A Realplayer leszedi most is, a Tube nekem is vacakol...
Törölt felhasználó2008. 05. 05. 11:22
a U tube-on www.youtube.com
a flash player-rel lehetnek gondok (pedig a legújabb van telepítve), mert kb. 2 sec után leáll a film, pedig a a memóriába már teljesen letöltődött. Ráadásul beállítottam jobb klikk segítségével 10kB-ról 10MB-ra a foglalási limitet (unlimited-re azért mégsem rakom, és a köv. kategória 10 MB) a neki adott merevlemez-kapacitást is. Anno a Windows Media Player-alapú cuccokkla nem volt ilyen gond, sőt ott le is lehetett menteni többnyire HDD-re... szóval van, amiben nem inferior jószág a MS :)
Akkortájt elmentette egy átmeneti tárba a videót nagyon hülye néven a windows, (pl. NQXSWZ586J) asszem a C:/win/temp könyvtárba (backslash-t nem találom, így perjelet használtasm). Most viszont nem találom. Akkor nem is fogom tudni ezt megoldani? Létezik ennek az untermensch Macromedia Flash Player-nek vami nem böngészőbe integrált (plug-in) változata is? Vagy amivel ilyen fájlokat le lehet tölteni, és lejátszani? Sajna mind a YouTube, mind az Inda vacakol, bár még Explorer alatt is kipróbálom, mert valamikor biztosan működött.
Azért az elgondolkodtató, hogy mostanában hol van a forgalom az elmúlt egy év átlagos napi 33 yardjához képest. Ez a mai 10 yard egyenesen szánalmas. Inkább ki se nyitottunk volna... Ha ehhez még hozzáveszem, hogy lasan hónapok óta nincs irány, tényleg arra a konklúzióra jutok, h hanyagolni kéne ezt a tőzsdét 1-2 évig.
Igen nekünk is hasonló módon számolták ki a balatoni nyaralóra a vízfogyasztást...
Csak nyáron vagyunk ott, amikor is elfogyasztottunk arányosan tized annyi vizet, mint a téli hónapokban, amikor ott sem vagyunk...
Welcome to HUngary...
Megfigyelhető, hogy a mai napon az E-betűvel kezdődő tickereket inkább adják, a G-betüvel kezdődőeket meg inkább veszik,
míg lassan, de egyre határozottabban piszkálják a befektetők az R-betűs részvényeket. :)))
"DRV
Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
8601 Siófok, Tanácsház u. 7. (Pf. 888)
Tisztelt DRV, Kedves Ügyintéző, Aranyoskáim!
Olybá tűnik számomra, hogy engem esmeg hülyének tetszenek nézni.
Köszönettel és nagy-nagy lelkesedéssel megkaptam az Önök "Elszámoló számla" c. irományát, melyben szerepelnek a következő tételek:
07.07.14.-i mérőállás 17 m3
08.01.14.-i mérőállás 102 m3
Ez összesen cca 85 m3 fogyasztás, mellyel kapcsolatban semmiféle kétségem nincs, az Önök hitelesített mérője mérte, az Önök megbízottja olvasta le, biztosan így van, ha mondják.
Hanem.
A fenti volument az árkorrekciók (gy.k. áremelések) figyelembevételével arányosítani tetszettek volt, "B", azaz becsült (állítólag az átlagfogyasztás alapján számolt) egzakt matematikai módszerekkel, melynek eredményeképp:
07.07.14.- 07.12.31. (5 és fél hónap, sacc 5.5*30= 165 nap) 44 m3 ez durván 267 l/nap
08.01.01.- 08.01.11. (ez kis jóindulattal 11 nap) 32 m3 ez pedig 2910 l/nap !!!!!
08.01.12.- 08.01.14. (ez hozzávetőleg 3 nap) 9 m3 ez pedig 3000 l/nap !!!!!
Azt mondjuk gond nélkül elfogadom, ha a januári napi fogyasztásomat ugyanakkorának tételezzük fel, mint tavaly júliusban, amikor melegrekordok dőltek meg, locsolgattam kis kertemet, hogy ne süljön ki minden gyom, hetente lemostam az autómat és kisunokám pancsolt a felfújható műanyag medencéjében…
Azonban azt feltételezni, hogy az áremelkedések hatására kitört belőlem a bohém duhaj és "így mulat egy magyar úr" felkiáltással több, mint tízszeresére növeltem a napi vízfogyasztásomat, enyhén szólva abszúrd és a legkevésbé sem életszagú. Vállalati jogban járatlan kétkezi gumicsízmás falusi tervezőmérnökként nem tudom a cégük eljárásának szabatos minősítését definiálni, de az ilyesmit itt erre, mifelénk a magánemberek csak a "pofátlan lehúzás" kategóriájába szokták sorolni egymásközt.
Félreértés ne essék: nem a 181+273 vs 199+303 közti durván 50 Ft/m3 díjkülönbözet háborít fel, hanem az eljárás, ahogyan ezt megszerzik. Ha már ekkora szükségük van az én nagyjából kétezer forintnyi anyagi tehetségemre, vegyék a fáradságot és keressék meg a módját, hogy ne legyen ennyire átlátszó az akciójuk!
A fentiek figyelembevételével a számlájukat csak mint irodalmi alkotást tudom elfogadni, kérem a szíves felülvizsgálatát.
na. ez viszont kevésbé vicces. az az igazi kockázati tőke, amikor más (pl. ugye az állam) lóvéját lehet elcseszni. Kíváncsi leszek majd az alapok eredményességére. Majd olyanokat hallunk, hogy: "pedig milyen jó ötletnek tűnt akkor....."
Mondjuk félhetnek még a hosszú stagnálástól is, ami a 'hatalmas' magyarországi gazdasági növekedés miatt lehet.
És a globális piacok sem tegnap jönnek(tek) majd helyre. -Szándékos, mielött aki bele akar kötni, beköt. :)
A Richter elért egy kulcsszintet, amit ha túlhalad, és marad ereje, akkor beindulhat nagyon. Ez a bizonytalanság jó észrevétlen kiszállási lehetőséget ad annak aki nagy tőkével akar kiszállni. Ha beindul, az azt jelenti kiszálltak, és vissza szeretnének szállni :) Mégis a legvalószínűbb, hogy tudják hogy nem tudnak teljesen kiszállni, és a legtöbbet akkor tudják eladni, ha fenntartják a bizonytalanságot. Lehet ez a ralli mindenhol erről szól. Csak annak érdemes kiszállni, aki úgy gondolja, inenn még nagyot eshet a részvénypiac. Számomra a Richter most a legjobb ablak, de nem az egyedüli.
Tegnap véletlen eladtam egy kis OTP-t. A hideg meleg kirázott, mikor nem akartam volna azon az áron eladni. De legalább nem rúgnak ki, mint a Rafi-s brókert.
Arra legalább jó volt, hogy jól átnéztem a lényegesebb piacokat, jobban képben vagyok.
Tipp: Még minden mehet föl. Az emelkedés végét járjuk, de még korai eladni. Hamarosan bedőlnek (beindulnak) a lemaradók is. Aztán meglátjuk. Hajrá!
1) ha Zuschlag az ifj. szervezetek rendezvényei megszervezése céljából lopott, akkor dobja magát a probléma: a most visszavitt 50 misi nem egyezik meg az elvitt 50-el. Megvádolnám tehát további 50 misi ellopásával a kis hülyét.
talán Uj Péter írta, de nem biztos. Előkerült valahogy:
"Péntek délután van, MP Öcsi, DJ Hooker, Pép MC, Gépmadár és SOS Béla, a
Genny (ejtsd Dzsenni) Boys tagjai szokásos napi testedzésüket végzik egy
külvárosi konditeremben. Naponta 3-4 órát
töltenek itt azért, hogy rajongóiknak ne kelljen figyelniük a dalszövegekre.
Az együttes idén alakult, de már népes rajogótáboruk van a 14 ev alatti
lányok és a 60 feletti homoszexuális
férfiak körében. Eddig több mint négyezer példányt adtak el a Testem a
lelkem címu albumukból, és az ország majd' minden zugában megfordultak már,
ahol van muködoképes CD-játszó.
A csapat menedzsere szerint titkuk abban rejlik, hogy öten vannak, és jól
megkülönböztethetoek, ráadásul a lemezhez készült klip nagyobb részében
félmeztelenül integetnek egy motorcsónakban.
Pézsé, a menedzser szerint fontos az is, hogy a szövegek jól érthetok és nem
tartalmaznak olyan szót, amely az Ablakzsiráfban nem szerepel, kivételt
képez ez alól a parti és a bébi szó, amelyeket épp ezért direkt lassabban és
többször énekelnek el. A fiúk, ahogy Pézsé hívja
oket - nem minden alap nélkül természetesen -, egy szereploválogatáson
találkoztak, ahol véletlenül épp a Genny Boysba válogattak tagokat.
Ekkor határozták el spontánul, hogy Genny Boys néven együttest alapítanak,
aminek persze a menedzser örült a legjobban. Itt szólal meg Öcsi, aki épp
mellgyantázás után ugrott át a
kozmetikából:
"Sokat gondolkodtunk rajta, hogy milyen nevet válasszunk, felmerült a Baze'
Boys, a GayGuys vagy a Brothersisters, de mivel egyikünk sem beszél
semmilyen idegen nyelven, ezért a Genny
mellett döntöttünk, ami olasz szó ugyan, de Pézsé értette." A menedzser
mosolyogva figyeli Öcsit, aki rutinos nyilatkozó már, pedig tavaly fejezte
be estin a nyolcadikat, es rögtön a segitségére siet. "A Genny (ejtsd
Dzsenni) egy noi név és a zseni, a géniusz közötti szójáték, ami viccességet
is kölcsönöz a fiúknak, akik egyébként is szeretik a tréfát." "Én például
egyszer koncerten fingópárnát tettem Béla alá..." nevet fel a 14 év alatti
lányok és a többi rajongó által olyan jól ismert sármos mosolyával Öcsi.
Késobb a menedzser bevallja, hogy csak ez a mosoly 250000 forint plusz áfába
került.
Este a fiúknak fellépésük van. Egy diszkóban az un. vendéglátós B
programjukat mutatják be fél playbackben, ez gyakorlatilag a maxi elso két
trackjét jelenti, aminek az elején és a végén
éloben annyit mondanak, "Sziasztok, balmazújvárosiak!". A fiúk több mint
harminc helységnevet tudnak fejbol, ebbol van olyan is, ami hat szótagnál
hosszabb, ujságolja Pézsé. A koncert után Öcsivel beszélgetek.
Öcsi büszke rá, hogy bekerült az együttesbe, bár nem biztos, hogy ez így
van, mivel az eldöntendo kérdésekre mindig a "ja" szóval válaszol. Oszintén
elmonjda, hogy sohasem gondolt popzenei karrierre, de másra se nagyon. O
inkább ösztönösen él, emiatt sikerült viszonylag nehezen vennie a humán és
reál tárgyakat az általános iskolában. Ruháit a Poliészter Kft. támogatja,
amelynek reklámdalát, a Muszálj velem címu slágert is ok éneklik.
A 100% poliészterbol készült felléporuhán jól látható még a Nagy és Társa
autóbontó logója és a "Csatornatisztítás falbontás nélkül" reklám.
Pézsé erre csak annyit mond: "Minden forintot meg kell fognom, építkezek."
Megpróbálok szóba elegyedni a többiekkel, de ok nem beszélhetnek, sot az
utcára csak csuklyában léphetnek ki,
nehogy megszökjenek. Öcsi szerint a csapat tagjai jól kiegészítik egymást és
imádnak együtt zenélni, de arra a kérdésre, hogy miért, azt válaszolja, hogy
erre a kérdésre még nincs felkészítve.
Megtudom azt is még az este folyamán, hogy most folynak a második album
felvételei a stúdióban, de szerencsére nekik nem kell ott lenniük. A zenéket
eredetileg számitógépes programmal írták, de a közönség visszajelzései után
átálltak egy NDK turmixgépre, a dalszövegeket pedig
egy kalapból húzzák ki.
Éjjel egy óra felé jár az ido. A kocsi Budapest felé halad. A Genny Boys
tagjai új albumuk címadó dalának szövegét memorizálják. Parti bébi, bébi a
partin... bébi, parti... - tátogják a fiúk, fejükön csuklyával.
Ez így ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot.
Szofisztikátlan fogalmazva vannak bizonyos termékek, amit shortolok.
Valamivel egyszerübben:
Rotálunk, mint állat.
Bár rosálásnak is nevezhetném .
Mint sakkban látszólag helyben topogunk, de valami azért mégiscsak történik.
:))
Szép költemény! Holnap nyitok is egy pár longot. :-)
Törölt felhasználó2008. 04. 22. 21:55
Huzzatok vissza azokat az indexeket, had szenvedjen a remeny a sok halalra, meg csodbemegyen iteltre.Huzzatok azokat az indexeket, ha mar ott van az a sok szarert-hugyert hitel a zsebetekben...ugyis belerokkantokkullancsragta bee-geto majomjai, uncle sam aranykezu hos fiai. Vegyetek csak megfele a remenyt egymastol, mas ugy sem nagyon maradt nektek egy idore !
TIPPSAROK