még Giuliani Szent Veronica olasz kapucinus apácát akinek július 9-én van az ünnepnapja, mely szintén névnapja a Veronika névnek.A Veronika névvel találkozhatunk a magyar irodalomban is. Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művének egyik főszereplője a Veronika nevet viseli, csakugy mint Dugonics András Arany pereczek című művének hősnője.
Egyébként a Japán hagyományokban január második hét hétfőjén a 20. Életévüket betöltötteket ünneplik! Seijin no Hi ünnepe, a felnőtté válás ünnepe. Ilyenkor fogyasszák el az első alkoholos italukat, üdvözlik őket a felnőtt társadalomban, ez nagy ünnepség szokott lenni. Beszédeket mondanak a tiszteletükre!
Markets will not be opened on January 13, 2025 (Coming of Age Day) due to a JPX Group-wide BCP testing (disaster recovery testing) of FY 2024 which is planned to be implemented for January 11 through 13.
Köszi, én kértem a Polyt! Én is úgy látom, ahogy Te, hogy csak a Dezsőné miatti érdektelenség tartja vissza, de amióta nagyobb vevő van a könyvben, már nem olyan sürgős eladni neki! Abban bízok, hogy ha a 2021-22-23-as jó eredményeire nem tudott érdemben emelkedni, akkor majd a 2024-es gyengére szárnyalni fog:))))) Mert a BÉT márcsak ilyen logikus!!!
Polyduct:van aki kérte, hogy nézzem meg.Annyira nem rossz, a cég most ilyen ugrás előtt is lehet.Az hogy a 24es év elmarad a 23 tol, nem vészes, hisz nem volt vesztesèges.Az eximbankos hitelt is visszafizette.Ezek a Dezsone papirok kicsit megfogjak, de jol lecsokkent neki.Sajnos nem likvid, a befektetők nem fedezték fel.Azonban épit egy uj uzemet is, ezt nem neztem mit, de gondolom szintén muanyagipar.Nekem nincs, de 1 szer majdnem vettem.Meg kellene varni a 24es eves jelentést, ami jo hogy osztalékot is szokott fizetni, s az eredmenytartalekban is van pénz. Szerintem az az ár amit mondtál elképzelhető akár 1 éven belül is.A presszo bérlése tovabbi tárgyalás targya🙂
Applenél a beállításokban egyesével ki tudod kapcsolni a helyadatokat az alkalmazásnál… olyan komolyan profiloznak minket. El sem tudjuk képzelni. Elég egy Google keresés… sokszor thor böngészőt használok VPN-el sokszor. Akkor rejtve mozgok. Ezek az AI robotok mégprofibbak, mint a Google kereső…
Az biztos, hogy valamit tudnak, mert régebben például a Halottak napja után több raklapnyi gyertya szokott maradni, az idén már szinte hiány volt a végén. Hasonlóan a karácsonyfa díszekből, iskolaszerekből. Minden ilyen szezonális alkalomra már egy hónappal korábban indul a kampány, lassan kezdik kirakni a húsvéti cuccokat. :-)
Ez az applikáció nagyon érdekes, mert azt írja, ha 100 méteren belül vagy az éteremtől, akkor tudod használni. Ezek alapján tudniuk kell, merre jársz. Itt hol van a személyes adat védelme? Ja, adsz rá engedélyt, hogy felhasználhatják, mert azt elején megkérdezik. De ki figyeli, mire ad engedélyt, mikor 3 oldalt kellene előtte elolvasni?
Hát igen! Nagyon komoly lekérdezéseket lehet írni rá mindenre… mi fogy az adott helyen a legjobban… milyen akciókra mozdulnak meg. Pár programsorral lehet ezt dinamikusan kezelni… pl egy Lidl üzletben is automatikus a készlet rendelés. Boltvezető, csak hozzáadhat, ha úgy ítéli meg. Ezek a folyamatok magasan automatizáltak.. anno az Interfructnál a készlet gazdálkodáson nagy felelősség volt rajtunk… állandóan riportokat elemeztünk, sakkoztunk jobbra, balra. Szerintem manapság már kb elég erre 8-10 fő a nagy cégnél! A többi minden autómatizált a fogyasztóig. Voltam anno pár ilyen projektben, folyamat optimalizálásokkal kapcsolatban. Érdekes meló volt nagyon.
Szerintem sem tudja 100 millióért eladni tudományát, mert már mindenki gyűjti az adatokat és nem egy pici cégnek a pici adatbázisa kell. Már nem is elég a hűségkártya, különböző applikációkkal látnak bele a vesénkbe is. A gyorsétteremben kedvezményt kapsz, ha a telefonodon, applikáción keresztül rendeled meg a kaját.
Nekem van egy ismerősöm, aki régebben közvélemény kutatással is foglalkozott. Hívogatta ismerőseit, meg ismerősei ismerőseit, hogy szokásaikat elemezze. Már legalább 15 éve nem csinálja, mivel a hűségkártya átvette ezt a szerepet. Névre szólóan tudják figyelni szokásaidat és ezek alapján megszólítani. Elég egyszerű összerakniuk, hova érdemes új üzletet telepíteniük, de az árukészletet is tudják eszerint szabályozni.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky