annó jól lesz**ták a kisbüfiket a 533 kivezetési árral.... ! minimális közkéz van , nagyot mozdulhat ha egyszer felkel csipkerózsika álmából...900-1000 ft-ot is ki lehet nézni belőle..
A részvény nem járatódott le, csak a Spéder-féle érdekeltségi körből (ahol 14 milliárdos éves vesztesége volt) átkerült a Takarék Csoporthoz, ahol már ebben az évben 4 milliárd feletti adózás előtti eredményt produkált.
Én nagyon hiszek benne, hidd el. Átfogalmazom! Bizonytalan volt a helyzete és megpróbálták a kisbüfik kezéből gusztustalan módszerekkel kicsavarni, részben sikerrel. Akik ott ráfizettek, azoknak a bizalma lassan térhet vissza, ha egyáltalán....
A Takarékbank Zrt FHB részvény kivásárlására vonatkozó ajánlati időszakának lezárását (07.31.2017) követően kialakult 14,45%-os közkézhányad - mely 9,5 M db részvényben ölt testet - a Bét cég adatlapja szerint 14,29% - ra csökkent, ez pedig nem kevés részvény.
A forgalom tekintetében: A TAKARÉKJZB részvények tőzsdei összforgalma 2018 első félévében alig haladta meg az 1 milliárd forintot, szemben az elöző félévi közel 5, 9 milliárd forinttal szemben. Az átlagos napi forgalom 2018 első félévében 8,4 millió Ft-ra zuhant, az elöző félévi 46,7 millió forintról. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az elöző félévben 06.01 és 06.02.-én összesen 4,6 milliárd Ft forgalom volt (Konzum Nyrt részvényeladása.)
Végre egy hiteles információt kaptunk a TAKARÉKJZB tőzsdei jelenlétét érintő kérdéskörről. Szerintem nincs benne csel, de ez nem jelenti, hogy nem lesznek változások.
Annyira ne siess! Nagyon kevés részvény van közkézen, és év végére én 730 köré várom. Nézd meg a tavalyi trendet. És épül a gigabank melynek az FHB is részese. Ha nem hiszel, akkor majd januárban kérdezz rám. :)
Tovább csökkent a közkézben lévő törzsrészvények darabszáma a BÉT tegnap előtt fríssített cégadatlapja szerint. A Takarékbank Zrt az elmúlt fél évben 2. 875.305 db rv.-t szerzett a közkézhányad terhére. Tulajdoni hányada 59,14 %-ra emelkedett, míg a közkézhányad 9, 94%-ra csökkent mely a BÉT prémium kat. részvényei között a legalacsonyabbnak mínősül.
Ez nincs ellentmondásban azzal, amit írtam, sőt a várakozásommal sem. Szerintem a tavalyi tendencia ismétlődik. Láttunk már mi a Concorde által a jelenleginél magasabb célárú részvényt, ami aztán -10 %-kal alacsonyabb lett.
A tavalyi tendencia esetleges ismétlődése és a javuló eredmények ellenére sem számolok azzal, hogy az árfolyam 700 Ft felett marad, a felrántás csak tiszavirág életű árfolyamszint magasságot eredményez. 2020 után már el tudom képzelni, hogy 700 Ft felett alakul ki a stabilan az árfolyam. Én tartom a részvényeimet.
Ahogy több médium is írta, egy nagy gigabank van előkészítés alatt, és közel sem biztos, hogy addig meglesz az FHB. De majd meglátjuk. Nem szeretnék senkit győzködni saját álláspontomról. De azért januárban még térjünk erre vissza. További szép napot!
Csak azt figyeljétek, hogy 10 db-bal felrántották 619-ről 628-ra. Amikor 570-ért vettem pár hónapja, akkor is ugyanaz volt. Eladtak 570-ért, majd 2 db részvénnyel visszavitték 590-re. Után egy hét múlva rally, 700 fölé.
Ha a 180/360 naposra gondolsz, akkor itt megtalálod: https://bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/TAKAREKJZB A 18Q2 jelentés mozdíthatott volna valami komolyabbat ezen a papíron... Ha így csorog továbbra is, akkor át kellene rakni az ebben lévő kis zsetont valami likvidebb részvénybe...
Igen úgy tünik elég jó a részvény ...De ha valaki tudna mondani egy korrekt 1 RV. - re jutó st tökét I'll. 180 I'll. 360 napos átlagárat az jó lenne.Köszönöm!
sajáttőke vhol 52 mrd ft ami csökket egy picit , ez egy rv-re kb 787 ft ... javaslom bogarászd a 2018 évi félévest ( bár elég kusza !)https://bet.hu/site/newkib/hu/2018.08./Tajekoztato_a_2018._elso_felevi_eredmenyrol_127771774
Veröfényes jó reggelt!Szóval ha igazak amiket írtok -- a királyi többesért többeltöl elnézést-- akkor egy ( bár politikai hátszéllel megtámogatott ) jól prosperáló bank részvényesei vagyunk.A bank júl közepe körüli megrántása óta inkább lecsorog, ...ami technakai alapon esetleg magyarázható, de a kijött jelentés után fundamentális alapon stabilnak vagy emelkedö trend ek kell( end) jönnie.Jó szurkolást, eredményes napot!
NE TUNYULJUNK EL... JA ! SZTEM INDULNI KÉSZÜL.... !első megálló 640 ft majd 685 ft majd a bűvös 720 ft..kapja a politikai hátszelet a bank rendesen ... de hát fideszországában már csak így megy... :-D
vigyázzó szemetek a 4IG-re vessétek! A Takarékbank hiteléből vett újabb MKB-részvényeket Mészáros Lőrinc és felesége. Az akció már az állami Budapest Bank bekebelezését készítheti elő.Nem saját bankjához, az MKB-hoz fordult kölcsönért Mészáros Lőrinc, hanem a földijeként és üzlettársaként ismert, nemrégiben Londonba is vele utazó Vida József által irányított Takarékbankhoz, hogy pénzt szerezzen a feleségével közösen birtokolt Rkofin Kft. Méghozzá arra, hogy növelje Mészárosék tulajdonrészét éppen az MKB-ban: a hitelből 5 milliárd forintért vásárolhatta meg az MKB 13,6 százaléknyi részvényét. Egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy Mészáros ne tudná fizetni a törlesztőrészleteket, ám ha mégis így történne, a részvények tulajdonjoga a Takarékbankra száll át.A Takarékbank nem csak a felcsúti milliárdost segítette ki az elmúlt időszakban, nemrég Schmidt Mária is 5,74 milliárdot kapott, hogy növelje befolyását tőzsdei cégében, a Budapesti Ingatlan Nyrt-ben. Az MKB pedig az utóbbi néhány évben két kézzel szórta a milliárdokat a kormányközeli vállalkozóknak, Andy Vajna és Mészáros Lőrinc cégei is részesültek hitelből.Mészáros Lőrinc célja azonban egyre világosabbnak tűnik az MKB-ban meglévő tulajdonrésze növelésével: egyre többen rebesgetik kormányzati körökben, hogy az üzletember uralta pénzintézet ajánlatot tehet az állami Budapest Bankra. A BB privatizációját illene persze független vagyonértékelésnek és pályázatnak is megelőznie, és a feltételek könnyedén az MKB-ra szabhatók.
Az első félévi gyorsjelentés közlését (08.16) követően az árfolyam kisebb felhúzásának nem sokáig örülhettünk, 09.05 töl 1-2 millió Ft-os napi forgalommal az árfolyam sajnos lefelé csorgott. A múlt héten már elesett a lélektani határnak tekintett 600 Ft - os árszint és a csütörtöki napon a min. árral azonos szinten 587 Ft-on állt meg a záróárfolyam is. Az előbbiek ellenére nem gondolom, hogy a 608 Ft-os pénteki záróárfolyam előszele lenne az árfolyam elindulásának egy magasabb szintre, a bankcsoportot érintően beharangozott változások folyamatáról, befejezéséről ui. nincsenek újabb hitelesnek és véglegesnek tekinthető hírek.
egy biztos, ha egyszer itt hír lesz, akkor mivel annyira szűk az ajtó- se venni se eladni nem lehet. Lefelé azért korlátozottnak érzem a kockázatokat, felfele -ha elindulna akkor néhány nap alatt duplázódhatna az árfolyam eladók hiányában.
TAKAREKJZB