raba uj in-fo: igen pozitív jelzésnek tartjuk, hogy a menedzsment újra korlátozta magát és nem él az opciók lehívásának lehetőségével, hiszen ez egyértelműen annak jele, hogy bíznak az árfolyam további emelkedésében (mint ismeretes, a harmadik tranche kritériuma az, hogy a 2009. július 1-et megelőző fél évben az árfolyam legalább 20 napon keresztül 2,000 forint felett tartózkodjon).
A BUX lejárat az kissé más. Hiszen az mögött nincs semmi.
Azaz van is, meg nincs is.
Hiszen ez egy átlagszám.
Kissé nonszensz.
Helyeseben egy átlagszám lejárata.
Helyesebben übernonszensz
Tehát tulajdonképpen a piacon forgó komponens papírok db. száma és az árfolyam áll mögötte..
Überübernonszensz.
:))
Hej Matgab bácsi A kérdés nem igazán jó.
Mikor határidős ügyletet kötsz , akkor kell mögé fedezet.
Na most fedezetet nem csak Neked kell adnod, hanem a brókercégednek is.
Nem úgy van az , hogy ész nélkül kötünk…
Ha Neked pl. szükséged van 1 kontraktus Danubiusra mer az baromi jó, akkor a kontraktus méretű papír mennyiséget valakinek biztosítani kell
Hiszen valahol ez egy vételi pozíció.
Tehát amikor Te akarsz venni e-1K Danubiust májusi lejáratra, akkor leteszel érte 180.000Ft-ot , a bróki céget meg prompt piacon vesz 100 db-ot Saját számlára.Ez egy kontratus méret.
Azután fogja szépen és ugyanennyit átköti a határidős piacon. Ezzel egyidőben a Te számládon megjelenik 1K Danubius vétel. Igy lesz belőle határidős termék ami a Te tulajdonodban van..
Ez nem egy ön,-át- meg-,el-, át- rá- jellegű kötés, egész egyszerűen ez a technikája.
Másképp nem megy.
Ez most enyhén szólva is gusztustalan, de nem publikus. Elnézést. kérek.
Egyébként semmi extra. Freteknek volt egy ígéretem.
Egyszerüen telefonálni lusta voltam, outlookot meg ilyenkor nem nyitok
Gondoltam így lesz a legegyszerübb.
Bocs.
Akkor lehet, hogy én voltam részeg, mert a névjegykártyára nem emlékszem.:)
No figyelj, van egy autód, aztán kiderül, hogy lakásnak is használható, ez az indikációs kör kiterjesztése. Azzal, hogy a gyógyszer csak arra használható, amire van indikációs kör (ha az orvos nem megfelelő indikációval adja, indokolnia kell, ha nem tudja, büntethetik), az autóban aludhatsz akkor is, ha a gyártó nem ajánlja, és ha elzsibbad a segged, nem perelhetsz érte.
Tehát ez de facto új piacot jelent, olyan állapotot, melyre eddig még nem volt adható. Analógia: mikor három éve kihozták, hogy a Tamiflu jó madárinfluenza ellen is, a Roche értéke 50%-kal nőtt olyan környezetben, amikor más nagy cégek majd ugyanennyit csökkentek. Hát kb. ennyit tesz az új indikáció (bár ez utóbbi példa talán túlzás ehhez képest - én mindenesetre akkor ezen nagyon sokat nyertem, ha érdekel a pontos sztori, mailen elmesélem) Üdv
jaj, csak nem megsértődtél a poénkodáson? :) én mindig komolytalan vagyok, nem tudtad? :) amúgy meg hogyne emlékeznék már a mindig udvarias Gibi-re, akinek elárultam, azt hittem, lány - a beírásai alapján?????????? Gibire, aki jogi tanulmányokat egészít ki orvosival? (Még névjegykártyát is kaptam, asszed elhagytam? :) Megvan, csak könnyebb megkérdezni a mail-t mint előkeríteni + akár változhatott is volna, nem? :)
viszont ezt nem értem:
Az indikációs kör, vagy dózis kiterjesztése dollármilliárdokban mérhető új piacot jelent.
mi az a kiterjesztés izémizé? :) egyenlő a piacbővüléssel? vmi engedélyezési dolog, amit az USA-ban az FDA végez, vagy orvosi szakkifejezés (is)?
Figyelj AKS, Te múltkor a konfin már olyan részeg voltál, hogy nem is emlékszel rám? Remélem én jól emlékszem... :)
Szóval a Plavix csak áttétlesen javítja a fenti problémát. Véralvadás gátló szer, olyasmi, mint az aszpirin, csak hatékonyabb, drágább, és tudomásom szerint még szabadalmi védettség alatt áll.
Cardiovascularis és cerebrovascularis kórképekben évekig szedik a betegek, kemény EBM indikációk alapján. Havi gyógyszerköltség itt kb. 30E Ft (teljes áron) 90%-os támogatás van rajta hazánkban szakorvosi javaslatra.
Csak annyit mondok, hogy a szív-érrendszeri halálozás veztő mortalitási és morbiditási ok mind hazánkban, mind pedig a fejlett államokban. Az indikációs kör, vagy dózis kiterjesztése dollármilliárdokban mérhető új piacot jelent.
Kockázat lehet a perek esetleges fennállása a hasonló szerkezetű (aszpirin szerű), de alapvetően más hatású szelektív COX2 blokkolókon több cég (már nem emlékszem melyek) milliárdokat bukott, és a szer visszavonására kényszerült.
"A cégek ezzel tudják fedezni jelzálog-alapú veszteségeiket, melyeknek értéke visszaesett miután az ingatlantulajdonosok nem fizették a hiteleket. A jegybank 28 napra kölcsönöz kincstárjegyeket a hitelintézeteknek, ezzel likviditást pumpálva a piacra."
inkább ez a fontos nem a pénz.
mert mondom nemrég volt ilyen pénzpumpálás ami nem hozott emelkedést!
csak azért szolok nehogy a nagy maci árnyékában e mellett elmenjünk!
Ha ez kevés akkor majd tesznek bele még többet.
Egy kormány ,addig míg van rá lehetősége bármikor fordíthat a részvénypiacon ,akár befektetés ösztönzésével,akár új drasztikus törvények beiktatásával is!
Nem baj Karpukam, az elirasod vegul is azt mutatja, hogy Te egyenesen 200ezer mrd-ot adnal a vilag vezeto birkanyajanak, csak ne be-eegessenek mar. Tudtam is mindig, hogy nemes lelked van. :-)
a mai emelkedés elterelte a figyelmet egy meghatározó belpolitikai történésről: Fletó kirúgta Kocsist, ez kb. olyan, mintha megcibálta volna a gazda fülét. sőt: tarkópacsit adott neki. ennek több oka lehet: a) megveszetett és nem tudja, ki az úr a háznál úgy általában; b) elege lett, hogy Gazda az MVM-re is ráteszi a kezét kocsis nevű vazallusán keresztül; c) megerősödött (???). tippek?
írta: B_K dátum: 2008. március 11. 14:24:53 hozzászólások (0)
Az amerikai jegybank ma jelentette be, hogy 200 milliárd dolláros kölcsönt nyújt a pénzügyi szektornak kincstárjegy formájában.
A cégek ezzel tudják fedezni jelzálog-alapú veszteségeiket, melyeknek értéke visszaesett miután az ingatlantulajdonosok nem fizették a hiteleket. A jegybank 28 napra kölcsönöz kincstárjegyeket a hitelintézeteknek, ezzel likviditást pumpálva a piacra.
A ma bejelentett lépések Ben Bernanke FED-elnök újabb próbálkozásai, hogy talpraállítsa a gazdaságot a jelzálogpiaci válság után. Az amerikai jegybank múlt héten egy másik 200 milliárd dolláros intézkedéscsomagot jelentett be, melynek keretében pénzt pumpálnak a piacra.
A ma bejelentett kincstárjegy-aukció március 27-én kezdődik, a technikai részletekről most kezdik meg az egyeztetést a legnagyobb piaci szereplőkkel
nem csak pénzinjekció kapott.
volt nemrég ilyen pénzinjekcio mégse ment a piac!
Törölt felhasználó2008. 03. 11. 21:23
Előzmény:
törölt hozzászólás
:o))) Nagyon ötletes !
Üdv Mindenkinek, és szia Tancs remélem jól szolgál az egészséged, és a kert is rendbe van rakva (naná hiszen akkor nem lennél gép előtt :o) ) !
Mr. Morgen ! 200mrd. az valójában 200 billió!
Összehasonlításul ha emlékezetem nem csal a subprime által érintett teljes kitettség 600 billiós nagyságrend környékére lett belőve Davos előtt.
mondjuk érezhető volt 11700 dow-nál valamit még kitalálnak , mert másodszor a rendkivüli kt vágás se használt volna és egyszer a japán kamatszintre jutnak , ami azért emellett az infla mellett gyorsan 4 jegyü dow-t jelentene.
TIPPSAROK