Alteo meg még pár ember erőlködik.. de vége . Nyomda mostmár tényleg szálljon be aki akar . Appenint nagyon akarják indítani .. tegnap még nem jött be ..
Az év első hóesése érte el a fővárost és az aktuális előrejelzések alapján akár nagyobb mennyiségű hó is hullhat a délelőtt folyamán Budapesten. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közművek ezért kéréssel fordul a fővárosi autósokhoz: kizárólag jó műszaki állapotban lévő, téli gumival felszerelt járművekkel induljanak útnak - saját és a fővárosban közlekedők testi épségének megóvása, a balesetek elkerülése érdekében. Kérik egyúttal, hogy a havazással, síkossá váló utakkal érintett időszakokban – általában legfeljebb egy-két napig – lehetőség szerint azok is a közösségi közlekedést vegyék igénybe, akik egyébként saját gépjárművel közlekednek a fővárosban.
Országos előrejelzés: szerda estig Döntően borult időre számíthatunk többfelé - többnyire gyenge - havazással, hószállingózással, északnyugaton, nyugaton délután havas eső, eső is valószínű. Az ország több pontján is kialakulhat vékonyabb hóréteg. A délkeleti országrészben emellett tartósabban ködös tájak is lehetnek. Az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül az északnyugatira forduló szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. A csúcshőmérséklet -2 és +3 fok között várható. Késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.
Boldog névnapot a Lorándoknak és a Lórántoknak ! Loránd a Lóránt régebbi magyar alakváltozata. Lóránt névnap január 15-én található a hagyományos naptárakban. A Lóránt név germán eredetű. A magyar név a ’dicsőség, hírnév’ és ’merész’ jelentésű Roland név latinos Rolandus alakjából keletkezett. A Lóránt névben hangátvetés történt, azaz az r és az l hang helye fölcserélődött. A Rolandus, Roraldus, Lorandus alakváltozatok a XII. század közepétől fordulnak elő a magyar írott szövegekben. A Lóránt név a Loránd újabb keletű alakja. Lóránt név becéző formái: Lóri, Lorán és a legismertebb a Lóci.
Igen, nagyon kimért és olyan korrektnek tünt, majdhogynem egyszerű üzletembereknek. Nem mutatta mekkora vagyon áll mögötte! De, azt a múltkori tanárnőt, elhajtottam volna a 3,14- ba, mert annyira irritált a stílusa. Wáberer úr, csak a küldetését nézte, nem is, hogy mennyi pénzt rakott a zsebébe annak az arrogáns nőnek!
Gyerekek ez a hóesés… már Bp külvárosa egy közlekedési katasztrófa és az a baj esőben sem tudnak vezetni nemhogy csúszós úton. Kis Mazda 3 kivágott elém a főútra nem sok hiányzott telibe verjem. Abból a szarból konzervnyitóval szedték volna ki… vissza is álltam a garázsba nehogy valami balfék nekimenjen az utcában parkoló autómnak. Vigyázzatok és számoljatok vele ilyenkor a profi autókban is nagyobb a féktávolság. Egyenes szakaszon, amikor üres az út/utca csináljátok egy teszt fékpróbát… és utána jobban érzitek!
Köszönöm, hát most a legutolsoban a Waberer Ur tobbet rakott projektekbe egy adas alatt mint ez az Ur az összes alatt.Ivóban vagyok már de majd 9 re sietek haza.
Jó reggelt! USA futures: S&P 0% Dow 0,04% NASDAQ 0,06% Ázsia Nikkei225 +0,1% Hsi +0,23% Zöldnek egyenlőre zöld minden… igazából USA infla adat dönt el ma mindent. Eddig globál rosszabb adatok érkeztek. Nem tudom USA mennyire lesz ebből kivétel. Erős fundás, osztalékos papírokat érdemes ma csipegetni! Ha megcsapnák ma a Mol-t jól belemarkolok a cukorkás kosárba megint! Ne csak egy papírt tartsatok! Érdemes felosztani a zsozsot!
Jó reggelt kívánok! Toka Úrnak találtam! Különben kedvenc szereplőm volt!https://24.hu/szorakozas/2025/01/14/moldovan-andras-capak-kozott-tavozas-nem-volt-gazsi/
Mutogatsz ilyet nekünk :) Ezt kiszagolja Szakács Pityu ad a pofánkra… megkapjuk a magunkét XD Amúgy vágom én is mindig átugrok, amikor Esztergomban járok :)
Szlovákiai ismerősöm mondta, hogy náluk az alap élelmiszerek áfáját csökkentették, másnak megemelték. Jött a pék és 2,80 helyett 3,10 lett a kenyér. Nesze neked áfa csökkentés! :-)A láncok óriási reklámot csináltak belőle, volt amelyik 0 %-os áfát ígért. Egy kis ízelítő: https://leaflets.kaufland.com/sk-SK/SK_sk_KDZ_5420_SK02-LFT/view/flyer/page/72 Valamikor a győri árkád parkolójában minden második autó szlovákiai volt, most Nagymegyeren a kaufland parkolójában minden második magyar.
Igen, én is így gondolom. Az alteo ból mentem a nyomdába. Szerintem is ezt húzzák meg, aztán újra tervezés. Ma egész nap figyeltem, módszeresen vették kissebb- nagyobb tételében. Megint jön a nagyok játéka, meglátom közben az alteo mit csinál közben. Aztán lehet megfelezem a pakkom a két részvény között.
Ok zsoké, csak arra reagáltam itt hogy azt írtad hogy fordul a Master amiben a fundás hír segít (ha jól értettelek). Erre írtam hogy nem tudjuk hogy segít-e, mivel nem egyértelmű a hír.
Cignél most nem látok túl sok izgalmat erre a hétre, az emelkedő csati közepén vagyunk, még egy kis ideig hűlhet az RSI és a mozgóátlag... de terv szerint haladunk. Masterplast viszont a mai napon végre elhagyta a fél éve tartó csökkenő trendet. https://invst.ly/18fayd Ezzel párhuzamosan megjelent egy elég érdekes fundás hír is ma este (Toka berakta), úgyhogy kíváncsi vagyok lesz-e kitörés vagy lassabb de biztosabb trendfordulás...
CIG mintha kezdene ékszerűen felzárni… kitörés előtti állapot RSI 60,4.. Lehet picit lejön és megint felzár 384-re és kilövés! Labanc nézz rá te is kérlek!
Alteo azt hozza amit vártam tegnap is .. Egyenlőre ez a kör ennyi volt .. Még páran erőlködtek de sok értelme nincs .. Illetve más részvények kerülnek fókuszba .. Nyomdát csipegetik .Fogy az idő beszállóra ..
Szia, vagyok követlek. Reggel nem akartam szét trollkodni a topikot! Nappal csak munka! xd Volt egy kinti állásom, casinóztunk a pultban a szobalányokkal..dumáltunk! A főnök kiszaladt az irodából, hogy csak a munkáról beszélhetünk!:) Igaza volt, mert a fizetést ő adta!
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky