No azért egy kis kozkáztatás kell mindig, tehát pénzpiaci + egy kis ingatlan bef. van, de tényleg messze nyugodtabbak a napjaim.
Az őszről: kinn még mindig van szőlőm!
Mostanában nem részvényekben gondolkodom, így nem is vettem részt a nagy közös buktában.
Én is ősz vagyok, de a kert , a természet őszi szépsége messze meghaladta az enyémét:-))))
A megfogalmazásokkal teljes mértékben egyetértek, de maradva a kaptafánál én számokat mondok inkább: ismét visszatesztre készül 11522-höz (11522 - 18644 szakasz alja, azaz 0%-a), ám ezúttal nem szabadna alázárnia, mert akkor megnő az esélye egy újabb szakasz beteljesítésének, azaz 7120! is lehet.
Amennyiben felette marad, akkor is csak a tötyörgés marad, meg a remény......
"Szerintem lassan elérkezik a piacon az az időszak amikor félelmből fordul és reménytelenségbe fullad a piac. a kettő között annyi a különbség, hogy a reménytelenségből hosszabb a kiút..."
Volt már ilyen 2000 nyara és 2003 nyara között. 3 év tényleg sok. A mai helyzetben még több is lehet.
azért tudott fonnyadni , mert vajda vezér kilóra lett megvéve !! és jelen van a MG is.
Törölt felhasználó2008. 11. 10. 21:31
Szerintem lassan elérkezik a piacon az az időszak amikor félelmből fordul és reménytelenségbe fullad a piac. a kettő között annyi a különbség, hogy a reménytelenségből hosszabb a kiút...
És itthon erre csak minden egyes húzással rásegítenek mintha csak direkt csinálnák...
SZVSZ
Közép-Kelet-Európa egyetlen független bankcsoporját akarják bekeríteni a német alapu bankok , melyeknek elemzői (lemínősítő hátterét angol szász elemzők adják)
Alapvetően , ha nincs bankpánik OTP megéri4000-5000 ft közötti árát.
Most Csányí és Otp szorult helyzetét kihasználva teljesen érthetően ellenfelei baekarják dönteni Otp.
Ugyannakkor összehasonlítva Raiff. , CIB és Erste Magyarországon sokkal felelőtlenebbül hitelezett , anyabankjai most külföldről írányított akciókkak kényszerítik az Otp magasabb betéti kamatok megadására. Lakossági piac nehezebben dől be és értékben kb huszada , mint a gyors vállalati ( Raiff. CIB hitelezés)
Csányít nem szeretem különösebben , de OTP függetlenségének- azaz maradjon Elnök-Vezérigazgató - megőrzése a kulcsa Magyarország továbbélésének.
Az , hogy Ukrajnában hülyeséget csínált az más kérdés.
A parázáson és a borogatáson már túl vagyok. Vettem én ebből a "csuda"dologból csak hát nem az ADS-t (New Yorkban) hanem Amsterdam-ban a GR-t. Gizike meg a gőzeke ugye....
A majdnem helyes és a helyes lépés közötti különbség 1950%.
Feró "szerencsés" vagy hogy a gyümölcseid a fonnyadási fázisába tudnak jutni, nálam a brazil játékosok már megoldották a problémát és érés előtt betakarították a termést....
Stirlitz, mondtak a kurvak. Kurvak, mondta Stirlitz.
No , ennyit az elemzocegekrol,akiknek hitelminositoi minositesuk van.
Meg mindig itt zug a fejemben amit 11 honapja mondtal a s&p chart kapcsan; vege egy hosszu es gyonyoru korszaknak.....6 honap kellett amig erre rajottek, hogy baj van....majd ujabb 6 honap kell ahhoz, hogy rajojjenek, nincs baj. Persze ezt az utobbit, nem azonnali hatallyal ertetted akkor. Hat, eltelt 11 honap lassan, es meg mindig nem tudjuk mennyire nagy baj az a "nagy baj". Itt tartunk. A bankok mar reg kinottek a realgazdasagon beluli kozvetitoi szerepuket, es ettol olyan hatalmas befolyassal vannak ra, hogy , ha valsag van, akkor oket kell menteni, mert a valsag modern ertelmeben veve , penzugyi valsag ! Es meg mindig abban a helyzetelonyben vannak, hogy, a realgazdasag elesztese rajtuk keresztul kepzelheto el ....tegnapi szavaiddal elve; a cehet az elobbi fizeti , mindig !
hacsak nem azért adják az otp-t, mert tudják, hogy a forint be fog dőlni (vagy félnek tőle), mert ha bedől a HUF, akkor mindegy, hogy 1000 vagy 10000 az OTP...Nem fog érni egy Izlandi garast sem...
Lehet. Sot. Valahol termeszetes is kene legyen amit mondasz.En meg csak azt mondtam, hogy peldaul salamon david, ha elad 1000 db OTP-t, akkor nem biztos, hogy azonnal rohan a forintjait is szorni, es megforditva ; ha s.d. megszorja a forintot, akkor meg nem biztos, hogy az OTP-t , stb-t a kulfoldiek adjak. En , erre mondtam, hogy meg varjunk a dologgal.Amint latom a huf-ot mar rendesen szorjak, a papperek meg most kezdenek a nullazas fele araszolni.
Én itt nem arról filózgatok most hogy Kovács Lajos ( nem valós személy, csak példa) elad 73 db OTP-t, hanem hogy a külföldiek adják -e a piacunkat.Az viszont elég hamar meg kell látsszon a forinton, mondhatni azonnal...
MInden6o, miert kene azonnal latszania a forinton az eses? Ha azonnal latszana minden mindenen, az kicsit kaosz lenne :-)
Ugyhogy csak semmi kapkodas, mert nem latszik a nem tudom en mi !
mintha csökkennének a spreadek a bankközi piacon. ideje lenne indulni a hitelezésnek, mielőtt leépülnek reál-kapacitások. Remélem Obama pszichikailag jót tesz a bankközi piacnak.
ma +5%-on fogunk zárni...(OTP, MOL)
Lehet, hogy most a gruppen szex azon része következik, mikor mi trédelünk/térdelünk letolt nadrággal és a nagybüfi behozza a lovat a parkettra...??
Ideje lenne döntésre vinni ezt a dolgot az OTP-ben, elvégre is vagy 3 milliárd forintnyi vétel tolong benne, engedjék szabadjára aztán kész.
Személyes vélemény, hogy hosszabb időre elhagyta az alját a piac, ebből egy darabig nem lesz új alj. Idén biztosan nem, jövőre is kérdéses szerintem, alaposan le fog punnyadni a piac.
Én Pesti vagyok és RIOban tavaly nyáron nem volt olyan buli amikor nem a porta vitt ki reggel a tánctérről :)))
Eger csak véletlenül jött, én jómagam Óbudai vagyok....
Ja igen, a másik fontos dolgot látod majdnem elfelejtettem: az egri barátaimnak van egy szavajárása (hogy ez ott jellemző-e mindenkire, azt nem tudom, de gyakori), szóval mondatot társítva hozzá így hangzik
"Eeee!!!" Hát te egri vagy?
vagy a 2.0 kiadása:
"Eeee g*ci!!! Hát te egri vagy?
ez utóbbi long version is elég jellemző
Szenyor Hamvai - hmm...jó bulikat tud nyomni...nemrég volt nálunk is errefelé, meg nyáron A Budapesten A fővárosunkban A Rio Clubban jó partykat csinált A péntek estéken, volt 1-2höz szerencsém.
(ugye Pesten minden elé "a" határozott névelőt kell tenni, mert hát hová vezetne, ha nem - persze ezt is a Barátok Közt tudományos magazin hozta divatba, de ez már egy másik téma)
TIPPSAROK